כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  מאוזן באוויר: בית ענק ומעוצב עם נוף כפרי

מאוזן באוויר: בית ענק ומעוצב עם נוף כפרי

קווים ישרים וצורות גאומטריות מרחפות בבית חדש של משפחה צעירה במרכז הארץ. חלום הכפר הישראלי בגרסת העתיד

מאת: עופרי גונן צילום:


יצירת איזון מושלם בין אסתטיקה לפונקציונאליות היא המטרה המרכזית בכל תהליך עיצובי, וכך גם בבית שבו אנו מבקרים הפעם ובו ביקשו הדיירים ליצור בית שיהיה גם יוקרתי ומרשים אבל גם נוח ומותאם לחיי היום יום שלהם. בני המשפחה, זוג הורים עם שני ילדים בני 9 ו-5, עברו לישוב הצעיר אירוס מראשון לציון ונעזרו באדריכל יהודה היקרי על מנת שיתכנן את הבית המושלם עבורם. מה יצא? הנה לפניכם התוצאה.

 
עוד בתים פרטיים מעוצבים:
 
סקרנים? דפדפו בתמונות וצאו לסיבוב מהיר בבית:
 
 
הבית תוכנן בקווים נקיים וישרים ובצורות גיאומטריות פשוטות שיוצרות מראה מודרני כשהעמדת המבנה וצורתו הכללית נקבעו על פי הפרופורציות הצרות והארוכות של המגרש הנתון. כדי ליצור הצללה מתאימה למבנה, תוכננו הגג והקומה העליונה של הבית כך שהם בולטים מעבר לקו קומת הקרקע ומדגישים עוד יותר את השימוש האדריכלי בצורות הנקיות והפשוטות. צורת המבנה מאפשרת שילוב נעים בין פנים לחוץ, כשהחצר מקיפה את הבית כולו והתחושה היא שהחוץ נכנס ישר פנימה. 
 
 

החצר מקיפה את הכל
 
בעלי הבית אוהבים מאוד לארח ולכן היה להם חשוב במיוחד שחללי המגורים יהיו רחבים ופתוחים, בעיקר מפני שמרבית הפעילות היום יומית של המשפחה מתקיימת בחללים הציבוריים של הבית – המטבח והסלון. המטבח בנוי כך שגם יעטוף את מי שנמצא בו וגם יהיה פתוח לסלון ולחצר האחורית וכדי לשמור על המראה הנקי והאסתטי של הבית, תוכנן מטבח משני שאליו נכנסים דרך דלת שממוקמת בקיר הארונות. במטבח הנוסף מתבצעות פעולות הבישול והטיגון המסיביות יותר, וכך גם הבלגן והריחות מרוחקים מהאורחים, כשהאי במטבח מהווה מרכז פעילות נעים ומשפחתי המוקף בחלונות גדולים המשקפים את הנוף.
 
 

נכנסים
 

פתוח אל הסלון והחצר. המטבח המרכזי של הבית
 
מטבח
יושבים על האי ומשקיפים על המים
 
פינת אוכל
גם פינת האוכל שטופה באור יום
 
הסלון הרחב ממוקם כך שקיים קשר עין בינו לבין המטבח ונוצרת המשכיות נוחה וזרימה בין החללים. לחלל נבחרו חיפויי קיר וריצוף בהירים שעוזרים לשמור על תחושת הגודל של הבית ומשמרים את תחושת הנקיון האדריכלי והחומרי. כדי להדגיש אלמנטים ספציפיים בחלל נעשה שימוש בגווני אפור מעט כהים יותר ובסלון מוקמו רהיטים בגוונים חמים של אדום וחום, ששוברים את הבהירות הכללית של הבית. 
 
רוצים גם בית מעוצב?
ריצוף וחיפוי: לכל העסקים ובעלי המקצוע
מטבח פתוח: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
סלון
מאפשר זרימה בחלל. הסלון
 
סלון
חיפויים בהירים יוצרים תחושת גודל ונוחות
 
 
חדר השינה הזוגי מוקם מעל הבריכה בחזית המערבית של הבית כדי שהזוג יוכל להנות מהנוף אליה ואל החצר המרשימה. הקיר שמפריד בין חדר הרחצה לחדר השינה הוא קיר זכוכית שחלקו שקוף וחלקו חלבי ומהווה פתרון מקורי לסוויטה הזוגית, כזה שמאפשר הכנסת אור נוסף לחדר הרחצה ויצירת תחושה של חלל אחד גדול.
 

עולים למעלה, אל החלל הפרטי
 
חדר שינה
משקיף אל הנוף. חדר השינה המרכזי
 
אמבטיה
חדר אמבטיה נוסף בבית
 
החצר והבריכה של הבית השפיעו הרבה על תהליך התכנון מתוך מטרה שיהיה ניתן לראות אותן מכל חללי הבית, גם בקומת הכניסה וגם בקומה הראשונה. תכנון צורת המבנה ומיקום החללים השונים ביחס לחצר מאפשר קשר הדוק בין פנים לחוץ, שנשמר בעזרת מיקום חלונות גדולים בחללי הבית השונים ובעזרת אמצעי הצללה מבניים וחלונות אקוסטיים התאפשר לתכנן אותם רחבים במיוחד תוך שמירה על נוחות ופונקציונאליות. 
 
התוצאה המרשימה מדגימה שבעזרת תכנון נכון של מבנה, שלוקח בחשבון את כל האלמנטים שמשפיעים על חיי היום יום, אפשר ליצור בית נעים שישרת את צרכי הדיירים תוך שמירה על רמה אסתטית גבוהה במיוחד. 
 
 
 

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

יוקרה שקטה: שיפוץ בית בצפון תל אביב


המיקום והגודל של הבית התאימו לדיירים, אבל החלוקה הפנימית דרשה שינוי. מעצבת הפנים סייעה להם עם שיפוץ הבית, ודאגה לענות על כל דרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

גם וגם: שילוב סגנונות מדויק


האישה רצתה עיצוב כפרי אבל הגבר העדיף ללכת על מראה מודרני. בעזרת שילוב סגנונות נכון, התקבלה דירה שעונה על הדרישות של שניהם

עיצוב בתים פרטיים

בחזית בעיצוב: הסיבות להשקיע במראה של חזית הבית


היא הדבר הראשון שמקבל את פנינו ואת פני האורחים שלנו – אז למה רבים מאתנו נוטים לזנוח את חזית הבית? הסיבות והדרכים לעצב חזית בית בלתי נשכחת

עיצוב בתים פרטיים

מהחוץ אל הפנים: תכנון בית פרטי בשפלה


תכנון בית פרטי הוא עניין לא פשוט, שבו צריך לקחת בחשבון גם את הנראות של המבנה וגם את עיצוב הפנים. בפרויקט הזה נוצר קשר מיוחד בין החוץ לפנים, וזאת הודות לשימוש בחומרי גלם דומים

תגובות

כתיבת תגובה