כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(13459) "
הדיירים: זוג הורים ו-3 ילדים
השטח: 200 מ"ר
המקום: גדרה
עיצוב פנים: הנקין שביט
 
החלום של הדיירים היה בית פרטי עם גינה – כזה שבו הילדים יכולים לצאת ולשחק בחוץ בלי חשש. אלא שהמציאות הייתה קצת יותר מורכבת. בעלת הבית חיפשה מספר שנים לרכוש חלקת אדמה על מנת לתכנן את בית חלומותיה. לאחר חיפושים ארוכים היא עמדה להתייאש, אבל אז נחשפה במקרה לבית קיים שבנוי על גבי מגרש של חצי דונם שענה בדיוק לדרישותיה. יחד עם זאת, הבית היה חייב לעבור עיצוב מחדש כדי שיוכל להגשים את חלומה.
 
הבית, אשר מורכב מקומה אחת בלבד בצורת ח', סובב חצר פנימית / פטיו באופן דומה לארגון החללים בבית הערבי המסורתי. הוא מכיל בתוכו, חלל ציבורי אחד עם מטבח, פינת אוכל, סלון וממ"ד. אגף הילדים מכיל פינת משפחה, חדרי שינה ומקלחת, ואגף ההורים מכיל חדר שינה, מקלחת ומשרד. עיצוב הפנים של הבית, שהתמקד בחומרים טבעיים ובפשטות עיצובית, מקנה לבית ולדייריו תחושת איזון מתמדת בין הפנים לחוץ.


בניה ועבודות בעץ: לכל העסקים ובעלי המקצוע
תאורה וגופי תאורה: לכל העסקים ובעלי המקצוע


פינת האוכל מורכבת משולחן עגול מפורמייקה לבנה, שמיוצר עבור ריהוט משרדי, וסביבו כסאות "אימס" לבנים. מעל פינת האוכל נתלה גוף תאורה מעוצב הנותן תחושה של קלילות בחלל ומושפע מתנועת האוויר החוצה את החלל, הן על ידי האוויר החיצוני והן על ידי המאוורר השחור בסלון.



הסלון ופינת האוכל



פינת האוכל והמרפסת
 
אי העבודה במטבח חופה בבוצ'ר אלון טבעי, ונוספו לו כסאות בר שחורים. בניצב לאי במטבח נתלתה תמונת נוף אשר מקנה עומק לחלל ומהווה חלון דימיוני אל החוץ הניצב לחלון קיים הפונה לגינה. מעל אי העבודה במטבח נתלו מנורות שחוברו לפס צבירה אחד על מנת להימנע מפגיעה מוגזמת בתקרת הבטון ומהנמכות תקרה מיותרות, ולנצל את גובה התקרה הלא סטנדרטי (כ-330 ס"מ). בדומה לכך על גבי פסי צבירה, הונחו ספוטים פונקציונלים המדגישים את צירי התנועה ויוצרים בלילה כלוב אור כלפי היושבים בחלל החוץ – הפטיו. בפינת המשפחה הוחלט לעשות שימוש במדפים תעשייתים אשר יוצרים קונטרסט לפרקט החם עליו הם מונחים, ונגישות קלה לילדים.



המטבח
 

חדר המשפחה והפטיו




חדר המשפחה
 
קונטרסט חם לפרקט
 
בחדר השינה של ההורים מוקמה שידה ישנה אשר קיבלו בירושה מהסבתא, שופצה ונצבעה בצבע בתנור לבן ומשמשת כשידת טלוויזיה ואחסון. סיפרייה ישנה משנות ה-50, גם כן ירושה מהסבתא, מוקמה בחדרה של התינוקת, והוזמן סט טקסטיל מיוחד לחדר.
 
חדר השינה



עם שידה בירושה



חדר הילדים



חדר הילדים



חדר התינוקת



חדר הרחצה של ההורים
 
חדר הרחצה של הילדים



חדר הרחצה של הילדים
 
את "שולחן הנגרים", אשר נרכש שנים קודם על ידי בעלי הבית, הוחלט למקם מול דלת הכניסה אשר במבט ראשון נחשף כאלמנט דקורטיבי שחוצץ בין הפנים לחוץ. במקביל אליו מוקם שולחן החוץ המורכב מאדני רכבת עץ אלון.
 

שולחן הפטיו



שולחן החוץ



הפטיו



תיאום בין הפנים לחוץ


דלת הכניסה מורכבת משתי כנפיים אשר מהם קולף והוסר הצבע הקיים, הן שויפו ידנית ונצבעו בלכה מבריקה. הרצפה הקיימת, אשר הייתה אריחי גרניט פורצלן, חופתה בפרקט אלון טבעי מיושן בעל לוחות רחבים שמוין בקפידה, והודבק על גבי הריצוף.



דלת הכניסה לבית



ברוכים הבאים

רשימת ספקים חלקית:

נגריית דניאלי

בר כיסאות – פיקאפ

שטיחים – שטיחי כרמל

תאורה – יאיר דורם, איילת תאורה

וילונות חדרי ילדים – קולי

"נקודת חן"

ציורים – אמנית שירי לס

עוד בתים מעוצבים:

משחקים בקוביות: עיצוב מודרני לבית בקיבוץ
כשהכפר והעיר נפגשים: הצצה לבית בקיבוץ יגור

כשארבע דירות הופכות לאחת: שיפוץ בית משפחתי בקיבוץ
וינטג' בקיבוץ: בית משפחתי בסגנון של פעם

" ["image"]=> string(149) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/עיצוב בית פטיו בגדרה/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(149) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/עיצוב בית פטיו בגדרה/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  מגשימים חלומות: הבית ששם את הפטיו במרכז

מגשימים חלומות: הבית ששם את הפטיו במרכז

איך מעצבים בית בן קומה אחת הבנוי בצורת ח'? רהיטי עץ בנגרות מיוחדת, פריטים שעברו בירושה ושופצו והשקעה גדולה בתאורה. סיור בבית משופץ בגדרה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג הורים ו-3 ילדים
השטח: 200 מ"ר
המקום: גדרה
עיצוב פנים: הנקין שביט
 
החלום של הדיירים היה בית פרטי עם גינה – כזה שבו הילדים יכולים לצאת ולשחק בחוץ בלי חשש. אלא שהמציאות הייתה קצת יותר מורכבת. בעלת הבית חיפשה מספר שנים לרכוש חלקת אדמה על מנת לתכנן את בית חלומותיה. לאחר חיפושים ארוכים היא עמדה להתייאש, אבל אז נחשפה במקרה לבית קיים שבנוי על גבי מגרש של חצי דונם שענה בדיוק לדרישותיה. יחד עם זאת, הבית היה חייב לעבור עיצוב מחדש כדי שיוכל להגשים את חלומה.
 
הבית, אשר מורכב מקומה אחת בלבד בצורת ח', סובב חצר פנימית / פטיו באופן דומה לארגון החללים בבית הערבי המסורתי. הוא מכיל בתוכו, חלל ציבורי אחד עם מטבח, פינת אוכל, סלון וממ"ד. אגף הילדים מכיל פינת משפחה, חדרי שינה ומקלחת, ואגף ההורים מכיל חדר שינה, מקלחת ומשרד. עיצוב הפנים של הבית, שהתמקד בחומרים טבעיים ובפשטות עיצובית, מקנה לבית ולדייריו תחושת איזון מתמדת בין הפנים לחוץ.


בניה ועבודות בעץ: לכל העסקים ובעלי המקצוע
תאורה וגופי תאורה: לכל העסקים ובעלי המקצוע


פינת האוכל מורכבת משולחן עגול מפורמייקה לבנה, שמיוצר עבור ריהוט משרדי, וסביבו כסאות "אימס" לבנים. מעל פינת האוכל נתלה גוף תאורה מעוצב הנותן תחושה של קלילות בחלל ומושפע מתנועת האוויר החוצה את החלל, הן על ידי האוויר החיצוני והן על ידי המאוורר השחור בסלון.



הסלון ופינת האוכל



פינת האוכל והמרפסת
 
אי העבודה במטבח חופה בבוצ'ר אלון טבעי, ונוספו לו כסאות בר שחורים. בניצב לאי במטבח נתלתה תמונת נוף אשר מקנה עומק לחלל ומהווה חלון דימיוני אל החוץ הניצב לחלון קיים הפונה לגינה. מעל אי העבודה במטבח נתלו מנורות שחוברו לפס צבירה אחד על מנת להימנע מפגיעה מוגזמת בתקרת הבטון ומהנמכות תקרה מיותרות, ולנצל את גובה התקרה הלא סטנדרטי (כ-330 ס"מ). בדומה לכך על גבי פסי צבירה, הונחו ספוטים פונקציונלים המדגישים את צירי התנועה ויוצרים בלילה כלוב אור כלפי היושבים בחלל החוץ – הפטיו. בפינת המשפחה הוחלט לעשות שימוש במדפים תעשייתים אשר יוצרים קונטרסט לפרקט החם עליו הם מונחים, ונגישות קלה לילדים.



המטבח
 

חדר המשפחה והפטיו




חדר המשפחה
 
קונטרסט חם לפרקט
 
בחדר השינה של ההורים מוקמה שידה ישנה אשר קיבלו בירושה מהסבתא, שופצה ונצבעה בצבע בתנור לבן ומשמשת כשידת טלוויזיה ואחסון. סיפרייה ישנה משנות ה-50, גם כן ירושה מהסבתא, מוקמה בחדרה של התינוקת, והוזמן סט טקסטיל מיוחד לחדר.
 
חדר השינה



עם שידה בירושה



חדר הילדים



חדר הילדים



חדר התינוקת



חדר הרחצה של ההורים
 
חדר הרחצה של הילדים



חדר הרחצה של הילדים
 
את "שולחן הנגרים", אשר נרכש שנים קודם על ידי בעלי הבית, הוחלט למקם מול דלת הכניסה אשר במבט ראשון נחשף כאלמנט דקורטיבי שחוצץ בין הפנים לחוץ. במקביל אליו מוקם שולחן החוץ המורכב מאדני רכבת עץ אלון.
 

שולחן הפטיו



שולחן החוץ



הפטיו



תיאום בין הפנים לחוץ


דלת הכניסה מורכבת משתי כנפיים אשר מהם קולף והוסר הצבע הקיים, הן שויפו ידנית ונצבעו בלכה מבריקה. הרצפה הקיימת, אשר הייתה אריחי גרניט פורצלן, חופתה בפרקט אלון טבעי מיושן בעל לוחות רחבים שמוין בקפידה, והודבק על גבי הריצוף.



דלת הכניסה לבית



ברוכים הבאים

רשימת ספקים חלקית:

נגריית דניאלי

בר כיסאות – פיקאפ

שטיחים – שטיחי כרמל

תאורה – יאיר דורם, איילת תאורה

וילונות חדרי ילדים – קולי

"נקודת חן"

ציורים – אמנית שירי לס

עוד בתים מעוצבים:

משחקים בקוביות: עיצוב מודרני לבית בקיבוץ
כשהכפר והעיר נפגשים: הצצה לבית בקיבוץ יגור

כשארבע דירות הופכות לאחת: שיפוץ בית משפחתי בקיבוץ
וינטג' בקיבוץ: בית משפחתי בסגנון של פעם

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

פרובנס מאחורייך: בית כפרי בעיצוב אל זמני


על שטח של חצי דונם בגן יבנה נמצא בית כפרי שמוכיח שלא צריך לעלות על מטוס בשביל להרגיש קצת אירופה

עיצוב בתים פרטיים

שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ


עם השראה שלקוחה משיר וסגנון נטול הגדרות שנבנה תוך כדי תנועה, הדיירים זכו בבית ייחודי שמשקף באופן מלא את אופיים

עיצוב בתים פרטיים

להתחיל מהבסיס: תכנון בית פרטי


הדיירים ביקשו ליצור הפרדה בין אזור ההורים לאזור הילדים, ולהפוך את החצר למרכז הבית. הודות למבנה ייחודי בצורת סהר, הצליח האדריכל להתאים את תכנון הבית באופן מלא לדרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

נחיתה רכה: בית כפרי למשפחה שחזרה לארץ


לאחר שהות ממושכת בחו"ל, המשפחה חזרה לארץ וביקשה לבנות כאן בית כפרי ומפנק שבו תוכל לגור ולארח בנוחות

תגובות

כתיבת תגובה