כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  מותק המגרש התכווץ: בניית בית מאתגרת במיוחד

מותק המגרש התכווץ: בניית בית מאתגרת במיוחד

בניית בית פרטי היא פרויקט לא פשוט, במיוחד אם המגרש הנבחר לא מתאים לכל הציפיות. בעזרת תכנון יצרתי, הצליח האדריכל לגשר על הפערים, ולבנות את הבית שעליו הדיירים חלמו

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: גלית דויטש


הדיירים: זוג + 3
המיקום: הוד השרון
השטח: 220 מ"ר + מרתף
התקציב: 2.8 מיליון ₪
אדריכלות: אייל אפל
עיצוב וסטיילינג: אלונה אפל

בפרויקט הזה חזרו האדריכל אייל אפל והמעצבת אלונה אפל אל לקוחות שכבר הכירו בעבר. לפני מספר שנים הם בנו להם בית, וכעת התבקשו לעזור להם עם בניית בית חדש. הבית הזה תוכנן להיות גדול יותר מהקודם ולכלול גם בריכה פרטית.
הלקוחות מצאו מגרש שקסם להם, במיוחד בשל מיקומו הסמוך לבית הספר של הילדים, אך ממדיו הצרים הדאיגו אותם (רוחב המגרש 10 מ'). השניים ביקשו את חוות דעתו של האדריכל, שמיד מצא עבורם את הפתרון ששכנע אותם שזה אכן המגרש עבורם.

המבנה מבחוץ

מותק המגרש התכווץ: בניית בית מאתגרת במיוחד
הכניסה לבית

מותק המגרש התכווץ: בניית בית מאתגרת במיוחד

הפתרון שמצא האדריכל עבור בניית הבית כלל תכנון של גרם מדרגות אוורירי מברזל שנמתח לאורך המבנה. בנוסף הוא תכנן קיר בטון חשוף המפריד בין שירותי האורחים והסלון ונמשך החוצה, ומחבר למעשה בין אזור האירוח הפנימי והחיצוני. את הבריכה הוחלט למקם בקצה המגרש, ובכך להפוך אותה לנקודת מגוז שמאזנת את כל הפרספקטיבה של הבית. בשביל לחזק את החיבור שבין פנים הבית והחוץ, הבריכה חופתה באבן טבעית אפורה שדומה לריצוף של הבית. כדי להקנות לבריכה תחושה גדולה יותר, הדופן שלה חופתה באבני דריכה בקו המים.

הכניסה לבית

סלון

מותק המגרש התכווץ: בניית בית מאתגרת במיוחד
מדרגות

מותק המגרש התכווץ: בניית בית מאתגרת במיוחד

הבית נפרש על פני שתי קומות ומרתף. בקומה התחתונה נמצא החלל הציבורי שכולל את הסלון, המטבח, פינת האוכל ופינת המשפחה. לבקשת הדיירים תוכנן מטבח רחב ידיים, עם אי גדול שבמרכזו מונחות כיריים. במקביל לאי יש קיר ארונות מרצפה עד תקרה שמשלב בתוכו מקרר אינטגרלי, תנור, מיקרו וארון מזווה גדול. בצמוד למטבח נמצאת פינת האוכל, שמהווה המשך ישיר של החלל, ומיד אחריה נמצא הסלון. לא רחוק משם ממוקמת פינת המשפחה שכוללת ספרייה ביתית ושולחן שמתאים לעבודה.

פינת משפחה

מותק המגרש התכווץ: בניית בית מאתגרת במיוחד
סלון

מותק המגרש התכווץ: בניית בית מאתגרת במיוחד
פינת משפחה

מותק המגרש התכווץ: בניית בית מאתגרת במיוחד

בקומה השנייה נמצאים ארבעה חדרי שינה, שכל אחד מהם הוא מעין סוויטה קטנה עם חדר רחצה צמוד. שלושה מהחדרים האלה משמשים את הילדים, אך החדר המפנק ביותר שייך כמובן להורים וכולל גם מרפסת הצופה לבריכה. הצבעוניות של חדר ההורים היא בהירה וניטרלית, ונעה על הסקלה של אפור, לבן ועץ. שני ארונות הקיר בחדר צבועים בלבן ונראים כמוטמעים בתוך הקירות. חדר הרחצה של ההורים מחופה כולו בלוחות גרניט פורצלן מדוקקים המשרים אווירה יוקרתית.

חדר שינה

מותק המגרש התכווץ: בניית בית מאתגרת במיוחד
חדר שינה

מותק המגרש התכווץ: בניית בית מאתגרת במיוחד

בבניית הבית ובעיצובו, האדריכל ומהמעצבת שמו דגש גם על יצירת מקומות אחסון. בכל חללי הבית תוכננו נישות רבות שמשמשות לאחסון חפצים שונים. תשומת לב לא פחותה הוקדשה להלבשת הבית. בין היתר נבחרו שטיחים מודרניים, יצירות אמנות ישראליות, ווילונות חצי שקופים שמרככים את האור הדרומי, אך מאפשרים ליהנות מהנוף. הגוונים השולטים בעיצוב והלבשת הבית הם שחור, לבן ואפור עם נגיעות של עץ שמוסיפות חמימות.
"הפרויקט היה מאתגר ומעניין", מסכמים האדריכל והמעצבת. "הלקוחות היו פתוחים לרעיונות חדשים מה שהפך את העבודה המשותפת למהנה, והניב תוצאה לשביעות רצון כל הצדדים".

 

פינת אוכל

מותק המגרש התכווץ: בניית בית מאתגרת במיוחד
פינת משפחה

מותק המגרש התכווץ: בניית בית מאתגרת במיוחד

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

אמנות הנעים: מרחב דינמי של תחושות וחוויות בבית פרטי


יצירה של חלל שנעים לחיות בו וורסטיליות שתענה על צורכי משפחתה בהווה ובעתיד הנחו את האדריכלית אלה סהר בתכנון הבית הפרטי החדש והמסקרן שלה

עיצוב בתים פרטיים

כמה ורוד? כמה שאפשר


שתיים מתוך שלוש הקומות של הבית הוקדשו לחתולים ולאוסף של בובות פופ. אם זה לא מספיק משונה, יש כאן גם הרבה מאד גוונים של ורוד

עיצוב בתים פרטיים

כמו כפפה ליד – בית שמתאים בדיוק לדייריו


הוא גם קלאסי וגם חמים, גם מהנה לילדים וגם מסודר, גם משפחתי וגם מתאים לאירוח. הצצה לבית שהצליח להגשים את כל החלומות של הדיירים

עיצוב בתים פרטיים

חגים ומועדים לאירוח


אירוח, שברובו מתמקד בשבתות ובחגים, הכתיב לאדריכלית ליאת דנקנר תפישה שונה בעיצוב המרחב החברתי, בניגוד למקובל היום, המטבח אומנם פתוח לפינת אוכל ולפינת ישיבה פרטית אך מורחק מהסלון ומפינת האוכל החגיגית. דבורה המלי, מעצבת הפנים של הפרויקט, השלימה את התפישה עם עיצוב מלאה רוך

תגובות

כתיבת תגובה