כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(13) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(655) "

הדיירים: זוג + 4
המיקום: נס ציונה
השטח: 200 מ"ר
עיצוב פנים והום סטיילינג: מיכל גרינברג פוקס

לאחר 15 שנות מגורים, הבינו בני הזוג שהבית שלהם כבר לא תואם את צורכיהם והחליטו שהגיע הזמן לשפץ אותו. השניים פנו אל מעצבת הפנים מיכל גרינברג פוקס על מנת שתסייע להם לתכנן נכון את שיפוץ ותעזור להם לעצב בית חמים במראה עדכני.

" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/א.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/ב.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(775) "

אחת הבקשות המרכזיות של הדיירים הייתה לעצב מחדש את החלל הציבורי כך שהוא יהיה פתוח ומרווח. כדי להשיג זאת, הוחלט להחליף את המיקום של הסלון והמטבח, ולשבור את הקיר שחצץ בין החללים.
המטבח החדש כולל אי רחב ידיים עם הרבה שטח אחסון ומקום לשישה סועדים. לבקשת בעלת הבית, שמרבה לעבוד מהמטבח, בתוך האי משולבת גם נקודת חיבור למחשב נייד. מבחינת הסגנון, המטבח מאופיין במראה עדכני אך חמים, זאת הודות לשילוב נכון של גוונים בהירים של אפור ועץ.

" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/ג.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/ד.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(709) "

האיזון בין המראה העדכני והאווירה החמה ניכר גם בפינת האוכל, זאת בזכות השולחן העגול שמשלב בין פלטת עץ לרגלי ברזל. הבחירה בשולחן עגול מתאימה לישיבה של כל בני הבית, וגם מאפשרת מעבר נוח לחצר.
בסמוך לפינת האוכל נמצא הסלון. כדי להכניס זריקת צבע לבית, הוחלט לרהט אותו עם ספה בגוון ירוק בקבוק, ולהוסיף שטיח שמהדהד גם הוא את הגוון הספה. יתר הרהיטים שנבחרו לחלל זה הם בגוונים מונוכרומאטיים אפורים.

" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/ה.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/ו.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(690) "

לצד הרצון לרווח את החלל הציבורי, בקשה חשובה נוספת של הדיירים הייתה לחבר בין הבית אל החוץ. במקור הייתה בסלון ויטרינה בודדת, אך לאחר השיפוץ הורחבו הפתחים ותוכננו שלוש ויטרינות המאפשרות חיבור לחצר משני כיוונים. בנוסף, הוגדל השטח המרוצף בחצר וכך התאפשר ליצור שתי פינות ישיבה – אחת הממוקמת בהמשך למטבח ומשמשת כפינת אוכל חיצונית, ושנייה המיועדת למנוחה ונמצאת לצד הסלון ופינת האוכל.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/ו2.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/ו3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(935) "

אלמנט בולט נוסף שהשתנה בשיפוץ הוא גרם המדרגות המחבר בין הקומות. במקור הגרם מוקם באופן שחסם את הכניסה לבית, ואילץ את הבאים לעבור דרך אזור משופע. בעצת המעצבת, הוחלט לשנות את כיוון המדרגות, דבר שהפך את הכניסה לבית לנעימה ומזמינה. כמו כן, הוחלט להחליף את מדרגות הבטון שהיו בהתחלה במדרגות קלות המהוות אלמנט פיסולי בחלל.
השינויים שבוצעו גם אפשרו לשלב מתחת למדרגות ספריית ברזל ונישה התורמות למראה העדכני של הבית. הנישה נצבעה בגוון ירוק, ובכך היא מתחברת לגוונים השולטים בסלון ומדגישה את החיבור לצבע הירוק שנשקף מהחצר.

" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/ז.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/ח.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(1368) "

קומת הכניסה של הבית כוללת גם את סוויטת ההורים. גם בחלל זה נשמר השילוב של מראה עדכני ואווירה חמה ונעימה. החדר רוצף בפרקט, והקיר של גב המיטה נצבע בגוון כחול מעושן. בנוסף, הוגדל החלון בחדר, כך שנוצר חיבור אל החצר הקדמית.
חדר הרחצה בסוויטת ההורים, מתחבר לקו העיצוב בבית ומשלב באופן הרמוני בין גוונים אפורים ועץ. שירותי האורחים, לעומת זאת, נהנים ממראה קצת אחר. הודות לחיפוי קיר שחור, וגופי תאורה מנוחשת, האווירה בחלל זה היא קצת יותר דרמטית.

רשימת ספקים חלקית:
ריצוף וחיפויים- חרש קרמיקה
מטבח- my kitchen
נגרות- איתי עסיס-עיצובים מהטבע
שיש- שיש ברק
תאורה- E.R. lighting
אלומיניום- כפיר גמליאל
פרקט – Domus Nature
מדרגות- קו נבון
שטיחים- השטיח האדום
ריהוט- ג'ורג' טופ האוס, אסף רהיטים, קלאסיגן
אמנות- ליה מלחי
אביזרים וטקסטיל- מצעי שרית

" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/ט.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/י.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [12]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/11/יא.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  חם ועכשיו: מראה עדכני באווירה מזמינה

חם ועכשיו: מראה עדכני באווירה מזמינה

אחרי 15 שנים, החליטו הדיירים לשפץ את הבית ולהתאים אותו לצרכים הנוכחיים שלהם. בתום תהליך השיפוץ, התקבל בית חמים במראה עדכני ונקי

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: מירב פלברג


הדיירים: זוג + 4
המיקום: נס ציונה
השטח: 200 מ"ר
עיצוב פנים והום סטיילינג: מיכל גרינברג פוקס

לאחר 15 שנות מגורים, הבינו בני הזוג שהבית שלהם כבר לא תואם את צורכיהם והחליטו שהגיע הזמן לשפץ אותו. השניים פנו אל מעצבת הפנים מיכל גרינברג פוקס על מנת שתסייע להם לתכנן נכון את שיפוץ ותעזור להם לעצב בית חמים במראה עדכני.

אחת הבקשות המרכזיות של הדיירים הייתה לעצב מחדש את החלל הציבורי כך שהוא יהיה פתוח ומרווח. כדי להשיג זאת, הוחלט להחליף את המיקום של הסלון והמטבח, ולשבור את הקיר שחצץ בין החללים.
המטבח החדש כולל אי רחב ידיים עם הרבה שטח אחסון ומקום לשישה סועדים. לבקשת בעלת הבית, שמרבה לעבוד מהמטבח, בתוך האי משולבת גם נקודת חיבור למחשב נייד. מבחינת הסגנון, המטבח מאופיין במראה עדכני אך חמים, זאת הודות לשילוב נכון של גוונים בהירים של אפור ועץ.

האיזון בין המראה העדכני והאווירה החמה ניכר גם בפינת האוכל, זאת בזכות השולחן העגול שמשלב בין פלטת עץ לרגלי ברזל. הבחירה בשולחן עגול מתאימה לישיבה של כל בני הבית, וגם מאפשרת מעבר נוח לחצר.
בסמוך לפינת האוכל נמצא הסלון. כדי להכניס זריקת צבע לבית, הוחלט לרהט אותו עם ספה בגוון ירוק בקבוק, ולהוסיף שטיח שמהדהד גם הוא את הגוון הספה. יתר הרהיטים שנבחרו לחלל זה הם בגוונים מונוכרומאטיים אפורים.

לצד הרצון לרווח את החלל הציבורי, בקשה חשובה נוספת של הדיירים הייתה לחבר בין הבית אל החוץ. במקור הייתה בסלון ויטרינה בודדת, אך לאחר השיפוץ הורחבו הפתחים ותוכננו שלוש ויטרינות המאפשרות חיבור לחצר משני כיוונים. בנוסף, הוגדל השטח המרוצף בחצר וכך התאפשר ליצור שתי פינות ישיבה – אחת הממוקמת בהמשך למטבח ומשמשת כפינת אוכל חיצונית, ושנייה המיועדת למנוחה ונמצאת לצד הסלון ופינת האוכל.

אלמנט בולט נוסף שהשתנה בשיפוץ הוא גרם המדרגות המחבר בין הקומות. במקור הגרם מוקם באופן שחסם את הכניסה לבית, ואילץ את הבאים לעבור דרך אזור משופע. בעצת המעצבת, הוחלט לשנות את כיוון המדרגות, דבר שהפך את הכניסה לבית לנעימה ומזמינה. כמו כן, הוחלט להחליף את מדרגות הבטון שהיו בהתחלה במדרגות קלות המהוות אלמנט פיסולי בחלל.
השינויים שבוצעו גם אפשרו לשלב מתחת למדרגות ספריית ברזל ונישה התורמות למראה העדכני של הבית. הנישה נצבעה בגוון ירוק, ובכך היא מתחברת לגוונים השולטים בסלון ומדגישה את החיבור לצבע הירוק שנשקף מהחצר.

קומת הכניסה של הבית כוללת גם את סוויטת ההורים. גם בחלל זה נשמר השילוב של מראה עדכני ואווירה חמה ונעימה. החדר רוצף בפרקט, והקיר של גב המיטה נצבע בגוון כחול מעושן. בנוסף, הוגדל החלון בחדר, כך שנוצר חיבור אל החצר הקדמית.
חדר הרחצה בסוויטת ההורים, מתחבר לקו העיצוב בבית ומשלב באופן הרמוני בין גוונים אפורים ועץ. שירותי האורחים, לעומת זאת, נהנים ממראה קצת אחר. הודות לחיפוי קיר שחור, וגופי תאורה מנוחשת, האווירה בחלל זה היא קצת יותר דרמטית.

רשימת ספקים חלקית:
ריצוף וחיפויים- חרש קרמיקה
מטבח- my kitchen
נגרות- איתי עסיס-עיצובים מהטבע
שיש- שיש ברק
תאורה- E.R. lighting
אלומיניום- כפיר גמליאל
פרקט – Domus Nature
מדרגות- קו נבון
שטיחים- השטיח האדום
ריהוט- ג'ורג' טופ האוס, אסף רהיטים, קלאסיגן
אמנות- ליה מלחי
אביזרים וטקסטיל- מצעי שרית

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

בלי קשקושים: עיצוב מונוכרומטי בגוונים אפורים


את עיצוב הבית הזה הכתיבו המבנה המיוחד שלו, גרם המדרגות הנוכח והשימוש היצירתי בגוונים אפורים שונים

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב עכשיו: בית פרטי בקו מודרני


מחזית המבנה, דרך החדרים, ועד לאחרון חפצי הנוי – הבית הזה מעוצב כולו בקו מודרני מוקפד

עיצוב בתים פרטיים

משולבים: סגנון מודרני בנוף כפרי


מבחוץ הבית מוקף במרחבים ירוקים של נוף הצפון, אך מבפנים הוא מעוצב בסגנון מודרני ובקו מינימליסטי

עיצוב בתים פרטיים

חם ועכשיו: מראה עדכני באווירה מזמינה


אחרי 15 שנים, החליטו הדיירים לשפץ את הבית ולהתאים אותו לצרכים הנוכחיים שלהם. בתום תהליך השיפוץ, התקבל בית חמים במראה עדכני ונקי

תגובות

כתיבת תגובה