כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  כחול לבן כמו ביוון: שדרוג מלא רוך לקוטג' מקבלן

כחול לבן כמו ביוון: שדרוג מלא רוך לקוטג' מקבלן

הוא משך לכיוון בית מודרני ועכשווי, היא משכה לבית רך, מעט כפרי בסגנון יווני. הפשרה שהושגה שילבה משחקים של גוונים כחולים חמים במראה נקי ומודרני

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


מבט מכיוון הכניסה לחלל הציבורי והגינה אל ציר ארוך של המטבח המחופה בעץ אלון ולקיר הכחול במדרגות

 

מספר נפשות בבית: זוג + 3

מיקום: ראש העין

השטח: 200 מ"ר

עיצוב פנים והום סטיילינג: מיכל גרינברג-פוקס

 

 

משפחה צעירה רכשה קוטג' חדש מקבלן בראש העין, וכשהגיעו אל המעצבת, בני הזוג היו חלוקים בסגנונות האהובים עליהם: הבעל רצה בית עכשווי מודרני, בעוד האישה הייתה מעוניינת בבית רך יותר על גבול הכפרי, עם אווירה של בית ביוון. לאחר שראו עבודות בקו נקי המשולב בבתים רכים עם נגיעות חמימות, בחרו לעבוד עם המעצבת, וזו השתמשה בצבע הכחול בחללים השונים בבית ושילבה אותו במראה עדכני.

 

"רוצים גם לחשב כמה יעלה לכם לעצב או לשפץ את הבית? כנסו למחשבון השיפוצים ותקבלו את כל התשובות"

עוד עיצובים בכחול:

כחול עמוק: עיצוב פונקציונלי ומקורי לבית באורנית

השראה: כחול ושקוף ובעיצוב הבית

כחול עמוק: שיפוץ דירה בטיילת בתל אביב

הדגש בתכנון היה לפתוח את המטבח ולהגדילו. במקור תוכנן מטבח ר', כשבכניסה הופיע קיר התוחם אותו. קיר זה בוטל, והמטבח תוכנן כשני פסים עם אי רחב הידיים המחופה במשטח עץ. ביטול קיר המטבח אפשר פתיחות של חלל הקומה כולה עם הכניסה לבית ומפגש עם קיר המדרגות, הצבוע בגוון כחול עמוק. לבית נבחר ריצוף בהיר, כך שהמשחק בין הגוונים הכחולים לריצוף הבהיר משרה את התחושה של צבעי הכחול-לבן שביוון. למטבח נבחר גוון מוקה עדין, אשר מחמם את המראה הנקי והמודרני עם הידיות האינטגרליות. מתחת למדרגות תוכנן ארון בגוון הקיר, המכיל מקפיא נוסף ויחידות אחסון רבות התומכות בצורכי המטבח.

מטבח שני צירים בגוון מוקה

קיר המדרגות הכחול ונגרות המסתירה מקפיא נוסף ואחסון לצורכי המטבח

 

בסלון ריהוט מודולרי, המאפשר הזזה בשעת הצפייה בטלוויזיה ושינוי מיקום כשמארחים ומעוניינים להשאיר את המעבר לגינה פנוי יותר. היחידות המודולריות נבחרו בגוונים שונים כדי להכניס צבע נוסף לחלל – בין גווני הבז' והחום לגוונים האפורים והכחולים.

פינת ישיבה צבעונית ומפנקת עם נגיעות כחולות בחלל האירוח

 

בקשה עקרונית נוספת של בני הזוג הייתה תכנון סוויטת הורים מפנקת, דבר שנעשה על ידי חיבור שני חדרים לחלל גדול, ובו חלוקה בין חלל השינה לחדר ארונות על ידי קיר נמוך. מצד אחד של הקיר הנמוך מותקנת טלוויזיה, ומצידו השני שידת איפור ואזור הארונות. קיר הטלוויזיה נצבע אף הוא בכחול, וסמוך למיטה, מתחת לחלון, תוכננה יחידת אחסון נמוכה, עליה הונחו מזרן וכריות כאפשרות לישיבה בזמן ההתלבשות וכפינת חמד נוספת בחדר. חדר הארונות תוכנן בצורת ר', כשבציר הארוך ארונות עם דלתות לבנות, ובפינה יחידת מדפים פתוחה וארון שבחזית שלו שקועה מראה. חדר הרחצה של ההורים הוגדל אף הוא, כדי להכיל מקלחון זוגי, ובקיר הותקנו אריחים ים תיכוניים כחולים.

מצד אחד של חדר ההורים חדר רחצה, ומצידו השני ספסל ישיבה ואחסון שרופד

קיר בחדר ההורים התוחם בין אזור השינה לחדר הארונות

על הקיר התוחם מותקנת הטלוויזיה, הארון מחופה מראה וסמוך לו יחידת מדפים פתוחה

חדר הרחצה של ההורים עם מקלחון גדול וקיר המחופה באריחים אותנטיים כחולים

בתחילת העבודה המשותפת לזוג היו שני ילדים, בן ובת בגילאים קרובים, ותינוקת בדרך. התינוקת נולדה סמוך לקבלת הבית, ובני הזוג החליטו לשכן את הגדולים יחד ואת התינוקת בחדר נפרד. לפיכך הוגדל החדר המשותף על חשבון חדר הרחצה, כך שנוצרה נישה לארון. נבחר מוטיב של גוון אפור כללי בחדר, ולכל אחד מהילדים נוספו מדבקות קיר אישיות: אוהלים בשחור-לבן, ופלמינגו טורקיז לבת.

חדר הילדים המשותף, בו ארון בנישה ויחידה פתוחה לצורכי לימוד

נגיעות של אקססוריז הופכות את אזורי השינה לאישיים

הממ"ד שבקומת הכניסה משמש כחדר משחקים. היות שצורכי הילדים מאוד משתנים, הוחלט לרהט אותו בריהוט שנרכש באיקאה, אך נוספו ריפוד וכריות שהוזמנו במיוחד ושדרגו את האווירה בחדר.

חדר המשחקים משלב ריהוט מאיקאה עם טקסטיל מותאם בהזמנה

שירותי האורחים

 

 

רשימת ספקים חלקית:

ריצופים וכלים סניטריים: זהבי עצמון

מטבח: מטבחי לוגת

ריהוט: קסטיאל as is, איקאה

אביזרים: פלורליס, גיפטד נס ציונה

שטיחים: השטיח האדום

טקסטיל: לימס עיצובים בבד

אמנות: ליה מלחי

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

המירוץ למיליון: שיפוץ מושקע בבית סבא


הסבא הוריש בית בן 20 במושב, והמשפחה השקיעה כמיליון שקלים בשיפוצו. התוצאה: חלל מודרני ומואר, שפתוח לנופים ולמרחבים שסביבו

עיצוב בתים פרטיים

שוויצריה הקטנה: בית כפרי בסגנון שוויצרי בלב שכונת סביון


משיכתה של בעלת הבית לסגנון השוויצרי הוביל ליצירת בית כפרי עם שימוש נרחב בעץ, שעוטף את כל החללים. הזרימה בין החדרים נשמרה, והתוצאה משקפת אווירה משפחתית וחמה

עיצוב בתים פרטיים

הפלא ופלא: בית חשוך ומיושן הפך לבית מואר ומודרני


בית חשוך בן 35 שנה הפך לבית מואר בעיצוב מודרני ובאווירה ביתית. גם הדרישה המאתגרת ביותר של הדיירים - ליצור חדר רחצה בתוך בחדר השינה שלהם - הצליחה להתממש בפרויקט השאפתני הזה

עיצוב בתים פרטיים

בין הים לשדות: ניטרליות כובשת בבית להשקעה בארסוף


איך מתכננים בית לדיירים לא ידועים? משתדלים ללכת על מכנה משותף רחב. הבית הזה בארסוף שנרכש כבית להשקעה, מעוצב בקו מודרני ובצבעים מונוכרומטיים, כדי שיוכל להתאים לכמה שיותר דיירים פוטנציאליים

תגובות

כתיבת תגובה