כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  יוקרה שקטה: שיפוץ בית בצפון תל אביב

יוקרה שקטה: שיפוץ בית בצפון תל אביב

המיקום והגודל של הבית התאימו לדיירים, אבל החלוקה הפנימית דרשה שינוי. מעצבת הפנים סייעה להם עם שיפוץ הבית, ודאגה לענות על כל דרישותיהם

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: עודד סמדר


הדיירים: זוג + 3 ילדים
המיקום: תל אביב
עיצוב פנים: דורית סלע

המשפחה רכשה בית באחת השכונות הוותיקות של צפון תל אביב. מבחינת המיקום והגודל, הבית תאם לצרכיה, אך נדרשו מספר שינויים מבניים ועדכונים סגנוניים. כדי ליצור התאמה מלאה, הלקוחות החליטו שיש צורך בשיפוץ הבית, ופנו לשם כך אל מעצבת הפנים דורית סלע.

במסגרת שיפוץ הבית, הוסר הקיר שתחם את גרם המדרגות – מהלך שחשף את עמודי הברזל הקונסטרוקטיביים. דורית סלע החליטה לעטוף את העמודים בזכוכית שקופה, ובכך הפכה את המדרגות לאלמנט פיסולי בחלל.
מוקד נוסף שמושך תשומת לב רבה באזור הציבורי הוא ספריית הברזל הגדולה שבנויה מקומפוזיציה א-סימטרית של תאים פתוחים וסגורים. הספרייה מתחילה כבר בדלת הכניסה לבית, מלווה את גרם המדרגות וממשיכה עד לסלון, שם היא משמשת כעמדת מולטימדיה.

כעת, לאחר שהושלם שיפוץ הבית, שולטים באזור הציבורי גוונים מונוכרומטיים וטבעיים, שמשרים אחידות ורוגע. כדי להעשיר את המראה הזה ולהוסיף לו נגיעה אישית, השתמשה המעצבת בטקסטורות וחומרים שונים, והוסיפה פרטי אמנות ייחודיים.
פלטת הצבעים הזאת ממשיכה גם אל חלל המטבח המאופיין במראה נקי ומינימליסטי. הארונות הגבוהים עשויים חומר יצוק דמוי ברזל, וחזיתותיהם צבועות בגוון אפור דרמטי. האי במרכז המטבח צבוע בגוון אבן, ולצדו יש שולחן אוכל עגול מזכוכית המשמש לישיבה משפחתית נוחה.

סלון הבית משלב בין מראה מוקפד לנוחות בלתי מתפשרת. ניתן למצוא שם מערכת ישיבה מפנקת במיוחד, שטיח אספנות מרהיב ופרטי אמנות שבני הזוג אספו לאורך השנים.
המעצבת ניצלה את שיפוץ הבית כדי לתכנן חלונות ויטרינה גדולים שמכניסים הרבה אור ומעניקים תחושת מרחב. החלונות גם יוצרים משחק מעניין של השתקפות, וגורמים לסלון ולפינת האוכל החיצוניים להיראות כהמשך ישיר של הסלון ופינת האוכל שנמצאים בתוך הבית.

מלבד האזור הציבורי, קומת הקרקע כוללת גם את חדרי הילדים. הקומה העליונה, לעומת זאת, הוקדשה כולה להורים, והיא כוללת חדר שינה רחב ידיים, חדר רחצה מפנק עם אמבטיה פרי-סטנדיג, וחדר ארונות מואר ופרקטי. בנוסף, יש בקומה הזאת גם חדר עבודה המשמש את בני הזוג, פינת כושר מאובזרת, ויציאה למרפסת גדולה.
בשיפוץ הבית לא פסחו המעצבת והדיירים על אף פרט. דגש חשוב הושם גם על רצפת הפרקט שלוטשה והולבנה, וכן על גופי התאורה שהוחלפו. כל גופי התאורה שנמצאים בבית עכשיו מבטאים אסתטיקה גיאומטרית ומינימליסטית, שמעצימה את גובה החלל ומעניקה לו תחושת אווריריות.

עוד בנושא

בתים משופצים

קטנה ומטריפה: דירת גג של 70 מ"ר


שיפוץ דירה הוא תמיד עניין לא פשוט, אבל כשמדובר בדירת גג קטנה שנמצאת בבניין ישן – האתגר עולה מדרגה. מבט על מהפך

בתים משופצים

מכוון גבוה: תהליך שיפוץ שאפתני במיוחד


המעצב רכש את הדירה הישנה של סבו, ובתוך חודש הצליח להשלים את תהליך השיפוץ ולהפוך אותה לדירה מזמינה במראה עכשווי

בתים משופצים

עכשיו אנחנו: שיפוץ בית לזוג בפנסיה


הילדים עזבו את הקן וההורים החליטו שזה בדיוק הזמן להשקיע בשיפוץ הבית. הדרישה שלהם הייתה ליצור מרחב מגורים מואר, פתוח ועדכני

בתים משופצים

יוקרה שקטה: שיפוץ בית בצפון תל אביב


המיקום והגודל של הבית התאימו לדיירים, אבל החלוקה הפנימית דרשה שינוי. מעצבת הפנים סייעה להם עם שיפוץ הבית, ודאגה לענות על כל דרישותיהם

תגובות

כתיבת תגובה