כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  נגד חוקי הצבע

נגד חוקי הצבע

ההתעסקות בעיצוב פנים, אחרי שנים של טיפול סיעודי באנשים, מהולה בחשיבה הומנית ובכישרון אמנותי

מאת: גילי אריאל, מגזין בניין ודיור צילום: שי אפשטיין


גם אם אפשר, לא כדאי לסווג את הבית של גילה בן ישראל תחת סגנון עיצוב מסוים. המיוחדות שבו לא מוחצנת, והפשטות שבו מיוחדת – זו הטרמינולוגיה המסבירה את התחושה האופפת את הנכנסים לבית, שבו מצוי עומס פריטים שלכאורה זרוקים ללא תכנון לצד ציורי ענק של בן ישראל ואמנים אחרים, רהיטים שנרכשו במשך השנים במקומות שונים ושפע של אור.

לבית ארבעה מפלסים. במפלס התחתון מעין חצי מרתף המשמש כחדר השינה של שרון, הבת שסיימה שירות צבאי אינטנסיבי והחליטה שבמקום לנסוע לחו"ל היא מעדיפה את אוויר המדבר וקטיף פלפלים בערבה. בהמשך ממוקם הסטודיו לציור של בן ישראל, שלו כניסה נפרדת. בקומת הכניסה נמצא האזור הציבורי: מבואה, סלון, מטבח ולצד גרם המדרגות פינת סקרטר – אותה פינה שלעתים חשים בחסרונה ובה שולחן קטן שעליו אפשר להניח את הדואר המיועד למיון, מחשב לשימוש בני הבית וכל אותם פריטים קטנים שתמיד מחפשים אחריהם.

המיוחדות שבו לא מוחצנת, והפשטות שבו מיוחדת – זו הטרמינולוגיה המסבירה את התחושה האופפת את הנכנסים לבית.

בקומת הביניים נמצאת יחידת ההורים שלה מרפסת אינטימית ושירותים צמודים. חצי קומה מעל ממוקם חדרה של תמר, תלמידת תיכון לאמנויות שעיקר עיסוקה בלט קלאסי. באותה קומה נמצא חדר העבודה של אב המשפחה, רופא שיניים חובב טבע וטכנולוגיה, ובהמשך גומחה רחבת ידיים המיועדת להלנת אורחים.

בקומה העליונה ממוקם משרדה של בן ישראל, שאותו היא חולקת עם אביבה שמר העובדת איתה למעלה מעשר שנים ושהתקבלה כבר כבת משפחה, עוד לפני שהמשרד הועבר לבית זה.

מראהו של הבית, שנרכש לפני 20 שנה, עבר שינוי לאחר ששניים מהילדים עזבו את הקן – אלעד הבכור בחר לגור בתל-אביב ומעיין הלומדת משפטים העדיפה את הרצליה. החדרים הקטנים יחסית שבהם גדלו הילדים קטנו במספרם וגדלו בשטחם. המרתף הוכשר לחדר עם כניסה נפרדת ולסטודיו והמשרד של בן ישראל הוכנס לבית. הסלון הורחב על חשבון החצר, כאשר ההרחבה הוכתבה על ידי עמודים וחגורת בטון שאותם אי אפשר היה להרוס. אלה יצרו את אופיו המיוחד של החלל, שבעבר שימש כמרכז המשחקים של הילדים. בן ישראל, בעלת רקע עשיר בסיעוד, דגלה תמיד בחופש פעולה. בבית לא הוכתבו כללים וחוקים וחינוך הילדים נעשה על פי עקרון הדוגמה האישית, שאותה העניקו ההורים שתמיד ביצעו בצוותא את פעולות הבית השגרתיות כמו גם המיוחדות.

עמודים וחגורת בטון שאותם אי אפשר היה להרוס הכתיבו את אופיו המיוחד של הסלון המורחב.

תחושת המרחב מודגשת באמצעות חלונות גדולים שנפערו במטבח ובפינת האוכל המיועדת לארוחות רבות-משתתפים של בני המשפחה ואורחים נוספים.

הצבעוניות בבית מושפעת מכישרונה האמנותי של בן ישראל, שלא תמיד נאמן לחוקי העיצוב המקובלים. קירות אפורים משתלבים עם רצפה בגון קרם בהיר, מנורת רצפה משודרגת מאיקאה משלימה פינה שנוצרה עם הרחבת הסלון, ושילוב הצבעים בבית נראה כמשיכות מכחול תלת-ממדיות. הציורים של בן ישראל משתלבים בחללים השונים ומשאירים מקום לציורי דור ההמשך, שגם הוא ניחן בכישרון יצירתי המחכה להבשלה.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שקט על פני המים: בית פרטי בסביון עם תקרה של 6 מטרים


חלונות גדולים מחברים את הבריכה עם חלל האירוח ועם סוויטת ההורים של בית פרטי בסביון, והרמוניה של צבעים בהירים ושקטים עוטפים גם את סוויטות סוף השבוע לילדים

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

תגובות

כתיבת תגובה