בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  מצטמצמים על מנת להתרחב: עיצוב פתוח לפנטהאוז בהוד השרון

מצטמצמים על מנת להתרחב: עיצוב פתוח לפנטהאוז בהוד השרון

פנטהאוז בן 6 חדרים ויתר של 2 מהם כדי ליצור תחושת פתיחות ומרחב, יחד עם קיר זכוכית בחדר השינה, גופי תאורה שקועי בטון וסקלת גוונים ניטרלית

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: נדב פקט



הדיירים:
זוג בגיל השלישי
המקום: הוד השרון
השטח: 162 מ"ר + 65 מ"ר מרפסת קדמית, 50 מ"ר מרפסת אחורית
אדריכלות: לאה רובננקו
תכנון ועיצוב: אורלי אמיתי 

 
הדירה הינה דירת קבלן חדשה במגדל גבוה, ששודרגה ותוכננה עבור דיירים בגיל השלישי, שניהם בעלי מודעות לעיצוב ואסתטיקה. הדיירים עברו מבית פרטי גדול לאחר שהילדים בגרו ועזבו את הקן, והפנטהאוז תוכנן בהתאמה אישית לצרכים החדשים שלהם. המטרה הייתה לעצב דירה עם אווירה ביתית ואינטימית המשלבת חומרים טבעיים.
 
 
הדירה המקורית הייתה בעלת 6 חדרים, אך כדי ליצור מרחב ציבורי גדול ומפנק בוטלו 2 חדרי שינה וכך הפכה הדירה לדירת 4 חדרים. המטבח למשל הועבר למיקום חדש מול הנוף עם יציאה למרפסת הגדולה, במקום חדר ילדים שבוטל. כמו כן פינת האוכל נמצאת בחלל שצורף לסלון במקום חדר ילדים נוסף. חלל הציבורי של הדירה גדל ונפתח כולו אל מול הנוף בתוספת של 20 מ"ר.
 
התנאי של הדיירים למעבר מביתם הפרטי היה העברת קמין ברזל, ולשם כך אישר מהנדס הפרויקט פתיחת חור לארובה תוך חיזוק המבנה. בנוסף, כדי לא לאבד גובה בדירה, תוכננו גופי תאורה שקועי בטון באישור מהנדס הפרויקט – גובה הדירה 300 ס"מ והמטרה הייתה לא לאבד גובה עם הנמכה כוללת בגבס של כל התקרה עבור תאורה. 
 
הוחלט להשאיר את ריהוט הסלון כולל השטיח ופרטי ריהוט שנאספו במשך השנים משליחויות בעולם, בתוספת ריענון על ידי כורסתHOOP . החומרים שנבחרו לריהוט, בנוסף לגוון השחור, משולבים עם פרטי ברזל ועץ, עור חבל ובד ליצירת סקלת גוונים ניטרלית מונוכרומטית במטרה לקבל נוכחות ועצמה יחד עם ניקיון צורני ואלגנטי. שידת המערכות בקיר הטלוויזיה תוכננה למידות מערכת האודיו, הקיר הדומיננטי בסלון חופה בבריקים ישרים בגוון אפור בהיר.
 
 
 
המטבח בגווני אפור גרפיט בשילוב פורניר אגוז, כאשר המשטחים במטבח בוצעו ממשטחי דקטון, של חברת קוסנטינו,
בגוון אפור גרפיט בשם דומוס.
 
 
 
 
בפינת האוכל נרכש שולחן עם פלטת עץ ורגלי ברזל בשחור, ובנוסף נרכשה ספרית ברזל שחורה ודקיקה. להשלמת העיצוב נרכשה תאורה מינימליסטית קווית בסגנון ויביאה.
 
 
 
בחלל הציבורי בסמוך לכניסה לדירה תוכנן חלל אחד למעילים והשני לנעליים. דלתות הכניסה לחללים אלה בוצעו בציפוי אבן ציפחה כדי להתאים למראה הדרמטי הכולל. התכנון כלל הנמכות גבס עבור המיזוג וקרניזי גבס בפרופיל דק בסלון, כאשר בהנמכות הגבס מוקמה תאורת אווירה נסתרת. החלל הציבורי של הדירה רוצף באריחי גרניט פורצלן בגודל 90X90 ס"מ בגוון אפור בטון, כדי לתת תחושה של מרחב וניקיון בעיניים. 
 
סוויטת חדר השינה תוכננה בקפידה עד הפרט האחרון: הוחלט לרכוש מיטה חדשה בקווים מינימליסטיים, ולחפות את קיר ראש המיטה בבריקים לבנים כדי לקבל תחושה של סוויטה בבית מלון. כמו כן תוכננו עבודות גבס להסתרת ארגזי התריס ומסילות הווילונות, וכמובן שולבה בהם תאורה. הווילונות נבחרו מבד שקוף ועדין עד הרצפה, מה שמוסיף לתחושה הרומנטית, ובחדר הותקן פרקט גושני מעץ אלון. חדר האמבטיה תוכנן כפתוח לחלל חדר השינה, עם קיר מזכוכית שקופה עבור תחושת מרחב בסוויטה.
 
 
 
 
 
 
 
 

עיצוב מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
עיצוב תאורה:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

עיצוב בתים פרטיים

הצבע השחור שגנב את ההצגה


שימוש נועז בצבע השחור העניק תפנית דרמטית לבית פרטי שהפך למודרני וחם. כל זאת בשילוב קווים גאומטריים וחומרים טבעיים כגון: מים, עץ, ברזל ואבן

עיצוב בתים פרטיים

בית פרטי בישוב צורן שמשלב יוקרתיות ופרקטיות


בני זוג רכשו בית אשר נבנה על ידי קבלן בתקציב מוגדר מראש. עיצוב הפנים החדש נעשה כבר בשלב השלד, אך עדיין מצליח לספק מענה לטעמם וצורכיהם המדויקים של בני המשפחה. מחשבה רבה הושקעה בבחירת החומרים במטרה לספק סביבת מגורים חמימה ובטיחותית - פרט חשוב במיוחד כאשר מדובר בבית בו מתגוררים שני זאטוטים

עיצוב בתים פרטיים

גבירותיי ורבותיי: מהפך!


כשמסתכלים על הבית הזה אי אפשר בכלל לדמיין איך הוא נראה רק לפני מספר חודשים, הצטרפו לסיור במהפך של הבית שהפך מזקן ועייף לצעיר ושיקי

תגובות

טוב טעם, קלאסי, רומנטי, דרמטי הכל מהכל
טוב טעם

יש פה כמה טעויות ... חבל היה פוטנציאל
נתחיל בזה שמקלחת שקופה , גם בחדר שינה , זה לא לא לא !!! זה לחשוב עיצוב בלי לחשוב על הלקוח . ולדעתי זה מוציא שם רע לקהילת המעצבים והמעצבות . כי גם כשלקוח אוהב גימיק , תפקידה של המעצבת להסביר למה החיים עם הגימיק הזה לא יהיו קלים . כי מי שצריך לחיות עם העיצוב ביום יום , זה הלקוח !!! פרופורציות שגויות של גודל המראה בשירותי האורחים . הרצפה שם היתה צריכה להיות כהה יותר הניגוד עם הקיר השחור לא עובד לטעמי . הקיר השחור מקסים . התאורה מקסימה . והגימיק של המנורה התלויה בצד לא מתאים פה . יוצר עומס בצד אחד וריקנות באמצע . יוצר חוסר איזון . מעצבים ומעצבות , לפעמים הגימיק לא הכי חשוב . אם הגימיק בא על חשבון הקומפוזיציה , פגעתם בעיצוב של עצמכם .

חדר שינה לא מובן,
טלויזיה ממוקמת בזוית אלכסונית למטה, הרהיט מתחת לטלויזיה מיותר גורם לצפיפות, העיצוב נראה קר לזוג בגיל השלישי. הצילומים יפים.

הקמין על פיסת הקיר בין שתי דלתות ההזזה למרפסת.
(רואים אותו בתמונה השלישית). לא המיקום הכי הגיוני בעולם, אבל מילא.

עיצוב ללא נשמה
ניכר שיש כאן מחשבה, תכנון ובחירה. אבל יש הרגשה של משהו שמאד "משתדל להיראות": לא חם, לא ביתי, לא נעים לגור או להתארח... אולי משעמם. לגבי נוחות המגורים בדירה - זה כבר עניין אישי. אני לא הייתי אוהב לגור שם.

יפה קיר זכוכית בין השירותים לחדר השינה
יש לשירותים גם צינור לשטיפה אני רואה, כך שאפשר אפילו להראות איך שוטפים טוב. האמת, אחד הדברים הדוחים שראיתי. הצינור הזה אחרי השימוש מטפטף באיזור הארון?

למרות גודלו ולמרות ההרחבה
הבית נראה חנוק וכלל לא 160 מ"ר. בחלקים מהבית - עומס יתר מוגזם. קיר הבריקים מיותר לחלוטין!

הקמין על פיסת הקיר בין שתי דלתות ההזזה למרפסת.
(רואים אותו בתמונה השלישית). לא המיקום הכי הגיוני בעולם, אבל מילא.

בגדול רואים שזה מעוצב. חיובי ושלילי. ואיפה הקמין?
חבל שנרשם גיל שלישי כי אז מעמיד את העיצוב בפני מבחן תואם לגיל השלישי. והוא לא. החלל הציבורי מחולק יפה והריהוט יפה אבל אולי היה עדיף במקום קיר הבריקים הלא קשור לכלום לשים טפט יפה ומחמם. ארונות הכניסה ופינת המראה נראים מצויין. תאורה יפה. במקום דלפק גבוה במטבח עדיף היה שולחן נמוך (יש חיבור בין יחידה גבוהה להמשך דלפק נמוך יותר) אני טרם בגיל השלישי אבל כבר לא נעים לי לשבת על דלפק. בנוסף נראה שאם יושבים שם זה חוסם מעבר למטבח והיה צריך להיות צר יותר. אני מצטערת אבל חדר השינה נראה כמו כשלון תכנוני. הארון לדעתי לא מספיק בגובה הנגיש. לטפס על סולם לכזה גובה ארון לא מומלץ בגיל שלישי. בנוסף אם יהיה (חס וחלילה) צורך בהרחבת הדלת לכסא גלגלים הוא מונע זאת. (בכל הדירה לא חשבו על זה...בגיל שלישי יש סיכונים במיוחד אם מטפסים על סולם למדפים הגבוהים ) . המעבר בין המיטה לקיר צר מדי. לפי התוכנית הוא בסדר אז אולי נבחרה מיטה המרחיקה מזרון מהקיר ולכן המעבר עכשיו צר. בנוסף קיר בריקים גם הוא גוזל כמה סנטימטרים ואולי עדיף טפט (כמו סוויטה נשיאותית שרצו. בסוויטות יש טפט או חיפוי עץ + ציור יפה מואר. ככה זה בסוויטות ! לא בריקים וגם לא וילונות גלילה) הדלפק מתחת לטלויזיה לא שימושי ולא יפה ועדיף היה שידת מגירות צרה וארוכה לאחסון נוסף. קיר הזכוכית עם השירותים מול חדר השינה????? ללא מילים. ואיפה הקמין?

חדר השינה
הארון הקטן בחדר ההורים מספיק ?

המטבח
לא מיועד אפילו להכנת חביתה...

כל פעם מעצבים מפתיעים בטעם רע

ערבוביה כזאת של סגנונות כבר הרבה זמן לא ראיתי

לא אהבתי את הטעם והבחירות האישיות
מטבח לא יפה ולא פרקטי, ריצוף לא מרשים וממש סתמי, ריהוט דקיק, מודרני ושחור שחור שחור. בגיל השלישי הייתי מצפה לריהוט רך יותר, עדין ומפנק יותר מאשר הברזלים השחורים הישרים האלה, שמגיעים עד לתקרה, לתאורה. עם כל הגודל של הדירה, הדיירים נדחסו לתוך חדר שינה קטן וצפוף, לא מרשים בעליל, אבל עם אפשרות להציג מופע ראווה בעת עשיית הצרכים. הלוווווו? לכולם התרופפה הקופסא....

נחמד ונעים. צילום אייכותי.
עיצוב נחמד ונעים. אחלה צילום !

מקסים - בטוב טעם

נשגב מהבנתי-מה רומנטי בעשיית צרכיך לעיני בן הזוג

שלמות

בכל מקרה יפה מאוד
אהבתי! בית חם שילוב מוצלח של צבעים וטקסטורות רק הואזות מעלות האבק בספריה רבות מידי ומיותרות אפשר במקום זה יותר ספרים ופחות קשקושים. עיצוב יפה בסהכ תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *