כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(11233) "

דיירים: משפחה בת 6 משפחות

מיקום: קיסריה

שטח: מגרש: 1235 מ"ר, שטח בנוי: 830 מ"ר

 אדריכלות, עיצוב פנים ותכנון נוף: צבי דונסקי – דונסקי-גינדי אדריכלים בע"מ

 

למגרש בו אנחנו מבקרים, שנועד לבניית וילה עבור משפחה בת שש נפשות ואורחים רבים שנשארים ללון, יש ללא ספק צורה בלתי שגרתית וכך גם הנופים המיוחדים שנשקפים ממנו. שני נתונים עוצמתיים אלה תורגמו על ידי האדריכלים של המקום לסדרה של אלמנטים חופשיים ביחסים ביניהם, המאוחדים באמצעות שני קירות רדיאליים. השפה התכנונית של הבית מודרנית, מדויקת ומתוחכמת. בבית ניכרת אסימטריה מתוכננת שהותאמה בצורה הנכונה ביותר למבנה המגרש והנופים סביב, תוך יצירת פרטיות ותיחום מדויק, שמצד אחד מפריד בין הווילה לשכנייה ומאידך המבנה מתחבר עם הסביבה. 

וכך, הקירות הרדיאליים שפונים למזרח יוצרים את הקווים המארגנים והמאחדים והם מופשטים ביותר, ברורים, נקיים ויוצרים מעטפת שכוללת בתוכה את אי הסדר לכאורה של שאר המערכות המבניות והחללים. קיר אחד ראשי, משוחרר לחלוטין מהבניין, וקיר משני המהווה חלק מהמעטפת המזרחית של המבנה, יוצרים גם את הגבול המזרחי כלפי השכן הסמוך והשביל הציבורי שבין הבית למגרש השכן. הקירות, שגובהם מגיע ל- 7.5 מ"ר, יוצרים את שביל הכניסה לבית שמרגיש ממש כמו הליכה בתוך סמטה אליה נכנס אור טבעי ומלאכותי יחד. האדריכל צבי דונסקי, יחד עם שותפיו בפרויקט, קראו למקום "בית השרימפס" בזכות צורת המעטפת, שנראית בהשוואה לחללים הפנימיים, כעמוד שדרה קשיח המגן על בטן רכה.

 

 

מדובר בבית שנחווה במיטבו דווקא תוך כדי תנועה, שבמהלכה מתגלות זוויות רבות ומפתיעות. החוויה מתחילה כבר בדלת הכניסה, שנמצאת בקצה השביל שנוצר באמצעות הקיר הרדיאלי והדלת המוסתרת נפתחת לרווחה לעבר חלל כניסה כפול, כשבחלקו עובר גשר שמחבר בין חדרי השינה הפרטיים של הדיירים שנמצאים בקומה עליונה. מול הכניסה ממוקם חדר העבודה של בעל הבית, שצופה על כל מערך הכניסה ובצמוד לו מרוכז האזור החברתי שממנו יציאה אל הבריכות שבחוץ וליחידת ברביקיו המהווה המשך ויזואלי ופיזי למטבח.

 
בחלקה הדרומי של קומת הקרקע תוכננו יחידות מגורים קטנות ופרטיות שנועדו ללינת האורחים שמרבים לבלות בביתם של הדיירים, בכל אחת מארבע יחידות האירוח קיימת יציאה ישירה לשטח פרטי מרוצף המוביל לאזור שבו ממוקמות שלוש בריכות: בריכת שחייה מוארכת, ג'קוזי ובריכת מים רדודים המיועדת לפעוטות. תוך התאמה מלאה לסגנון החיים של הדיירים האוהבים לארח, אך באותה מידה חשובה להם הפרטיות, תוכננו המעברים בין הפנים לחוץ ובין אזורי המחייה והבילוי. בקומת המרתף, שמשמשת כמקום בילוי פנימי לדיירי הבית ואורחיהם, הוקם חדר הקרנת סרטים מרווח, חדר משחקים וחדר כושר מאובזר. 

 

בריכות שחיה לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

אדריכלים: לכל בעלי המקצוע

אל אזור חדרי השינה הפרטיים של דיירי הבית, שנמצא בקומה העליונה מוביל גרם מדרגות ישר והמשכי, גשר, שחלק ממנו חוצה את הגובה הכפול בקומת הכניסה, מחבר בין כל חדרי השינה. בקצה הצפוני של הגשר ממוקמת יחידת ההורים שכוללת גם מרפסת שצופה לנוף רצועת החוף והים ומציגה מראה מושלם בו משתלב הבית בהרמוניה מפתיעה. כך, בטון אדריכלי חשוף, אבן אפורה, טיח לבן ועץ מהגוני יוצרים יחד בית שיש לו חיים משלו. 

 

מבט מבחוץ על הבית

 

 

 

מטבח עם נוף לבריכה

 

חדר קולנוע ביתי

 

 

פינת טלוויזיה מינימליסטית

 

חדר רחצה רחב ידיים

 

 

הנוף אל הבריכות

 

מבט מבחוץ אל הבית שמסתתר מאחורי הוילון

 

וכך זה נראה כשהווילון סגור

 

 

 

 

 

 

 

רשימת ספקים חלקית:

זכוכית: א.א מראות

ריצוף וחיפוי קיר: PARQUETEAM

בריכה: אקוואטק

תכנון תאורה: איילון גביש TOLIGHT

פינת אוכל ומעקות: שור אומנות ומתכת

גינון: עמרי חסון

ניהול פרויקט: דניאל רהט

קבלן ראשי: ירון טיבט

 

 עוד בתים מעוצבים:

הממלכה הקטנה: הצצה לבית מעוצב במושב מגשימים

מתיחת פנים בשוהם: בית מודרני עם נגיעות כפריות

תוך כדי תנועה: הצצה לפנטהאוז מעוצב בנתניה

נתניה: דירה מרווחת עם נוף לים

לפני ואחרי: דירה קטנה וביתית בתל אביב

 

" ["image"]=> string(136) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/150/שרימפס בחוף קיסריה/IMG_9333-234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(136) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/150/שרימפס בחוף קיסריה/IMG_9333-403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  מים ובטון: הצצה לבית גרנדיוזי בקיסריה

מים ובטון: הצצה לבית גרנדיוזי בקיסריה

איך מתכננים בית פרטי שמצד אחד מעניק פרטיות ושקט ומצד שני מתחבר עם הסביבה? בואו תראו

מאת: חדווה אלמוז, עורכת מגזין בניין ודיור צילום: עוזי פורת


דיירים: משפחה בת 6 משפחות

מיקום: קיסריה

שטח: מגרש: 1235 מ"ר, שטח בנוי: 830 מ"ר

 אדריכלות, עיצוב פנים ותכנון נוף: צבי דונסקי – דונסקי-גינדי אדריכלים בע"מ

 

למגרש בו אנחנו מבקרים, שנועד לבניית וילה עבור משפחה בת שש נפשות ואורחים רבים שנשארים ללון, יש ללא ספק צורה בלתי שגרתית וכך גם הנופים המיוחדים שנשקפים ממנו. שני נתונים עוצמתיים אלה תורגמו על ידי האדריכלים של המקום לסדרה של אלמנטים חופשיים ביחסים ביניהם, המאוחדים באמצעות שני קירות רדיאליים. השפה התכנונית של הבית מודרנית, מדויקת ומתוחכמת. בבית ניכרת אסימטריה מתוכננת שהותאמה בצורה הנכונה ביותר למבנה המגרש והנופים סביב, תוך יצירת פרטיות ותיחום מדויק, שמצד אחד מפריד בין הווילה לשכנייה ומאידך המבנה מתחבר עם הסביבה. 

וכך, הקירות הרדיאליים שפונים למזרח יוצרים את הקווים המארגנים והמאחדים והם מופשטים ביותר, ברורים, נקיים ויוצרים מעטפת שכוללת בתוכה את אי הסדר לכאורה של שאר המערכות המבניות והחללים. קיר אחד ראשי, משוחרר לחלוטין מהבניין, וקיר משני המהווה חלק מהמעטפת המזרחית של המבנה, יוצרים גם את הגבול המזרחי כלפי השכן הסמוך והשביל הציבורי שבין הבית למגרש השכן. הקירות, שגובהם מגיע ל- 7.5 מ"ר, יוצרים את שביל הכניסה לבית שמרגיש ממש כמו הליכה בתוך סמטה אליה נכנס אור טבעי ומלאכותי יחד. האדריכל צבי דונסקי, יחד עם שותפיו בפרויקט, קראו למקום "בית השרימפס" בזכות צורת המעטפת, שנראית בהשוואה לחללים הפנימיים, כעמוד שדרה קשיח המגן על בטן רכה.

 

 

מדובר בבית שנחווה במיטבו דווקא תוך כדי תנועה, שבמהלכה מתגלות זוויות רבות ומפתיעות. החוויה מתחילה כבר בדלת הכניסה, שנמצאת בקצה השביל שנוצר באמצעות הקיר הרדיאלי והדלת המוסתרת נפתחת לרווחה לעבר חלל כניסה כפול, כשבחלקו עובר גשר שמחבר בין חדרי השינה הפרטיים של הדיירים שנמצאים בקומה עליונה. מול הכניסה ממוקם חדר העבודה של בעל הבית, שצופה על כל מערך הכניסה ובצמוד לו מרוכז האזור החברתי שממנו יציאה אל הבריכות שבחוץ וליחידת ברביקיו המהווה המשך ויזואלי ופיזי למטבח.

 
בחלקה הדרומי של קומת הקרקע תוכננו יחידות מגורים קטנות ופרטיות שנועדו ללינת האורחים שמרבים לבלות בביתם של הדיירים, בכל אחת מארבע יחידות האירוח קיימת יציאה ישירה לשטח פרטי מרוצף המוביל לאזור שבו ממוקמות שלוש בריכות: בריכת שחייה מוארכת, ג'קוזי ובריכת מים רדודים המיועדת לפעוטות. תוך התאמה מלאה לסגנון החיים של הדיירים האוהבים לארח, אך באותה מידה חשובה להם הפרטיות, תוכננו המעברים בין הפנים לחוץ ובין אזורי המחייה והבילוי. בקומת המרתף, שמשמשת כמקום בילוי פנימי לדיירי הבית ואורחיהם, הוקם חדר הקרנת סרטים מרווח, חדר משחקים וחדר כושר מאובזר. 

 

בריכות שחיה לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

אדריכלים: לכל בעלי המקצוע

אל אזור חדרי השינה הפרטיים של דיירי הבית, שנמצא בקומה העליונה מוביל גרם מדרגות ישר והמשכי, גשר, שחלק ממנו חוצה את הגובה הכפול בקומת הכניסה, מחבר בין כל חדרי השינה. בקצה הצפוני של הגשר ממוקמת יחידת ההורים שכוללת גם מרפסת שצופה לנוף רצועת החוף והים ומציגה מראה מושלם בו משתלב הבית בהרמוניה מפתיעה. כך, בטון אדריכלי חשוף, אבן אפורה, טיח לבן ועץ מהגוני יוצרים יחד בית שיש לו חיים משלו. 

 

מבט מבחוץ על הבית

 

 

 

מטבח עם נוף לבריכה

 

חדר קולנוע ביתי

 

 

פינת טלוויזיה מינימליסטית

 

חדר רחצה רחב ידיים

 

 

הנוף אל הבריכות

 

מבט מבחוץ אל הבית שמסתתר מאחורי הוילון

 

וכך זה נראה כשהווילון סגור

 

 

 

 

 

 

 

רשימת ספקים חלקית:

זכוכית: א.א מראות

ריצוף וחיפוי קיר: PARQUETEAM

בריכה: אקוואטק

תכנון תאורה: איילון גביש TOLIGHT

פינת אוכל ומעקות: שור אומנות ומתכת

גינון: עמרי חסון

ניהול פרויקט: דניאל רהט

קבלן ראשי: ירון טיבט

 

 עוד בתים מעוצבים:

הממלכה הקטנה: הצצה לבית מעוצב במושב מגשימים

מתיחת פנים בשוהם: בית מודרני עם נגיעות כפריות

תוך כדי תנועה: הצצה לפנטהאוז מעוצב בנתניה

נתניה: דירה מרווחת עם נוף לים

לפני ואחרי: דירה קטנה וביתית בתל אביב

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ


עם השראה שלקוחה משיר וסגנון נטול הגדרות שנבנה תוך כדי תנועה, הדיירים זכו בבית ייחודי שמשקף באופן מלא את אופיים

עיצוב בתים פרטיים

להתחיל מהבסיס: תכנון בית פרטי


הדיירים ביקשו ליצור הפרדה בין אזור ההורים לאזור הילדים, ולהפוך את החצר למרכז הבית. הודות למבנה ייחודי בצורת סהר, הצליח האדריכל להתאים את תכנון הבית באופן מלא לדרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

נחיתה רכה: בית כפרי למשפחה שחזרה לארץ


לאחר שהות ממושכת בחו"ל, המשפחה חזרה לארץ וביקשה לבנות כאן בית כפרי ומפנק שבו תוכל לגור ולארח בנוחות

עיצוב בתים פרטיים

כמו מלון: בית בסגנון בוטיק


הדיירים חלמו על בית מפנק בסגנון בוטיק, אך גם התעקשו לא ליפול לגחמות ולטרנדים חולפים. המעצב נענה לאתגר

תגובות

כתיבת תגובה