כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  מהכפר לעיר: מכניסים לבית סגנון עיצוב חדש

מהכפר לעיר: מכניסים לבית סגנון עיצוב חדש

הדיירים רצו להפוך בית כפרי לבית אורבני במראה עכשווי. מעצבת הפנים מיהרה לעזור להם, ויצקה בכל חלל וחלל סגנון עיצוב חדש ומרענן

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: איילת אניקסט


הדיירים: זוג + 3
המיקום: אזור השרון
השטח: 400 מ"ר
התקציב: 800,000 ₪
עיצוב פנים: סיסי זיו

בעלי הבית פנו אל מעצבת הפנים סיסי זיו, בבקשה שתעזור להם לצקת בביתם הכפרי סגנון עיצוב חדש עם אופי אורבני עכשווי. מלבד שינוי הסגנון, הדיירים רצו להפוך את הבית למרחב מזמין ועוטף, שישרת את כל בני המשפחה ואת הילדים בפרט.

במטרה להחיל בבית סגנון עיצוב חדש שיתאים לדרישות הדיירים, שילבה המעצבת חומרים שונים ויצרה צבעוניות מודרנית. כך למשל, חופה קיר הסלון באריחי עץ מצופים בבטון. הצבע נבחר בקפידה בכדי לאזן בין הגוון האפור של הקיר לריצוף הצהבהב. הריהוט בסלון, שנע בין גוונים שונים של אפור ומשלב בין ברזל שחור ועץ טבעי, משרת גם הוא את סגנון העיצוב החדש של הבית.

מעצבת הפנים לא הסתפקה ביצירת סגנון עיצוב חדשה, ודאגה לשלב בבית אלמנטים יצירתיים. כך למשל, היא תכננה ספרייה ייחודית מברזל אשר ממוקמת בין הסלון למדרגות, ומשמשת גם כפרט נוי, גם כמקום אחסון וגם כמעקה.
באופן דומה שולבו בבית פרטי אומנות, עבודות צילום מרהיבות וגופי תאורה, המכניסים צבע ויוצרים עניין בחלל.

גם באזורים הפרטיים של הבית הושקעה מחשבה רבה, והם עוצבו בהתאם לרוח השינוי בבית ולסגנון העיצוב החדש. בחדר ההורים נבנה קיר שעומד באופן עצמי מאחורי המיטה. הקיר, שחופה בטפט, חוצץ למעשה בין המיטה לבין ארון הבגדים המוסתר מאחוריה. מול המיטה, תכננה ועיצבה סיסי זיו שידת איפור ייחודית

חדרי הילדים עוצבו בהתאם לצרכים ולתחומי העניין שלהם, ומשתלבים גם הם בסגנון העיצובהחדש של הבית. בחדר הבנים המשותף, הוקפד שלכל אחד מהם יהיה מקום משלו. לשם כך, שולבו בחדר שני שולחנות ושני ספסלי ישיבה. כל האלמנטים בחדר צבועים בגווני אפור-לבן, למעט מנורה אחת בצבע ירוק מנטה המכניסה טוויסט לחלל.
בחדר הילדה שולבו אלמנטים עדינים ורכים וטקסטיל בגוונים פסטליים. את האווירה בחדר הזה משלימים כיסא נדנדה של פעם ומנורת בלון מעניינת.

אחד האזורים המעניינים ביותר בבית הוא המרתף. אזור זה הוסב לחדרי משחקים ועבודה ומשמש את כל בני הבית. באחד החדרים הוצב שולחן משרדי המחולק לארבע עמדות עבודה, ומאפשר לכולם לעבוד או לשחק במחשב בו זמנית.
בחדר אחר במרתף תוכננה נישה בצורת בית, המשלבת בתוכה מטבחון המשמש למשחק. חדר נוסף הוסב לג'ימבורי וכולל מתקנים לאימונים ספורטיביים בסגנון נינג'ה. אם לא די בכך, יש במרתף גם חדר כושר, הכולל פינת שח-מט – המשחק האהוב על בני הבית.

בסיומו של הפרויקט התקבל בית עם סגנון עיצוב חדש, ממש כמו שביקשו הדיירים. הבית הכפרי שהיה הפך למודרני ומאופיין עכשיו במראה אורבני, צעיר וחי. כדי ליצור עניין, גם דאגה מעצבת הפנים לשלב טוויטסים קטנים בכל חלל. "הטוויסט יכול לבוא לידי ביטוי בחומר, צבע או צורה", מסבירה סיסי זיו. "מה שכן, חשוב לשים לב למינון כדי שהחלל יהיה מיוחד אך לא קיטשי".

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מהכפר לעיר: מכניסים לבית סגנון עיצוב חדש


הדיירים רצו להפוך בית כפרי לבית אורבני במראה עכשווי. מעצבת הפנים מיהרה לעזור להם, ויצקה בכל חלל וחלל סגנון עיצוב חדש ומרענן

עיצוב בתים פרטיים

סגנון קלאסי פוגש מינימליזם עכשווי


עיצוב מחדש ונכונות לשלב בין סגנונות, הביאו ליצירת דירה שמפגישה בין הסגנון הקלאסי האירופאי לסגנון המינימליסטי העכשווי

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב שכולו תכלת: בית קיבוץ באווירה רגועה


הדיירים עברו לבית בקיבוץ אבל לא היו בטוחים איך הם רוצים לעצב אותו. דבר אחד היה ברור: צריכים להיות של גוונים של תכלת, והרבה

עיצוב בתים פרטיים

מתאים בול: לפעמים כמה שינויים בבית זה כל מה שצריך לעשות


במשך שלוש שנים חיפשה המשפחה את מרחב המגורים האידאלי עבורה, עד שנאלצה להתפשר. מעצבת הפנים דאגה להכניס שינויים בבית שנרכש, וכך התאימה אותו בדיוק לצורכי המשפחה

תגובות

כתיבת תגובה