BVD

עיצוב בתים פרטיים  //  כך העניקו ייחודיות פסטורלית לבית שנבנה בנחלה של ההורים

כך העניקו ייחודיות פסטורלית לבית שנבנה בנחלה של ההורים

בעמק יפה בין כרמים ושדות תוכנן בית לזוג צעיר, השוכן בסמוך לבית ההורים ואל מול נוף משכר וחממות הוורדים של המשפחה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 



הדיירים: זוג וילדיהם הקטנים

המקום:  מושב בעמק יזרעאל

השטח: 260 מ"ר בנוי, על גבי מגרש בשטח 3,050 מ"ר

התקציב:2,500,000 שקלים

 אדריכלות: יעל שיבולי

 

כתבות נוספות שבטח תאהבו:

עיצוב ועצב: כתבה לזכרה של שירן סאעת

בית שהפך את האחסון לאלמנט עיצוב מרכזי

כשהמדרגות הן לב הבית

 

בנחלה רחבת ידיים המשקיפה אל נוף פסטורלי של שדות, תוכנן בית למשפחה צעירה. הבית תוכנן כבית נוסף בנחלה והוקם בשכנות לבית ההורים ואל מול חממות הוורדים של המשפחה. הכל התחיל מזוג צעיר אשר ביקש לתכנן את בית חלומותיו, והאדריכלית יעל שיבולי אשר נפגשו לראשונה בשנת 2013. במהלך תהליך התכנון גילו בני הזוג כי המשפחה עומדת להתרחב, וכך התכנון הראשוני של הבית, אשר הותאם לזוג צעיר, תוכנן מחדש כך שיתאים לצרכי משפחה צעירה. התהליך כלל התאמה של הבית לצרכים החדשים תוך שמירה על עקרונות התכנון הקיימים ושמירה על היתר הבניה אשר ניתן שנתיים קודם לכן. תהליך העבודה הייחודי כלל בשלב הראשון מפגש משפחתי רחב הכלל שיח פתוח כדי להבין ולדייק את צרכי שני הבתים ולאפשר תכנון המתייחס בתוכו לכלל הצרכים שעלו.

 מטבח: סיון הנגר. ריצוף, ברזים: חסון קרמיקה (עפולה)

 

במטבח הפתוח תוכננו שטחי עבודה רבים, לצד אי ישיבה גדול המשמש לאכילה

 

שפע מקומות אחסון ועבודה תוכננו במטבח עבור המשפחה המתרחבת

 

במטרה לייצר מגורים משותפים לשתי המשפחות אשר יתמזגו עם סביבתה הטבעית של הנחלה ובד בבד יאפשרו לבני המשפחה ממד של פרטיות, תוכננו גינה ומרפסת פנימית גדולה המשמשת כמעין אי החוצץ בין הכביש הראשי של המושב לבין החממות, חנות הפרחים ומתחם המגורים. על מנת לחלק בין האזורים מבלי לייצר הפרדה מלאכותית במראה שהינו זר לשטח, נעשה שימוש במשאבים קיימים על מנת לייצר חציצה נעימה וטבעית, כך נוצר ניצול נכון של השטח והבנה של האילוצים והצרכים של בעלי הבית.

 

קיר כוח בחיפוי מעץ מהווה מוקד עניין מרכזי בחלל האירוח

 

נגרות פנים: סיון הנגר. תאורה פלורליס. ריהוט: פלורליס, קאצו

 במטרה להתמזג עם סביבתה הטבעית של הנחלה ולאפשר פרטיות, תוכננו גינה ומרפסת פנימית גדולה 

 

הכניסה הנעימה לבית חושפת חלל רחב ידיים המחולק לשלושה סוגי חללים: החללים הציבורים, אשר מוקמו בחזית המגרש וכוללים המטבח הסלון ופינת האוכל אשר צופים לכביש ולמרכז המושב וכן יוצאים לגינה ולמרפסת הפנימית. החללים הפרטיים כוללים את חדרי השינה והמקלחות אשר פונים לחזית האחורית של המגרש ומשקיפים אל עבר נוף העמק. יחידת ההורים זכתה למרפסת פרטית המשקיפה על עמק יזרעאל.

 

הכניסה לבית חושפת חלל רחב ידיים המחולק לשלושה סוגי חללים: החללים הציבורים הכוללים את המטבח והסלון, חדרי השינה והמקלחות, ויחידת ההורים

 

בבית שולבו אלמנטים בעבודת נגרות בהתאמה אישית ובעיצוב האדריכלית, אשר מקנים אופי לחלל ומשווים לו מראה עשיר. כך שולבו סמוך לכניסה ואל מול הגינה המרכזית ספסל צהוב ומשרביה עשויה פורניר אלון עשויה בעבודת יד. בנוסף לתוספת הדקורטיבית, מאפשרת המשרביה גם פרטיות לחלל משפחה שקירותיו הפנימים תוכננו כמחיצות זכוכית היוצרות מראה המשכי וזרימה טבעית בחלל.

 בבית שולבו פריטי נגרות בהתאמה אישית אשר מוסיפים עושר לחלל

 

השימוש בעץ יוצר מראה טבעי אשר מתמזג עם סביבת הבית

 

קירותיו הפנימיים של חלל המשפחה תוכננו כמחיצות זכוכית היוצרות מראה המשכי וזרימה טבעית בחלל

 

ספסל צהוב ומשרביה עשויה פורניר אלון עשויה בעבודת יד ובעיצוב האדריכלית. המשרביה מאפשרת פרטיות בחלל המשפחה 


 

החללים הפרטיים כוללים את חדרי השינה והמקלחות אשר פונים לחזית האחורית של המגרש ומשקיפים אל עבר נוף העמק

 

חדרי רחצה: חסון קרמיקה עפולה, פלורליס

 

רשימת ספקים חלקית:

ריהוט: פלורליס, קאצו

ריצוף: חסון קרמיקה, עפולה

תאורה: פלורליס

אלומיניום: תריסי שולמית בע"מ

מטבח: סיון הנגר

ברזים: חסון קרמיקה, עפולה

נגרות פנים: סיון הנגר

חדרי רחצה: חסון קרמיקה עפולה, פלורליס

ריצוף חוץ: חסון קרמיקה, עפולה

פרגולה, מעקות: מסגריית בוטיק אלי פייגין

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

זה לא פרובאנס, זה ממש כאן: הבית המשפחתי בנחלה


זוג צעיר ושלושת ילדיהם זכו לבית חלומותיהם הממוקם בנחלה המשפחתית בלב עמק יזרעאל. הבית מוקף בנוף העמק המרהיב ובאווירה פסטורלית טובלת בירוק, וכל זאת תוך שמירה על פרטיות והפרדה בין שתי המשפחות בנחלה

עיצוב בתים פרטיים

עיר או כפר? לא צריך לבחור


המשפחה על בית במראה כפרי אך מעודכן, אשר ישלב בין שני הסגנונות וייצור תחושה חמימה ומזמינה, וכל זאת- בלב תל אביב

עיצוב בתים פרטיים

שיק קז'ואלי ובלתי מתאמץ בלב רמת השרון


הבית תוכנן מחדש במטרה לייצר מראה מוקפד ומעוצב תוך שמירה על אווירה חמימה ומזמינה. התוצאה היא הרמוניה ייחודית של צבעים, טקסטורות וחומרים היוצרת מראה עשיר וססגוני

עיצוב בתים פרטיים

הצריף האוסטרלי שיגרום לכם לעצור


בלב השממה, על גבעה המשקיפה על עמק ירוק, ניצב לו מבנה מעץ המיועד למתבודדים אשר מבקשים להתנתק מהקצב המטורף של החיים המודרניים ולהתחבר מחדש לטבע

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *