כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(9629) "
צפו בחינם: השיעור שיעזור לכם לעשות שינוי במטבח>>
 
הדיירים: זוג הורים ושני ילדים בגילאי 20+
המקום: מסד, ישוב קהילתי בגליל התחתון
השטח: 225 מ"ר
תקציב: כמיליון וחצי ש"ח
אדריכלות ועיצוב פנים: סיון יתום
סטיילינג: ענת פונארו
 
לגור עם נוף ישיר לכנרת נשמע כמו חלום, אבל אם יש לכם כוונות להגשים אותו – כדי שכל העסק הזה יהיה מתוכנן ובנוי כהלכה. בית הנופש הצפוני שלפניכם נבנה מאפס תוך שהוא משקיף על צוק הארבל והכנרת, ומשמש את בעליו, אשר מתגוררים במרכז, לגיחות בסופי שבוע. הבית תוכנן מתוך מחשבה תחילה על הנוף שהמגרש צופה אליו, מזג האוויר באיזור והרצון לייצר בית "ירוק" ככל האפשר.
 
המגרש המשופע והרצון לא לפגוע ולחפור בקרקע הטבעית הכתיב תכנון בית בן 2 קומות. קומת הכניסה הורמה מעל לכביש כדי לאפשר חלחול טבעי של מי גשם, והיא מכילה חלל ציבורי, מרפסת רחבת ידיים המשקיפה אל הנוף ויחידת הורים מפנקת. הקומה התחתונה "מתיישרת" עם קו הקרקע הטבעי ומכילה יחידת אירוח נפרדת לילדי המשפחה הבוגרים ואורחיהם.

בניה ועבודות בעץ:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע
צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
הבית נבנה בשיטת בניה ייחודית בשם ESB – energy saving block, במסגרתה יוצקים קיר בטון בעובי 15 סנטימטרים בתבנית שצידה החיצוני קלקר לבידוד וצידה הפנימי בלוק. כך, למעשה, מתקבל קיר עבה עם כושר בידוד מצויין ועמידות בפני רעידות אדמה. על מנת להשלים את המעטפת המבודדת של הבית, הורכבו חלונות המיוצרים מחומר ייחודי ומבודד, בשילוב עם זכוכית וגז בין הזכוכיות. כמו כן בוצעה הכנה לאיסוף מי גשם לצרכי שימוש חוזר. ומעבר לכל זה, כל החיפויים בבית – מהריצוף, דרך הקרמיקה ועד הדק הממוחזר במרפסת – נקנו מיצרנים בארץ כדי למנוע ייבוא של חומרי גלם ולמזער פגיעה אקולוגית בסביבה.
הכניסה לבית מתבצעת דרך מרפסת קדמית, שמובילה למבואה רחבה שבקצה החלל הציבורי. מימין לכניסה נמצאת יחידת הורים מפנקת שכוללת חדר ארונות רחב ידיים, חדר רחצה זוגי ומרפסת פרטית שמשקיפה אל הנוף. החלל הציבורי נפתח אף הוא לנוף הארבל והכנרת, ומוביל למרפסת רחבת ידיים שנבנתה מקונסטרוקציית פלדה עליה הונח ריצוף דק ממוחזר. מעל המרפסת תוכננה פרגולת אלומיניום מתכווננת שמותאמת לזוויות השמש המשתנות. מדרגות העץ מובילות לקומה התחתונה, שמכילה את הממ"ד וחדר שינה נוסף, חדר רחצה וחלל ציבורי נוסף ובו סלון קטן ומטבחון.
סיור בבית:

 
 

 
 



 
 
 
 
 
 
 

 
תהליך הבנייה הייחודי של הבית:

 
 
 
 
 

רשימת ספקים חלקית:
 
ליווי בניה ופיקוח – אמיר מונק
ליווי של שיטת הבניה esb – חברת לבנים
אספקת התבניות ליציקה – קלקר עין כרמל
חלונות מבודדים – מרווין
ריצוף – מרצפות רחובות, גלוסקא
טקסטיל וכריות – בייסיק, אודים
דק ממוחזר ופרגולת אלומיניום מתכווננת – בית ועץ פרוייקטים בחיפה
 
עוד בתים מעוצבים:

מתחילים בהגרלה: המשפחה שהחליטה לא לעזוב את הבית
עבודה בצבע: עושים שינוי בבית בגן יבנה
הלבן החדש: עיצוב מודרני לבית בפרדס חנה
פרופורציה נכונה: דירת הדופלקס ששואפת גבוה
בית משפחתי בקיבוץ עם טעם של פעם

" ["image"]=> string(162) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/עיצוב בית נופש בגליל התחתון/553.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(162) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/עיצוב בית נופש בגליל התחתון/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  ירוק מול הכנרת: עיצוב בית נופש בגליל התחתון

ירוק מול הכנרת: עיצוב בית נופש בגליל התחתון

למרות שדייריו שוהים בו בסופי שבוע בלבד, הבית שלפניכם נבנה מתוך מחשבה על איכות הסביבה והנוף, והוא כולל יחידת איסוף מי גשמים, פרגולה מתכווננת ודק ממוחזר. כן, כל זה בישראל

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 
הדיירים: זוג הורים ושני ילדים בגילאי 20+
המקום: מסד, ישוב קהילתי בגליל התחתון
השטח: 225 מ"ר
תקציב: כמיליון וחצי ש"ח
אדריכלות ועיצוב פנים: סיון יתום
סטיילינג: ענת פונארו
 
לגור עם נוף ישיר לכנרת נשמע כמו חלום, אבל אם יש לכם כוונות להגשים אותו – כדי שכל העסק הזה יהיה מתוכנן ובנוי כהלכה. בית הנופש הצפוני שלפניכם נבנה מאפס תוך שהוא משקיף על צוק הארבל והכנרת, ומשמש את בעליו, אשר מתגוררים במרכז, לגיחות בסופי שבוע. הבית תוכנן מתוך מחשבה תחילה על הנוף שהמגרש צופה אליו, מזג האוויר באיזור והרצון לייצר בית "ירוק" ככל האפשר.
 
המגרש המשופע והרצון לא לפגוע ולחפור בקרקע הטבעית הכתיב תכנון בית בן 2 קומות. קומת הכניסה הורמה מעל לכביש כדי לאפשר חלחול טבעי של מי גשם, והיא מכילה חלל ציבורי, מרפסת רחבת ידיים המשקיפה אל הנוף ויחידת הורים מפנקת. הקומה התחתונה "מתיישרת" עם קו הקרקע הטבעי ומכילה יחידת אירוח נפרדת לילדי המשפחה הבוגרים ואורחיהם.

בניה ועבודות בעץ:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע
צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
הבית נבנה בשיטת בניה ייחודית בשם ESB – energy saving block, במסגרתה יוצקים קיר בטון בעובי 15 סנטימטרים בתבנית שצידה החיצוני קלקר לבידוד וצידה הפנימי בלוק. כך, למעשה, מתקבל קיר עבה עם כושר בידוד מצויין ועמידות בפני רעידות אדמה. על מנת להשלים את המעטפת המבודדת של הבית, הורכבו חלונות המיוצרים מחומר ייחודי ומבודד, בשילוב עם זכוכית וגז בין הזכוכיות. כמו כן בוצעה הכנה לאיסוף מי גשם לצרכי שימוש חוזר. ומעבר לכל זה, כל החיפויים בבית – מהריצוף, דרך הקרמיקה ועד הדק הממוחזר במרפסת – נקנו מיצרנים בארץ כדי למנוע ייבוא של חומרי גלם ולמזער פגיעה אקולוגית בסביבה.
הכניסה לבית מתבצעת דרך מרפסת קדמית, שמובילה למבואה רחבה שבקצה החלל הציבורי. מימין לכניסה נמצאת יחידת הורים מפנקת שכוללת חדר ארונות רחב ידיים, חדר רחצה זוגי ומרפסת פרטית שמשקיפה אל הנוף. החלל הציבורי נפתח אף הוא לנוף הארבל והכנרת, ומוביל למרפסת רחבת ידיים שנבנתה מקונסטרוקציית פלדה עליה הונח ריצוף דק ממוחזר. מעל המרפסת תוכננה פרגולת אלומיניום מתכווננת שמותאמת לזוויות השמש המשתנות. מדרגות העץ מובילות לקומה התחתונה, שמכילה את הממ"ד וחדר שינה נוסף, חדר רחצה וחלל ציבורי נוסף ובו סלון קטן ומטבחון.
סיור בבית:

 
 

 
 



 
 
 
 
 
 
 

 
תהליך הבנייה הייחודי של הבית:

 
 
 
 
 

רשימת ספקים חלקית:
 
ליווי בניה ופיקוח – אמיר מונק
ליווי של שיטת הבניה esb – חברת לבנים
אספקת התבניות ליציקה – קלקר עין כרמל
חלונות מבודדים – מרווין
ריצוף – מרצפות רחובות, גלוסקא
טקסטיל וכריות – בייסיק, אודים
דק ממוחזר ופרגולת אלומיניום מתכווננת – בית ועץ פרוייקטים בחיפה
 
עוד בתים מעוצבים:

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

בלי לבזבז זמן: שיפוץ בית מזורז


תוך שלושה חודשים הושלם שיפוץ הבית הזה. התוצאה: מרחב פתוח, מואר ומזמין לאירוח

עיצוב בתים פרטיים

שובר מוסכמות: סגנון מינימליסטי עם טוויסט


הדיירים ביקשו בית בסגנון מינימליסטי בגווני שחור-לבן, אך המעצבת העזה והוסיפה נגיעות מרעננות של צבע

עיצוב בתים פרטיים

יחיד ומיוחד: עיצוב בית במראה אחר


בעיצוב הבית הזה הלקוחות היו "חלק מהיצירה". כתוצאה מכך, התקבל בית ייחודי שמתאים בדיוק לאופיים ולטעמם

עיצוב בתים פרטיים

עבודת שטח: הרחבת בית ירושלמי ישן


הדיריים רכשו בית ישן אך לא היו מרוצים מגודלו. בזכות הרחבת הבית, המעצבת הצליחה למלא את כל דרישותיהם

תגובות

נראה זול מדי

פס חרסינה מיותר
בעלי הבית אוהבים את הצבע הירוק לגווניו ומשלבים אותו בבית וזה נראה יפה. דווקא פסיפס החרסינות הקטנות, סביב הארונות התחתונים במטבח נראה צורם. כמו נחש אנקונדה שמן ששוכב על הארונות ומקיף את המטבח.

לא התלהבתי, אין פה שום דבר מפנק!

מנורות קיר
את מנורות הקיר הביאה הלקוחה איתה מארה"ב...

אין לי הערות. פשוט יפהפה בכל היבט.

בית שאף אחד לא גר בו זה אקולוגי?

פשוט מושלם
הכל. אין מלים - אחד הבתים היפים שהצגתם כאן לאחרונה!

יפייפה. סוף כל סוף בית לטעמי

מיוחד במיוחד
עושה חשק ורוגע.בדיוק כמו שצריך לנופש. אפשר לשכור אותו לכמה ימים???

מקסים, מואר, פתוח. מאיפה המנורת קיר שמעל
המראה בכניסה? מאיפה הריצוף הצבעוני בכניסה?

איזה יופי גם אני רוצה כזה...

מעלףףף

מקסים!! עושה חשק לבנות בצפון :)

מקסים, מואר, פתוח. מאיפה המנורת קיר שמעל
המראה בכניסה? מאיפה הריצוף הצבעוני בכניסה?

כתיבת תגובה