כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  מאחורי כספת אטומה: הבית הנסתר של השכונה

מאחורי כספת אטומה: הבית הנסתר של השכונה

גוונים עזים של בזלת שחורה, סורגי עץ ולוחות מתכת בוהקים מסתירים את הבית הזה מהרחוב. מה קורה בפנים? לא מעט

מאת: גילי אריאל, מגזין בניין ודיור צילום: מושי גיטליס


הדיירים: 5 נפשות

המקום: ראשון לציון

השטח: 290 מ"ר בנוי

אדריכלות: דן והילה ישראלביץ  

 
 
מגרש מרובע הכתיב את גבולות הבית הזה, שאותם משלימה בריכת השחייה לקובייה שוות צלעות ודרישתם הכפולה של הדיירים, שכללה מצד אחד פרטיות מוחלטת ומצד שני פתיחות החוצה עם אפשרות ליהנות מהחוץ ומהפנים באותה מידה, כיוונה את האדריכלים לשני פתרונות: החזית וקומת חדרי השינה נאטמו, והאזור החברתי המשתרע על פני כל קומת הכניסה נפתח לחצר, לבריכה ולקיר ירוק שמגדיל את שטח הגינה לגובה. 
 
 
 
בבית תוכננו שלוש קומות; קומת הכניסה, כאמור, נועדה לפעילות החברתית בבית, פינת אוכל וסלון כשהמטבח כמובן מהווה חלק בלתי נפרד. המדרגות לקומת יחידת ההורים וחדר השינה של הילד הקטן הוצמדו לקיר חיצוני ובקומת המרתף תוכנן חדר הקרנה נוח ואטום לרעשים ולצדו שתי יחידות מגורים של הילדים הבוגרים. 
 
באזור החברתי הודגשו שתי חזיתות אחוריות, האחת פונה אל הגינה ובשנייה קיר זכוכית ארוך מפריד בין בריכת השחייה לבין הסלון ופינת האוכל, כשהיופי של הבריכה וגווניה הרעננים מוסיפים למראה הפנימי של הבית. בקומה העליונה, שכאמור נאטמה כלפי חוץ, נצבעה כולה בשחור ונראית כקובייה מרחפת, עוצבה יחידת ההורים במלוא תשומת הלב בפרטי פינוק ויוקרה. מעל גב המיטה נמשך חלון רוחבי לאורך כל הקיר כשמאחוריו אזור הרחצה עוצב באלגנטיות שמזכירה סוויטות בבתי מלון יוקרתיים. 
 
 
 
 
 
גופי התאורה בבית משפיעים מאוד על עיצוב הפנים והנוכחות שלהם מודגשת גם בשעות היום. בכל האזור החברתי פוזרו במקביל פסי תאורה שמהם בולטים לוחות תאורה קטנים המופנים לכיוונים שונים בהתאם לצורך. כהשלמה למראה הגיאומטרי של התקרה נקבעו פתחי האוורור לאורך התקרה. לצד גרם המדרגות, בנקודה שבה התקרה מגיעה לגובה כפול, משתלשלים גופי תאורה גדולים שתוכננו על ידי האדריכלים והם עשויים בצורת גלילים לבנים ונראים כפסל ענק היורד מהתקרה. בשאר הבית בלטו במראם גופי תאורה מעוגלים צמודים לתקרה. בשונה מכל הבית עוצב חדר הקולנוע בקומת המרתף בסגנון פאב אנגלי יוקרתי. רצפת פרקט עץ בגוון בהיר וחיפוי קירות עשוי עץ כבד שמסתיר למעשה ארונות אחסון, ושולחן אירוח מנירוסטה מבריקה, ששולב במראה הקלאסי של החדר, מתחבר חזרה עם יתר העיצוב בבית.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

רשימת ספקים חלקית:
ריהוט סלון ופינת אוכל: גלרית זהבי
תאורה: דורי קמחי, קרני תכלת
דלתות: אפרטו
מטבח: My Kitchen
מדרגות: נגריית האחים
בית חכם: מדיאטק
 

 
עוד בתים  שווים בראשון לציון:
 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מהכפר לעיר: מכניסים לבית סגנון עיצוב חדש


הדיירים רצו להפוך בית כפרי לבית אורבני במראה עכשווי. מעצבת הפנים מיהרה לעזור להם, ויצקה בכל חלל וחלל סגנון עיצוב חדש ומרענן

עיצוב בתים פרטיים

סגנון קלאסי פוגש מינימליזם עכשווי


עיצוב מחדש ונכונות לשלב בין סגנונות, הביאו ליצירת דירה שמפגישה בין הסגנון הקלאסי האירופאי לסגנון המינימליסטי העכשווי

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב שכולו תכלת: בית קיבוץ באווירה רגועה


הדיירים עברו לבית בקיבוץ אבל לא היו בטוחים איך הם רוצים לעצב אותו. דבר אחד היה ברור: צריכים להיות של גוונים של תכלת, והרבה

עיצוב בתים פרטיים

מתאים בול: לפעמים כמה שינויים בבית זה כל מה שצריך לעשות


במשך שלוש שנים חיפשה המשפחה את מרחב המגורים האידאלי עבורה, עד שנאלצה להתפשר. מעצבת הפנים דאגה להכניס שינויים בבית שנרכש, וכך התאימה אותו בדיוק לצורכי המשפחה

תגובות

כתיבת תגובה