כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  יצירתיות חוצה חללים: איך מתקנים בית חשוך וחנוק?

יצירתיות חוצה חללים: איך מתקנים בית חשוך וחנוק?

איך מייצרים חלל כניסה בתוך בית שמוביל ישירות למרכז העניינים? ואיך מחליפים גרם מדרגות שמרגיש חשוך וחנוק כמו בבניין ציבורי? באמצעות פתרונות יצירתיים, כמו בבית שלפניכם

מאת: צילום:


הדיירים: משפחה בת 5 נפשות
המקום: גבעת שמואל
השטח: 140 מ"ר
אדריכלות + עיצוב פנים: דן ברש

 
 
 
בבית זה הייתה מורכבות תכנונית שגרמה לדיירים התלבטות אמיתית עם לקנות בכלל את הבית: מדובר בבית אחד שהקבלן חילק ל- 3 משפחות שונות, מה שיצר מצב שכל משפחה קיבלה בית עם 3 מפלסים. בקומת הכניסה נמצאות רק מדרגות שמובילות לקומת החלל הציבורי. העניין הפריע מאוד לדיירים, שרצו את תחושת המבואה כשמגיעים לחלל הציבורי. השאיפה היתה שמי שעולה במדרגות ומגיע לחלל הציבורי לא "נוחת" מיד לתוך המטבח, או לתוך השיחה שמתקיימת עכשיו בסלון, אלא יעבור דרך מבואה.
 
 
מבואה יש מאין

בשל השטח המוגבל, לא היה נכון להקצות שטח נפרד למבואה בקומת הכניסה. הפתרון היצירתי של המעצב דן ברש היה ליצור קיר, שמצדו האחד נמצא שולחן האוכל במטבח (שכידוע הוא בדרך כלל הכי פחות מסודר בבית עם ילדים), ומהצדו השני של אותו הקיר, לכיוון המדרגות, תהיה שידת מבואה שתיתן את החציצה ותחושת המבואה שהדיירים רצו.
 
  
 
נעשה מאמץ לעצב את קיר הכניסה בצורה מיוחדת וכך להשיג מספר מטרות. מי שעולה במדרגות ומגיע לקומת הכניסה פוגש קיר מעוצב ומזמין, שגם מצניע ממי שהגיע את שאר הקומה. אחרי צעד וחצי כבר פוגשים בחלל הציבורי, ורק בסוף מבחינים במטבח שהסתתר מאחורי הקיר.
 
 
 
 
 
עולים בקלילות

מורכבות גדולה נוספת איתה היה צריך להתמודד אלו המדרגות. לפני השיפוץ היה קיים בבית גרם מדרגות בנוי מבטון שכלל מדרגות רבות לא תקניות. כמו כן, התחושה בחלל המדרגות היתה של מחנק. מדובר ב-3 מפלסים, עם גרם מדרגות בנוי ללא חלונות – התחושה הייתה כמו חדר מדרגות של בניין. מעבר לכך, הגרם הקיים לא אפשר להגיע לקומת הכניסה ולכיוון קיר המבואה, אלא הכניס ישר לתוך המטבח. 
 
 
 
 
כדי להתמודד עם האתגר הזה, הוחלט לפרק לחלוטין את גרם המדרגות ולבנות אותו מקונסטרוקציה קלה – ברזל ועץ, מה שיצר גרם מדרגות נוח ותקני, שמתאים לבית עם ילדים. תוכנן גרם מדרגות עם מהלך הפוך לעומת גרם המדרגות המקורי, שאיפשר להגיע לקומת הכניסה במקום המתאים, מול קיר המבואה. גרם המדרגות הפתוח, לעומת הבנוי, נותן תחושת קלילות ואווריריות לעומת הגרם הבנוי. בנוסף, המראה של גרם ברזל ועץ משרת את המראה הכפרי אותו רצו הדיירים להשיג. 
 
 
 
 
טיפ ממעצב – איך מגשימים את החלום במסגרת התקציב?

לדברי המעצב דן ברש: "כדי שפרויקט יצליח, לא מספיק לתכנן ולהעלות על השרטוט את הפנטזיה של הדיירים, צריך גם לוודא שהכל תואם לתקציב הפרוייקט. רוב הזוגות מוצאים את עצמם חורגים מהתקציב בצורה משמעותית ולא מצליחים לשמור על המסגרת, מה שגורם לכך שלא מסיימים את הבית. הבניה אמנם מסתיימת, אבל אז לא מצליחים לרהט ולהלביש את הבית ולשלב גופי תאורה כמו שצריך, ונאלצים לחיות שנים בתחושה של בית לא גמור.
לפעמים צריך לעשות פשרות בתכנון כדי לשמור על מסגרת התקציב. למשל:
א. לשמור על מיקום המטבח כפי שהיה במקום המקורי שלו, ובכך לחסוך מהפיכות בצנרת. 
ב. להשאיר מזגן תלוי, למרות שיפה יותר לעשות מיני מרכזי. 
ג. לשמר פתחים קיימים לחלונות כדי לחסוך עלויות טיח חוץ ואלומניום.
 
מומלץ בחום לא לפחד לעשות פשרות כאלו או אחרות שמאפשרות לשמור על מסגרת התקציב, לסיים את הבית ולהלביש אותו כנדרש. בסופו של דבר, התוצאה שמתקבלת היא של בית החלומות הרצוי ואם אכן נבחרו פשרות הנכונות, מהר מאוד הן נעלמות מהעין ומשאירות את הבמה לבית המקסים שנוצר". 
 
הבית לפני השיפוץ:
 
 
 
 
 
רוצים להתרשם מעיצובים נוספים של דן ברש? לחצו כאן >>

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

ארבעה בתים ושיפוץ כולל


רוצים שינוי? רגע לפני שאתם רצים לקנות דירה או בית חדשים, אולי כדאי שתשקלו לערוך שיפוץ כולל במקום המגורים הקיים. הצצה לארבעה בתים ששינו את פניהם

עיצוב בתים פרטיים

המירוץ למיליון: שיפוץ מושקע בבית סבא


הסבא הוריש בית בן 20 במושב, והמשפחה השקיעה כמיליון שקלים בשיפוצו. התוצאה: חלל מודרני ומואר, שפתוח לנופים ולמרחבים שסביבו

עיצוב בתים פרטיים

שוויצריה הקטנה: בית כפרי בסגנון שוויצרי בלב שכונת סביון


משיכתה של בעלת הבית לסגנון השוויצרי הוביל ליצירת בית כפרי עם שימוש נרחב בעץ, שעוטף את כל החללים. הזרימה בין החדרים נשמרה, והתוצאה משקפת אווירה משפחתית וחמה

עיצוב בתים פרטיים

הפלא ופלא: בית חשוך ומיושן הפך לבית מואר ומודרני


בית חשוך בן 35 שנה הפך לבית מואר בעיצוב מודרני ובאווירה ביתית. גם הדרישה המאתגרת ביותר של הדיירים - ליצור חדר רחצה בתוך בחדר השינה שלהם - הצליחה להתממש בפרויקט השאפתני הזה

תגובות

מהמם!!
שינוי מהפכני

יפה מאד, מרווח, חמים ומזמין

יפה לחובבי הזאנר?
נראה פרוייקט מלפני 5 שנים. לפחות

כיף של בית
מעוצב נעים ולא מתפלצן. פשוט מרגיש בית. אהבתי.

גם אני רוצה!
המהפך במטבח ובמדרגות פשוט מדהים. קשה להאמין שזה אותו הבית.

שאפו למתכנן
דן ברש היה גם המעצב שלנו. בחור יסודי, מוקפד ומבין עניין. מומלץ בחום. כל הכבוד.

ואו... איזה שינוי!
כיף לראות את המהפך. תתחדשו!!!

תתחדשו, בשיפוץ הבא החליפו את הלבנים הגסות

מדהים!!!
איפה קונים כזאת מראה שבכניסה לבית?

מקסים! מה תלוי מעל השולחן של פינת האוכל?

כתיבת תגובה