כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(1) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(8670) "

הדיירים: זוג + 3
המיקום: מודיעין
השטח: 245 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: קובי קררו
הקיר המחופה כאלמנט מרכזי בחלל הפתוח
תכנית העבודה 
כבר מהפגישה הראשונה עם המשפחה הבין האדריכל שכדי להגשים את החלום של דיירי הבית יש צורך להתעלם מכל הקיים ולתכנן את החללים מהיסוד על דף לבן נקי לחלוטין. במהלך הפגישות התברר שהאזורים החשובים ביותר עבור דיירי הבית הם החלל הציבורי, שמהווה מקום מפגש בסוף יום עבודה או לימודים, וסוויטת ההורים שאותה הם רצו להפוך לחלומית ומפנקת.
החלל הציבורי חשוב במיוחד עבור המשפחה שאוהבת לארח
 סוויטת ההורים הייתה בעדיפות עליונה
על מנת למלא את דרישות הדיירים, הוחלט לצאת לשיפוץ רק לאחר קבלת היתר בניה להרחבת הבית על ידי שבירה של קיר חיצוני והוספה של חמישה מטרים מכל צד. עם קבלת ההיתר, החלה העבודה על הרחבת קומת הכניסה, שיצרה שינוי משמעותי. מצד אחד היא איפשרה חיבור בין המטבח לסלון, ומצד שני הפרדה ברורה בין החללים וזאת על ידי האי הגדול שהוקם במרכז ומשמש כחיץ.
האי יוצר חיץ בין המטבח לסלון מבלי לחלק אותו פיזית
הוילונות הלבנים הנשפכים מוסיפים רכות לחלל
על מנת לענות על הדרישה הראשונית של הזוג לחלל אירוח היכול להכיל את כל דיירי הבית סביב שולחן אחד, יצר האדריכל ניתוק באי העבודה במטבח, המאפשר הזזה חופשית של חצי מגודלו על ידי גלגלים מיוחדים המותקנים כמערכת נסתרת בחלקו התחתון של האי. חשיבה זו אפשרה לבני הזוג חלל מספיק גדול על מנת לפתוח שולחן אוכל המכיל עד 24 סועדים. האי חופה בנאוליט מדגם קאלה שתרם לתחושה של יוקרה ובנוסף תרם להדגשת החיץ בין החללים. לדברי קררו, שימוש ברהיטים כמצייני גבולות אפשר לעצב מטבח כמלבן פתוח לסלון, שמצד אחד יוצר יחידה אוטונומית המיועדת לבישול והסעדה, ומצד שני מתחבר לסלון על ידי גוונים זהים.
האי המינימליסטי נפתח ומאפשר אירוח של עד 24 סועדים
הקיר המחופה מוסיף עניין ותוחם את החלל
בסלון קררו בחר להקים קיר מרכזי שיראה מכל זווית בקומת הכניסה, ויהווה רקע לכל הרהיטים שנבחרו. הקיר חופה באריחי בטון בגוונים שונים, ובמרכזו הוצבה טלוויזיה ומערכת שמע. המזנון ששולב בקיר זה תוכנן בדקדוק ונבנה בעבודת נגרות בהזמנה אישית. חלל זה מאפשר ליושבים להשקיף על גינה מטופחת ולהפוך אותה לחלק אינטגרלי מהבית.
באמצעות מעקה זכוכית, נוצר חיץ בין המדרגות לאזור הציבורי תוך שמירה על חלל פתוח ומאוורר
 מכל כיוון ניתן לראות את הגינה
בקומה השנייה הושם דגש על עיצוב סוויטת ההורים. הסוויטה הורחבה והוצמדו לה חדר רחצה זוגי מפנק וחדר ארונות גדול ומאוורר. הרחבת הבית אפשרה להוסיף מרפסת פרטית הפונה לגינה שהפכה לפינה אינטימית, בה יכול הזוג להתחיל את יומו עם ציוץ ציפורים וכוס קפה. תכנון זה נעשה תוך חשיבה על הרצון של בני הזוג ליצור חלל מודרני אך יחד עם זאת, חם מפנק ועוטף, כאשר הווילונות הלבנים הנשפכים מוסיפים רכות ואינטימיות לחלל.
ההורים ביקשו סוויטה מפנקת בה יוכלו להירגע אחרי יום עבודה ארוך
סוויטת ההורים כוללת גם חדר רחצה מפנק וחדר ארונות מרווח

לאתר של האדריכל קובי קררו >> 

" ["image"]=> string(234) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design_pictures_new/בתים_מעוצבים/עיצוב_בתים_פרטיים/טאבולה ראסה שיפוץ והרחבה שמתחילים מדף חלק/קררו לראשית.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  טאבולה ראסה: שיפוץ והרחבה שמתחילים מדף חלק

טאבולה ראסה: שיפוץ והרחבה שמתחילים מדף חלק

"ביתי הוא מבצרי" זו המנטרה שהנחתה את האדריכל קובי קררו בעיצוב הבית הזה. בתהליך שנמשך כחצי שנה הורחבה קומת הכניסה, הוגדל השטח הציבורי, ונוסף חדר על הגג

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג + 3
המיקום: מודיעין
השטח: 245 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: קובי קררו
הקיר המחופה כאלמנט מרכזי בחלל הפתוח
תכנית העבודה 
כבר מהפגישה הראשונה עם המשפחה הבין האדריכל שכדי להגשים את החלום של דיירי הבית יש צורך להתעלם מכל הקיים ולתכנן את החללים מהיסוד על דף לבן נקי לחלוטין. במהלך הפגישות התברר שהאזורים החשובים ביותר עבור דיירי הבית הם החלל הציבורי, שמהווה מקום מפגש בסוף יום עבודה או לימודים, וסוויטת ההורים שאותה הם רצו להפוך לחלומית ומפנקת.
החלל הציבורי חשוב במיוחד עבור המשפחה שאוהבת לארח
 סוויטת ההורים הייתה בעדיפות עליונה
על מנת למלא את דרישות הדיירים, הוחלט לצאת לשיפוץ רק לאחר קבלת היתר בניה להרחבת הבית על ידי שבירה של קיר חיצוני והוספה של חמישה מטרים מכל צד. עם קבלת ההיתר, החלה העבודה על הרחבת קומת הכניסה, שיצרה שינוי משמעותי. מצד אחד היא איפשרה חיבור בין המטבח לסלון, ומצד שני הפרדה ברורה בין החללים וזאת על ידי האי הגדול שהוקם במרכז ומשמש כחיץ.
האי יוצר חיץ בין המטבח לסלון מבלי לחלק אותו פיזית
הוילונות הלבנים הנשפכים מוסיפים רכות לחלל
על מנת לענות על הדרישה הראשונית של הזוג לחלל אירוח היכול להכיל את כל דיירי הבית סביב שולחן אחד, יצר האדריכל ניתוק באי העבודה במטבח, המאפשר הזזה חופשית של חצי מגודלו על ידי גלגלים מיוחדים המותקנים כמערכת נסתרת בחלקו התחתון של האי. חשיבה זו אפשרה לבני הזוג חלל מספיק גדול על מנת לפתוח שולחן אוכל המכיל עד 24 סועדים. האי חופה בנאוליט מדגם קאלה שתרם לתחושה של יוקרה ובנוסף תרם להדגשת החיץ בין החללים. לדברי קררו, שימוש ברהיטים כמצייני גבולות אפשר לעצב מטבח כמלבן פתוח לסלון, שמצד אחד יוצר יחידה אוטונומית המיועדת לבישול והסעדה, ומצד שני מתחבר לסלון על ידי גוונים זהים.
האי המינימליסטי נפתח ומאפשר אירוח של עד 24 סועדים
הקיר המחופה מוסיף עניין ותוחם את החלל
בסלון קררו בחר להקים קיר מרכזי שיראה מכל זווית בקומת הכניסה, ויהווה רקע לכל הרהיטים שנבחרו. הקיר חופה באריחי בטון בגוונים שונים, ובמרכזו הוצבה טלוויזיה ומערכת שמע. המזנון ששולב בקיר זה תוכנן בדקדוק ונבנה בעבודת נגרות בהזמנה אישית. חלל זה מאפשר ליושבים להשקיף על גינה מטופחת ולהפוך אותה לחלק אינטגרלי מהבית.
באמצעות מעקה זכוכית, נוצר חיץ בין המדרגות לאזור הציבורי תוך שמירה על חלל פתוח ומאוורר
 מכל כיוון ניתן לראות את הגינה
בקומה השנייה הושם דגש על עיצוב סוויטת ההורים. הסוויטה הורחבה והוצמדו לה חדר רחצה זוגי מפנק וחדר ארונות גדול ומאוורר. הרחבת הבית אפשרה להוסיף מרפסת פרטית הפונה לגינה שהפכה לפינה אינטימית, בה יכול הזוג להתחיל את יומו עם ציוץ ציפורים וכוס קפה. תכנון זה נעשה תוך חשיבה על הרצון של בני הזוג ליצור חלל מודרני אך יחד עם זאת, חם מפנק ועוטף, כאשר הווילונות הלבנים הנשפכים מוסיפים רכות ואינטימיות לחלל.
ההורים ביקשו סוויטה מפנקת בה יוכלו להירגע אחרי יום עבודה ארוך
סוויטת ההורים כוללת גם חדר רחצה מפנק וחדר ארונות מרווח

לאתר של האדריכל קובי קררו >> 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

בלי קשקושים: עיצוב מונוכרומטי בגוונים אפורים


את עיצוב הבית הזה הכתיבו המבנה המיוחד שלו, גרם המדרגות הנוכח והשימוש היצירתי בגוונים אפורים שונים

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב עכשיו: בית פרטי בקו מודרני


מחזית המבנה, דרך החדרים, ועד לאחרון חפצי הנוי – הבית הזה מעוצב כולו בקו מודרני מוקפד

עיצוב בתים פרטיים

משולבים: סגנון מודרני בנוף כפרי


מבחוץ הבית מוקף במרחבים ירוקים של נוף הצפון, אך מבפנים הוא מעוצב בסגנון מודרני ובקו מינימליסטי

עיצוב בתים פרטיים

חם ועכשיו: מראה עדכני באווירה מזמינה


אחרי 15 שנים, החליטו הדיירים לשפץ את הבית ולהתאים אותו לצרכים הנוכחיים שלהם. בתום תהליך השיפוץ, התקבל בית חמים במראה עדכני ונקי

תגובות

כתיבת תגובה