כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(8799) "

 

הפתעה רצינית מחכה למי שנכנס לבית שתכנן פיצו קדם בשכונה שקטה ואמידה במרכז הארץ; ראשית, בגלל רצונם של הדיירים ברחוב לשמור על אחידות ויזואלית בין כל הבתים ברחוב, אין בחזית הבית כמעט שום דבר שיעיד על התערבות של אדריכל ושנית, עם הכניסה נחשף בבת אחת מלוא גובהו של הבית, מה שממש לא אופייני לסגנון הבנייה בשכונה, שבתיה נועדו למשפחות עם ילדים וכוללים חדרים רבים שנפרשים על פני שתיים או שלוש קומות. ואם כל זה לא מספיק, אז גם האור הרב חודר מבחוץ דרך פתחים, חרכים, פסים ומשטחים בתקרה ויוצר משחקים והשתקפויות שהם הרבה יותר מעבר לבית מואר היטב, במעין פתיחות מפתיעה כלפי חוץ לאור הצפיפות בין הבתים ברחוב.

 

עוד בתים וכתבות של פיצו קדם:

דייט עם אדריכל: בואו להכיר את פיצו קדם

מפגש פסגה: שני אדריכלים מעצבים בית אחד

סגנון מינימליסטי והרבה צבעים בבית אחד

 

 

 

 

האמת היא שפרויקט כזה ממש לא מאפיין את עבודתו השוטפת של קדם, שהיסס לא מעט לפני שקיבל אותו, אבל ההגבלות – שמירת חזית הבית כפי שהייתה במקור וההכרח להשאיר בעינה את המעטפת החיצונית – שבתחילה נראו לקדם כמו סיבה מספקת לוותר על תכנון הבית, הפכו עם הזמן לאתגר מעניין. "החיבור עם בעלת הבית היה כנראה חזק מספיק כדי לגרום לי להסתכל על החסרונות שבפרויקט כיתרונות", הוא נזכר, "כלומר, לרצות להתמודד עם הגבלות חמורות ועם חלל קטן יחסית לחללים שאני מתכנן בדרך כלל".

הבתים ברחוב ובשכונה, שהוקמה לפני כ- 15 שנה, תוכננו למשפחות ונבנו על פי תפיסה של ייצור מספר רב של חללים וחדרים, שטחי אחסון ושטחי גינה. קדם, לעומת זאת, התייחס לבית בראייה תלת ממדית, כאל נפח שאפשר לפסל אותו, והכיוון היה ורטיקלי. ובאמת, מזוויות רבות ברחבי הבית אפשר לתפוס במבט קווים דמיוניים שנמתחים מחלקו העליון לחלקו התחתון. "מעבר לעניין האסתטי והסגנוני ולתפקיד החשוב שמקבל האור מבחוץ", מסביר קדם, "יש באופן שבו יצרתי מחדש את חלל הבית מימד אנושי חשוב – במקום לחיות בחדרים סגורים, בני הבית יכולים לראות זה את זה בהרבה מאוד אופנים וצורות. לא לכולם מתאימה דרך חיים כזו, אבל הלקוחות שלי שותפים, מן הסתם, לאופן בו אני תופס את המושגים 'בית' ו'מגורים'".

 

 

 

 

ואם כל זה לא מספיק, אז בנוסף להגבלות החיצוניות היה על קדם להתחשב בתמונה גדולה במיוחד שרכשה בעלת הבית לפני שנים. מאז שנרכשה חיכתה התמונה עטופה במחסן, כי לא נמצא בבית אף קיר גבוה מספיק בשבילה. "היה ברור לשנינו שהתמונה צריכה לקבל מקום במרכז הבית, הן מבחינת הפרופורציות של הקיר שעליו היא תיתלה והן מבחינת החלל שיאפשר להסתכל עליה ממרחק", מסביר קדם. "זה יהיה אולי מוגזם לומר שכל חלל הבית תוכנן סביבה, אבל היא בהחלט הייתה גורם משמעותי, מעין עמוד תומך שאי אפשר להזיז בשום אופן". ומה דעתכם על התוצאה?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

רוצים גם בית מעוצב?

חדרי שינה: לכל העסקים ובעלי המקצוע

אמבטיות מעוצבות: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

 

 

 

 


 

 

עוד בתים וכתבות של פיצו קדם:

דייט עם אדריכל: בואו להכיר את פיצו קדם

מפגש פסגה: שני אדריכלים מעצבים בית אחד

סגנון מינימליסטי והרבה צבעים בבית אחד

 

" ["image"]=> string(120) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/143/התמונה שהכתיבה/234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(120) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/143/התמונה שהכתיבה/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  לעצב תחת מגבלות: הצצה לבית מסקרן במרכז הארץ

לעצב תחת מגבלות: הצצה לבית מסקרן במרכז הארץ

שתי הנחיות קיבל פיצו קדם לפני שיצא לדרך: המעטפת צריכה להישאר כפי שהיא ולתמונה הגדולה שנרכשה לפני שנים חייב להיבנות קיר ענק. לאן כל זה הגיע? הנה התוצאה

מאת: שני הררי צילום: עמית גרון


 

הפתעה רצינית מחכה למי שנכנס לבית שתכנן פיצו קדם בשכונה שקטה ואמידה במרכז הארץ; ראשית, בגלל רצונם של הדיירים ברחוב לשמור על אחידות ויזואלית בין כל הבתים ברחוב, אין בחזית הבית כמעט שום דבר שיעיד על התערבות של אדריכל ושנית, עם הכניסה נחשף בבת אחת מלוא גובהו של הבית, מה שממש לא אופייני לסגנון הבנייה בשכונה, שבתיה נועדו למשפחות עם ילדים וכוללים חדרים רבים שנפרשים על פני שתיים או שלוש קומות. ואם כל זה לא מספיק, אז גם האור הרב חודר מבחוץ דרך פתחים, חרכים, פסים ומשטחים בתקרה ויוצר משחקים והשתקפויות שהם הרבה יותר מעבר לבית מואר היטב, במעין פתיחות מפתיעה כלפי חוץ לאור הצפיפות בין הבתים ברחוב.

 

עוד בתים וכתבות של פיצו קדם:

דייט עם אדריכל: בואו להכיר את פיצו קדם

מפגש פסגה: שני אדריכלים מעצבים בית אחד

סגנון מינימליסטי והרבה צבעים בבית אחד

 

 

 

 

האמת היא שפרויקט כזה ממש לא מאפיין את עבודתו השוטפת של קדם, שהיסס לא מעט לפני שקיבל אותו, אבל ההגבלות – שמירת חזית הבית כפי שהייתה במקור וההכרח להשאיר בעינה את המעטפת החיצונית – שבתחילה נראו לקדם כמו סיבה מספקת לוותר על תכנון הבית, הפכו עם הזמן לאתגר מעניין. "החיבור עם בעלת הבית היה כנראה חזק מספיק כדי לגרום לי להסתכל על החסרונות שבפרויקט כיתרונות", הוא נזכר, "כלומר, לרצות להתמודד עם הגבלות חמורות ועם חלל קטן יחסית לחללים שאני מתכנן בדרך כלל".

הבתים ברחוב ובשכונה, שהוקמה לפני כ- 15 שנה, תוכננו למשפחות ונבנו על פי תפיסה של ייצור מספר רב של חללים וחדרים, שטחי אחסון ושטחי גינה. קדם, לעומת זאת, התייחס לבית בראייה תלת ממדית, כאל נפח שאפשר לפסל אותו, והכיוון היה ורטיקלי. ובאמת, מזוויות רבות ברחבי הבית אפשר לתפוס במבט קווים דמיוניים שנמתחים מחלקו העליון לחלקו התחתון. "מעבר לעניין האסתטי והסגנוני ולתפקיד החשוב שמקבל האור מבחוץ", מסביר קדם, "יש באופן שבו יצרתי מחדש את חלל הבית מימד אנושי חשוב – במקום לחיות בחדרים סגורים, בני הבית יכולים לראות זה את זה בהרבה מאוד אופנים וצורות. לא לכולם מתאימה דרך חיים כזו, אבל הלקוחות שלי שותפים, מן הסתם, לאופן בו אני תופס את המושגים 'בית' ו'מגורים'".

 

 

 

 

ואם כל זה לא מספיק, אז בנוסף להגבלות החיצוניות היה על קדם להתחשב בתמונה גדולה במיוחד שרכשה בעלת הבית לפני שנים. מאז שנרכשה חיכתה התמונה עטופה במחסן, כי לא נמצא בבית אף קיר גבוה מספיק בשבילה. "היה ברור לשנינו שהתמונה צריכה לקבל מקום במרכז הבית, הן מבחינת הפרופורציות של הקיר שעליו היא תיתלה והן מבחינת החלל שיאפשר להסתכל עליה ממרחק", מסביר קדם. "זה יהיה אולי מוגזם לומר שכל חלל הבית תוכנן סביבה, אבל היא בהחלט הייתה גורם משמעותי, מעין עמוד תומך שאי אפשר להזיז בשום אופן". ומה דעתכם על התוצאה?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

רוצים גם בית מעוצב?

חדרי שינה: לכל העסקים ובעלי המקצוע

אמבטיות מעוצבות: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

 

 

 

 


 

 

עוד בתים וכתבות של פיצו קדם:

דייט עם אדריכל: בואו להכיר את פיצו קדם

מפגש פסגה: שני אדריכלים מעצבים בית אחד

סגנון מינימליסטי והרבה צבעים בבית אחד

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

פרובנס מאחורייך: בית כפרי בעיצוב אל זמני


על שטח של חצי דונם בגן יבנה נמצא בית כפרי שמוכיח שלא צריך לעלות על מטוס בשביל להרגיש קצת אירופה

עיצוב בתים פרטיים

שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ


עם השראה שלקוחה משיר וסגנון נטול הגדרות שנבנה תוך כדי תנועה, הדיירים זכו בבית ייחודי שמשקף באופן מלא את אופיים

עיצוב בתים פרטיים

להתחיל מהבסיס: תכנון בית פרטי


הדיירים ביקשו ליצור הפרדה בין אזור ההורים לאזור הילדים, ולהפוך את החצר למרכז הבית. הודות למבנה ייחודי בצורת סהר, הצליח האדריכל להתאים את תכנון הבית באופן מלא לדרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

נחיתה רכה: בית כפרי למשפחה שחזרה לארץ


לאחר שהות ממושכת בחו"ל, המשפחה חזרה לארץ וביקשה לבנות כאן בית כפרי ומפנק שבו תוכל לגור ולארח בנוחות

תגובות

כתיבת תגובה