כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  כפריות מודרנית: כך פותרים חילוקי דעות בין בעלי הבית

כפריות מודרנית: כך פותרים חילוקי דעות בין בעלי הבית

הזוג לא הצליח להחליט על הקו העיצובי של הבית שרכשו בעומר. המעצבת התחברה מיד לזוג ועזרה לגשר על הפער ויצרה עיצוב המשלב בין כפריות למודרניות

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: מאור מויאל


דיירים: זוג + 3
מיקום: עומר
שטח: 300 מ"ר
תקציב: 700,000 ש"ח
עיצוב פנים והום סטיילינג: סיגל מלכה

הסלון חמים ומזמין ומשלב בין קווים מודרניים לטקסטורות כפריות

הזוג הגיע אל המעצבת עם חילוקי דעות לגבי העיצוב הרצוי לבית – הוא, מהנדס, ביקש שהמראה יהיה מודרני ואילו היא, רופאה, מעדיפה כפרי. הייתה הסכמה משותפת, שהבית צריך להיות חמים, כזה שניתן לגור בו באופן חופשי וזורם, וכמובן שיהיה פרקטי עבור ילדים קטנטנים, ויענה על כל צרכי בני הבית. מתוך כך נולד העיצוב שמשלב בין כפריות למודרניות.

במסגרת השיפוץ נפתחה יציאה מהמטבח אל החצר הירוקה

הבית בן ה- 25, ממוקם בישוב עומר, הוא נרכש על ידי הזוג בידיעה כי הוא דורש שינויים על מנת להתאימו לצרכי המשפחה החדשה. כך קרה, בוצע שיפוץ כולל לכל שלושת מפלסי הבית, המטבח שינה את פניו לגמרי והורחב על חשבון חדר ששימש כמחסן. השינוי העיקרי במטבח היה כאשר חלון רגיל הפך לפתח יציאה רחב, היישר אל הגינה היפיפייה הנשקפת מבחוץ, שכמובן שודרגה. המטבח משלב בין ברזל המקנה תחושה מודרנית לעץ הנותן תחושה כפרית.

הברזל נותן תחושה מודרנית והעץ תחושה כפרית

בשל הבדלי גבהים שנוצרו עם פתיחת החלון, נוצר חיבור חדש ומוגבה, של דק במבוק שמטרתו לגשר בין פתח המטבח החדש, לבין הגינה, בה נבנה בית עץ לילדים תחת עץ אוסטרלי זקן.
בסלון הגדול נבנתה ספריית עץ גדולה, שבחלקה פתוחה ובחלקה סגורה, דבר שיצר חלוקה שחסרה בחלל. הספריה מעוצבת בקווים מודרניים ונקיים אך עשויה חומרים טבעיים וכפריים.

הספריה יצרה תיחום לחלל והוסיפה עניין בין הקירות הבהירים

הקומה השנייה ובה חדרי המגורים, שופצה אף במלואה, כולל חדרי האמבטיה. רצפת כל הקומה חופתה בפרקט ואף שולבה בה פינת קריאה קסומה, לצד חלון צרפתי הנותן נגיעה כפרית. המרתף שהיה חשוך, וכמעט ללא שימוש, הפך לחדר משחקים צבעוני המתוכנן בקווים נקיים ומודרניים. נעשתה בו חשיבה על כל פינה וזאת על מנת לתת מענה עבור הילדים שהינם בגילאים שונים. כמו כן, תוכנן שם חדר נוסף שיכול לשמש כמשרד או כקליניקה לבעלי הבית.

פינת הקריאה הקסומה המשלבת בין הפנים לחוץ

כל קומת המגורים רוצפה בפרקט חמים

על מנת לשמור על חמימות בבית, ויחד עם זאת, לתת תחושה עכשווית, נבחרו צבעים וחומרים רכים של לבן בשילוב צבעי אקווה ותכלת עדינים ובשילוב של טקסטיל רך, ברזל שחור ועץ טבעי. כל חדר זכה להתייחסות נפרדת, בהתאם לאופי דייריו: חדר עבור ילד שאוהב דינוזאורים, נצבע בצבעים רכים, של אפור וירקרק, עם פינת לימודים הכוללת מדפים עבור הדינוזאורים. חדר שני עבור ילד חובב מכוניות עוצב אף הוא בקווים נקיים וקלאסיים. חדר נוסף ונסיכותי תוכנן עבור התינוקת שנולדה תוך כדי התהליך . בגווני הוורוד פסטל, עם נגיעות זהב עדינות. חדר ההורים נצבע בקאמל, תוך שמירה על חלק מהריהוט הקיים, והשלמת השאר בנגרות. חדרי האמבטיה תוכננו מחדש, הורחבו והפכו למפנקים ונעימים. משחק עם חומרים חמים וקרים יוצר שילוב של עיצוב כפרי ומודרני.

חדר הדינוזאורים

חדר המכוניות

חדר הנסיכות

משך השיפוץ ותכנונו, ארך מעל לחצי שנה, בשל היקפו, ואי התפשרותם של הדיירים, על חומרים ורכישות נכונות.
התוצאה הסופית ריגשה מאוד את המעצבת שראתה בפרויקט המאתגר הצלחה, בהתייחס למראה הבית בהתחלה. היא בעיקר התרגשה לראות את שביעות רצונם והתרגשותם של בעלי הבית.

קווים מודרניים משולבים בצבעוניות נועזת

המרתף הוא עבור הילדים

טיפ מהמעצבת לקוראים: לפני שיפוץ, יש לתת את הדעת על תכנון נכון, שגם אם הוא אורך מעט זמן, זה פותר בעיות רבות בעתיד. טיפ נוסף, הוא כמובן בחירת בעלי המקצוע הנכונים ומהימנים, ועדיף לבחור אותם, רק אחרי קבלת המלצות אישיות.

חדר האמבטיה של ההורים בצבעוניות מודרנית

חדר האמבטיה של הילדים בגוונים רכים ובהירים

רשימת ספקים חלקית:
פרקט, אבני בריק ודק במבוק: בריק ועץ
מטבח: מטבחי דקל
ריהוט סלון וחלל ציבורי ואקססוריז: ביתילי
מוצרי חשמל למטבח: סמג
דלתות פנים ווילונות: קוואטרו
תאורה: מחסני תאורה

מטבח: מטבחי דקל

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

ארבעה בתים ושיפוץ כולל


רוצים שינוי? רגע לפני שאתם רצים לקנות דירה או בית חדשים, אולי כדאי שתשקלו לערוך שיפוץ כולל במקום המגורים הקיים. הצצה לארבעה בתים ששינו את פניהם

עיצוב בתים פרטיים

המירוץ למיליון: שיפוץ מושקע בבית סבא


הסבא הוריש בית בן 20 במושב, והמשפחה השקיעה כמיליון שקלים בשיפוצו. התוצאה: חלל מודרני ומואר, שפתוח לנופים ולמרחבים שסביבו

עיצוב בתים פרטיים

שוויצריה הקטנה: בית כפרי בסגנון שוויצרי בלב שכונת סביון


משיכתה של בעלת הבית לסגנון השוויצרי הוביל ליצירת בית כפרי עם שימוש נרחב בעץ, שעוטף את כל החללים. הזרימה בין החדרים נשמרה, והתוצאה משקפת אווירה משפחתית וחמה

עיצוב בתים פרטיים

הפלא ופלא: בית חשוך ומיושן הפך לבית מואר ומודרני


בית חשוך בן 35 שנה הפך לבית מואר בעיצוב מודרני ובאווירה ביתית. גם הדרישה המאתגרת ביותר של הדיירים - ליצור חדר רחצה בתוך בחדר השינה שלהם - הצליחה להתממש בפרויקט השאפתני הזה

תגובות

יפה, מעודכן, שילובים נכונים, חומרים איכותיים, מחיר לא מציאותי. למה להטעות?

כתיבת תגובה