כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(10965) "

דיירים: הורים ושלושה ילדים בגיל התיכון

מיקום: מרכז הארץ

שטח: מגרש 2.25 דונם, שטח בנוי כ-440 מ"ר

אדריכלות: קרין קליר

הדבר הראשון שחושבים עליו כשנכנסים לחצר הבית הגדול הזה, ומתקדמים לעבר הכניסה, הוא שהבית מרחף באוויר, היות וחלקים ממנו הוגבהו מעל פני האדמה על ידי קורות ברזל. בבית שרובו משתרע על פני קומה אחת, קיימת זרימה מעגלית המחברת בין הסלון, פינת האוכל, חדר המשפחה והמטבח הגדול. את התנועה ההרמונית משלימות יציאות מתוכננות לגינה שאליה פונים גם שלושת חדרי הילדים.

בבית ישנו אגף מיוחד לילדים, אליו מגיעים בעזרת מסדרון ארוך ושלוש מדרגות בלבד. ייחודיות אגף הילדים בבית, הוא בתפיסה התכנונית. האדריכלית, קרין קליר, התאימה את חדרי הילדים לגילם המתבגר, גילאים שבהם חשובה הפרטיות, היום ובעתיד עוד יותר. בבית שתוכנן לשנים רבות, נלקחה עובדה זו כתכתיב. "בחרתי בתוכנית הדומה לזו של בתי מלון," אומרת קליר, "תוכנית המבוססת על סוויטות מבודדות, לכל חדר נוף משלו ושטח חיצוני, מרפסת שצופה אל השטח הציבורי אך מופרדת ממנו על ידי אלמנטים שמאפשרים ליושב בה פרטיות ומקום מסתור." כל קומת הילדים הוגבהה מעל פני האדמה על ידי קורות ברזל. 

 

נגרים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

בהמשך לשלוש המדרגות המובילות לחדרי הילדים, ממוקם גרם מדרגות המוביל ליחידת ההורים הנמצאת מעל לסלון, ולה מרפסת גדולה נפרדת המשקיפה גם היא אל רחבת הגן המרכזית שבה ממוקמת בריכת השחייה שתוכננה כ"בריכת קצינים" הנמצאת בטבע. בבריכה חיפוי בטיח אפור (מרבלייט), בניגוד לבריכות המודרניות עם תעלות הגלישה והפסיפסים הצבעוניים.

את האווירה בבית יוצרים החומרים הבסיסיים, כגון בטון, עץ, טיח, אלומיניום בגוון טבעי ונירוסטה במראה הטבעי שלה, אליהם נוספו פריטי ריהוט קלאסיים, בחלקם מקוריים משנות ה-50 וה-60 שנאספו על-ידי בעלי הבית.   

 

בואו לסיור בבית:

 

החצר והבריכה>

  

 

 

 

 

 

הסלון>

 

 

פינת ישיבה מול הבריכה>
 

 

  

 

 מטבח ופינת אוכל>

 

 

 אגף הילדים>

 

סוויטת הורים>

 

 

חדר עבודה>

 

 

רשימת ספקים חלקית:

שטיחים – שטיחי איתמר

ריצוף וחיפוי – פלס, מילסטון, אקרשטין

פרקט – ליין פרקט

תאורה – יאיר דורם

מיזוג – דייקינג

דלתות פנים – פולק

וילונות – ש. כוכב

חלונות – אפקס

קמין – ק. ברפמן

ברזים – גרואה

מטבח – בולטהאפ

טיח – דקוליין

גינון ודקים – חבות ליעד

 

 עוד בתים מעוצבים:

פתוח לרווחה: עיצוב בית אקולוגי מרשים
בית קיץ מרהיב בשבדיה
בית שבדי שנראה כמו ספינה ירוקה
בית נורווגי לא צפוי
ביקור בבית סקי מעוצב בקולורדו

 

" ["image"]=> string(81) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/editorial/KIDUM/22_jpg.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(147) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/152/מחוברים למסדרון מרחף/KLIER_HOUSE_082-403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  נאחז באוויר: בית מעוצב שמרחף מעל פני האדמה

נאחז באוויר: בית מעוצב שמרחף מעל פני האדמה

רהיטים בצבעים טבעיים, מטבח מודרני מנירוסטה ובריכה שמתחבאת הבין העצים – הצצה לבית שהוגבה מעל פני האדמה על ידי קורות ברזל

מאת: טלי בן-אבי, מגזין בניין ודיור צילום: עמית גרון


דיירים: הורים ושלושה ילדים בגיל התיכון

מיקום: מרכז הארץ

שטח: מגרש 2.25 דונם, שטח בנוי כ-440 מ"ר

אדריכלות: קרין קליר

הדבר הראשון שחושבים עליו כשנכנסים לחצר הבית הגדול הזה, ומתקדמים לעבר הכניסה, הוא שהבית מרחף באוויר, היות וחלקים ממנו הוגבהו מעל פני האדמה על ידי קורות ברזל. בבית שרובו משתרע על פני קומה אחת, קיימת זרימה מעגלית המחברת בין הסלון, פינת האוכל, חדר המשפחה והמטבח הגדול. את התנועה ההרמונית משלימות יציאות מתוכננות לגינה שאליה פונים גם שלושת חדרי הילדים.

בבית ישנו אגף מיוחד לילדים, אליו מגיעים בעזרת מסדרון ארוך ושלוש מדרגות בלבד. ייחודיות אגף הילדים בבית, הוא בתפיסה התכנונית. האדריכלית, קרין קליר, התאימה את חדרי הילדים לגילם המתבגר, גילאים שבהם חשובה הפרטיות, היום ובעתיד עוד יותר. בבית שתוכנן לשנים רבות, נלקחה עובדה זו כתכתיב. "בחרתי בתוכנית הדומה לזו של בתי מלון," אומרת קליר, "תוכנית המבוססת על סוויטות מבודדות, לכל חדר נוף משלו ושטח חיצוני, מרפסת שצופה אל השטח הציבורי אך מופרדת ממנו על ידי אלמנטים שמאפשרים ליושב בה פרטיות ומקום מסתור." כל קומת הילדים הוגבהה מעל פני האדמה על ידי קורות ברזל. 

 

נגרים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

בהמשך לשלוש המדרגות המובילות לחדרי הילדים, ממוקם גרם מדרגות המוביל ליחידת ההורים הנמצאת מעל לסלון, ולה מרפסת גדולה נפרדת המשקיפה גם היא אל רחבת הגן המרכזית שבה ממוקמת בריכת השחייה שתוכננה כ"בריכת קצינים" הנמצאת בטבע. בבריכה חיפוי בטיח אפור (מרבלייט), בניגוד לבריכות המודרניות עם תעלות הגלישה והפסיפסים הצבעוניים.

את האווירה בבית יוצרים החומרים הבסיסיים, כגון בטון, עץ, טיח, אלומיניום בגוון טבעי ונירוסטה במראה הטבעי שלה, אליהם נוספו פריטי ריהוט קלאסיים, בחלקם מקוריים משנות ה-50 וה-60 שנאספו על-ידי בעלי הבית.   

 

בואו לסיור בבית:

 

החצר והבריכה>

  

 

 

 

 

 

הסלון>

 

 

פינת ישיבה מול הבריכה>
 

 

  

 

 מטבח ופינת אוכל>

 

 

 אגף הילדים>

 

סוויטת הורים>

 

 

חדר עבודה>

 

 

רשימת ספקים חלקית:

שטיחים – שטיחי איתמר

ריצוף וחיפוי – פלס, מילסטון, אקרשטין

פרקט – ליין פרקט

תאורה – יאיר דורם

מיזוג – דייקינג

דלתות פנים – פולק

וילונות – ש. כוכב

חלונות – אפקס

קמין – ק. ברפמן

ברזים – גרואה

מטבח – בולטהאפ

טיח – דקוליין

גינון ודקים – חבות ליעד

 

 עוד בתים מעוצבים:

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שובר מוסכמות: סגנון מינימליסטי עם טוויסט


הדיירים ביקשו בית בסגנון מינימליסטי בגווני שחור-לבן, אך המעצבת העזה והוסיפה נגיעות מרעננות של צבע

עיצוב בתים פרטיים

יחיד ומיוחד: עיצוב בית במראה אחר


בעיצוב הבית הזה הלקוחות היו "חלק מהיצירה". כתוצאה מכך, התקבל בית ייחודי שמתאים בדיוק לאופיים ולטעמם

עיצוב בתים פרטיים

עבודת שטח: הרחבת בית ירושלמי ישן


הדיריים רכשו בית ישן אך לא היו מרוצים מגודלו. בזכות הרחבת הבית, המעצבת הצליחה למלא את כל דרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

יש מאין: בניית בית מהיסוד


משפחה צעירה רכשה שטח בהרחבה של קיבוץ בית אלפא, ויצאה לתהליך מרגש של בניית בית חלומותיה

תגובות

כתיבת תגובה