כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(15) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(954) "

הדיירים: זוג+ 3 ילדים
המיקום: תל אביב
השטח: כ-320 מ"ר
אדריכלות: עודד לביא
עיצוב פנים והום סטיילינג: אביבה סיטון

בני זוג עם שלושה ילדים חזרו לארץ לאחר שהות ארוכת שנים בחו"ל, והחליטו לקבוע את מגוריהם בתל אביב. השניים רכשו בית ישן בתל אביב, וביקשו להרוס אותו ולבנות בית אחר במקומו אשר יתאים לצורכיהם ולטעמם. מעצבת הפנים אביב סיטון שליוותה את הפרויקט מספרת שהדיירים לעצב את הבית בסגנון מודרני-תעשייתי אך לשלב בו חומרים טבעיים וצבעים חמים על מנת שיתאים לחיי משפחה.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/1-6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/2-6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/2ב.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(1046) "

כיוון ששטח המגרש שנרכש לא גדול, הוחלט להתפרש לגובה ולבנות בית של ארבע קומות. קומת הכניסה מיועדת לאירוח וכוללת את הסלון, המטבח ופינת האוכל. הקומה הראשונה, לעומת זאת, מיועדת למגורים וכוללת את  חדר השינה של ההורים והחדר של הבת. החדרים של הבנים נמצאים בעליית הגג, ולצדם יש פינת משפחה. הקומה הנוספת היא מרתף, והיא משמשת כחדר מוזיקה שבו יכולים בני הבית לנגן ואף להקליט.
"המוזיקה תופסת מקום נכבד מאוד בחייהם של הדיירים והדבר בהחלט ניכר בבית", מספרת המעצבת. ואכן, מלבד חדר המוזיקה המקצועי, ניתן למצוא בסלון פסנתר בעל נוכחות, ועל המזנון שנמצא בסמוך אליו יש פטיפון ואוסף תקליטים.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/3-6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/3ב.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/4-5.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(1198) "

לצד המוטיב המוזיקלי, הבית מאופיין במראה שהוא בין תעשייתי לטבעי. רצפת הפרקט שעשויה מאלון טבעי מעניקה לבית חמימות, ואילו האלומיניום השחור שממסגר את החלונות מוסיף לו חספוס. פלטת הצבעים ששולטת בבית נעה בין גוונים של בז', אפור ובטון, ואלה משתלבים בצורה הרמונית עם הנוף הירוק שנשקף מהחלונות.
כיוון שאי אפשר לבנות בית בלי לחשוב על כל הפרטים הקטנים, שולבו בחללי הפנים עבודות מסגרות ייחודיות. דלת הכניסה כוללת ידית ברזל מרשימה, מעקה המדרגות עשוי גם כן מברזל, וחלק מהרהיטים והמנורות עשויים אף הם ממתכות שונות. דגש חשוב נוסף הושם על תכנון התאורה. כדי לא לייצור "סטים", נבחרו גופי תאורה של מעצבים שונים. בנוסף, התאורה הותאמה לתרחישים שונים ומגוון אפשרויות אווירה.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/5-6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/6-6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/7-6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(1048) "

שתי הקומות העליונות של הבית הוקדשו כאמור לחדרים. בקומה הראשונה נמצאת הסוויטה של ההורים, שכוללת יציאה למרפסת שמשקיפה אל נוף של חורש טבעי. כל פרטי הנגרות בסוויטה – המיטה, השידה והארונות – תוכננו לפי מידות ובוצעו על ידי נגר פרטי. כדי להכניס גם כאן נגיעות תעשייתיות, שולבה בחדר מראה גדולה מברזל. בנוסף, הוכנסו לשם שטחים וכורסא שמוסיפים צבע.
הנגרות בחדרי הילדים תוכננה גם היא באופן אישי. בחדר של הבת שולטים גוונים עדינים של ורוד, ולבן. בחדרים של הבנים המראה הוא קצת יותר אורבני. כיוון שהחדרים שלהם נמצאים בעליית הגג, התקרה שם עשוי מקורות עץ חשופות שמעניקות לכל החלל אופי ייחודי.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/8-6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/9-6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/9ב.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [12]=> array(4) { ["text"]=> string(1135) "

מעצבת הפנים אביב סיטון נכנסה לפרויקט כשהשלד של הבית כבר היה בנוי, אך עדיין היה לה זמן לבצע שינויים קלים בתכנון התאורה והחשמל. מעבר לכך, היא בחרה את רוב החומרים לבית ותכננה את כל הנגרות וההלבשה. למי מכם שמחליט לבנות בית חדש, היא ממליצה לערב מעצב כבר בשלב התכנון, כיוון שכך ניתן לבצע שינויים ביתר קלות וללא עלויות מיותרות.

רשימת ספקים חלקית:
מפקח: דודו אשנברג
ריצופים: חזי בנק
תאורה:תומס תאורה, GLOW
שיש: פרביטל
קוריאן במקלחות: קוריאן שיק
דלת כניסה ודלתות פנים: נגריית קלוד
ריהוט סלון: קיאנו שואו רום
שטיחים: צמר שטיחים יפים
פרזול: אלי קוקו
תכנון חדר מוסיקה: דודו חוג'ה

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/10-5.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [13]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/11-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [14]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/12-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  לבנות ולהיבנות: תכנון בית מהיסוד

לבנות ולהיבנות: תכנון בית מהיסוד

בני המשפחה חזרו לארץ אחרי שנים רבות וביקשו לבנות בית חדש שיתאים לכל צורכיהם וגם ישקף את האהבה הגדולה שהם רוחשים למוזיקה

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: שי בן אפרים


הדיירים: זוג+ 3 ילדים
המיקום: תל אביב
השטח: כ-320 מ"ר
אדריכלות: עודד לביא
עיצוב פנים והום סטיילינג: אביבה סיטון

בני זוג עם שלושה ילדים חזרו לארץ לאחר שהות ארוכת שנים בחו"ל, והחליטו לקבוע את מגוריהם בתל אביב. השניים רכשו בית ישן בתל אביב, וביקשו להרוס אותו ולבנות בית אחר במקומו אשר יתאים לצורכיהם ולטעמם. מעצבת הפנים אביב סיטון שליוותה את הפרויקט מספרת שהדיירים לעצב את הבית בסגנון מודרני-תעשייתי אך לשלב בו חומרים טבעיים וצבעים חמים על מנת שיתאים לחיי משפחה.

כיוון ששטח המגרש שנרכש לא גדול, הוחלט להתפרש לגובה ולבנות בית של ארבע קומות. קומת הכניסה מיועדת לאירוח וכוללת את הסלון, המטבח ופינת האוכל. הקומה הראשונה, לעומת זאת, מיועדת למגורים וכוללת את  חדר השינה של ההורים והחדר של הבת. החדרים של הבנים נמצאים בעליית הגג, ולצדם יש פינת משפחה. הקומה הנוספת היא מרתף, והיא משמשת כחדר מוזיקה שבו יכולים בני הבית לנגן ואף להקליט.
"המוזיקה תופסת מקום נכבד מאוד בחייהם של הדיירים והדבר בהחלט ניכר בבית", מספרת המעצבת. ואכן, מלבד חדר המוזיקה המקצועי, ניתן למצוא בסלון פסנתר בעל נוכחות, ועל המזנון שנמצא בסמוך אליו יש פטיפון ואוסף תקליטים.

לצד המוטיב המוזיקלי, הבית מאופיין במראה שהוא בין תעשייתי לטבעי. רצפת הפרקט שעשויה מאלון טבעי מעניקה לבית חמימות, ואילו האלומיניום השחור שממסגר את החלונות מוסיף לו חספוס. פלטת הצבעים ששולטת בבית נעה בין גוונים של בז', אפור ובטון, ואלה משתלבים בצורה הרמונית עם הנוף הירוק שנשקף מהחלונות.
כיוון שאי אפשר לבנות בית בלי לחשוב על כל הפרטים הקטנים, שולבו בחללי הפנים עבודות מסגרות ייחודיות. דלת הכניסה כוללת ידית ברזל מרשימה, מעקה המדרגות עשוי גם כן מברזל, וחלק מהרהיטים והמנורות עשויים אף הם ממתכות שונות. דגש חשוב נוסף הושם על תכנון התאורה. כדי לא לייצור "סטים", נבחרו גופי תאורה של מעצבים שונים. בנוסף, התאורה הותאמה לתרחישים שונים ומגוון אפשרויות אווירה.

שתי הקומות העליונות של הבית הוקדשו כאמור לחדרים. בקומה הראשונה נמצאת הסוויטה של ההורים, שכוללת יציאה למרפסת שמשקיפה אל נוף של חורש טבעי. כל פרטי הנגרות בסוויטה – המיטה, השידה והארונות – תוכננו לפי מידות ובוצעו על ידי נגר פרטי. כדי להכניס גם כאן נגיעות תעשייתיות, שולבה בחדר מראה גדולה מברזל. בנוסף, הוכנסו לשם שטחים וכורסא שמוסיפים צבע.
הנגרות בחדרי הילדים תוכננה גם היא באופן אישי. בחדר של הבת שולטים גוונים עדינים של ורוד, ולבן. בחדרים של הבנים המראה הוא קצת יותר אורבני. כיוון שהחדרים שלהם נמצאים בעליית הגג, התקרה שם עשוי מקורות עץ חשופות שמעניקות לכל החלל אופי ייחודי.

מעצבת הפנים אביב סיטון נכנסה לפרויקט כשהשלד של הבית כבר היה בנוי, אך עדיין היה לה זמן לבצע שינויים קלים בתכנון התאורה והחשמל. מעבר לכך, היא בחרה את רוב החומרים לבית ותכננה את כל הנגרות וההלבשה. למי מכם שמחליט לבנות בית חדש, היא ממליצה לערב מעצב כבר בשלב התכנון, כיוון שכך ניתן לבצע שינויים ביתר קלות וללא עלויות מיותרות.

רשימת ספקים חלקית:
מפקח: דודו אשנברג
ריצופים: חזי בנק
תאורה:תומס תאורה, GLOW
שיש: פרביטל
קוריאן במקלחות: קוריאן שיק
דלת כניסה ודלתות פנים: נגריית קלוד
ריהוט סלון: קיאנו שואו רום
שטיחים: צמר שטיחים יפים
פרזול: אלי קוקו
תכנון חדר מוסיקה: דודו חוג'ה

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שובר מוסכמות: סגנון מינימליסטי עם טוויסט


הדיירים ביקשו בית בסגנון מינימליסטי בגווני שחור-לבן, אך המעצבת העזה והוסיפה נגיעות מרעננות של צבע

עיצוב בתים פרטיים

יחיד ומיוחד: עיצוב בית במראה אחר


בעיצוב הבית הזה הלקוחות היו "חלק מהיצירה". כתוצאה מכך, התקבל בית ייחודי שמתאים בדיוק לאופיים ולטעמם

עיצוב בתים פרטיים

עבודת שטח: הרחבת בית ירושלמי ישן


הדיריים רכשו בית ישן אך לא היו מרוצים מגודלו. בזכות הרחבת הבית, המעצבת הצליחה למלא את כל דרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

יש מאין: בניית בית מהיסוד


משפחה צעירה רכשה שטח בהרחבה של קיבוץ בית אלפא, ויצאה לתהליך מרגש של בניית בית חלומותיה

תגובות

בית לטעמי, הן התכנון והן העיצוב

כתיבת תגובה