כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  מבט פנורמי

מבט פנורמי

"קווי היסוד בתכנון הבית" אומרת האדריכלית רונה לוין, "הם המעבר מחלל לחלל, הזרימה החופשית ותחושת המרחב והפתיחות מכל נקודת מבט"

מאת: מירי אלזון צילום: ארדון בר-חמא


הרחוב מתגלה הבית בחזית לבנה, כמעט אטומה, חוץ משני פתחים מלבניים וזהים הממוקמים זה מעל זה. החזית הלבנה היא המסך הראשון והגינה המינימליסטית שלפניה היא חלק מהרחוב. בלילה, כשהתאורה מכוונת על הדולב שבחצר וצלו נמתח על הקיר, נראית החזית החלקה כמצע מתוכנן לציור אבסטרקטי.

את הבית שצורתו קובייה שלמה ואחידה תיכננה האדריכלית רונה לוין. לוין, בוגרת לימודי אדריכלות בבית הספר PARIS LA SEINE (לשעבר הבוזאר), חזרה לארץ לאחר כמה שנים שבהן עבדה על פרויקטים אדריכליים בצרפת, ופתחה משרד עצמאי בתל אביב.
הבית שתיכננה לוין נראה בתחילה כמבנה סגור, ספק מבנה מגורים. אולם מיד עם הכניסה, הממוקמת בדופן הצדדית, מציף אור רב את החלל הפנימי ומכל פינה נגלה החוץ.

הבית תוכנן למשפחה של ארבע נפשות תוך כדי שיתוף פעולה ודיאלוג פורה עם בעליו. "לאחר שנים של מגורים בדירה תל אביבית", אומרת בעלת הבית, מעצבת התכשיטים נעה גורן עמיר,"רצינו בבית ששואב את השראתו מהבאוהאוס אבל גם ממשיך קדימה".

קווי היסוד בתכנון הבית" אומרת לוין, "הם המעבר מחלל לחלל, הזרימה החופשית ותחושת המרחב והפתיחות מכל נקודת מבט"

הבית נבנה על מגרש בשטח של חצי דונם באחד ממושבי השרון. "מאחר שמדובר בשטח לא גדול, התייחסתי לקווי המגרש ולא לקווי הבניין", אומרת לוין, "כך שגבול המגרש נהפך לגבול הבית ולפיכך מתקבלת תחושת גודל ומרחב".
בתשובה לחזית הסגורה, המגוננת על פרטיות הדיירים מן הרחוב הראשי, תיכננה לוין חזית אחורית שקופה – במפתח רחב במיוחד המתפרש לאורך 15 מטרים, ללא עמודים – הפונה במלואה אל הגינה הפרטית של הבית. מכל מקום ומכל זווית בקומת המגורים מתקבלת התחושה שהגינה היא חלק רציף מהפנים, וכך גם מבחוץ, מקצה הגינה, אפשר לצפות על כל הקומה בשלמותה.

בקומת הקרקע תוכנן חלל המגורים המרכזי ובו מטבח ומזווה, חדר אוכל, סלון וחדר עבודה. בקומה העליונה תוכננו חדרי השינה והרחצה של ההורים והילדים וכן מרפסות פתוחות לשמים (TOITS TERRASSES). "קווי היסוד בתכנון הבית" אומרת לוין, "הם המעבר מחלל לחלל, הזרימה החופשית ותחושת המרחב והפתיחות מכל נקודת מבט".

"חללים נקיים ומינימליסטיים", אומרת לוין, "מחייבים שימוש נכון בחומרים שמעניקים גם את הצבעים לבית"

את הפונקציות השונות באזור המגורים פרשה לוין, בזו אחר זו, לכל אורך המבנה וכלפי החזית השקופה. בין המטבח לחדר האוכל מפריד קיר נמוך. בין חדר האוכל לסלון ובין הסלון לחדר העבודה מפרידים קירות לבנים העולים עד לתקרה. שני צירי תנועה מרכזיים ומקבילים תוחמים את חללי המגורים ומאפשרים זרימה חופשית ומגוונת ביניהם. ציר אחד מתחיל מדלת הכניסה ומגיע עד לקצה המרוחק של הבית ובו המטבח, והציר השני מתפרש לכל אורך החזית השקופה. את כל צירי התנועה לאורך הבית ובמעלה המדרגות אל הקומה העליונה מלווה כל העת הקשר הישיר אל החוץ. בנוסף על חלונות החזית הרחבים שמחדירים את מראות הגינה ואת אור היום, תיכננה לוין חלון זכוכית קבוע מסביב לדלת הכניסה המאיר את ציר התנועה הראשי בדרך לחלל המגורים. מעל לגרם המדרגות נפתח חלון סקיי-לייט שמאיר את הקומה העליונה ובסיומו מתגלה מרפסת גג פתוחה לשמים.
העקרונות המנחים בעבודתה של לוין הם, לדבריה, פשטות צורנית ואיכות חומרית – עקרונות מודרניסטיים המתבטאים גם בבחירת החומרים המרכיבים את הבית. "חללים נקיים ומינימליסטיים", אומרת לוין, "מחייבים שימוש נכון בחומרים שמעניקים גם את הצבעים לבית".

למשטחי הריצוף בכל המפלסים נבחרה אבן אפורה ואלגנטית (ביר זית). הקירות נצבעו כולם בלבן והחלונות מוסגרו בפרופילי אלומיניום טבעי. הנגרות תוכננה כחלק אינטגרלי מעיצוב החלל, לעתים נבלעים פרטי הנגרות עם הקיר (כדוגמת ארון המטבח) ולעתים מופיעים הפרטים בגוני אגוז חמים ומודגשים על רקע הקירות הלבנים.

גם פריטי הריהוט שנבחרו לבית תואמים את סגנונו המודרני והקלאסי. כסאות בעיצוב צ’רלס איימס הוצבו מסביב לשולחן האוכל ומעליהם שתי מנורות ארוכות בשחור ולבן (פוסקריני). לסלון נבחרה ספה לבנה (NEST) בעיצוב PIERO LISSONI לחברת CASSINA, שולחן קפה עגול ומינימליסטי (MONET) וכורסה (ARP) של חברת MINOTTI (יבואן: טולמנ’ס).

"הנטייה שלי, אולי בגלל היותי ישראלית ותל אביבית", אומרת לוין, "היא לכיוון המודרניסטי. בכל עבודותי וגם בבית זה מופיעים עקרונות הסגנון הבינלאומי יחד עם קו מינימליסטי-מודרני שמושג בטכניקות ובאמצעים עכשוויים".

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שקט על פני המים: בית פרטי בסביון עם תקרה של 6 מטרים


חלונות גדולים מחברים את הבריכה עם חלל האירוח ועם סוויטת ההורים של בית פרטי בסביון, והרמוניה של צבעים בהירים ושקטים עוטפים גם את סוויטות סוף השבוע לילדים

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

תגובות

כתיבת תגובה