בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  משימה בלתי אפשרית: שש מכולות שהפכו לבית אחד

משימה בלתי אפשרית: שש מכולות שהפכו לבית אחד

מבחוץ זה נראה כמו עוד צימר טיפוסי, אבל אם תכנסו אל תוך הבית, תגלו כי הוא בנוי ממכולות משא ישנות שחוברו יחד. הצצה לבית ישראלי קצת אחר

מאת: צילום:


 

במושב במרכז הארץ, מוקף במטע עצי פקאן, עומד מבנה שנוצר מ-6 מכולות מטען, שחולקו וחוברו יחד לכדי 120 מטרים רבועים של בית משפחתי. מדובר בבית שעלות בנייתו נמוכה מאוד וזמן בנייתו קצר מאוד (3-4 חודשי בנייה בלבד), מאחר והמכולות נותנות את השלד הקונסטרוקטיבי של הבית ומכתיבות את החללים המתאימים.

 

 

המכולות, במקורן, נוצרו למטרת השטת מטען דרך הים, אך מאחר והן עשויות ברזל ופלדה, הן מחלידות בשלב מסוים ואינן כשירות יותר למסע. במקרה כזה, היה נהוג עד לפני כמה שנים להטביען בים, אך עם המודעות לאיכות הסביבה ועם עליית המגמה הירוקה, נמצאו למכולות אלו שימושים אחרים – הפעם על פני היבשה.

 

רוצים גם בית מעוצב?

זכוכית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

בניה בעץ: לכל העסקים ובעלי המקצוע

תכנון הבית הוזמן ממעצב הפנים עופר קינן, ובשיתוף עם בועז קרוא, בעוד זוג הדיירים גרו במכולה אחת, שגודלה 24 מטרים רבועים בלבד. מאחר והזוג תכנן להרחיב את המשפחה, הם ביקשו גם להרחיב את ביתם, כשאת רוב העבודה על הרחבת הבית עשו הדיירים בעצמם, תוך כדי שהם ממשיכים להתגורר במכולה הקטנה הראשונית. עם השנים, המשפחה התרחבה לכדי 5 נפשות וביתם עדיין משמש אותם היטב.

 

הבית בהקמה

תכנית הבית מארגנת אותו כך שכל החדרים ממורכזים סביב פאטיו מואר, שמחלק את הבית לאזור פרטי ולאזור ציבורי. גדלי החדרים נוצרו מתוך המודולים הקבועים של המכולות, כלומר למכולות תמיד יש את אותן מידות חתך- 2.44 גובה על 2.44 עומק, ואילו אורכן משתנה בין 3, 6 או 12 מטרים.

 

 

חשוב מאוד לציין שהמודולים של המכולות מאפשרים את חיבורן לעוד ועוד מכולות נוספות, לא רק בצורה אופקית, המרחיבה את הבית, אלא גם בצורה אנכית, על ידי תוספת מדרגות. בבית זה, הפטיו משמש גם כהכנה לחדר מדרגות עתידי, במידה והדיירים יחליטו להגדיל את הבית לגובה.

 

לפני – מחברים את המכולות יחד

 

אחרי – המכולות צופו בעץ מבחוץ

 

לפני – במקימים את הגישה לבית

 

אחרי

מאחר ומדובר במכולה, הבית עשוי שלד פלדה, אשר תופסת הרבה חום, אך המעצב דאג לאפשר סירקולציית אוויר בדרכים שונות, אשר מקררת כל הזמן את השלד. חזיתות הפח של המכולות צופו עץ מבחוץ וגבס מבפנים, כך שבין כל אחד מהחיפויים לבין חזית הפח הושארו כיסי אויר היוצרים בידוד תרמי. גג הרעפים של הבית נבנה בהגבהה מהגג המקורי, כך שהוא יוצר כיס אוויר אשר משמר אנרגיה. האוויר החם זורם כלפי מעלה, דרך הפאטיו, ונפלט החוצה דרך חזית הגג. בנוסף לכך, הורם הבית מהקרקע, כאשר הוא נשען על כלונסאות. רצפת הפאטיו, שבמרכז הבית, עשויה דק עץ, כך שהאוויר מגיע לפאטיו גם מהתחתית.

 

לאחר השקעה כספית ופיזית לא מבוטלת, עיצוב הפנים של הבית נעשה בתקציב נמוך ועל ידי שימוש בחומרים מקומיים וזמינים. בעוד שבדרך כלל נהוג ליצור הנמכת גבס, המנותקת מעט מהקירות הצדדיים, ולהוציא ממנה תאורה המאירה את החלל מטה, כאן, מאחר ומדובר במכולות שגובהן מוגבל, בוצע ההיפך: הנמכת הגבס ממוקמת רק סביב הקירות הצדדיים והתאורה שיוצאת ממנה מאירה דווקא כלפי מעלה, על מנת להעניק תחושת גובה. פרט חשוב בתכנון הפנים של הבית הוא בניית אח אמיתית, שמחממת אותו. את האח ניתן לראות מכל חלקי הבית ומהפאטיו, והיא מזמינה את בני המשפחה להתאחד בסלון. המטבח, חדר האוכל והפטיו תוכננו כך שהם קרובים אחד לשני והם מתפקדים יחדיו. שולחן האוכל מותאם במיוחד במידותיו כך שניתן להוציאו לפאטיו ולאכול שם בימים ובערבים יפים.

 

 

יתרונותיו של בית המכולה ברורים: מדובר בבנייה מהירה, ברת השגה, ירוקה, ייחודית ומודולרית. יותר מכך – אם יום אחד הדיירים יחפצו לגור בסביבה אחרת, הם יכולים להרים את הבית ולעבור יחד איתו.

 

 

כניסה לבית

 

הסלון

 

 

מסדרון שמחבר בין המכולות השונות

 

חדר שינה

 

גינה

 

עוד בתים מעוצבים מעניינים:

צימר בתוך מכולה: החופשה שלא תשכחו

אבירי השולחן המלבני: הצצה לבית מעוצב בקיבוץ

מתיחת פנים לבית פרטי בכוכב יאיר

בלי הוצאות מיותרות: הצצה לדירת גן בנשר

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

גבירותיי ורבותיי: מהפך!


כשמסתכלים על הבית הזה אי אפשר בכלל לדמיין איך הוא נראה רק לפני מספר חודשים, הצטרפו לסיור במהפך של הבית שהפך מזקן ועייף לצעיר ושיקי

עיצוב בתים פרטיים

זה לא פרובאנס, זה ממש כאן


זוג צעיר ושלושת ילדיהם זכו לבית חלומותיהם הממוקם בנחלה המשפחתית בלב עמק יזרעאל. הבית מוקף בנוף העמק המרהיב ובאווירה פסטורלית טובלת בירוק, וכל זאת תוך שמירה על פרטיות והפרדה בין שתי המשפחות בנחלה

עיצוב בתים פרטיים

עיר או כפר? לא צריך לבחור


המשפחה על בית במראה כפרי אך מעודכן, אשר ישלב בין שני הסגנונות וייצור תחושה חמימה ומזמינה, וכל זאת- בלב תל אביב

עיצוב בתים פרטיים

שיק קז'ואלי ובלתי מתאמץ בלב רמת השרון


הבית תוכנן מחדש במטרה לייצר מראה מוקפד ומעוצב תוך שמירה על אווירה חמימה ומזמינה. התוצאה היא הרמוניה ייחודית של צבעים, טקסטורות וחומרים היוצרת מראה עשיר וססגוני

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *