כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(9) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(1260) "

הדיירים: זוג + 3
המיקום: משמר דוד
השטח: 180 מ"ר
התקציב: 2,500,000 ₪
אדריכלות ועיצוב פנים: רוני פרידמן, BE אדריכלים
הום סטיילינג: דורית פינס

האדריכל רוני פרידמן קיבל לידיו תכנון בית פרטי עבור משפחה בת חמש נפשות. הדרישה הייתה לתכנן בית במפלס אחד, שיכיל אגף להורים, אגף לילדים ואזור מרכזי משותף שיאחד את החלל וגם יהיה פתוח לחצר. בשל המבנה הטרפזי של המגרש, הבית תוכנן בצורת סהר כך שהוא מקומר לכיוון הרחוב. החצר נמצאת במרכזו של הסהר ועטופה בקירות הבית, באופן שמקנה לה פרטיות. "במידת האפשר כדאי לשאוף למבנה בקומה אחת", אומר האדריכל. "לא כזה שבא על חשבון החצר אלא כזה שממזג אותה בתוכו".

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/1-17.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/2-17.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/3-17.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(1077) "

תכנון הבית במבנה סהר מתאים לדרישות הדיירים, גם משום שהוא מאפשר ליצור הפרדה בין אזור הילדים לאזור ההורים. כל אחד מהאזורים האלה נמצא בקצה אחר של הסהר, וביניהם נמצא החלל המשותף שכולל את המטבח, פינת האוכל והסלון.

החלל המשותף מחבר לא רק בין האזורים השונים של הבית, אלא גם בין הפנים והחוץ, וזאת הודות להתמזגות שלו עם החצר. האדריכל הגדיל לנצל את הקרבה בין אזור האירוח לחצר, ומיקם את הטלוויזיה של הסלון על מעמד ייעודי שמאפשר צפייה גם מבחוץ. "החלל המשותף הוא ליבת הבית", מסביר האדריכל. "האיכויות שלו נגזרות מהפרופורציות, חומרי הגמר, מידות הוויטרינה הפונה לחצר והפתחים המבוקרים כלפי הרחוב".

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/4-16.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/5-17.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/6-17.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(1579) "

במסגרת תכנון הבית החדש, טופלו גם חדרי השינה. חדר השינה של ההורים צנוע במידותיו, וכולל אמבטיה צמודה. כדי לא להעמיס על החדר, הקיר שמפריד בין אזור השינה לרחצה עשוי מזכוכית חלבית. שלושת חדרי הילדים מרוכזים סביב מבואה אחת, ובסמוך אליהם יש חדר טלוויזיה. בעתיד ניתן יהיה לבנות על חשבון חלל זה מדרגות שיובילו לקומה נוספת.
"בדרך כלל אני מצניע את מידותיהם של חדרי השינה בהם אין למקם יותר מהדרוש לחדר בו מבלים חלק זעיר משעות היממה", מרחיב האדריכל רוני פרידמן. "מנגד אני מנסה למקסם עד כמה שניתן, במגבלות התקציב והמגרש, את החללים המשותפים ולהתוות בהם את האיכויות האדריכליות שיהפכו את חווית המגורים לחוויה המוצלחת ביותר".

רשימת ספקים חלקית:
תאורה -טרנדלייט
אלומיניום- איכות מוצרי אלומיניום, משה חפץ
מסגרות- עתאי אהרונסון
נגרות- נגריית רותם
שטיחים- מישל סומך
כריות ופופים- סטודיו EDIT
חיפוי סרגלי אלומניום- דלתות הדור הבא

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/7-16.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/8-16.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/9-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  להתחיל מהבסיס: תכנון בית פרטי

להתחיל מהבסיס: תכנון בית פרטי

הדיירים ביקשו ליצור הפרדה בין אזור ההורים לאזור הילדים, ולהפוך את החצר למרכז הבית. הודות למבנה ייחודי בצורת סהר, הצליח האדריכל להתאים את תכנון הבית באופן מלא לדרישותיהם

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: ינאי דיטש


הדיירים: זוג + 3
המיקום: משמר דוד
השטח: 180 מ"ר
התקציב: 2,500,000 ₪
אדריכלות ועיצוב פנים: רוני פרידמן, BE אדריכלים
הום סטיילינג: דורית פינס

האדריכל רוני פרידמן קיבל לידיו תכנון בית פרטי עבור משפחה בת חמש נפשות. הדרישה הייתה לתכנן בית במפלס אחד, שיכיל אגף להורים, אגף לילדים ואזור מרכזי משותף שיאחד את החלל וגם יהיה פתוח לחצר. בשל המבנה הטרפזי של המגרש, הבית תוכנן בצורת סהר כך שהוא מקומר לכיוון הרחוב. החצר נמצאת במרכזו של הסהר ועטופה בקירות הבית, באופן שמקנה לה פרטיות. "במידת האפשר כדאי לשאוף למבנה בקומה אחת", אומר האדריכל. "לא כזה שבא על חשבון החצר אלא כזה שממזג אותה בתוכו".

תכנון הבית במבנה סהר מתאים לדרישות הדיירים, גם משום שהוא מאפשר ליצור הפרדה בין אזור הילדים לאזור ההורים. כל אחד מהאזורים האלה נמצא בקצה אחר של הסהר, וביניהם נמצא החלל המשותף שכולל את המטבח, פינת האוכל והסלון.

החלל המשותף מחבר לא רק בין האזורים השונים של הבית, אלא גם בין הפנים והחוץ, וזאת הודות להתמזגות שלו עם החצר. האדריכל הגדיל לנצל את הקרבה בין אזור האירוח לחצר, ומיקם את הטלוויזיה של הסלון על מעמד ייעודי שמאפשר צפייה גם מבחוץ. "החלל המשותף הוא ליבת הבית", מסביר האדריכל. "האיכויות שלו נגזרות מהפרופורציות, חומרי הגמר, מידות הוויטרינה הפונה לחצר והפתחים המבוקרים כלפי הרחוב".

במסגרת תכנון הבית החדש, טופלו גם חדרי השינה. חדר השינה של ההורים צנוע במידותיו, וכולל אמבטיה צמודה. כדי לא להעמיס על החדר, הקיר שמפריד בין אזור השינה לרחצה עשוי מזכוכית חלבית. שלושת חדרי הילדים מרוכזים סביב מבואה אחת, ובסמוך אליהם יש חדר טלוויזיה. בעתיד ניתן יהיה לבנות על חשבון חלל זה מדרגות שיובילו לקומה נוספת.
"בדרך כלל אני מצניע את מידותיהם של חדרי השינה בהם אין למקם יותר מהדרוש לחדר בו מבלים חלק זעיר משעות היממה", מרחיב האדריכל רוני פרידמן. "מנגד אני מנסה למקסם עד כמה שניתן, במגבלות התקציב והמגרש, את החללים המשותפים ולהתוות בהם את האיכויות האדריכליות שיהפכו את חווית המגורים לחוויה המוצלחת ביותר".

רשימת ספקים חלקית:
תאורה -טרנדלייט
אלומיניום- איכות מוצרי אלומיניום, משה חפץ
מסגרות- עתאי אהרונסון
נגרות- נגריית רותם
שטיחים- מישל סומך
כריות ופופים- סטודיו EDIT
חיפוי סרגלי אלומניום- דלתות הדור הבא

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ


עם השראה שלקוחה משיר וסגנון נטול הגדרות שנבנה תוך כדי תנועה, הדיירים זכו בבית ייחודי שמשקף באופן מלא את אופיים

עיצוב בתים פרטיים

להתחיל מהבסיס: תכנון בית פרטי


הדיירים ביקשו ליצור הפרדה בין אזור ההורים לאזור הילדים, ולהפוך את החצר למרכז הבית. הודות למבנה ייחודי בצורת סהר, הצליח האדריכל להתאים את תכנון הבית באופן מלא לדרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

נחיתה רכה: בית כפרי למשפחה שחזרה לארץ


לאחר שהות ממושכת בחו"ל, המשפחה חזרה לארץ וביקשה לבנות כאן בית כפרי ומפנק שבו תוכל לגור ולארח בנוחות

עיצוב בתים פרטיים

כמו מלון: בית בסגנון בוטיק


הדיירים חלמו על בית מפנק בסגנון בוטיק, אך גם התעקשו לא ליפול לגחמות ולטרנדים חולפים. המעצב נענה לאתגר

תגובות

כתיבת תגובה