כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  מפגש פסגה: שני אדריכלים מעצבים בית אחד

מפגש פסגה: שני אדריכלים מעצבים בית אחד

על פרויקט נדיר בו שני אדריכלים ישראלים מהשורה הראשונה משלבים ידיים ויוצאים לעצב יחד בית מעורר התפעלות. ציון דרך בביזנס? בואו לקבוע

מאת: שני הררי צילום: אלעד שריג


אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 

שיתופי פעולה מוצלחים בין כמה אדריכלים הוא לא ממש דבר שבשגרה. אחרי הכול, כולם יודעים שמדובר בתחום תחרותי מאוד ורווי אמירה אישית, ובמדינה קטנה כמו ישראל, המקום ששמור לאדריכלים כוכבים מוגבל מטבע הדברים. מעטים הפרויקטים, אם בכלל, שעליהם חתומים שני אדריכלים מהשורה הראשונה וכשכבר נתקלים באחד כזה, כמו שיש לנו כאן, קשה שלא להתפעל מהבית שעיצבו יוני מונג'ק ופיצו קדם עבור משפחה של הורים ושלושה ילדים בשכונה במרכז הארץ.

גדולתו של שיתוף הפעולה הזה בין מונג'ק לקדם מתבטאת בראש ובראשונה בכך שהוא לא ניכר בפרויקט. למרות שאלה שני אדריכלים בעלי סגנונות שונים לחלוטין קשה עד בלתי אפשרי להבחין ששני בעלי מקצוע רחוקים כל כך באופיים זה מזה עסקו באותה מלאכה. לא סתם הגדיר פינצו'ק את העבודה כ: "פיצו לקח את העיפרון שלי והמשיך את הקו".

 

עיצוב בתים
שני אדריכלים בבית אחד. החזית האחורית

בשלב הראשון של תכנון הבית פנו בעליו למונג'ק. "הייתה לנו בראש תמונה של מבנה שנראה כמו בית לשימור, אבל חדש. יוני הוא אמן ובסקיצות שהוא צייר מצאנו בדיוק את מה שחיפשנו, את הקווים הישרים של החזית ואת הגוון הספציפי של הלבנים", אמר הדייר. ובכל זאת, בעלי הבית היו חלוקים בטעמם לגבי הסגנון השולט ובעוד שהיא רצתה בית שנוטה לסגנון כפרי וחמים, הוא משך דווקא לכיוון של מינימליזם קיצוני ומונוכרומטי. כשהגיעה השעה לתכנן את פנים הבית, רוב ההצעות למעצבי פנים נפסלו על ידי מונג'ק, כולן מלבד פיצו קדם. "מניסיונות ומשיתופי פעולה קודמים הבנתי שאם לעבוד בצוות, אז רק עם הטובים ביותר", מסביר מונג'ק את ההחלטה,  "פיצו שונה ממני בצורה בלתי רגילה ובכל המובנים, אבל כששני אנשים שאוהבים ארכיטקטורה – עושים ארכיטקטורה, התוצאה מרגשת".

 

עיצוב פנים
ממש בכניסה לבית נמצאת הירידה לקומת הקרקע, פינת האוכל והיציאה לחצר

 

סלון
דווקא כאן יש תחושה של לופט. החלל הציבורי של הבית

באופן מפתיע, החיבור בין שני האדריכלים היה מיידי ובלתי אמצעי. הם אמנם עבדו בנפרד, אבל נפגשו כמה פעמים במשך תהליך התכנון והבנייה כדי להעלות רעיונות ולשתף בתכניות. קדם שינה לחלוטין את חלוקת החלל הפנימית שתוכננה על ידי מונג'ק, מה שהתקבל בהבנה ואפילו בברכה מצדו של מונג'ק שלא הרגיש שהוא מוותר על משהו בתהליך. 

 

מסדרון
חלוקת חלל חדשה. אחד המסדרונות בבית

גם קדם, שתכנן את פנים הבית, מסכם את הפרויקט המשותף כתהליך מעניין ומפרה וכחוויה יצירתית אבל מגלה שבהתחלה הסתייג משיתוף הפעולה: "זו הפעם הראשונה שאני מעצב פנים בבית שמישהו אחר תכנן. בתחילה סירבתי לפנייתו של בעל הבית, אבל אחרי שהוא חזר וביקש שאציץ בתכניות נפגשתי עם יוני והבנתי שמבחינתי זה עיצוב פנים למעטפת חיצונית נהדרת, בעלת פרופורציות מדויקות מאוד, שמתייחסת בכבוד לפני השטח ולטופוגרפיה שלו, ולא עושה שרירים כלפי חוץ".

הבית עצמו בנוי משלושה מפלסים כשבקומה המרכזית יש סלון ענק, מטבח ופינת אוכל. בקומת המרתף ממוקמים חדרי השינה וחדר המוסיקה, שהוא ה"בייבי" של בעל הבית, שמתייחס בשיא הרצינות לתחביב הנגינה שלו ושל בניו. בניית חדר המוסיקה נעשתה בסיוע מומחה לאקוסטיקה והוא משמש גם כמיני אולפן הקלטות.

 

פינת אוכל
פינת האוכל

 


נקודה צבעונית מחברת בין הפונקציות שבחלל הציבורי

 


ככה עושים מוזיקה. חדר המוזיקה

 

בקומה העליונה נמצאים חדרי שינה נוספים וחדר השינה הגדול של ההורים ולדעתו של קדם, חדר השינה הזה הוא שמתמצת את שיתוף הפעולה בינו לבין מונג'ק ואת שילוב הטעמים של בעלי הבית. החלל המרווח כאן מצליח לשלב באופן הרמוני את קיר לבני הפירוק של מעטפת הבית עם ריהוט עדכני וחיפוי קוריאן נקי וסטרילי שגולש מחדר האמבטיה לקירות המסדרון שמוביל לחדר. "בחדר הזה מודגמת בצורה המובהקת ביותר הזרימה שעליה הקפדתי בין החוץ לפנים, שהיא, למעשה, הופכת את השילוב בין הסגנונות של יוני ושלי למשהו שלא נראה מאולץ או מתאמץ", מספר קדם.

 

מדרגות
פינת הטלוויזיה שבמעלה המדרגות

 

חדר שינה
קו מינימליסטי. חדר השינה של ההורים

אמבטיה
ממשיך גם אל האמבטיה שבחדר השינה

חדר ילדים
חדר הילדים

 חדר רחצה
פינה באחד מחדרי הרחצה

 

ולמרות הכל, אם שואלים את השניים אם שיתוף פעולה כזה יחזור על עצמו גם בעתיד הם עונים בהיסוס: "זה לא דבר טבעי לאדריכל ברמה שלנו לשתף פעולה עם אדריכל אחר. יש לכל אחד מאיתנו צוות משרד מעולה ומסור, שעובד איתנו על פי סגנוננו, ולדרך העבודה הזו אנחנו רגילים", מסביר קדם. "עם זאת, כמו שאנחנו מקשיבים ללקוחות שלנו ועושים עבורם את המקסימום, כך אנחנו צריכים לדעת לזהות הזדמנויות לעשות אדריכלות טובה ולכן – Never say never". אנחנו מסכימים.

 

סלון
זו נקראת הזדמנות לעשות אדריכלות טובה, לא?

 

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מהכפר לעיר: מכניסים לבית סגנון עיצוב חדש


הדיירים רצו להפוך בית כפרי לבית אורבני במראה עכשווי. מעצבת הפנים מיהרה לעזור להם, ויצקה בכל חלל וחלל סגנון עיצוב חדש ומרענן

עיצוב בתים פרטיים

סגנון קלאסי פוגש מינימליזם עכשווי


עיצוב מחדש ונכונות לשלב בין סגנונות, הביאו ליצירת דירה שמפגישה בין הסגנון הקלאסי האירופאי לסגנון המינימליסטי העכשווי

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב שכולו תכלת: בית קיבוץ באווירה רגועה


הדיירים עברו לבית בקיבוץ אבל לא היו בטוחים איך הם רוצים לעצב אותו. דבר אחד היה ברור: צריכים להיות של גוונים של תכלת, והרבה

עיצוב בתים פרטיים

מתאים בול: לפעמים כמה שינויים בבית זה כל מה שצריך לעשות


במשך שלוש שנים חיפשה המשפחה את מרחב המגורים האידאלי עבורה, עד שנאלצה להתפשר. מעצבת הפנים דאגה להכניס שינויים בבית שנרכש, וכך התאימה אותו בדיוק לצורכי המשפחה

תגובות

כתיבת תגובה