כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  מכניסים אור הביתה: בית משפחתי בעמק חפר עובר שדרוג

מכניסים אור הביתה: בית משפחתי בעמק חפר עובר שדרוג

רהיטים בעלי ערך סנטימנטלי, תוספת של 25 מ"ר והרחבת כל הפתחים – כך הפך בית ישן וחשוך למרווח יותר ומלא אור

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

דיירים: משפחה של 5 נפשות

מיקום: מושב בעמק חפר

שטח: 185 מ"ר

אדריכלות ועיצוב פנים: עינב גלילי

 

כשניגשים לעצב בית חדש, תמיד ניצב אותו פיתוי לחדש את הכל ולא להשאיר שום זכר למצב הקיים – להרחיב את המטבח, לשבור את הקירות ולהחליף את כל הרהיטים. אבל לפעמים, הרהיטים כל כך יפים וגם בעלי חשיבות וערך היסטורי לבני המשפחה, שקשה לוותר עליהם.

 

כך היה גם כאן, כשבעלי הבית בעמק חפר, שחיו שנים בחו"ל וצברו ריהוט רב בסגנון קולוניאלי כבר, החליטו להעניק לו מקום של כבוד בביתם המשופץ, מתוך אהבה למה שסימל עבורם, אך לעצבו מחדש עם נגיעה חדשנית ורעננה יותר. וכך, כל הריהוט עבר חידוש ושדרוג: שולחן וכסאות האוכל, ארון הספרים בגוון החרדל, הכורסאות ושולחן הסלון.

 

תאורה לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

סלונים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

לפני השיפוץ, הבית לא היה קטן במיוחד, אבל כעת נוספו לו 25 מ"ר נוספים שתרמו לפתיחת חלל המטבח ופינת האוכל.  לעומת זאת, לפני השיפוץ הבית היה חשוך מאוד, עם חצר גדולה שמנותקת ממנו. על מנת ליצור חיבור בין הפנים לחוץ ולייצר נגישות והכנסת אור טבעי לחלל הבית, תוכננו פתחים גדולים בקירות הפונים לכיוון החצר והפרגולה החדשה.

 

המטבח המקורי היה קטן מאוד, דבר שהתנגש עם הצורך והרצון של בעלי הבית לבלות ולבשל בו. המטבח החדש שתוכנן, הינו גדול ומרווח יותר עם מקומות אחסון רבים, פתוח לחללים הציבוריים בבית ובעל יציאה ישירה לפרגולה. הדגש התכנוני שניתן לכל אורך הפרויקט, וניכר בכל חלקי הבית, היה יצירת קו נקי ואלגנטי שמצליח לשלב בין ישן וחדש, תוך שמירה על פונקציונאליות ופרקטיות ועיצוב חמים וביתי.

 
בואו לסיור בבית:

חצר הבית והפרדולה שמתחברת למטבח>
 
 
 
 
 
הכניסה לבית>
 
 
חלל ציבורי: סלון, מטבח ופינת אוכל >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
פינת הפסנתר>
 
 
מטבח גדול ומאובזר>
  
 
 
 
חדר השינה>
 
 
חדרי רחצה>
 
 
 
 
 
 
 
וכך נראה הבית לפני השיפוץ>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
רשימת ספקים חלקית:

ביצוע נגרות – יניב הנגר

תאורה – טורקיז האוס, גדעון קלאס

ריהוט – קאנטרי שיק, שון ריהוטים

חפצים – טורקיז האוס

 
 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מהכפר לעיר: מכניסים לבית סגנון עיצוב חדש


הדיירים רצו להפוך בית כפרי לבית אורבני במראה עכשווי. מעצבת הפנים מיהרה לעזור להם, ויצקה בכל חלל וחלל סגנון עיצוב חדש ומרענן

עיצוב בתים פרטיים

סגנון קלאסי פוגש מינימליזם עכשווי


עיצוב מחדש ונכונות לשלב בין סגנונות, הביאו ליצירת דירה שמפגישה בין הסגנון הקלאסי האירופאי לסגנון המינימליסטי העכשווי

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב שכולו תכלת: בית קיבוץ באווירה רגועה


הדיירים עברו לבית בקיבוץ אבל לא היו בטוחים איך הם רוצים לעצב אותו. דבר אחד היה ברור: צריכים להיות של גוונים של תכלת, והרבה

עיצוב בתים פרטיים

מתאים בול: לפעמים כמה שינויים בבית זה כל מה שצריך לעשות


במשך שלוש שנים חיפשה המשפחה את מרחב המגורים האידאלי עבורה, עד שנאלצה להתפשר. מעצבת הפנים דאגה להכניס שינויים בבית שנרכש, וכך התאימה אותו בדיוק לצורכי המשפחה

תגובות

כתיבת תגובה