כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  יוקרה מופנמת

יוקרה מופנמת

בית שתכנן האדריכל עודד חלף – כלפי חוץ זהו בית מן השורה, אבל בפנים מתאפיין הבית ביוקרה ואיכות

מאת: דקל גודוביץ, מגזין בניין ודיור צילום: אסף פינצ'וק


ביתם של ורה ועמיקם אורן ביישוב רעות (שטח: 400 מ"ר) יכול היה לשדר יוקרה מוחצנת, אולם האדריכל עודד חלף בחר לתכנן (בשיתוף עם האדריכלית אביבה בן-ארי ממשרדו) באיפוק וצניעות כלפי חוץ – "אימאג’ של בית מוכר מאוד כלפי הסביבה", כדבריו.
ללא גנדרנות, שחצנות או ניקור עיניים כלפי הרחוב. החזית נקייה, חלקה ופשוטה, אבל בפנים מתאפיין הבית ביוקרה; לא יוקרה ראוותנית אלא מוקפדת, הבאה לידי ביטוי בעיקר בפרטים.

הכניסה לבית, המצויה במרכזו, משמשת אלמנט מפריד ומאחד בעת ובעונה אחת. משני צדיה משתפלים גגות משופעים ואילו היא מודגשת בגג שטוח שבמרכזו הפאטיו

דלתות הכניסה כלפי הרחוב עשויות תיבת פח בעובי ארבעה ס"מ הצבועה בגימור גבוה ובה ידיות שקועות. משני צדי הדלת יש שתי דלתות לפחי האשפה ולמערכות טכניות, ומעל הכל גגון זכוכית אחוז בכליבות נירוסטה, כך שנוצרת מעין מבואת כניסה השומרת על חזית נקייה. דלת הכניסה לבית עצמו כפולה ועשויה משורש אגוז ועץ טיק וגם היא נחבאת מאחורי קיר הבית; רק גגון זכוכית מגלה לבאים בשביל כי כאן מסתתרת הכניסה.

לאורך 11 המטרים הראשונים של שביל הכניסה בנויה בריכת מים צרה ורדודה, הנהפכת לבסוף לג’קוזי שבו מזרם לשחייה נגד הזרם. משם גולשים המים במפל כלפי הנוף. הכניסה לבית, המצויה במרכזו, משמשת אלמנט מפריד ומאחד בעת ובעונה אחת. משני צדיה משתפלים גגות משופעים ואילו היא מודגשת בגג שטוח שבמרכזו הפאטיו.

הפאטיו מוקף קירות מסך ("אלום-יפה"), ברצפתו פסיפס כחול עם מים (ביזאצ’ה – יבואן: ויה ארקדיה) והוא פתוח לשמים ומשמש לב-לבו של הבית. מסביבו ממוקמות המדרגות העולות לקומת ההורים והיורדות למרתף, ובשל שקיפותו הוא מאפשר פרספקטיבות מסקרנות לא רק באותו המפלס אלא גם בין מפלסים, כלפי השמים וכלפי המים. וכמובן, הוא מחדיר אור רב למרכז הבית.

בה בעת, הפאטיו מפריד בין המטבח והסלון הפונים לנוף הרי ירושלים, מצדו האחד, לבין חדרי הילדים, מצדו השני. המטבח בנוי סביב אי עבודה גדול שרוחבו 1.5 מטר. בקצהו עומד קיר אפור, המטויח מצדו האחד בסטוקו אפור. מן הצד השני ממשיך ומטפס על הקיר, כיחידה אחת, משטח העבודה – העשוי שיש ביר זית. שאר קירות המטבח מחופים בעץ ונגה ופורניר טאבו ירוק; באזורים המועדים לפורענות מתוספת זכוכית להגנה על העץ. זהו מטבח בלי חרסינה. הוא פונה לסלון גדול ובו שתי פינות אוכל (משפחתית ופורמלית), ודק עץ גדול בחצר הפונה לנוף ובו יש מטבח חיצוני נוסף עם מערכת גריל.

דלתות החדרים גבוהות במיוחד – 2.50 מטרים – ועשויות ללא משקופים נראים. המשקופים שקועים בגבס והם חלק מהקונסטרוקציה, וכך נראה כאילו מישהו חתך את הגבס בסכין מדויק

מצדו השני של הפאטיו שוכנים שלושת חדרי הילדים וכן פינת טלוויזיה משותפת שעוצבה בסגנון שנות ה-50. כל אחד משלושת החדרים פונה לחצר המרוצפת בדק עץ ומחולקת על ידי קירות לשלוש חצרות פרטיות, אחת לכל ילד. לחדרי הילדים תקרה בגובה 4.5 מטרים; הקומה הראשונה משמשת ללימודים ועבודה ואילו הגלריה – לשינה. (לגלריה מובילות מדרגות עץ בגימור טבעי גבוה (עמוס ברנס), וכדי שלא להתחרות בהן, נצבע גג העץ כלפי פנים בלבן).

דלתות החדרים גבוהות במיוחד – 2.50 מטרים – ועשויות ללא משקופים נראים. המשקופים שקועים בגבס והם חלק מהקונסטרוקציה, וכך נראה כאילו מישהו חתך את הגבס בסכין מדויק. הפרופילים היחידים הגלויים בבניין הם פרופילי החלונות והדלתות ("אלום-גב"). לכל אורכו של פס האלומיניום הצמוד למדרגות יש גוף תאורה פלורוסנטי מושקע (T-5-) בעובי של 1.6 ס"מ, המאיר את האלומיניום ומדגיש את הפאטיו ואת המדרגות שסביבו.

המדרגות מובילות מעלה לקומת ההורים. בכניסה ישנו חדר קולנוע ביתי קטן וחדר השינה מרוצף בפרקט פורמוזה ("אופיר גבולי") ובמרכזו ניצב רהיט מרכזי – ארון הבגדים. זהו ארון נמוך שגובהו 1.5 מטר, עומקו 1 מטר ואורכו 5.5 מטרים (!), העשוי עץ אגוז ברזילאי וזכוכית אדומה. כל הגריעות מהארון עשויות מפליז. גם כאן יש אלמנט של הפרדה והאחדה גם יחד: מצדו האחד של הארון נמצא חדר עבודה ומצדו השני חדר השינה הענקי – 7.5X8.5 מטרים נטו.

חדר האמבטיה מחופה בקרמיקה בעבודת יד, באיכות גימור מתועשת ("קאנטרי-פלורס"). המשטח עשוי מגוש שיש מלבני של ביר זית בעובי 10 ס"מ ובו חצוב כיור מלבני בעבוד

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

עיצוב בתים פרטיים

כל אחד והקומה שלו – בית מרווח בעיצוב חמים


לא בכל יום פוגשים בבית מרווח כל כך שבו ניתן להקצות לכל דייר קומה משלו. למרות ההפרדה הזאת, הבית כולל גם מספר אזורים משותפים שבהם המשפחה יכולה לבלות ביחד

תגובות

כתיבת תגובה