כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  יוצאים מהשבלונה

יוצאים מהשבלונה

משפחה צעירה ביקשה לעצמה בית צנוע שישקף את סגנון חייה – שילוב חכם של שבלונות גיאומטריות ברחבי הבית וצבעוניות חמימה נתנו את התשובה

מאת: אפרת בראשי, מגזין בניין ודיור צילום: אלעד שריג


הכתבה הופיעה לראשונה בניוזלטר של BVD – הירשמו עכשיו ותיהנו ראשונים ממיטב התכנים שלנו – לחצו כאן להרשמה!

המשפחה הצעירה שהגיעה מזכרון יעקב לשכונת וילה נובל בראשון לציון העידה על עצמה: "אנחנו אנשים פשוטים, לכן רצינו בית שדומה לנו". המעצב אלדד מיטלמן שילב בפשטות המבוקשת אמירות עיצוביות באמצעות זוויות גיאומטריות משתנות וצבעוניות חמימה. הדיירים הצהירו על אהבתם לקולנוע, והסלון עוצב בהתאם לכך עם רהיטים מיוחדים המאחסנים את מערכת האודיו-וידאו והסאב וופר בצורה אסתטית ויצירתית. קורת עץ עבה ממסגרת את מסך הטלוויזיה וקוביות עץ הנראות כשידות צד מאחסנות בתוכן את הציוד המתקדם. במטבח שעוצב ברוח כפרית נוספו נגיעות של מודרניות עם כיסאות בר מסוגננים ופינת טלוויזיה אינטימית ה"שוברים" את הסגנון המיושן.

לדיירים, שהצהירו על אהבתם לקולנוע, הותאמו רהיטים מיוחדים שבהם מאוחסנות כל מערכות האודיו-וידאו והסאב וופר

בדומה לקומת הכניסה, החדרים הפרטיים משרים אווירה חמימה. יחידת ההורים מאורגנת בצורת T. חדר הרחצה וחדר הארונות חולקים קיר משותף ומהמיטה ניתן לתצפת על שני אלו. המרתף מוקדש לאירוח המשפחה המורחבת המגיעה לבקר מרחוק, והוא מאורגן כדירה קטנה עם סלון, חדר שינה ומטבחון.

חוץ: החצר מחופה דק עם מדשאה קטנה וגינת זן יפני עם מפל נמוך מעץ, המעניק צליל נעים של פכפוך מים ומשמש כשעשוע לחתולי הבית. פינת הישיבה בחצר היא המשך של הדק ומעוצבת כאמפיתיאטרון מיניאטורי כשמעל גפנים הסוככים על היושבים מזכירים לדיירים את סביבת המושבה שממנה הגיעו.
 

"בשעה שאני מבשלת בעלי עובד על המחשב והילדה צופה בטלוויזיה. זו גם הסיבה שבשלה בחרנו את הבית הספציפי בפרויקט, שבו המטבח גדול מהסלון"

 הפינה אהובה על הדיירים: מטבח. האי במטבח מתפקד כפינת אוכל ואפשר לשבת לצדו עם מחשב נייד ולעבוד. עוד בחלל ממוקמת פינת משפחה אינטימית עם מסך טלוויזיה. "כאן כל אחד מאיתנו יכול להתעסק במשהו אחר ועדיין נהיה באותו מתחם", מציינת בעלת הבית. "בשעה שאני מבשלת בעלי עובד על המחשב והילדה צופה בטלוויזיה. זו גם הסיבה שבשלה בחרנו את הבית הספציפי בפרויקט, שבו המטבח גדול מהסלון".

לסיכום: "הסגנון שהדיירים ביקשו היה שקט וסולידי", אומר מיטלמן, "ובכל זאת, לפעמים הרגשתי שמחובתי לעמוד על דעותיי המקצועיות וליצוק יצירתיות בביתם שתחרוג מהשבלונה שבה הם חיים. בהתחלה היצירתיות הייתה להם קשה לעיכול, אבל הם למדו לאהוב אותה".

הכתבה הופיעה לראשונה בניוזלטר של BVD – הירשמו עכשיו ותיהנו ראשונים ממיטב התכנים שלנו – לחצו כאן להרשמה!

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

ברוח המושבות: בית בסגנון קולוניאלי


הבית הזה מצליח להפגיש בין אדריכלות ים-תיכונית לבין סגנון קולוניאלי מעודן, וגם שומר על קשר עם הסביבה שמקיפה אותו

עיצוב בתים פרטיים

שני בתים בקומפלקס אחד: עיצוב וילה יוקרתית אחת לשתי משפחות


שתי משפחות חולקות וילה יוקרתית במרכז הארץ. מדרגות שהופכות לרמפה ופתרונות טכנולוגיים מיוחדים משתלבים בעיצוב מודרני וחם

עיצוב בתים פרטיים

בין פנים לחוץ: בית שמחובר לסביבתו


בזכות חלוקת חלל נכונה ובחירת חומרים מדויקת, הצליחה האדריכלית לחבר בין עיצוב הפנים לעיצוב החוץ וליצור בית במראה הוליסטי והרמוני

עיצוב בתים פרטיים

אליס, מאחורייך: בית בהשראת ארץ הפלאות


עם עיצוב צבעוני ונועז, חומרים ייחודיים בייבוא אישי, ומסיכות שלוקטו מרחבי העולם – הבית הזה בהחלט מצליח להפתיע

תגובות

כתיבת תגובה