כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  להעניק מראה חדש מבלי לשבור קירות

להעניק מראה חדש מבלי לשבור קירות

הדיירים נכנסו לבית שבמקור נרכש ע"י משקיעים וללא ליווי מעצב. המעצבת נכנסה לתמונה והעניקה לו חיים חדשים מבלי להיכנס לשינויים מבניים, בעזרת שינוי כיוון בסלון, סגנון כפרי ופלטת צבעים ותכולה חדשה הוענק לדירה גוון חם המתאים לדיירים כמו כפפה ליד

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: שי בן אפרים



הסלון קיבל זווית חדשה הפונה אל החוץ המאיר
 
הדיירים: זוג + 3 ילדים
המקום: איזור השרון
שטח המגרש: 375 מ"ר
שטח הבית: 320 מ"ר
עיצוב פנים: אביבה סיטון
 
בית דו משפחתי באזור השרון  שנרכש ע"י זוג באמצע שנות הארבעים ולו שלושה ילדים. הבית נרכש ממשקיע שבנה את הבית ללא ליווי מעצב והיה בשכירות כשנתיים.
 
כשהמשפחה הגיעה אל המעצבת סיטון לאחר רכישת הבית, זה נבע מהשאלה איך לתכננן את החלל המרכזי.
הטלויזיה ישבה במרכז הבית בין פינת האוכל לסלון עם קיר קטן מאוד ללא הגדרה והרגיש להם מאוד לא נכון לשבת בצורה כזו. 
כיוון שהבית היה חדש ולא היתה כוונה להחליף בו את החומרים הבסיסיים ולהשקיע בביצוע שינויים מבניים משמעותיים, נעשו התאמות קלות במבנה בלבד.
 

נוסף קרניז ובו מועברים הכבלים לצורך חיווט הסלון
 
מטבח פינתי בסגנון כפרי וחם ובתוכו פינת אוכל משפחתית
 

כדי להעניק לסלון זווית חדשה ולמעשה לסובב אותו, נוסף קרניז שעובר מפינת האוכל לקיר הסלון, על מנת להעביר בו את כל הכנות החשמל והכבלים לצד השני בלי לשבור יותר מדי.

 
 
קיר נישות המשלב דקורציה ומסתור חיווט
 
נוסף קיר נישות בו עברו כל הכבלים, שיכיל את הטלוויזיה ועוד מעט מקום לספרים ולחפצי נוי.
בוצעו בקירות התאמות קלות בלבד במספר מקומות ובעיקר התאמות של נקודות חשמל ותאורה. הנמכות המזגן שודרגו וכן נצבע המעקה.
 
פינת אוכל אלגנטית בגוון כהה על רקע קיר בהיר
 
הבית התחדש בתכולה חדשה, המטבח תוכננן מחדש וכן כל התאורה, הריהוט בסלון, ארונות האמבטיה והריהוט בחדרים השונים תוכננו מחדש ויוצרו ע"י נגר פרטי. 
בתחילת התהליך, הלקוחות חלמו על בית מעט כפרי / קלאסי בצבעים מונוכרומטיים. 
 
הבית מאוד גדול והריצוף (שנבחר ע"י הדייר הקודם) מבריק ובהיר מאוד, היה חשוב מאוד להכניס שטיחים ווילונות בכל הבית כדי "לחמם" את האווירה בשילוב עם הצבעוניות הרכה, שמתאימה לדיירים החדשים כמו כפפה ליד.
 
חדר שינה בהיר לבן, המאמץ את גווני הכחול האהובים על הדיירים
 
כיסא הנדנה מוקם בנישה שיוצר הארון, מתאים לקריאה והירגעות
 
 
גם לחדר הרחצה נבחר הסגנון הכפרי בבחירת השידה
 
אך עם התקדמות תהליך השיפוץ, הלקוחות התאהבו בצבעים, ובעיקר בתכלת על כל גווניו שהוכנס בחלקים רבים בבית וכן בברזל ששולב בעיקר בסלון ובפינת הואוכל.
 
הצבעוניות הרכה ממשיכה גם בחדר הילדים עם פלטת צבעי הפסטל 
 
 נישה המשלבת שידה עם ארון
 
במרתף נוספה יחידה פרטית לנער המתבגר עם חדר משלו ומקלחת ובסלון המרתף נוצר מועדון לכל הילדים בו הם משתמשים על בסיס יום יומי, הם וחבריהם.
 
 חדר משחקים ופעילות במראה בוגר לילדים
 
 נגיעות אורבניות בחדר הילדים

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מהכפר לעיר: מכניסים לבית סגנון עיצוב חדש


הדיירים רצו להפוך בית כפרי לבית אורבני במראה עכשווי. מעצבת הפנים מיהרה לעזור להם, ויצקה בכל חלל וחלל סגנון עיצוב חדש ומרענן

עיצוב בתים פרטיים

סגנון קלאסי פוגש מינימליזם עכשווי


עיצוב מחדש ונכונות לשלב בין סגנונות, הביאו ליצירת דירה שמפגישה בין הסגנון הקלאסי האירופאי לסגנון המינימליסטי העכשווי

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב שכולו תכלת: בית קיבוץ באווירה רגועה


הדיירים עברו לבית בקיבוץ אבל לא היו בטוחים איך הם רוצים לעצב אותו. דבר אחד היה ברור: צריכים להיות של גוונים של תכלת, והרבה

עיצוב בתים פרטיים

מתאים בול: לפעמים כמה שינויים בבית זה כל מה שצריך לעשות


במשך שלוש שנים חיפשה המשפחה את מרחב המגורים האידאלי עבורה, עד שנאלצה להתפשר. מעצבת הפנים דאגה להכניס שינויים בבית שנרכש, וכך התאימה אותו בדיוק לצורכי המשפחה

תגובות

כתיבת תגובה