בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  יוצרים אדריכלות: ארבע קומות, גג מיוחד והרבה פונקציונליות

יוצרים אדריכלות: ארבע קומות, גג מיוחד והרבה פונקציונליות

המון מקומות אחסון, מעלית פנימית, עליית גג, מרתף משחקים לילדים והמון ירוק מסביב: כך נראה בית שמתוכנן עד הפינה האחרונה

מאת: מרב שדה, מגזין בניין ודיור צילום: אלעד שריג


 אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!




"את האדריכל טל נבות בחרנו אחרי שורה ארוכה של ראיונות עם אדריכלים", מספרת בעלת הבית בו אנחנו מבקרים ובתגובה צוחק נבות: "אני שמח לעבוד עם כל אחד שלא יהרוג אותי בסוף הפרויקט". דיאלוג פתיחה כזה חייב להצביע על כימיה והבנה וזה אכן מה שהיה במקרה הזה, בו הסכימו שני הצדדים על עיקרון אחד: בית צריך להיות פונקציונלי ולשקף את מי שגר בו.

הבית כולל ארבע קומות: מרתף, קומת כניסה שבה החלל הציבורי, קומת חדרי הילדים ועליית גג שבה ממוקמת יחידת ההורים ואליה צמודה מרפסת גדולה. היו כמה אופציות לתכנון הבית, וכולן התייחסו לשדרת העצים הצמודה, לכיווני האוויר ולניסיון נואש להימנע מהמפלס הרביעי שחייב גג משופע, שכן הבית תוכנן להיות מודרני. אבל אחרי בדיקת כל האפשרויות לא היה מנוס והיה ברור ששלושה מפלסים פשוט לא מספיקים ונבות מצא את הפתרון. "עשיתי שיעורי בית ונזכרתי ברוברט ונטורי ובפרויקט שביצע עם גג משופע ללא רעפים", הוא נזכר, "תכננתי את הגג המשופע כקיפול של הקיר".

 

עוד בתים מעוצבים:

לגור בדירה ולהרגיש וילה

הבית הכי נוח ברמת גן

מדריך עיצוב החדרים השלם

 

 


משופע וללא רעפים. הגג

 

כך קרה שיחידת ההורים הפכה ליצירה אדריכלית שאליה חודר יופיין של צמרות העצים מהשדרה הצמודה. במפלס הילדים שלושה חדרי שינה ושני חדרי רחצה, שכמו בכל הבית הקירות בהם גם הם ללא חיפוי אלא צבועים בצבע אפוקסי מיוחד שגווניו מפרידים בין חדרי הבנים וחדרה של הבת.

 

חדר שינה
יצירה אדריכלית. חדר ההורים

 חדר ילדים
הצבע עושה את ההבדל. אחד משלושת חדרי הילדים

 

אמבטיה
אמבטיית הילדים

 

חדרי ילדים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

בחלל הציבורי שבקומת הכניסה הריצוף שעשוי שיש מבריק ומהווה רקע לאזור הישיבה בסלון, שבו קמין גדול בתוך נישה בנויה. "בחורף הקמין מאגד את כל המשפחה סביבו", מספרת בעלת הבית שממשיכה ומצביעה על ציור אחד בודד שתלוי על אחד הקירות ומדגיש את הניקיון הצורני של הבית. תכנון המטבח, שעשוי כולו משטח קוריאן אחד פונקציונלי מאוד, והותאם לפעילותה של הדיירת שמרבה לבשל ולארח. צמוד למטבח יש גינת תבלינים ובסמוך לה בריכת שחייה ומתקן ברביקיו משוכלל. בפתחי הבית קבועים פרופילים מאלומיניום בצבעו הטבעי, לפי השקפת העולם של נבות, שמאמין בכנות החומר ונזהר מאופנות. "חשוב לי שהעיצוב יהיה חסר זמן ולכן אני מאמין בשימוש בעץ, בצבע הלבן ובאלומיניום חשוף", הוא מסביר ומביט אל החזיתות החיצוניות העטופות באלומיניום גלילי שמבודד את החזית הדרומית מחום השמש ומשתלב נהדר עם הבטון והעץ שמהם בנויות המרפסות והדק.

 

סלון
עיצוב חסר זמן. הסלון

 

פינת אוכל
מבט מהמטבח אל הסלון

 

מטבח
מבשלים כאן הרבה. המטבח

בקומת המרתף, המוגדרת כ"קומת החורף", אין באמת תחושה של מרתף, הרבה בזכות התקרות הגבוהות יחסית וחצר אנגלית גדולה שמקיפה את הקומה. "היו חשובים לנו האור והירוק, גם במחיר של הקטנת הקומה", אומרת בעלת הבית שמעידה על בילוי של שעות רבות עם הילדים באזור המשחקים שנוצר כאן ואליו צמודים פינת העבודה שלה ועמדת מחשב. לנוחיות בני הבית והאורחים נוספה לקומה זו גם פינת הסבה, וכמובן שנמצא בה גם הממ"ד.

 

חדר משחקים
זו קומת החורף. המרתף/חדר המשחקים

 


יורדים למטה. 

על פי בקשתה של בעלת הבית תוכננו בבית שפע של מקומות אחסון ובמסגרת החשיבה על פרטים הותקנה מעלית שמגיעה גם לקומת עליית הגג, בה מוקמה יחידת ההורים. ממנה, כמו מיתר חדרי הבית, ניתן לצפות אל החוץ הירוק וגם כאן באה לידי ביטוי החשיבה על מקומות אחסון, באמצעות ארון קיר המשתרע לכול אורכו של הקיר עליו נשען גב המיטה. "אני אוהבת את המיקום של הבית", היא מסכמת את הצורה החדשה של חייה, "רואים רק ירוק מכל חלון, יש המון מרחב ותחושת לבד אמיתית. אין לנו צורך לצאת לנופש. רק קחו את הילדים, אנחנו נשארים פה".

 


הרבה אחסון גם כאן. חדר האמבטיה

 חצר

 

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

 

 

 עוד בתים מעוצבים:

לגור בדירה ולהרגיש וילה

הבית הכי נוח ברמת גן

מדריך עיצוב החדרים השלם

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

עיצוב בתים פרטיים

הצבע השחור שגנב את ההצגה


שימוש נועז בצבע השחור העניק תפנית דרמטית לבית פרטי שהפך למודרני וחם. כל זאת בשילוב קווים גאומטריים וחומרים טבעיים כגון: מים, עץ, ברזל ואבן

עיצוב בתים פרטיים

בית פרטי בישוב צורן שמשלב יוקרתיות ופרקטיות


בני זוג רכשו בית אשר נבנה על ידי קבלן בתקציב מוגדר מראש. עיצוב הפנים החדש נעשה כבר בשלב השלד, אך עדיין מצליח לספק מענה לטעמם וצורכיהם המדויקים של בני המשפחה. מחשבה רבה הושקעה בבחירת החומרים במטרה לספק סביבת מגורים חמימה ובטיחותית - פרט חשוב במיוחד כאשר מדובר בבית בו מתגוררים שני זאטוטים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *