כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(1) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(9161) "

 

הדיירים: זוג + 3 ילדים
המקום: אלפי מנשה
השטח: 270 מ"ר
תקציב: 2-2.5 מיליון שקלים
עיצוב פנים ואדריכלות: רון שפיגל

#banner#

בשכונה שבנייתה הסתיימה לפני מספר שנים נותר מגרש בודד ללא רוכשים עקב מגבלותיו. הבית שניתן היה לבנות בו היה חייב להיות צר וארוך, אך מצד שני פונה בחזיתו הגדולה לוואדי עם נוף מרהיב שצופה למערב. הדיירים שלפניכם החליטו לרכוש את השטח ולבנות עליו את ביתם, כשהדרישות היו חדר עבודה, חדר אורחים, מטבח מרווח עם מזווה ואי גדול, יציאה מהמטבח החוצה, יחידת הורים עם חדר ארונות, כניסה מזמינה, סלון מרווח עם יציאה לחצר, פינת אוכל עם נוף, חדר שינה עם מקלחת ומחסן חיצוני נסתר מהעין.


בניה ועבודות בעץ:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע
ריצוף וחיפוי:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע

לצורך כך פורקה השדרה המרכזית של המגרש ל-2 חלקים עיקריים: בקומת הקרקע מוקמו המטבח והסלון עם כניסה במרכז, וחלון גדול שפונה אל הנוף וממשיך לכל אורך גובה המבנה. בחלל הכפול שמעליו נמצא גשרון, שמפריד בקומה העליונה בין חדרי הילדים ליחידת ההורים, שגם היא גבוהה במפלס.

הבית משלב בין קווים חדים ומודרניים לבין ריהוט כפרי, אך הצבעים נשארו צבעים ניטרליים – אפורים ולבנים. רוב הנגרות בבית בסיסה לבן עם נגיעות של עץ אלון. רצפת הבית נעשתה מבטון שעבר ליטוש, וקיבל מראה של רצפת טרצו אחידה בכל גודלה של קומת הקרקע. בחזיתות נעשה שימוש בלבנים ורפפות בחיפוי עץ, שבמקרה זה עשויות מחומר דמוי עץ על מנת לחסוך באחזקת המבנה. אילוצי התב"ע הכתיבו גג רעפים באחוז מסוים, והגג נוצל לייצר חזית שונה ומעניינת שכביכול מרימה כנף לכיוון הנוף. גם הגינה עוצבה בסגנון נקי עם מעט עצי פרי, כאשר השבילים והמעברים, כולל מדרגות הכניסה, נעשו מבטון חשוף.


בואו לסיור בבית:



 


 


 

 

תוכניות הבית:

רשימת ספקים חלקית:

קסטן (אלומיניום)

נגריית השלום-פאווז

אום מטאל גלאס

קמחי תאורה

מ.א.ל.מ-sher (עץ)

קליל

MODY

ROOTS – שורשים (גנן)

חותם עיצוב חובק עולם

אומנות ובטון בע"מ

קרן סטון

 

עוד בתים מעוצבים:

מהפך אמיץ: בית מסורתי שהצליח להתרגל לשינוי מרענן
שלוש פינות: עיצוב בית שדייריו אוהבים טיולים, אורחים וחתולים
הגודל כן קובע: הצצה לבית צר וארוך עם כרם זיתים בחצר
נקרא לסדר: בית בכפר שמואל נפטר סוף סוף מהבלאגן
דרושה מפת התמצאות: אחוזה ישראלית מלאת ניחוחות אירופאיים

" ["image"]=> string(152) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/שיפוץ הבית/עיצוב בית צר וארוך באלפי מנשה/553.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  מברווזון לברבור: הבית שעשה מטעמים ממגרש בעייתי

מברווזון לברבור: הבית שעשה מטעמים ממגרש בעייתי

את החלקה שמשמעותה בית מוארך אף אחד לא רצה לקנות, אבל הדיירים הללו, שראו בה פוטנציאל לפרויקט מקורי, החליטו בכל זאת לרכוש אותה ולתכנן עליה בית מעניין ומודרני

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

הדיירים: זוג + 3 ילדים
המקום: אלפי מנשה
השטח: 270 מ"ר
תקציב: 2-2.5 מיליון שקלים
עיצוב פנים ואדריכלות: רון שפיגל

#banner#

בשכונה שבנייתה הסתיימה לפני מספר שנים נותר מגרש בודד ללא רוכשים עקב מגבלותיו. הבית שניתן היה לבנות בו היה חייב להיות צר וארוך, אך מצד שני פונה בחזיתו הגדולה לוואדי עם נוף מרהיב שצופה למערב. הדיירים שלפניכם החליטו לרכוש את השטח ולבנות עליו את ביתם, כשהדרישות היו חדר עבודה, חדר אורחים, מטבח מרווח עם מזווה ואי גדול, יציאה מהמטבח החוצה, יחידת הורים עם חדר ארונות, כניסה מזמינה, סלון מרווח עם יציאה לחצר, פינת אוכל עם נוף, חדר שינה עם מקלחת ומחסן חיצוני נסתר מהעין.


בניה ועבודות בעץ:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע
ריצוף וחיפוי:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע

לצורך כך פורקה השדרה המרכזית של המגרש ל-2 חלקים עיקריים: בקומת הקרקע מוקמו המטבח והסלון עם כניסה במרכז, וחלון גדול שפונה אל הנוף וממשיך לכל אורך גובה המבנה. בחלל הכפול שמעליו נמצא גשרון, שמפריד בקומה העליונה בין חדרי הילדים ליחידת ההורים, שגם היא גבוהה במפלס.

הבית משלב בין קווים חדים ומודרניים לבין ריהוט כפרי, אך הצבעים נשארו צבעים ניטרליים – אפורים ולבנים. רוב הנגרות בבית בסיסה לבן עם נגיעות של עץ אלון. רצפת הבית נעשתה מבטון שעבר ליטוש, וקיבל מראה של רצפת טרצו אחידה בכל גודלה של קומת הקרקע. בחזיתות נעשה שימוש בלבנים ורפפות בחיפוי עץ, שבמקרה זה עשויות מחומר דמוי עץ על מנת לחסוך באחזקת המבנה. אילוצי התב"ע הכתיבו גג רעפים באחוז מסוים, והגג נוצל לייצר חזית שונה ומעניינת שכביכול מרימה כנף לכיוון הנוף. גם הגינה עוצבה בסגנון נקי עם מעט עצי פרי, כאשר השבילים והמעברים, כולל מדרגות הכניסה, נעשו מבטון חשוף.


בואו לסיור בבית:



 


 


 

 

תוכניות הבית:

רשימת ספקים חלקית:

קסטן (אלומיניום)

נגריית השלום-פאווז

אום מטאל גלאס

קמחי תאורה

מ.א.ל.מ-sher (עץ)

קליל

MODY

ROOTS – שורשים (גנן)

חותם עיצוב חובק עולם

אומנות ובטון בע"מ

קרן סטון

 

עוד בתים מעוצבים:

מהפך אמיץ: בית מסורתי שהצליח להתרגל לשינוי מרענן
שלוש פינות: עיצוב בית שדייריו אוהבים טיולים, אורחים וחתולים
הגודל כן קובע: הצצה לבית צר וארוך עם כרם זיתים בחצר
נקרא לסדר: בית בכפר שמואל נפטר סוף סוף מהבלאגן
דרושה מפת התמצאות: אחוזה ישראלית מלאת ניחוחות אירופאיים

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שובר מוסכמות: סגנון מינימליסטי עם טוויסט


הדיירים ביקשו בית בסגנון מינימליסטי בגווני שחור-לבן, אך המעצבת העזה והוסיפה נגיעות מרעננות של צבע

עיצוב בתים פרטיים

יחיד ומיוחד: עיצוב בית במראה אחר


בעיצוב הבית הזה הלקוחות היו "חלק מהיצירה". כתוצאה מכך, התקבל בית ייחודי שמתאים בדיוק לאופיים ולטעמם

עיצוב בתים פרטיים

עבודת שטח: הרחבת בית ירושלמי ישן


הדיריים רכשו בית ישן אך לא היו מרוצים מגודלו. בזכות הרחבת הבית, המעצבת הצליחה למלא את כל דרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

יש מאין: בניית בית מהיסוד


משפחה צעירה רכשה שטח בהרחבה של קיבוץ בית אלפא, ויצאה לתהליך מרגש של בניית בית חלומותיה

תגובות

חזרתי לכתבה בגלל התחרות ויופי שהוסיפו תוכנית

מברווזון לברבור
עיצוב מדהים ותכנון נדיר

בית מהמם! עיצוב משגע, נוף נדיר! !

מקסים! עבודה אדריכלית מצויינת
וחייבת לציין שעצוב לי בשביל כל רואי השחורות. לו רק היו יודעים כמה עבודה נדרשת לתכנון כזה.

תכנון מזעזע
נוף מדהים בחוץ - אבל הספה יושבת עם הפנים לקיר כי שם הטלויזיה. ועם הגב למעקה זכוכית, כאשר היא קצת בולטת ממנו... החלל הכפול מיותר לגמרי, אין לזה שום אפקט בשטח בגלל צורתו הצרה ומיקומו בפינה, זה סתם חור שגורם לכל החום מהקמין לעלות הישר למעלה ולהשאיר את קומת הקרקע קרה. חדרי הילדים צפופים (בטח ביחס לגודל הבית) אבל חדר ההורים גדול ללא כל צורך. ולמרות זאת הצליחו לעשות פינת ארונות שבקושי אפשר לפתוח בה את המגירות.... בית שכולו מפוספס!

נעים ויפה - עבודה נהדרת
בית נעים שעומד במבחן הזמן, יש נגיעות מדויקות במינון החומרים שמשמר את הקו וקושר בין כל הבחירות שנעשו בקפידה. מתעלה על הפיתוי לטרנדים שלא מאפשרים מרחב לאישיות הדיירים. לפעמים זה בדיוק מה שנדרש... להתאפק. כדי לתת לכוכב האמתי, הנוף את הכבוד להיות השחקן הראשי.

עיצוב
לבי לבי עם רוכשי המגרש. באמת עצוב שנאלצו לקנות מגרש כזה ארוך . ואני שמחה בשמחתם שבנו בית כזה מפואר. מעז יצא מתוק.

פיהוק..

הבית יפה אבל
הכתבה מרגיזה באי הוספת התוכנית. הרי זה מתבקש לאור הסיפור על המגרש. בנוסף הבית חסר כל חפצים אישיים אומנות או אופי. אז אמנם הוא יפה ועשוי לעילא אך לא שבה את ליבי. הנוף מהבית מהמם

נהדר!

מדוע אין תכנית...? תוכלו לצרפה...? תודה

חסרה תכנית!

מהמם...יפיפה

כל כך חיכיתי לתכנית... ו...
לא

תכנון נאה וחכם בהתיחסות לנוף
למעט הפרגולה האגרסיבית שפוצעת את עין עם כובד הברזל, בעיקר לאור מיקומה בחזית מערבית - מה שהופך אותה למיותרת לגמרי. אפשר לראות את זה מהצילום כשרואים שהשמש המערבית המסנוורת והלוהטת, שמגיעה בזוית נמוכה מאד, נכנסת בלי הפרעה עמוק לתוך הבית.זה יקרה גם אם הפרגולה תהיה מכוסה בהצללה.

בינוני ומטה

הבית יפהפה

בית מקסים. איזה נוף שווה!!!! תהנו אהבתי

משגע אין מילים הלוואי עלי

כתיבת תגובה