BVD

עיצוב בתים פרטיים  //  מהפך בכפר סבא: מבית מיושן ועמוס לבית קסום מהאגדות

מהפך בכפר סבא: מבית מיושן ועמוס לבית קסום מהאגדות

בית ישן ומוזנח בכפר סבא שעבר מהפך והפך לבית חלומות כפרי שלא נכנע לטרנדים עיצוביים "מינימליסטיים" ונראה ממש כאילו נגזר מתוך סיפור אגדה. ולזה קוראים מ-ה-פ-ך

מאת: נעמה ריבה צילום:


                   יש לכם סטייל ואמירה עיצובית? הירשמו עכשיו למסלול להכשרת מעצבי פנים

  
    

כשהגיעה מעצבת הפנים אורלי אביטל  לבית משפחה בכפר סבא מיד ראתה כי שום טרנד שהיה באופנה במאה הקודמת לא פסח עליו, המקלחת עוטרה באריחי קרמיקה בגוון תכלת, ריהוט מיושן מילא את כל חללי הבית ואוסף צלחות חרסינה קישט את המטבח. בעלי הבית פנו למעצבת כדי שתתכנן עבורם מקום שיעניק תחושה כפרית וחמה ושיתאים לאופי המשפחה ובמקביל ישדר סביבה מסודרת, נקייה ונעימה יותר מהעומס המצוי שהיה בו. 


עיצוב כפרי ומחבק.

הרתיעה של המשפחה מקווים מודרניים ומינימליסטיים שמאפיינים דירות עכשוויות, הוביל עיצוב כפרי ומחבק כשכל חלק ונישה ייחוד משלו. הצבעוניות המאפיינת את הבית רגועה ועדינה וגווני טורקיז, כחול וירוק מעטרים את הקירות וצובעים את הריהוט. פרטי הנגרות תוכננו במיוחד עבור בית זה ונבנו על ידי נגר, הרצפה מחופה בפרקט אלון טבעי 'מרובה עיניים' שמעניק מראה אחיד אך לא שגרתי למקום.

לפני שנכנסים
תחושה מיוחדת מורגשת כבר בסביבתו החיצונית של הבית, החצר ושביל הגישה מחופים בדק. הקיר שליד הכניסה נפתח ואת הכניסה לבית מסמן עמוד עליו תלויה מנורה שנראית כלקוחה מתוך אגדת ילדים, יחד עם דלת עץ בעלת חלון שבמרכזה זכוכית חלבית מתקבל מראה רומנטי.


רומנטיקה מעוצבת.

אדריכלים – לכל בעלי המקצוע

ובפנים מהפכה
במצב ההתחלתי הקומה התחתונה הייתה חסומה על ידי גרם מדרגות גדול ודומיננטי שנבנה על שלד מבטון שצבוע בורוד, מיעוט חלונות וריבוי קירות פנימיים חייבו את המעצבת לנקיטת מספר צעדים דרמטיים שיצרו חלל גדול, פתוח ומואר בקומת הכניסה שנפתחה לחלוטין. קיר הבטון הוחלף בקונסטרוקציית פלדה קלה עליה מורכבות מדרגות עץ, מעקה המתכת המתעגל מעוצב בהשארת הסגנון הבינלאומי והצורניות שלו היא נגזרת של הפתח המקורי שנמצא מעל.


גרם המדרגות המשודרג.

מדרגות ומעקות – לכל בעלי המקצוע

המטבח
הקונספט העיצובי של הבית מתגלה במלוא הדרו במטבח, הארונות שמוצבים על הקיר החיצוני של הבית נצבעו בגווני לבן וטורקיז בהירים ובין לבין נפתחו חלונות אלומיניום בסגנון בלגי צבועים בגוון כהה. על הארונות התחתונים הלבנים מולבש משטח העבודה משיש 'חלילה' טבעי שמתחבר לעדן החלון והכיור הייחודי מעוטר בטקסטורה דמוית מקלעת קש ומשתלב בתוך חלק שנגרע מהשיש. בשאר הארונות שולבו דלתות זכוכית שחושפים את טעמה של בעלת הבית ואת כלי המטבח המיוחדים שאספה.


כפרי ורומנטי. המטבח.  

מקום מיוחד לכל חפץ

אזור האפייה והבישול במטבח זה נמצא בתוך מגרעת המחופה אריחי בטון תלת ממדיים ומאוירים בגאומטריה "של פעם", משטח העבודה הפך למדף כך שלכלי הבישול יש מקום והם לא מפוזרים מסביב. ברוב הבתים האביזרים הטכנולוגיים ובקבוקי היין נכנסים לתוך נישות וכונניות סטנדרטיות ואילו במטבח זה עוצבו עבורם נישות מיוחדות ומעל המקרר מקום שמתוכנן במיוחד לבקבוקים. במרכז החלל שולחן מאורך מעץ אורן שמצדו אחד כסאות ומצדו השני ספסל ישיבה ומעל גופי תאורה שנקנו בחנות יד שניה, מתקבלת אווירה כפרית של ממש.


אוירה כפרית של ממש, נישת אחסון במטבח.


המטבח לפני.

הסלון

מגיעים לאזור הציבורי המרווח, חלון גדול מכניס הרבה אור ולידו חלון נוסף בסגנון צרפתי. בבסיס החלון ספסל ישיבה ועליו מונחות כריות בהירות ופרחוניות. קובית הזכוכית שחובקת את הפתח נראית גם מהחזית החיצונית ומאפשרת הצצה מבחוץ ובמפנים, מנורות משני הצדדים משלימות את התמונה.


פינת ישיבה פסטורלית.


נעים ומרווח. הסלון. 

אם חיפשתם טלוויזיה ולא מצאתם הסיבה היא שמקום האירוח מיועד רק לפטפוטים ואזור הצפייה בסרטים ובתוכניות הוא פרטי יותר וממוקם מאחורי גרם המדרגות. 


מאחורי גרם המדרגות. חדר המשפחה. 


חלל הסתלבט של הבית

 
עולים למעלה

עלינו קומה

גג האסבסט המיושן הוחלף בתקרת העץ משופעת שמגיעה לשיא גובהה במרכז הקומה השנייה, במקום זה אזור ישיבה אינטימי המיועד גם לקריאה, פוף ירקרק ומגירה נשלפת ירוקה מרעננים את החלל. הפריט הנוסטלגי הוא המנורה התלויה, הנורות חשמליות ומחליפות את נרות השעווה של פעם אך גם כך התמונה המתקבלת נראית כאלו נלקחה מתוך סצנה של סרט ישן, הדלת שמתחת לשעון המחוגים הגדול מובילה אותנו ליחידת ההורים. 
 

 
כמו מתוך סרט ישן. פינת הקריאה בקומה השנייה.


חדר ההורים

גג העץ המשופע צבוע לבן ויוצר חלל רומנטי ומיוחד שמתאים בדיוק עבור ההורים, כלי המיטה והריהוט שונים מהקומה התחתונה וצבועים בגוונים כהים ובאזור הנמוך בחלל חדר ארונות נסתר. 


חלל רומנטי ומיוחד. חדר השינה של ההורים.

הפינוק לא נגמר ושנכנסים לחדר המקלחת נתקלים בריהוט רומנטי, הריצוף מורכב מאריחים בגוון בז' ואזור הרחצה מוגדר על ידי קיר פתוח – מוטיב עיצובי שנתקלנו בו בכניסה לבית. ידיות מאוירות, מראה בעלת מסגרת עץ משופשפת שמצדדיה מנורות וכלי רחצה שנבחרו בקפידה כל אלה מייצרים תחושה שהגענו לצימר רומנטי בצפון. 


כמו בצימר. חדר השירותים של ההורים.


פינוק מעוצב.


לא ייאמן – כך נראה חדר האמבטיה לפני השיפוץ.


חדרי הילדים

בקצה השני של הבית נמצאים שני חדרי ילדים מלבניים, כל חדר עוצב בצורה פשוטה שמתאימה לאופיו של כל ילד. לחדרה של הבת נבחר ריהוט בגוונים בהירים והחלק התחתון של הקיר נצבע בסגול שמעניק מראה שובב לחדר ומוגדר על ידי פאנל לבן. החדר הסמוך של הבן, מאורך במיוחד לכן קצהו הוקדש לאזור אחסון גדול המפוצל לארון בגדים ולנישות לאחסון צעצועים.  


ילדותי וכיפי. חדר הבן.


עולם ורוד. חדר הבת.

חדר המקלחת של הילדים מקורי במיוחד ומרוצף באריחי שחמט בגווני ירוק- לבן, מאחורי העמוד מסתתרת האסלה והאזור מעליה נוצל לנישה שעוצבה עבור ניירות הטואלט.

 
אריחי שחמט ירוק-לבן. חדר המקלחת של הילדים. 


גם לניירות הטואלט מגיעה נישה מעוצבת

המפגש בין בעלי הבית למעצבת הוליד בית שכל חלק ממנו נראה כסצנה מאוירת בהשראת 'אגדות האחים גרים' ואין ספק שאחרי ביקור בו אנחנו יודעים שאפשר לתכנן דירה עם אלמנטים נוסטלגיים רבים וייחודים ובמקביל גם לשמור על קו נקי אחיד ומאוזן בעיצוב.

 

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

זה לא פרובאנס, זה ממש כאן: הבית המשפחתי בנחלה


זוג צעיר ושלושת ילדיהם זכו לבית חלומותיהם הממוקם בנחלה המשפחתית בלב עמק יזרעאל. הבית מוקף בנוף העמק המרהיב ובאווירה פסטורלית טובלת בירוק, וכל זאת תוך שמירה על פרטיות והפרדה בין שתי המשפחות בנחלה

עיצוב בתים פרטיים

עיר או כפר? לא צריך לבחור


המשפחה על בית במראה כפרי אך מעודכן, אשר ישלב בין שני הסגנונות וייצור תחושה חמימה ומזמינה, וכל זאת- בלב תל אביב

עיצוב בתים פרטיים

שיק קז'ואלי ובלתי מתאמץ בלב רמת השרון


הבית תוכנן מחדש במטרה לייצר מראה מוקפד ומעוצב תוך שמירה על אווירה חמימה ומזמינה. התוצאה היא הרמוניה ייחודית של צבעים, טקסטורות וחומרים היוצרת מראה עשיר וססגוני

עיצוב בתים פרטיים

הצריף האוסטרלי שיגרום לכם לעצור


בלב השממה, על גבעה המשקיפה על עמק ירוק, ניצב לו מבנה מעץ המיועד למתבודדים אשר מבקשים להתנתק מהקצב המטורף של החיים המודרניים ולהתחבר מחדש לטבע

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *