כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  כניסה חדשה: הבית הכפול של נווה צדק

כניסה חדשה: הבית הכפול של נווה צדק

באמצע השכונה התל אביבית הוותיקה עומד לו בית חדש שחלקו הפנימי הוקם על חורבות של מבנה ישן, כשהקיר החיצוני שלו שוחזר לפי כל חוקי השימור הנוקשים. הצצה לעולם חדש-ישן

מאת: גילי אריאל, מגזין בניין ודיור צילום: עמית גרון, איתי סיקולסקי


 


מיקום: תל אביב, שכונת נווה צדק

שטח: 350 מ"ר

אדריכלות: צבי גרש  

 
"חשבתי לא מעט איך אני יכול ליצור מעבר הדרגתי מהרחוב, שנמצא בשכונה העתיקה, ואל תוך הבית ששולט בו אופי אורבני עכשווי," מספר האדריכל צבי גרש, על הפרויקט המיוחד שלו בנווה צדק. "החומרים שנבחרו לבניית הבית החדש שהוקם על חורבות המבנה הקודם שהיה כאן, הם בטון, אלומיניום זכוכית ועץ, חומרים שבעיבודם המודרני לא מתחברים לחזית, בעליל. כך למעשה הגעתי לפתרון: נשאיר את הקיר מנותק מהבית". וזו אכן התוצאה, בבית שמבנהו צר וגבוה משתרע למעשה בין שני רחובות, כך שמכל רחוב אפשר להיכנס אליו.

 

הקיר החיצוני שפונה לרחוב חודש ושופץ בהתאם לכללי השימור שהוטלו עליו, אך נותק ברובו מהבית שנבנה מאחוריו. בקיר, שמשתלב עם יתר המבנים ברחוב, קבועים חלונות מקומרים, תריסי עץ מתקפלים ודלת ישנה שחודשה, דרכה נכנסים למבואה חיצונית הפתוחה אל השמים.

 

 

 

 


 

 

תאורה לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

סלונים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

בפטיו הפתוח, שנצבע בגוני תכלת ים-תיכוני, פוזרו עציצים עם צמחים מהסוג שבזמנו אפשר היה לראות כאן בכל אחד מבתי השכונה. הכניסה הראשית תוכננה בצד הפטיו, ומהצד השני נכנסים דרך שביל קטן העובר לצד בריכת שחייה היישר לפינת הישיבה בסלון. 

 

עקב צורת המגרש, לבית ישנם רק שני כיווני אוויר, לכן הקפיד האדריכל על פתחים גדולים לקליטת הבריזה המגיעה מכיוון מערב. לפיכך, גם הקיר שבו קבועה דלת הכניסה לבית, אחרי שחוצים את המבואה, עשוי כולו דלתות גבוהות שמסתובבות על ציר בתוך מסגרות אלומיניום העולות עד לתקרה.

 

סגנון החיים האורבני של דיירי הבית הודגש בבחירה מדוקדקת של רהיטים ופרטים מתקופות שונות, החל מפרטי רטרו של שנות השישים וכלה באלמנטים מודרניים עכשוויים. על רקע פרקט העץ ותוספות מתכתיות בגוונים כהים בולטת צבעוניות מאופקת שמגיעה מכריכות הספרים, גופי התאורה והכורסה הצהובה. עציצים גדולים שהוצבו לצדי הבריכה והוצמדו אל קיר הזכוכית, מוסיפים מצבעם הירוק להשלמת המראה.

 

 

 

 

אלמנט עיצוב דומיננטי בחלל הקומה התחתונה הנו גרם המדרגות העשוי ברזל שחור עם רשת מתכתית באותו גוון. בעיצוב המדרגות מודגש הניגוד שבין מסת החומר-הברזל לבין מראה הגרם הנראה כצף באוויר. כרקע למדרגות, חופה קיר אחד לכל לגובהו בלבנים ישנות מפירוק, ועל הקיר הצדדי נתלה צילום של גבר העומד על ראשו.

 

בקומה העליונה, מחדר השינה המרכזי יש יציאה למרפסת התחומה בקיר גבוה אשר בו מוקמו תריסי עץ מתקפלים הנפתחים אל הנוף. קיר המרפסת הסגורה ממשיך לגובה את הקיר אשר שומר בכניסה לבית.

 

 

 

 

 

 

 

רשימת ספקים חלקית:

דלת כניסה, אלומיניום, חלונות: פרפקט

חדרי רחצה: חזי בנק

וילונות: רנבי

 

 

 עוד בתים מעוצבים:

ארוכה הדרך הביתה: עיצוב בית בו כל פרט חשוב
משחקים בקוביות: עיצוב מודרני לבית בקיבוץ
כשהכפר והעיר נפגשים: הצצה לבית בקיבוץ יגור

כשארבע דירות הופכות לאחת: שיפוץ בית משפחתי בקיבוץ
וינטג' בקיבוץ: בית משפחתי בסגנון של פעם

 

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מינימליזם בדרום: שיפוץ ועיצוב של וילה בבאר שבע


המשפחה עברה מהמרכז לווילה בבאר שבע וביקשה לעצב שם את בית חלומותיה. לאחר שיפוץ כולל, התקבלה וילה בעיצוב מינימליסטי, צעיר ומלא חום

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

עיצוב בתים פרטיים

הצבע השחור שגנב את ההצגה


שימוש נועז בצבע השחור העניק תפנית דרמטית לבית פרטי שהפך למודרני וחם. כל זאת בשילוב קווים גאומטריים וחומרים טבעיים כגון: מים, עץ, ברזל ואבן

תגובות

כתיבת תגובה