כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(12860) "

 
 
הדיירים: משפחה בת 6 נפשות
המקום: מרכז הארץ
השטח: בית מגורים מרכזי בגודל 700 מ"ר + ביתן בריכה בגודל 200 מ"ר
אדריכל: דרור ברדה
 
בריכות שחייה לבית – לכל העסקים ובעלי המקצוע
מרפסות ועיצוב חצרות – לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
 
אפשר לתאר את הבית הראשי שלפניכם כ"וילה אורבנית" – יש בה מעין רחוב ראשי שמהווה את החללים הציבוריים, ולצדו יחידות דיור שמהוות יחידות עצמאיות אשר מרחפות במפלסים שונים (כמו מעין בתים המשקיפים אל הרחוב הראשי). היתרון בצורת המגורים הזו הוא שמירה על פרטיות מקסימלית, ויחד עם זאת הקפדה על קשר עין בין כל הדיירים. 
 
הבית עצמו מאופיין ביחידות "מרחפות" אשר מאתגרות את חוק המשיכה, ובתעתועי עין קלים כמו למשל יצירת פרספקטיבה מואצת על ידי הזזה קלה של דלתות אחת היחידות, או על ידי פריצת היחידות מעבר לויטרינת הזכוכית, אשר יוצרים אשליה אופטית.
 
הפרוייקט כולו מעוצב תוך כדי שימוש במסות, חומרים ומישורים שנוצרים מפרוק והרכבה מחדש. השפה האדריכלית מדויקת ומאופקת, והיא מקפידה על ניתוקים במפגשים, וטשטוש גבולות הפנים והחוץ. הכניסה אל הבית מהרחוב הראשי, למשל, מתבצעת על גבי גשר מקסים ומתחתיו מדרון הצמחייה של הגינה.
 

יחידות מרחפות שמאתגרות את כוח המשיכה
 

מבט מבחוץ על הבית

 

גשר הכניסה לבית
 

הסלון בבית המרכזי
 

המטבח והסלון בבית המרכזי

 
המטבח
 

ביתן הבריכה הצמוד לוילה מתוכנן כלופט ונבנה סביב עץ קיים, מה שיצר סיטואציה של פאטיו מקסים בתוכו. 
המבנה גם הוא "מרחף" מעל הבריכה בזכות חלונות המרתף שממוקמים בגובה פני המים.
 
הבריכה עצמה מכילה תעלת גלישה, המעוצבת בקו נקי ומחברת בין שני הבתים, וכך למעשה מחזקת את אשלית הריחוף של בית הבריכה. החצר והגינה מזמנות פינות מסתור שונות ואקזוטיות לצד מרחבי דשא נקיים ומזמינים. 
 

בית הבריכה המרחף מעל המים
 

הסלון בבית הבריכה
 

המטבח בבית הבריכה
 

חדר העבודה בבית המרכזי
 
חדר העבודה מבחוץ
 
חדר השינה בבית המרכזי
 
יחידות מרחפות במפלסים שונים
 

מסדרון שמפריד בין חלל ציבורי לאישי
 
חדר האמבטיה
 
שילוב של טבע ומים
 
טשטוש הגבולות בין הפנים לחוץ
 
רשימת ספקים חלקית:
שטיחים – איתמר
גופי תאורה – יאיר דורם
ריהוט – הביטאט
קמין – יצחק כהן
דקים – מרק וויטסון, "פרקטים"
חלונות – אפקס
מטבח – ולקוצ'ינה
נגרות – דקויות עץ 2000
כלים סניטריים – ספדה
מסגרות – זכאי יעקב, איציק אוהב ברזל.

 

עוד בתים מעוצבים:

שינוי צורה בבית תל אביבי

ביקור בבית של אדריכלית

מרחב מחייה: וילה מעוצבת במושב

הצצה לבית במושב אליכין
בית מעוצב במושב בגליל

" ["image"]=> string(143) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA%20%D7%95%D7%91%D7%99%D7%AA%20%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%94.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(152) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/בית ובית בריכה ברמת גן/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  כאן שוחים בכיף: וילה וביתן בריכה צמוד

כאן שוחים בכיף: וילה וביתן בריכה צמוד

שילובים חכמים בין טבע, מים וזכוכית הפכו את קומפלקס המגורים שלפניכם לאוסף של יחידות דיור שמרחפות באוויר ומאתגרות את כוח המשיכה. בואו לעוף מעל המים

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 
 
הדיירים: משפחה בת 6 נפשות
המקום: מרכז הארץ
השטח: בית מגורים מרכזי בגודל 700 מ"ר + ביתן בריכה בגודל 200 מ"ר
אדריכל: דרור ברדה
 
בריכות שחייה לבית – לכל העסקים ובעלי המקצוע
מרפסות ועיצוב חצרות – לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
 
אפשר לתאר את הבית הראשי שלפניכם כ"וילה אורבנית" – יש בה מעין רחוב ראשי שמהווה את החללים הציבוריים, ולצדו יחידות דיור שמהוות יחידות עצמאיות אשר מרחפות במפלסים שונים (כמו מעין בתים המשקיפים אל הרחוב הראשי). היתרון בצורת המגורים הזו הוא שמירה על פרטיות מקסימלית, ויחד עם זאת הקפדה על קשר עין בין כל הדיירים. 
 
הבית עצמו מאופיין ביחידות "מרחפות" אשר מאתגרות את חוק המשיכה, ובתעתועי עין קלים כמו למשל יצירת פרספקטיבה מואצת על ידי הזזה קלה של דלתות אחת היחידות, או על ידי פריצת היחידות מעבר לויטרינת הזכוכית, אשר יוצרים אשליה אופטית.
 
הפרוייקט כולו מעוצב תוך כדי שימוש במסות, חומרים ומישורים שנוצרים מפרוק והרכבה מחדש. השפה האדריכלית מדויקת ומאופקת, והיא מקפידה על ניתוקים במפגשים, וטשטוש גבולות הפנים והחוץ. הכניסה אל הבית מהרחוב הראשי, למשל, מתבצעת על גבי גשר מקסים ומתחתיו מדרון הצמחייה של הגינה.
 

יחידות מרחפות שמאתגרות את כוח המשיכה
 

מבט מבחוץ על הבית

 

גשר הכניסה לבית
 

הסלון בבית המרכזי
 

המטבח והסלון בבית המרכזי

 
המטבח
 

ביתן הבריכה הצמוד לוילה מתוכנן כלופט ונבנה סביב עץ קיים, מה שיצר סיטואציה של פאטיו מקסים בתוכו. 
המבנה גם הוא "מרחף" מעל הבריכה בזכות חלונות המרתף שממוקמים בגובה פני המים.
 
הבריכה עצמה מכילה תעלת גלישה, המעוצבת בקו נקי ומחברת בין שני הבתים, וכך למעשה מחזקת את אשלית הריחוף של בית הבריכה. החצר והגינה מזמנות פינות מסתור שונות ואקזוטיות לצד מרחבי דשא נקיים ומזמינים. 
 

בית הבריכה המרחף מעל המים
 

הסלון בבית הבריכה
 

המטבח בבית הבריכה
 

חדר העבודה בבית המרכזי
 
חדר העבודה מבחוץ
 
חדר השינה בבית המרכזי
 
יחידות מרחפות במפלסים שונים
 

מסדרון שמפריד בין חלל ציבורי לאישי
 
חדר האמבטיה
 
שילוב של טבע ומים
 
טשטוש הגבולות בין הפנים לחוץ
 
רשימת ספקים חלקית:
שטיחים – איתמר
גופי תאורה – יאיר דורם
ריהוט – הביטאט
קמין – יצחק כהן
דקים – מרק וויטסון, "פרקטים"
חלונות – אפקס
מטבח – ולקוצ'ינה
נגרות – דקויות עץ 2000
כלים סניטריים – ספדה
מסגרות – זכאי יעקב, איציק אוהב ברזל.

 

עוד בתים מעוצבים:

שינוי צורה בבית תל אביבי

ביקור בבית של אדריכלית

מרחב מחייה: וילה מעוצבת במושב

הצצה לבית במושב אליכין
בית מעוצב במושב בגליל

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

בלי קשקושים: עיצוב מונוכרומטי בגוונים אפורים


את עיצוב הבית הזה הכתיבו המבנה המיוחד שלו, גרם המדרגות הנוכח והשימוש היצירתי בגוונים אפורים שונים

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב עכשיו: בית פרטי בקו מודרני


מחזית המבנה, דרך החדרים, ועד לאחרון חפצי הנוי – הבית הזה מעוצב כולו בקו מודרני מוקפד

עיצוב בתים פרטיים

משולבים: סגנון מודרני בנוף כפרי


מבחוץ הבית מוקף במרחבים ירוקים של נוף הצפון, אך מבפנים הוא מעוצב בסגנון מודרני ובקו מינימליסטי

עיצוב בתים פרטיים

חם ועכשיו: מראה עדכני באווירה מזמינה


אחרי 15 שנים, החליטו הדיירים לשפץ את הבית ולהתאים אותו לצרכים הנוכחיים שלהם. בתום תהליך השיפוץ, התקבל בית חמים במראה עדכני ונקי

תגובות

כתיבת תגובה