כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  מציצים להיי-טק

מציצים להיי-טק

בית רחב ומואר; פתחים רבים, חלונות גדולים, קירות שקופים ומשחקי הצצה; אביזרים מוקפדים ושימושיים; מינימליסטי, נקי וידידותי

מאת: אפרת בראשי, מגזין בניין ודיור צילום: עוזי פורת


סיגלית ורון טורקלטאוב הם לקוחות, שכל אדריכל מאחל לעצמו. בפגישת תיאום הציפיות קיבל האדריכל, רון גרינברג, הנחיה אחת בלבד: עיצוב מודרני, היי טקי. גרינברג, בוגר הטכניון, מתכנן בעיקר מבני ציבור, שמח על חירות היצירה, שנפלה בחלקו. על מקום הבית הישן, שהיה בן כ-60 מ"ר, נבנה ביתה החדש של משפחת טורקלטאוב, החולש על כ- 250 מ"ר. במגבלות השטח של הקובייה העירונית (Row House), נעשה ניצול מרבי של גובה ואור, וגם מבחוץ ניתן לאמוד את העיצוב הגיאומטרי והנקי.

לבית פתחים רבים; חלונות גדולים, פינות השקפה ומשחקי הצצה מנקודות שונות, היוצרות דו שיח ואינטראקציה בין פנים וחוץ ובין שוכני הבית. החלונות הגדולים מאפשרים זרימה אדירה של אור טבעי, שמייתר תאורה מלאכותית בשעות היום

הבית ממוקם במרכז אורבני, המשדר תחושה של אי שקט. שביל מרוצף בחיפוי דק, שאורכו כ-13 מ' מוביל אל הכניסה, מתרחק מהמולת הרחוב. פנים הבית מגלה גבהים שונים לתקרות, מעניקים מעיין תחושת ריחוף, וחללים בצבעי שמן מבריק, שיוצר אפקט של השתקפות ואור. הגבהים השונים מושכים את המבט כלפי מעלה, באופן כמעט בלתי נשלט, בעוד הרגליים ניצבות על רצפת אבן שיש אפור בהיר. התקרה הגבוהה ביותר מתנוססת לגובה של 7 מטרים, וממוקמת מעל פינת האוכל שנרכשה מ"פרוג'טי", כמו גם שאר הריהוט בבית. שולחן עץ כהה עם רגלי נירוסטה, באורך 2 מ', וסביבו 6 כיסאות לבנים, מהם ניתן להציץ החוצה דרך קיר מסך ממוסגר בפרופיל בלגי מזכוכית ואלומיניום. ממעל משתלשלת נברשת קריסטלים, תלויה בחוטי ברזל דקים, ומנצנצת בצבעים שונים למגע קרני השמש.

לבית פתחים רבים; חלונות גדולים, פינות השקפה ומשחקי הצצה מנקודות שונות, היוצרות דו שיח ואינטראקציה בין פנים וחוץ ובין שוכני הבית. החלונות הגדולים מאפשרים זרימה אדירה של אור טבעי, שמייתר תאורה מלאכותית בשעות היום. החומרים העיקריים, שבחר גרינברג לעיצוב פנים הבית, הם בטון חשוף, זכוכית ומעט עץ אלון, המוסיף חמימות. הצבעים השולטים – לבן ואפור. לבית ארבעה מפלסים, ומבנהו נגלה מיד בכניסה, שממנה מתחילה ההתפצלות לאזורים השונים.  

חימום הסלון בימות החורף, נעשה באמצעות קמין תמונה לבן של חברת "אורטל" שהוא מעיין רהיט

המטבח צופה לעבר הרחוב דרך חלונות מאורכים, שמבודדים את רעש החוץ. צבעו לבן, ובו טורי עם ידיות שקועות, ללא ארונות עליונים, כמקובל במטבח היי טקי. חללו נחלק לשניים בנישת בטון חשוף בגובה של 1.80 מ'. בתוכה הותקן מסך טלוויזיה שטוח, הפונה למערכת ישיבה, שעוצבה במיוחד עבור הבנות הקטנות בבית. צורתה ר' עיצובה צעיר ושובב, היא צבועה בתכלת מבריק, ועליה כריות נוי צבעוניות. פינה זו שוברת את אופים המאופק של החללים בקומה, ומעניקה תחושה נעימה ורכה. "ילדים, כידוע, מבלים הרבה באזור המטבח והטלוויזיה", אומר גרינברג, "וכך נולד הרעיון ליצור פינה לבנות הקטנות דווקא כאן". גרמי מדרגות מפרידים בין הפינה הצבעונית לחלל האירוח. מן החלונות בחלל נשקפת גינה, שמקיפה את הבית בצורת ר'. קשר העין עם החוץ, מרחיב את החלל, ותורם לתחושה פתוחה ואוורירית.

הרהיטים בסלון חוברים למרקם העיצובי – ספות עור בצבעי לבן ושחור ושני הדומים בגוון דובדבן שמעניקים מעט חמימות. חימום הסלון בימות החורף, נעשה באמצעות קמין תמונה לבן של חברת "אורטל" שהוא מעיין רהיט. מולו מזנון מעוצב עשוי M.D.F , צבוע בלבן מבריק, ומכיל בתוכו פתרון עיצובי לפלזמה, למערכת השמע ולמזגן (שאינו נראה כלל). הפלזמה מחוברת לזרוע חשמלית מתכווננת, המשרתת את היושבים בגינה, ומאפשרת הנאת הצפייה גם בחוץ.

משקוף חדר ההורים נצבע בצבע אקרילי בתוספת התזת פתיתי זכוכית בגדלים שונים, שיוצרים תעתועי אור וצבע ומעניקים למשקוף מראה תכשיטי

המרתף נוצל לבניית ממ"ד וחדר קולנוע ביתי, שמשמש בעיקר לסרטים מצוירים ומשחקים. המדרגות המובילות לחללים הפרטיים שבקומה הראשונה, עשויות בטון חשוף, ועליו שכבת עץ אורן, שמרכך ומונע אווירה מנוכרת. ניתן להציץ מן המדרגות אל הסלון וגם לעבר המטבח דרך משטח זכוכית, שנמצא מעל הקמין. צירי הראייה הללו תורמים לתקשורת המשפחתית. בשלב זה ישנות הבנות הקטנות יחד, ועל כן, עוצב עבורן חדר משחקים משותף וחדר שינה משותף (לכשתגדלנה אפשר יהיה להעניק לכל אחת את הפרטיות המתבקשת). גשר ברזל ומעקה פלדה מפריד בין אגף ההורים לאגף הילדות בצורה טוטאלית. ניתן להשקיף ממנו אל פינת האוכל, שנמצאת תחתיו והוא מאפשר דו שיח עם הנוכחים באזורים השונים בצורה נעימה ופחות קולנית.

משקוף חדר ההורים נצבע בצבע אקרילי בתוספת התזת פתיתי זכוכית בגדלים שונים, שיוצרים תעתועי אור וצבע ומעניקים למשקוף מראה תכשיטי. יחידת ההורים כוללת חדר ארונות וחדר רחצה, שנפתח בדלת זכוכית מותזת חול. בחדר הרחצה ג'קוזי וריצוף אריחי פסיפס בהירים. החדר צופה לעבר קומת הכניסה דרך קיר זכוכית צר ומאורך, כמו "חדר בקרה", שממנו ניתן "לשלוט" על התנועה בבית. אפשר גם לצפות מהחדר החוצה אל מרפסת צרה מחופה בדק ומעקה זכוכית. 

בקומת הגג יש יחידת דיור לסבתא של המשפחה, ומולה מרפסת רחבה ותיפקודית, המשמשת לאירוח ולתליית כביסה בקיץ. הקומה מוצפת אור בזכות קירות זכוכית, שחוצצים בין הבית לחוץ. הבית של משפחת טורקלטאוב רחב, מואר ומזמין. הוא איננו עמוס, מצויד באביזרים בודדים, שנבחרו בקפידה, ומשרתים פונקציות ברורות. היי-טקי, אמרנו, כלומר, מינימליסטי, נקי, וידידותי.

object(WP_Post)#18285 (24) { ["ID"]=> int(457457) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-09-08 15:36:08" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-09-08 15:36:08" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(20) "c00c714b1353_big_224" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(22) "c00c714b1353_big_224-2" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-09-08 15:36:08" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-09-08 15:36:08" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(457456) ["guid"]=> string(72) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/09/c00c714b1353_big_224.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18286 (24) { ["ID"]=> int(457458) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-09-08 15:36:08" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-09-08 15:36:08" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(16) "c00c714b1353_big" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(18) "c00c714b1353_big-2" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-09-08 15:36:08" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-09-08 15:36:08" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(457456) ["guid"]=> string(68) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/09/c00c714b1353_big.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

ברוח המושבות: בית בסגנון קולוניאלי


הבית הזה מצליח להפגיש בין אדריכלות ים-תיכונית לבין סגנון קולוניאלי מעודן, וגם שומר על קשר עם הסביבה שמקיפה אותו

עיצוב בתים פרטיים

שני בתים בקומפלקס אחד: וילה יוקרתית לשתי משפחות


שתי משפחות חולקות וילה יוקרתית במרכז הארץ. מדרגות שהופכות לרמפה ופתרונות טכנולוגיים מיוחדים משתלבים בעיצוב מודרני וחם

עיצוב בתים פרטיים

בין פנים לחוץ: בית שמחובר לסביבתו


בזכות חלוקת חלל נכונה ובחירת חומרים מדויקת, הצליחה האדריכלית לחבר בין עיצוב הפנים לעיצוב החוץ וליצור בית במראה הוליסטי והרמוני

עיצוב בתים פרטיים

אליס, מאחורייך: בית בהשראת ארץ הפלאות


עם עיצוב צבעוני ונועז, חומרים ייחודיים בייבוא אישי, ומסיכות שלוקטו מרחבי העולם – הבית הזה בהחלט מצליח להפתיע

תגובות

כתיבת תגובה