כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  כשעבר והווה נפגשים: בית כאורגניזם חי

כשעבר והווה נפגשים: בית כאורגניזם חי

בית בן 70 שנה, בעל היסטוריה משפחתית ענפה, עבר שיפוץ שמשלב את עיצוב העבר עם סגנון עיצוב עדכני ומודרני. והתוצאה? מלאת קסם

מאת: טלי הרדאבל, מגזין בניין ודיור צילום: עודד סמדר


 אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 

בית משפחת ברוקמן בחיפה, סמוך למרכז חורב השוקק, הוא בית בן 70 שנה. האדריכלית של הבית היא גם הדיירת והבית היה שייך לסבו של בעלה, אמו גדלה בבית וכיום מגדלים בו בני הזוג את הדור הרביעי למשפחה. בשל ההיסטוריה המשפחתית של הבית, חשוב היה לאדריכלית לשמור על סגנון עיצוב שיתן כבוד להיסטוריה של הבית ושל מי שגרו בו.

הבית הוא חלק ממבנה מאורך שנבנה בזמנו כשיכון לחברי אגד, ובמקור היה בן שתי קומות בלבד. במשך 15 שנה, הבית הותאם בכל פעם מחדש לצרכים הנדרשים, האדריכלית, בעלת הבית, מתייחסת אל בית כאורגניזם חי ולא כאל אובייקט סטאטי ועל כן התאים לה סגנון התכנון ארוך הטווח.

 

עוד בתים מעוצבים:
 


המבואה

הבית שופע חללים גבוהים, אור ותחושת מרחב, מבואת הבית כללה במקור קשת שנושאת את המדרגות וניצבת אל מול הדלת הכניסה, אלמנט קונסטרוקטיבי חיוני, כדי לשמור על הסגנון ולהכניס אור מהסלון למבואה נבנתה קשת נוספת מאחוריה. מבואת הבית מעוצבת כפינה תחומה בעלת אופי משל עצמה, כמו פינות רבות נוספות הפזורות באינטימיות ברחבי הבית. במבואה שידה הבנויה משולחן תפירה ישן וחלונות שמציצים לכניסה הפתוחה, ובה גינה קטנה עם פינת ישיבה נינוחה.

 
בעלת אופי משל עצמה. המבואה.

אדריכלים: לכל בעלי המקצוע

המטבח
מהמבואה עוברים אל המטבח בעל הסגנון האקלקטי העשוי חומרים טבעיים כמו עץ ואבן המשווים לו מראה אותנטי, ביתי ופשוט. במטבח הותקנו רק ארונות תחתונים, מה שאפשר לקבוע חלונות המכניסים פנימה אור, בחלקו העליון. מתחם המטבח חובר לסלון על ידי הסרת הקיר שחצץ ביניהם.

 
חומרים טבעיים. המטבח.

הסלון
ברוקמן "שיחקה" עם אלמנטים אדריכליים שהיו קיימים בסלון, כמו לדוגמה עמוד הגבס שהוסף לצד עמוד קיים ויצר למעשה נישה בנויה לטלוויזיה ולקמין. הסלון מאופיין בגוונים חמים, שיוצרים כריות וגופי תאורה באדום וכתום. 

 
ישן וחדש משתלבים 

בנוסף, נמצאים בו גם  ערסל ישיבה תלוי בגוון אדום-לוהט, שלוכד מבט הפונה לחלון גדול, וכורסה עתיקה שרופדה בכתום, שריד מקורי מבית הסב. לצדם משולבים פריטים מגוונים, כמו כיסא מודרני בעיצוב פיליפ סטארק, שידה הודית, ספסל ישן ומנורות מעצבים. הפריטים יוצרים סביבה נעימה שמזמינה לשהות בחדר.  


סביבה נעימה ומזמינה

פינת האוכל
חלקו הצדדי של הסלון כולל מתחם מפתיע לפינת אוכל. רצפת המתחם עשויה זכוכית שקופה שממנה אפשר להשקיף למשרד שנמצא בקומה מתחת. בין רצפת הפרקט לזכוכית שובץ פס חלוקי נחל, זכר למעקה שהוסר כשמדרגות ברזל שהיו במקור במקום נדדו החוצה. חלוקי הנחל משתלבים עם הזכוכית, ויוצרים מעין תחושת מים טבעית.

 
זכוכית שקופה. הרצפה המפתיעה

מרפסת 
מפינת האוכל נפתחת יציאה למרפסת קטנה עם פינת ישיבה הצופה מלמעלה אל הגינה, וממנה יורד גרם מדרגות ברזל סיבוביות שמוביל לגינה ולמשרד התחתון. מדרגות הברזל היו במקור בתוך הבית, הוצאו אל הגן ומוקמו סביב לעץ שסק בן 70 שנה. כך נשמר היטב החיבור של הבית להיסטוריה שלו, וכשאמו של בעל הבית הנוכחי מגיעה לבקר הנוסטלגיה פורחת.

 
נוסטלגיה פורחת

קומת הקרקע
קומת הקרקע התחתונה מכילה משרד קטן, בשטח של 6 מ"ר בלבד, שתקרתו זכוכית וקורות פלדה, מה שמאפשר קשר עין עם הנמצאים למעלה. כדי לשמור על מרחב פתוח, הרצפה, הקירות והרהיטים בחדר לבנים. שולחן הכתיבה עשוי זכוכית, תלוי על כבל מינימליסטי מהתקרה מצד אחד ונכנס לתוך הקיר מצד שני. חזית שלמה של המשרד עשויה זכוכית ופתוחה לגינה הירוקה, ובאופן מפתיע החלל הזעיר מצליח ליצור תחושת מרחב שמתאימה לעבודה ולאירוח לקוחות. הגינה הסמוכה ירוקה ובה מרחב דשא ועצים. השטח אינו גדול, אך יש בו כמה פינות ישיבה, ערסל רחב ותחושת שלווה אף שנמצאים בלב העיר חיפה, קרוב למרכז.

 
תחושת שלווה ומרחב


זגגים: לכל בעלי המקצוע

 
חיפאי ירוק 

עוד בתים מעוצבים:
 

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות 

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

ארבעה בתים ושיפוץ כולל


רוצים שינוי? רגע לפני שאתם רצים לקנות דירה או בית חדשים, אולי כדאי שתשקלו לערוך שיפוץ כולל במקום המגורים הקיים. הצצה לארבעה בתים ששינו את פניהם

עיצוב בתים פרטיים

המירוץ למיליון: שיפוץ מושקע בבית סבא


הסבא הוריש בית בן 20 במושב, והמשפחה השקיעה כמיליון שקלים בשיפוצו. התוצאה: חלל מודרני ומואר, שפתוח לנופים ולמרחבים שסביבו

עיצוב בתים פרטיים

שוויצריה הקטנה: בית כפרי בסגנון שוויצרי בלב שכונת סביון


משיכתה של בעלת הבית לסגנון השוויצרי הוביל ליצירת בית כפרי עם שימוש נרחב בעץ, שעוטף את כל החללים. הזרימה בין החדרים נשמרה, והתוצאה משקפת אווירה משפחתית וחמה

עיצוב בתים פרטיים

הפלא ופלא: בית חשוך ומיושן הפך לבית מואר ומודרני


בית חשוך בן 35 שנה הפך לבית מואר בעיצוב מודרני ובאווירה ביתית. גם הדרישה המאתגרת ביותר של הדיירים - ליצור חדר רחצה בתוך בחדר השינה שלהם - הצליחה להתממש בפרויקט השאפתני הזה

תגובות

כתיבת תגובה