כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  משחקים של קור וחום

משחקים של קור וחום

מעצבת הפנים לימור רובוביץ'-אפרתי הפכה קוטג' ישן ומוזנח בתל ברוך לבית שמעוצב בסגנון היי-טקי עם נגיעות חמות ועם שילובים מפתיעים בין חומרים

מאת: דנה כהן צילום: עוזי פורת


כשקנו בעלי הבית, זוג צעיר בשנות ה-30 לחייו קוטג' בשכונת תל-ברוך צפון היה זה בית ישן ומוזנח שדרש שיפוץ מסיבי ותכנון מחודש של הפונקציות השונות בחלל. שלד הבית הופשט ונבנה מחדש וחלוקתו הפנימית שונתה.

על מלאכת הפיכתו של הבית הישן, לבית מודרני באווירה היי טקית הופקדה מעצבת הפנים לימור רובוביץ'-אפרתי.

דלת הכניסה הכסופה מובילה אל הבית בן שתי הקומות ישירות אל האזור הציבורי הכולל סלון, יציאה לגינה שצמחייתה מקיפה את הבית סביב, פינת אוכל ומטבח פתוח.

אלמנט מרכזי בקומה הינו גרם המדרגות מהעץ בעל מעקה הזכוכית השקופה החוצה את הבית לאורכו ומעניק תחושה של קלילות וזרימה. המשחק בין מט למבריק מגדיר את החלל על כל חלקיו. המטבח עשוי פורמייקה לבנה מבריקה, השיש בצבע שחור מט וחזיתותיו חתומות בגוון אלומיניום טבעי כסוף. במרכז המטבח, שעוצב כרצף של קווים אופקיים מקבילים ישנו אי המשמש כדלפק אכילה לארוחות משפחתיות קטנות. בהמשכו פינת האוכל רחבה מעץ במראה עתיק ומעובד כשמעליה מתנוסס גוף תאורה במראה תעשייתי וקר.

קומפוזיציה של ניגודים מתקיימת ברוב חלקי הבית. רצפת הבטון החשוף והקירות הלבנים מתרככים במפגש עם גרם המדרגות ופינת האוכל שעשויים עץ ועם זריקות הצבע של הטפט הצבעוני

אותה קומפוזיציה של ניגודים מתקיימת ברוב חלקי הבית. רצפת הבטון החשוף והקירות הלבנים מתרככים במפגש עם גרם המדרגות ופינת האוכל שעשויים עץ ועם זריקות הצבע של הטפט הצבעוני, למשל. הקווים הנקיים והישרים עוררו רצון לאלמנטים שיעניקו לבית תחושת חום. לכן, לצד השימוש הדומיננטי בחומרים ובצבעים קרים, הוסיפה לו רובוביץ'-אפרתי אלמנטים מרכזיים שיוצרים חום ועניין בחלל. בחדר המגורים פינת ישיבה רחבה בצבע שחור-אפור אשר כריות צבעוניות וכורסא מעניקות לה נקודות של צבע ואור. פינת הישיבה נהנית מהרגשה פתוחה כשממרכזה ויטרינה גדולה מובילה אל החוץ של הבית ותורמת לתחושת המרחב של הבית כולו.

במרכז הגינה שולחן גדול לאירוח הממשיך את פינת האוכל הפנימית. קומתו השנייה של הבית מוקדשת לחללים הפרטיים של בני המשפחה- יחידת הורים הכוללת חדר ארונות וחדר רחצה פרטי, שלושה חדרי ילדים וחדר אמבטיה משותף. חיפוי העץ של המדרגות המובילות לקומה העליונה מתפרס על כל הקומה ומראהו גס ולא מהוקצע.

חדר האמבטיה של הילדים מרוצף במרצפות במראה מטאלי שחוברו עם ארון כיור לבן בעל פסים אופקיים המעניק מראה אחיד לחלל והקירות מחופים בקרמיקה לבנה. מרבית הרהיטים בחדרי הילדים תוכננו על-ידי האדריכלית ובוצעו בידי נגר. הגוונים המבריקים-לבנים ממשיכים גם בחדרי הילדים ומתרככים במפגש עם הפרקט והטפטים הצבעוניים שמחפים את הקירות.

חדר ההורים תוכנן כיחידת מגורים עצמאית ובה חדר רחצה וחדר ארונות מרווח. אל המיטה הרחבה מצטרפים שידות לבנות בעיצוב נקי שיוצרות חלל מאוד אסתטי ובהיר כשרק טפט בגוון אפור כסוף שמחפה את קיר החדר, מוסיף לו סגנון ייחודי. התאורה הקבועה על הקיר מעניקה לחלל את האווירה האינטימית והרומנטית המתבקשת באזור זה. חדר הרחצה בצבעי שחור ולבן, השיש המחפה את הקירות ממשיך לארון הכיור ותורם לתחושת אחדות בחלל. ארון הכיור המנותק מהשיש בנוי בצורת שוקת ובעל ברז תואם. המראה המרוחקת כ-10 ס"מ מהקיר ממשיכה את מראה הניתוקים בחדר ומשמשת כארון תרופות נסתר. 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

עיצוב בתים פרטיים

כל אחד והקומה שלו – בית מרווח בעיצוב חמים


לא בכל יום פוגשים בבית מרווח כל כך שבו ניתן להקצות לכל דייר קומה משלו. למרות ההפרדה הזאת, הבית כולל גם מספר אזורים משותפים שבהם המשפחה יכולה לבלות ביחד

תגובות

כתיבת תגובה