בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  מגשימים חלומות: הצצה לבית מעוצב ומשופץ

מגשימים חלומות: הצצה לבית מעוצב ומשופץ

המשפחה חלמה על בית גדול ומעוצב עם הרבה אור טבעי ומקומות אחסון חדשים ויעילים במטבח ובסלון. בואו תראו איך נראה חלום שהתגשם

מאת: עופרי גונן צילום:


הדיירים: משפחה בת 6 נפשות
השטח: כ-200 מ"ר
עיצוב פנים: מירב קצמן

 

עיצוב פנים נכון, הוא כזה שיכול לחולל שינוי לטובה בהתנהלות היומיומית בבית וכמובן על האווירה שנוצרת בו. בבית הזה במרכז הארץ, המשפחה בהחלט הרגישה את השינוי ולמרות ריבוי הדעות, הרצונות והחלומות של כולם, בסופו של התהליך הם "זכו" בבית מעוצב ויפה שהתאים לכולם.

 

בני המשפחה היו מאוד מעורבים בתהליך השיפוץ, ולמרות שהיו חילוקי דעות לגבי הסגנון העיצובי, הם סמכו על המעצבת מירב קצמן והצליחו להגיע לפשרה מרעננת. הקו העיצובי שנבחר בסופו של דבר הוא שילוב של הסגנון הכפרי עם השראה מאנגליה לבין הסגנון המודרני, הבהיר והנקי.

 

מטבחים גדולים ומעוצבים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

שטיחים לסלון: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

השיפוץ התמקד בקומה התחתונה, שכוללת מטבח, פינת אוכל, סלון, שירותי אורחים ושני חדרי שינה. במקור, החלל היה חשוך מאוד עם פריטים מיושנים וכהים שיצרו תחושה לא מזמינה. לכן הוחלט על סגנון כפרי וקליל כדי ליצור שפה אחידה בין כל החללים ובהתאם לכך נבחרו חומרים טבעיים כמו אבן ועץ, ששולבו עם פריטים בסגנון מודרני כדי לשמור על איזון.

 

בסלון – תכנון מרחב משותף שמתאים לכל המשפחה

 

 

ספרייה גדולה המכילה גם אחסון וספסל חלון מפנק לבני המשפחה

 

מזנון טלוויזיה מרחף עשוי עץ וזכוכית

 

חלונות גדולים ללא וילונות כדי להכניס כמה שיותר אור טבעי

 

השיפוץ כלל לא מעט שינויים מבניים, ביניהם תוספת בנייה של כ-30 מ"ר ושינוי דלת הכניסה לבית, שבעבר הייתה ממוקמת בצד שבו כיום ניצבת פינת האוכל. הקיר שמפריד בין דלת הכניסה לבין המטבח קוצר, כך שנוצר קשר ויזואלי בין כל החללים הציבוריים, והוא קושט בתמונות משפחתיות עם מסגרות מסוגים שונים. השינויים המבניים גם סייעו להכנסת אור טבעי רב אל פנים הבית, דבר שהיה חסר מאוד לפני כן, בזכות תוספת הבנייה שהוסיפה שטח חלונות, יחד עם הגדלת מפתחי החלונות הקיימים ושינוי מבנה הפרגולה החיצונית שלפני כן חסמה את כניסת האור.

 

פינת אוכל כפרית שמשתלבת עם המטבח

 

תוספת הבנייה איפשרה גם את הגשמת חלומה של בעלת הבית – מטבח גדול ומרווח שמעוצב בסגנון אנגלי. המטבח תוכנן על ידי המעצבת בסיועו ובביצועו של נגר אומן, שיחד הם תכננו כל פרט כך שיתאים בדיוק לצרכי בעלי הבית. דוגמה לכך ניתן למצוא במקומות האחסון המיוחדים שהם יצרו במטבח – כיוון שבעלי הבית הם צמחוניים, היה להם צורך במקום אחסון רחב לירקות ופירות מחוץ למקרר ולשם כך הותקנו על האי המרכזי סלי קש משולבים עם מדפי עץ נשלפים, שמחליפים את המגירות והארונות הסטנדרטיים.

 

מטבח גדול ומרווח – חלומה של אם המשפחה

 

נגיעות אדומות במטבח הכפרי

 

מוצרי חשמל מנירוסטה לשבירת המראה הכפרי במטבח

 

מקום אחסון מיוחד לפירות וירקות במטבח

 

אחת המטרות בשיפוץ הייתה ליצור מרחב שיוכל להכיל את כל בני המשפחה ולאפשר להם זמן איכות משותף. אלמנט מרכזי בהשגת המטרה הוא עיצוב הסלון, בו תוכננה ספרייה גדולה שמכילה גם ספסל חלון וגם הרבה אחסון לספרים ולמשחקים של הילדים, שמהווה פיתרון שהוא גם נוח ופרקטי וגם אסתטי להפליא. את האווירה הביתית והמזמינה משלימים ספה מודרנית ורחבה ופריטי טקסטיל רכים שמוסיפים נגיעות צבע.

 

בשירותי האורחים הרצפה חופתה באריחים מצויירים צבעוניים, מוקם ארון רחב שמכיל שטח רב לאחסון ושולבה תאורה ממוקדת לצד המראה בנוסף לתאורה כללית בתקרה.

 

התכנון והעיצוב החדשים יצרו מהפך משמעותי בבית, בו החללים החשוכים והלא נעימים הפכו לבהירים, מוארים ומפנקים עבור בני המשפחה.

 ארון רחב ופונקציונאלי ואריחים צבעוניים וכיפיים

 

רשימת ספקים חלקית:
נגרות – גיל ללוז, חרש עץ
ריהוט – גלריה זהבי
קרמיקה וכלים סניטרים – בוטיק קרמיק
דלתות כניסה – וריאציה

 

עוד בתים מעוצבים:

חגיגה בקיבוץ: בית מעוצב לשש נפשות

לפני ואחרי: סטיילינג לבית פרטי בפרדס חנה

חשיפה לדרום: בית ים תיכוני בלהבים
שני מפלסים מעוצבים בלכיש

בין העץ לבטון: הצצה לבית משפחה מעוצב

 

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

הצבע השחור שגנב את ההצגה


שימוש נועז בצבע השחור העניק תפנית דרמטית לבית פרטי שהפך למודרני וחם. כל זאת בשילוב קווים גאומטריים וחומרים טבעיים כגון: מים, עץ, ברזל ואבן

עיצוב בתים פרטיים

בית פרטי בישוב צורן שמשלב יוקרתיות ופרקטיות


בני זוג רכשו בית אשר נבנה על ידי קבלן בתקציב מוגדר מראש. עיצוב הפנים החדש נעשה כבר בשלב השלד, אך עדיין מצליח לספק מענה לטעמם וצורכיהם המדויקים של בני המשפחה. מחשבה רבה הושקעה בבחירת החומרים במטרה לספק סביבת מגורים חמימה ובטיחותית - פרט חשוב במיוחד כאשר מדובר בבית בו מתגוררים שני זאטוטים

עיצוב בתים פרטיים

גבירותיי ורבותיי: מהפך!


כשמסתכלים על הבית הזה אי אפשר בכלל לדמיין איך הוא נראה רק לפני מספר חודשים, הצטרפו לסיור במהפך של הבית שהפך מזקן ועייף לצעיר ושיקי

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *