כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  מעגל פינות: בית ששובר את הקו הישר

מעגל פינות: בית ששובר את הקו הישר

הבית האוסטרלי הזה נבנה ב-1930, וב-1980 עבר חידוש חלקי. על בריכת השחייה וקווי המתאר הישרים שנשארו מהמבנה הישן, הלביש האדריכל צורות מעוגלות – ובכך יצר דיאלוג מרתק

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

הדיירים:  זוג + 3

המקום:  אוסטרליה

השטח: 458 מ"ר

אדריכלות: מרטין פריידריך Martin Friedrich

 

עוד בתים מעוצבים:

עיצוב מודרני עם נגיעות כפריות חמות

אתם רוצים להרחיב את הבית אבל המגרש קטן מדי?

 הכי זורם שיש: בית בעיצוב הוליסטי

 

זוג אוסטרלים צעירים ושלושת ילדיהם ביקשו לתכנן עבורם בית משפחתי אשר ייבנה ויעוצב בסגנון מודרני. בני הזוג, חובבי מוזיקה קאמרית, ספורט ומפגשים חברתיים, ביקשו בית במראה מרשים ומוקפד תוך שילוב של טוויסט של אופי ייחודי אשר יזוהה רק עימם. בעלי הבית הגיעו לאדריכל מרטין פריידריך לאחר שפגשו בפרויקטים אחרים שלו, בהם הותיר את חותמו על ידי שימוש בקווים ישרים אותם ריכך באמצעות אלמנטים מעוגלים, ואהבו את הסגנון המרענן.

 

בעלי הבית ביקשו בית במראה מרשים ומוקפד תוך שילוב של טוויסט של אופי ייחודי אשר יזוהה רק עימם

 

בשל איכות בנייה ירודה, התאפשר חידוש חלקי בלבד. השריד היחיד שנשאר מהבית הישן היה קווי המתאר וברכת השחייה

 

בנייתו מחדש של הבית אפשרה לאדריכל להשתמש באחד מהאלמנטים האהובים עליו – שילוב בין קווים ישרים ומעוגלים

 

בפרויקט זה הפליג האדריכל על כנפי ההשראה והדמיון ויצר מראה מונומנטלי ומרשים. כך תוכננה חזית קדמית כפולה, אשר למעשה הכתיבה את שפת התכנון והעיצוב בבית כולו, הן באזורי החוץ והן בחללי הפנים. חצאי עיגולים ועיגולים שלמים מופיעים כהד החוזר על עצמו, בחזית הקדמית, האחורית ואפילו בעיצוב ביתן הבריכה המופרד מהבית. בתוך הבית עצמו, האלמנט הדומיננטי ביותר אשר מדבר בשפה מעוגלת, הוא גרם המדרגות אשר ממוקם מול הכניסה ועולה עד לקומה השנייה.  

 חזית קדמית כפולה מכתיבה את שפת התכנון והעיצוב בבית כולו, הן באזורי החוץ והן בחללי הפנים

 

הכניסה לבית עוברת דרך דלת גבוהה עשויה עץ אלון יפני שחור. חיפוי זהה לדלת, הממשיך אותה ועולה לקומה השנייה, מדגיש את לובן קירות החזית 

 

חצאי עיגולים ועיגולים שלמים מופיעים כהד החוזר על עצמו, בחזית הקדמית והאחורית


באזור החוץ תוכננו מספר אזורי ישיבה המותאמים לצרכים שונים

 

הכניסה לבית עוברת דרך דלת גבוהה עשויה עץ אלון יפני שחור. חיפוי זהה לדלת, הממשיך אותה ועולה לקומה השנייה, מדגיש את לובן קירות החזית. עם הכניסה, לאחר שחולפים על המשרד הביתי הצמוד אליה, מתגלה חלל בעל גובה כפול שבמרכזו ניצב פסנתר כנף עתיק. הפסנתר הוא האלמנט היחידי בבית אשר מתקשר עם העבר ומפר את החוקיות המונוכרומטית בגווני השחור והלבן. במטרה להדגיש את נוכחותו הנוסטלגית של הפסנתר, חופה הקיר הצמוד אליו במראה בגוון ברונזה המורכבת מעיגולים ומוסיפה עניין לחלל. 

 

עם הכניסה, לאחר שחולפים על המשרד הביתי הצמוד אליה, מתגלה חלל בעל גובה כפול שבמרכזו ניצב פסנתר כנף עתיק

 

בכדי להדגיש את נוכחותו הנוסטלגית של הפסנתר, חופה הקיר הצמוד אליו במראה בגוון ברונזה המורכבת מעיגולים ומוסיפה עניין

 

מבט אל החלל הציבורי אשר כולל את הסלון, המטבח ופינת האוכל, כחלל פתוח אחד

   

בעבודתיו נוהג האדריכל לעשות שימוש בקווים ישרים אותם הוא מרכך באמצעות אלמנטים מעוגלים

 

דרך מעבר רחב מגיעים לאזור הציבורי בבית, אשר כולל את המטבח, פינת האוכל וחדר המגורים של המשפחה. בקומה השנייה ממוקמים חדרי השינה של בני הבית. בחדר הרחצה אשר ביחידת ההורים, חוזר אלמנט המראה בגון הברונזה, ובחדר הרחצה, אותו חולקים ביניהם שלושת הילדים, מודגש שוב אלמנט הגל. קיר מחופה אריחי גרניט פורצלן חומים חוצץ בין חדר הרחצה לבין המבואה המקשרת בין יחידת ההורים לחדרי הילדים. למעט הגובה הכפול שמעל הפסנתר, בהתאם לבקשת הדיירים, הונמכו שאר התקרות בבית במטרה ליצור אווירה אינטימית בחדרים הפרטיים ובחדרים המיועדים לשעות הפנאי. 

 

האלמנט הדומיננטי ביותר אשר מדבר בשפה מעוגלת, הוא גרם המדרגות אשר ממוקם מול הכניסה ועולה עד לקומה השנייה

 

 שימוש נרחב בצבע הלבן בכל אזורי הבית משרה תחושת שקט וניקיון

  

 בקומה השנייה ממוקמים חדרי השינה של בני הבית, המשקיפים אף הם אל אזורי החוץ

 

 בחדר הרחצה אשר ביחידת ההורים, חוזר השימוש בגון הברונזה

 

 בחדר הרחצה של הילדים מודגש אלמנט הגל 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

ארבעה בתים ושיפוץ כולל


רוצים שינוי? רגע לפני שאתם רצים לקנות דירה או בית חדשים, אולי כדאי שתשקלו לערוך שיפוץ כולל במקום המגורים הקיים. הצצה לארבעה בתים ששינו את פניהם

עיצוב בתים פרטיים

המירוץ למיליון: שיפוץ מושקע בבית סבא


הסבא הוריש בית בן 20 במושב, והמשפחה השקיעה כמיליון שקלים בשיפוצו. התוצאה: חלל מודרני ומואר, שפתוח לנופים ולמרחבים שסביבו

עיצוב בתים פרטיים

שוויצריה הקטנה: בית כפרי בסגנון שוויצרי בלב שכונת סביון


משיכתה של בעלת הבית לסגנון השוויצרי הוביל ליצירת בית כפרי עם שימוש נרחב בעץ, שעוטף את כל החללים. הזרימה בין החדרים נשמרה, והתוצאה משקפת אווירה משפחתית וחמה

עיצוב בתים פרטיים

הפלא ופלא: בית חשוך ומיושן הפך לבית מואר ומודרני


בית חשוך בן 35 שנה הפך לבית מואר בעיצוב מודרני ובאווירה ביתית. גם הדרישה המאתגרת ביותר של הדיירים - ליצור חדר רחצה בתוך בחדר השינה שלהם - הצליחה להתממש בפרויקט השאפתני הזה

תגובות

כתיבת תגובה