כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  מינימליזם בדרום: שיפוץ ועיצוב של וילה בבאר שבע

מינימליזם בדרום: שיפוץ ועיצוב של וילה בבאר שבע

המשפחה עברה מהמרכז לווילה בבאר שבע וביקשה לעצב שם את בית חלומותיה. לאחר שיפוץ כולל, התקבלה וילה בעיצוב מינימליסטי, צעיר ומלא חום

מאת: תוכן שיווקי צילום: סטודיו רותם מאור מויאל


כל הריצוף בבית הוחלף באריחים חדשים

הפרויקט: שיפוץ וילה דו-מפלסית
הדיירים: זוג + שתי בנות בוגרות + סבא
המיקום: באר שבע
השטח: 140 מ"ר + 40 מ"ר גינה
התקציב: 250,000 ש"ח
תכנון עיצוב פנים והום סטיילינג: מריאנה סיסון

הווילה הזאת נועדה למשפחה צעירה ותוססת שעברה ממרכז הארץ לבאר שבע. הפרויקט התבסס על אסתטיקה מינימליסטית עם משב רוח רענן, ותוך דגש על מציאת פתרונות יצירתיים להגדלת שטחי האחסון בחללים. "שיפוץ הווילה הותאם בדיוק לצרכים ולטעם של המשפחה, והכול במסגרת תקציב מצומצם", משתפת מעצבת הפנים של הפרויקט, מריאנה סיסון.

כל דלתות הפנים הוחלפו בדלתות פנדור

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

חוץ-פנים-חוץ: רצף ירוק מהגינה אל הנוף החיפאי


המשפחה רכשה בית בחיפה עם נוף אל הכרמל וגינה חמודה, יצירת הקשר בין הפנים לחוץ ובין הגינה לנוף הוא שחולל את תכנון הבית וחלוקת החלל

עיצוב בתים פרטיים

מינימליזם בדרום: שיפוץ ועיצוב של וילה בבאר שבע


המשפחה עברה מהמרכז לווילה בבאר שבע וביקשה לעצב שם את בית חלומותיה. לאחר שיפוץ כולל, התקבלה וילה בעיצוב מינימליסטי, צעיר ומלא חום

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

יחידת ההורים

שיפוץ הווילה כלל החלפה של הריצוף הקיים באריחים במראה עכשווי, החלפה של כל דלתות הפנים בדלתות פנדור חדשות, ובתכנון מחודש של החשמל, האינסטלציה והתאורה. כמו כן עמלו המעצבת והלקוחות על נגרות, ריהוט וסטיילינג בכל חללי הווילה.

חלל המטבח הוגדל כך ששטחו יזכה לניצול מרבי, ונוספו ארונות ואי ישיבה מרווח. בנוסף הוחלפו חזיתות הארונות ומשטח העבודה, והותקנו מכשירי חשמל שימושיים כמו קולט אדים וטוחן אשפה. "כעת המטבח מתאים לאיכות החיים הנדרשת עבור בני המשפחה", מסבירה מעצבת הפנים.

המטבח

בסלון הותקנה מערכת שמע מתקדמת, ונבנה מזנון מרחף באורך של ארבעה מטרים. "המזנון עשוי מעץ מלא להענקת חמימות מינימליסטית בחלל", מתארת סיסון. "המזנון גם מתכתב בסגנונו עם המראה בכניסה לבית".

מערכת הישיבה בסלון כוללת ספה עם שזלונג וכורסא בודדת, זאת כדי למקסם את כמות מקומות הישיבה. כדי לכפר על תכנון לקוי קודם, הותקן על גבי החלון שמאחורי הספה וילון בצורת L, שמסתיר את ארגזי התריס שהיו חשופים עד אז.

הסלון

שיפוץ הווילה הגיע גם לחדרים הרטובים. בחדר הרחצה שבקומת הכניסה הוחלפו הריצוף והכלים הסניטריים, ותוכננה מערכת נגרות בהתאמה אישית עם מראת קיר המשמש גם כארון אחסון. "הריצוף שנבחר לחדר הרחצה הוא גרניט פורצלן במראה חדשני וגיאומטרי", מתארת סיסון. "בנגרות יש נגיעות של עץ מלא, אשר חוזרות על הסגנון שמאפיין את מפלס הכניסה".

חדר הרחצה

בקומה העליונה, בה נמצאים חדרי השינה, הותקן פרקט ליצירת תחושת חמימות והרמוניה. פינוק נוסף בקומת המגורים הוא חדר ארונות מרווח שמתאים לכל חובבי האופנה בבית.

ביחידת המאסטר של ההורים יש וילון גדול המוסיף לתחושת החום, וגם מסתיר פגמים אדריכליים שלא תואמים את אופייה החדש של הווילה. בנוסף תוכננה שם קומודה בנגרות אישית, שמשמשת גם כמראת איפור.

חמימות ביחידת ההורים

החדר של אחת הבנות

גם האזור החיצוני של הווילה הבאר-שבעית זכה לטיפול מוקפד. "הריצוף בחוץ הוחלף, הותקנה פרגולה, ונרכש ריהוט חדש", מפרטת מעצבת הפנים מריאנה סיסון. "גם הצמחייה קיבלה יחס, והגינה כולה גודרה מחדש".

לאתר של מעצבת הפנים מריאנה סיסון >>

רשימת ספקים חלקית:
דלתות פנים – פנדור

עיצוב החוץ

תגובות

וואו מדהים .מעצבת על !!!

כתיבת תגובה