כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  טיול חינם למקסיקו

טיול חינם למקסיקו

כך תבנו בית חם: קחו משפחה נחמדה הוסיפו לה אדריכל מפורסם ולבבי ותקבלו בית שלמרות גודלו מורגשת בו חמימות בכל חדר. ממקסיקו באהבה

מאת: צילום:


ברגע שאמה המוצ'אצה (המטפלת המכסיקנית) פתחה לי את הדלת בברכת "בואנס דיאס" חשתי מיד חמימות, ואז ירדה לילי לקבל את פניי, ובזרועותיה התאומים, והיה לי ברור שתחושת החמימות שעטפה אותי נובעת מאופים של בעלי הבית שמשפיע על האווירה, ומתווסף לעיצוב שמוטבעים בו אלמנטים של חום ואהבה.

לילי וסרג'יו בייקר הם זוג לבבי במיוחד. היא מציירת על קירות והוא מעורב בעסקי טקסטיל. כשהחליטו לבנות את ביתם החדש במועדון הגולף שברובע בוסקס במקסיקו סיטי היה להם ברור, שרק אדריכל אחד יתאים למשימה זו. חויאר אלמנזה, מהידועים באדריכלי מקסיקו, לא רק בזכות יצירות הפאר היוצאות תחת ידיו, אלא גם בגלל אישיותו הלבבית, ולא פלא, שרשימת חבריו גדלה עם כל פרויקט שהוא מסיים.

אלמנזה נוהג להדק את הקשר עם לקוחותיו עוד בטרם יאחז בעפרון או בעכבר ויתחיל בסקיצה כלשהי. הוא פוגש אותם בכל שעות היממה, בוקר צהריים וערב, נוהג לסעוד איתם, לבלות בחברתם שעות ארוכות ולהקשיב היטב לצרכים שלהם. הוא לומד להכיר את סגנון חייהם, מזהה התנהגויות והרגלים, ובסיכום המפגשים הוא מגבש קונספט אותו יישם בתכנון המבנה המיועד. הוא מתאים את עצמו ללקוח, ובשום אופן לא מנסה לכפות את שגינותיו, אותם כבר הגשים בביתו שלו.

גודלו של המטבח סביר, אפילו מעט קטן יחסית לבית. דלתות הארונות עשויות עץ מלא ושיש שחור מעליהן. האי במרכז אף הוא משיש שחור. דלת ליציאה פרקטית מובילה אל פינת הישיבה בגינה, ומזכירה לי את ביתי בקיבוץ

דלת הכניסה, העשויה מעץ מלא בגימור כפרי אלגנטי, נפתחת אל מבואה רחבה למדיי של כחמישה על שלושה מטרים מרוצפים אבן טבעית בגימור רוסטיקו מחוספס, להבדיל משאר חלקי הבית המרוצפים בקורות עץ מלא. ריצוף האבן קשה קצת לניקוי, אך הוא בעל מראה כפרי חם. למרות גודלו של חלל הכניסה הוא נקי מרהיטים וקישוטים, לבד משידה שתלויה על הקיר מול הכניסה, ומעליה מראה טבעתית, פיסולית משהו. הדלת למשרד ולחדר הספרייה הביתי ממוקמת מימין לדלת הכניסה, ומהווה פריט עיצובי אף היא, שכן זו דלת הודית עתיקה ומעוטרת שהותאמה למרקם קירות הבית. כאן המקום לציין שאחד סימני ההיכר של אלמנזה הוא שילוב של פריטים עתיקים במבנים חדשים, שלדעתו, תורמים לתחושת החמימות בבית. בבתים חדשים שהוא מתכנן הוא אוהב לשלב לבנים שפורקו מטירות עתיקות ברחבי העולם, דלתות וחלונות בני מאות שנים ורהיטים ישנים ועתיקים, חלקם על סף התפוררות.

ממבואת הכניסה מובילות שלוש מדרגות, כל אחת באורך של כארבעה מטר, אל חדר אירוח רחב ממדים. שני הקירות הגובלים עם החוץ הם בעצם חלונות ענקיים שזווית החיבור ביניהם היא עמוד אבן. אותה אבן בגימור זהה משמשת לחיפוי הכניסה. מסגרות החלונות בכל הבית הן במראה עץ טבעי, ורק מאוחר יותר, כששאלתי את אלמנזה על הקושי בתחזוקת חלונות בעלי מסגרת עץ, התברר לי שהן עשויות פי.וי.סי. בעיבוד מיוחד. מראה הגינה הפרטית, המשתלב בנוף מדשאות מועדון הגולף של השכונה חודר לתוך הבית מבעד לפתחים בשפע צמחייה ומשטחי צבע ירוק, תאווה לעיניים ולנשמה.

פינת הטלוויזיה המשפחתית בקומה השנייה היא לא פינה, אלא חלל של כשלושים מטרים רבועים, הכולל אזור ישיבה מזמין ונוח עשוי עור הפוך בצבע כאמל ושולחן נמוך מעור רגיל, עליו אפשר להניח רגליים וגם קערת פופקורן

ספה רחבה מבד לבד משובץ בגווני חום בהיר וקרם, גרסה לשזלונג מאותו בד, והדום מוארך סובבים את שולחן הסלון החצוב מאבן שיש טבעית ירוקה. גסותו עומדת בניגוד מוחלט לאלגנטיות של מערכת הישיבה ומעט הרהיטים הנוספים לה בחלל. התקרה המשופעת מחופה בקורות עץ מלא וגולמי, ואף היא תורמת לשבירת האיפוק. האווירה המתקבלת מערבוב הסגנונות הינה אלגנטית וחמה. פינת האוכל הסמוכה ממוקמת כחצי מטר מעל, ומופרדת על ידי מעקה ברזל במראה גס ובצבע קורוזיה. היא מצוידת בשולחן עגול גדול לשנים עשר סועדים, ושנדלייר עשוי זכוכית מנופחת משולבת בנחושת מוסיף לאלגנטיות. דלת רחבה, סגורה בדרך כלל, מחברת בין פינת האוכל של ה"אורחים" לזו היומיומית הצמודה למטבח. בעת ארוחות רבות משתתפים פותחים את הדלת לרווחה, ועורכים שולחן למוזמנים. בסעודות בהן משתתפים גם ילדים עורכים להם את השולחן הנפרד שממוקם קרוב יותר למטבח, שהרי ממילא הם משתעממים משיחות המבוגרים.

גודלו של המטבח סביר, אפילו מעט קטן יחסית לבית. דלתות הארונות עשויות עץ מלא ושיש שחור מעליהן. האי במרכז אף הוא משיש שחור. דלת ליציאה פרקטית מובילה אל פינת הישיבה בגינה, ומזכירה לי את ביתי בקיבוץ.

משפחת בייקר מסכימה פה אחד: חויאר אלמנזה בנה להם את בית חלומותיהם

גרם המדרגות המוביל לקומה השנייה בה ממוקמים חדרי השינה לילדים ולהורים ופינת הטלוויזיה, מואר באור טבעי, החודר מחלון, הפונה לשמיים. בגלל גודלו, כששה מטרים רבועים, נכון יותר להגדיר אותו כתקרה לשמיים, ממנה חודר אורה וחומה של השמש רב ימות השנה, כי במקסיקו סיטי מעטים הימים בהם השמים מתכסים בעננים. את בוהק קרני השמש מרככות קורות עץ מלא בגימור גולמי, שנמתחו לאורך החלון, ונראות כסוכך עץ בתוך הבית מצלות מעט ומוסיפות לעיצוב הקומה. גם לאורך התקרה בפינת הישיבה נמתחו אותן קורות. מעקה גרם המדרגות זהה לזה שהוצב בין חדר האירוח לפינת האוכל. צבעו חלודה והוא בעל מראה גס .

פינת הטלוויזיה המשפחתית בקומה השנייה היא לא פינה, אלא חלל של כשלושים מטרים רבועים, הכולל אזור ישיבה מזמין ונוח עשוי עור הפוך בצבע כאמל ושולחן נמוך מעור רגיל, עליו אפשר להניח רגליים וגם קערת פופקורן. לצד אזור הישיבה ניצב שולחן עגול וסביבו ארבעה כסאות למשחקי חברה או לארוחה קלה. גם כאן קרועים חלונות ענקיים מהם נשקף מראה החוץ כמו בשאר חלקי הבית .

מימין למדרגות ממוקמת סוויטת ההורים ובה פינת ישיבה אינטימית ומולה מסך פלזמה. בין פינת הישיבה למיטה יש מחיצה עשויה מתכת במראה אוורירי של שתי וערב לא סימטרי, מפריד אך לא אוטם.
מחדר ההורים מוביל מסדרון רחב אל חדרי הילדים, שם הוצב ספסל הודי מפורזל ומעוטר קלות, התורם לסגנון הכפרי החם למרות סגננו העתיק.
משפחת בייקר מסכימה פה אחד: חויאר אלמנזה בנה להם את בית חלומותיהם.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

ברוח המושבות: בית בסגנון קולוניאלי


הבית הזה מצליח להפגיש בין אדריכלות ים-תיכונית לבין סגנון קולוניאלי מעודן, וגם שומר על קשר עם הסביבה שמקיפה אותו

עיצוב בתים פרטיים

שני בתים בקומפלקס אחד: וילה יוקרתית לשתי משפחות


שתי משפחות חולקות וילה יוקרתית במרכז הארץ. מדרגות שהופכות לרמפה ופתרונות טכנולוגיים מיוחדים משתלבים בעיצוב מודרני וחם

עיצוב בתים פרטיים

בין פנים לחוץ: בית שמחובר לסביבתו


בזכות חלוקת חלל נכונה ובחירת חומרים מדויקת, הצליחה האדריכלית לחבר בין עיצוב הפנים לעיצוב החוץ וליצור בית במראה הוליסטי והרמוני

עיצוב בתים פרטיים

אליס, מאחורייך: בית בהשראת ארץ הפלאות


עם עיצוב צבעוני ונועז, חומרים ייחודיים בייבוא אישי, ומסיכות שלוקטו מרחבי העולם – הבית הזה בהחלט מצליח להפתיע

תגובות

כתיבת תגובה