כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(12) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(523) "

רוצים לצבוע את הבית? מלאו את הפרטים כאן ואחד מיועצי הצבע המומחים של טמבור יגיע אליכם עד הבית

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/06/1-19.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(781) "

המיקום: דרום הארץ
השטח: 250 מ"ר
התקציב: מיליון ₪
עיצוב פנים: אורלי מגן

בני זוג בשנות השמונים לחייהם פנו אל המעצבת אורלי מגן, בבקשה שתסייע להם להרחיב את ביתם ולשפץ אותו מחדש. המטרה העיקרית של ההרחבה הייתה לחלק את הבית לשני בתים, כך שבקומת הקרקע יתגורר הזוג ואילו הקומה העליונה תיועד לבנם ולמשפחתו. הלקוחות ביקשו שלכל קומה תהיה כניסה נפרדת משלה, וכן שקומת הקרקע תהיה נוחה ונגישה.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/06/2-21.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(1221) "

תכנית השיפוץ גובשה לאחר מספר מפגשים, וכללה הרחבה מקסימלית של השטח הבנוי, כדי שניתן יהיה לחלק את הבית בצורה נוחה. מבחינת העיצוב, הוחלט לשמור על אופיו הכפרי והצנוע של הבית, ולא ליפול לטרנדים חולפים.
כדי למלא את בקשת הדיירים, המעצבת החליטה להתחיל את מלאכת העיצוב דרך החפצים האישיים שלהם. חלק מהרהיטים והתמונות בבית הובאו לארץ מווינה בשנות ה-30, זאת לאחר שעברו במשפחה מדור לדור. בשל ערכם הרגשי, הוחלט לשלב את החפצים האלה גם בבית המשופץ.
"ביקשתי מהדיירים להכין חוברת מפורטת עם תמונות ומידות של החפצים, וזאת על מנת שנוכל למקם כל פריט במקום המתאים לו בתוכנית החדשה", מספרת אורלי. "בנוסף, כל הרהיטים והתמונות עברו רסטורציה מקצועית, שכן חלקם בעלי ערך מוזיאוני של ממש".

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/06/3-22.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/06/4-23.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(1060) "

לאחר שנקבעו המיקומים לחפצים בעלי הערך, פנתה המעצבת לתכנן את חלוקת הפנים מחדש, על מנת שתוכל לחלק את הבית בצורה המיטבית.
המטבח המרווח שבקומת הקרקע תוכנן כך שישרת את בעלת הבית שהיא בשלנית מוכשרת. מצדו האחד משקיף המטבח אל הכניסה והרחוב, ומצדו השני אל הסלון והגינה המטופחת. "בחרנו לעצב את המטבח מעץ אלון בגוון בווש לבן אפרפר ועליו הנחנו בוצ'ר מעץ אלון טבעי", מפרטת המעצבת. "אריחי הקרמיקה המיוחדים שעל הקיר הוזמנו במיוחד אצל אמן קרמיקה איטלקי שאותו פגשו בני הזוג בטיול משפחתי בדרום איטליה. בנוסף מיקמנו במרכז המטבח שולחן אוכל עגול שנפתח לסלון, ומשמש לארוחות משפחתיות גדולות".

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/06/5-21.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/06/6-20.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(729) "

הדיירים ביקשו לא רק לחלק את הבית, אלא גם לרענן אותו מבחינת העיצוב. לפיכך הוחלף במסגרת השיפוץ גם הריצוף של כל הבית. לריצוף קומת הקרקע נבחרה אבן טרוורטין בגדלים שונים, ובכך התקבל ריצוף פרקטי בגוון ניטראלי שנותן רקע שקט לרהיטים והשטיחים, ומשתלב היטב בסגנון הבית.
לקומה העליונה, לעומת זאת, נבחרו מרצפות של גרניט פורצלן דמוי עץ. מרצפות אלו ממשיכות החוצה למרפסת הגג, ובכך מעניקות תחושה של חלל גדול יותר.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/06/7-20.jpg" ["image_title"]=> string(34) "הריצוף בקומת הקרקע" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/06/8-20.jpg" ["image_title"]=> string(38) "הריצוף בקומה העליונה" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(622) "

ההחלטה לחלק את הבית לשני בתים נפרדים, הייתה מותנית בכך שלכל בית תהיה כניסה פרטית משלו. כדי למלא את הדרישה, נוסף למבנה גרם מדרגות חיצוני, שמוביל ישירות לקומה העליונה. גם בתכנון גרם המדרגות החיצוני, לא נשכחה חשיבות העיצוב. מבעד לחלון שנפתח בגרם המדרגות נשקף עץ כליל חורש גדול, ובמעלה המדרגות מוצב ארגז מסעות ישן ומעליו תמונות המשפחה לדורותיה.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/06/9-18.jpg" ["image_title"]=> string(21) "גרם המדרגות" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(58) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/06/10-16.jpg" ["image_title"]=> string(36) "המטבח בקומה העליונה" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(1661) "

לאחר הטיפוס במדרגות, מגיעים אל הקומה העליונה ושם פוגשים מיד בחלל פתוח ובו המטבח, פינת האוכל, הסלון ופינת העבודה. המרחב הזה מעיד שניתן לחלק את הבית, מבלי להתפשר על נוחות.
גם בקומה הזאת יש ביטוי לטעמם המשובח של בני הבית ולתעוזה שלהם. האווירה השולטת היא אקלקטית בוהמיינית, ומאופיינת בחיבורים מפתיעים ומקוריים של חדש עם ישן. כך למשל, אפשר למצוא במרכזו של מטבח שנקנה באיקאה, שולחן אוכל עתיק שהובא מווינה.
"העבודה על הבית הזה הייתה חוויה מהנה ויוצאת דופן, שבמהלכה זכיתי להכיר זוג מקסים", מסכמת המעצבת אורלי מגן. "בכל פגישה הקשבתי לסיפורים על ההיסטוריה של המשפחה, על הבית בווינה ועל עיסוקיהם הרבים של בני הזוג".

 

רוצים לצבוע את הבית? מלאו את הפרטים כאן ואחד מיועצי הצבע המומחים של טמבור יגיע אליכם עד הבית

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/06/11-9.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/06/12-6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  מאחד יוצא שניים: הדרך הנכונה לחלק את הבית

מאחד יוצא שניים: הדרך הנכונה לחלק את הבית

מעצבת הפנים התבקשה לעזור ללקוחות לחלק את הבית שלהם לשני בתים נפרדים – אחד עבורם, והשני עבור בנם ומשפחתו. לצד השמירה על אופיו של הבית, גם הקפידה המעצבת להעניק פרטיות לכל משפחה

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: מאור מויאל


המיקום: דרום הארץ
השטח: 250 מ"ר
התקציב: מיליון ₪
עיצוב פנים: אורלי מגן

בני זוג בשנות השמונים לחייהם פנו אל המעצבת אורלי מגן, בבקשה שתסייע להם להרחיב את ביתם ולשפץ אותו מחדש. המטרה העיקרית של ההרחבה הייתה לחלק את הבית לשני בתים, כך שבקומת הקרקע יתגורר הזוג ואילו הקומה העליונה תיועד לבנם ולמשפחתו. הלקוחות ביקשו שלכל קומה תהיה כניסה נפרדת משלה, וכן שקומת הקרקע תהיה נוחה ונגישה.

תכנית השיפוץ גובשה לאחר מספר מפגשים, וכללה הרחבה מקסימלית של השטח הבנוי, כדי שניתן יהיה לחלק את הבית בצורה נוחה. מבחינת העיצוב, הוחלט לשמור על אופיו הכפרי והצנוע של הבית, ולא ליפול לטרנדים חולפים.
כדי למלא את בקשת הדיירים, המעצבת החליטה להתחיל את מלאכת העיצוב דרך החפצים האישיים שלהם. חלק מהרהיטים והתמונות בבית הובאו לארץ מווינה בשנות ה-30, זאת לאחר שעברו במשפחה מדור לדור. בשל ערכם הרגשי, הוחלט לשלב את החפצים האלה גם בבית המשופץ.
"ביקשתי מהדיירים להכין חוברת מפורטת עם תמונות ומידות של החפצים, וזאת על מנת שנוכל למקם כל פריט במקום המתאים לו בתוכנית החדשה", מספרת אורלי. "בנוסף, כל הרהיטים והתמונות עברו רסטורציה מקצועית, שכן חלקם בעלי ערך מוזיאוני של ממש".

לאחר שנקבעו המיקומים לחפצים בעלי הערך, פנתה המעצבת לתכנן את חלוקת הפנים מחדש, על מנת שתוכל לחלק את הבית בצורה המיטבית.
המטבח המרווח שבקומת הקרקע תוכנן כך שישרת את בעלת הבית שהיא בשלנית מוכשרת. מצדו האחד משקיף המטבח אל הכניסה והרחוב, ומצדו השני אל הסלון והגינה המטופחת. "בחרנו לעצב את המטבח מעץ אלון בגוון בווש לבן אפרפר ועליו הנחנו בוצ'ר מעץ אלון טבעי", מפרטת המעצבת. "אריחי הקרמיקה המיוחדים שעל הקיר הוזמנו במיוחד אצל אמן קרמיקה איטלקי שאותו פגשו בני הזוג בטיול משפחתי בדרום איטליה. בנוסף מיקמנו במרכז המטבח שולחן אוכל עגול שנפתח לסלון, ומשמש לארוחות משפחתיות גדולות".

הדיירים ביקשו לא רק לחלק את הבית, אלא גם לרענן אותו מבחינת העיצוב. לפיכך הוחלף במסגרת השיפוץ גם הריצוף של כל הבית. לריצוף קומת הקרקע נבחרה אבן טרוורטין בגדלים שונים, ובכך התקבל ריצוף פרקטי בגוון ניטראלי שנותן רקע שקט לרהיטים והשטיחים, ומשתלב היטב בסגנון הבית.
לקומה העליונה, לעומת זאת, נבחרו מרצפות של גרניט פורצלן דמוי עץ. מרצפות אלו ממשיכות החוצה למרפסת הגג, ובכך מעניקות תחושה של חלל גדול יותר.

הריצוף בקומת הקרקע

הריצוף בקומה העליונה

ההחלטה לחלק את הבית לשני בתים נפרדים, הייתה מותנית בכך שלכל בית תהיה כניסה פרטית משלו. כדי למלא את הדרישה, נוסף למבנה גרם מדרגות חיצוני, שמוביל ישירות לקומה העליונה. גם בתכנון גרם המדרגות החיצוני, לא נשכחה חשיבות העיצוב. מבעד לחלון שנפתח בגרם המדרגות נשקף עץ כליל חורש גדול, ובמעלה המדרגות מוצב ארגז מסעות ישן ומעליו תמונות המשפחה לדורותיה.

גרם המדרגות

המטבח בקומה העליונה

לאחר הטיפוס במדרגות, מגיעים אל הקומה העליונה ושם פוגשים מיד בחלל פתוח ובו המטבח, פינת האוכל, הסלון ופינת העבודה. המרחב הזה מעיד שניתן לחלק את הבית, מבלי להתפשר על נוחות.
גם בקומה הזאת יש ביטוי לטעמם המשובח של בני הבית ולתעוזה שלהם. האווירה השולטת היא אקלקטית בוהמיינית, ומאופיינת בחיבורים מפתיעים ומקוריים של חדש עם ישן. כך למשל, אפשר למצוא במרכזו של מטבח שנקנה באיקאה, שולחן אוכל עתיק שהובא מווינה.
"העבודה על הבית הזה הייתה חוויה מהנה ויוצאת דופן, שבמהלכה זכיתי להכיר זוג מקסים", מסכמת המעצבת אורלי מגן. "בכל פגישה הקשבתי לסיפורים על ההיסטוריה של המשפחה, על הבית בווינה ועל עיסוקיהם הרבים של בני הזוג".

 

רוצים לצבוע את הבית? מלאו את הפרטים כאן ואחד מיועצי הצבע המומחים של טמבור יגיע אליכם עד הבית

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מאחד יוצאים שניים: פיצול בית פרטי


בת הזקונים התחתנה, והאמא החליטה לפצל את הבית הדו-מפלסי שלה לשתי דירות נפרדות – אחת בשבילה והשנייה בשביל הבת ובעלה הטרי

עיצוב בתים פרטיים

חוצה זמנים: האדריכלית שמשלבת בין קדמה למסורת


בווילה הרחבה שעיצבה האדריכלית מנאל איסמעיל אפשר לראות חיבור מדויק בין עבר לעתיד ובין פנים וחוץ

עיצוב בתים פרטיים

אנרגיה חדשה: השינוי שפתח את הבית


בזכות ביטול קירות מיותרים, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך למרחב פתוח ומואר שמחבר היטב בין הפנים והחוץ

עיצוב בתים פרטיים

הפרד ומשול: עיצוב בית דו משפחתי


עם קירות משותפים ושכנים קרובים מאד, תכנון ועיצוב בית דו משפחתי הוא אתגר ממש לא פשוט

תגובות

קצת Old קצת מיושן ...אבל אם בעלי הבית אוהבים זה מה שחשוב

כתיבת תגובה