כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(14) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(1132) "

הדיירים: זוג + 3
המיקום: רמת השרון
השטח: 420 מ"ר
התקציב: 6,000,000 ₪
אדריכלות ועיצוב פנים: אהרון טיטינגר
סטיילינג לצילום: מאיה הרוש

משפחה שהתגוררה מספר שנים בחו"ל חזרה לארץ, והחליטה לבסס כאן את ביתה. האדריכל אהרון טיטינגר שקיבל לידיו את הפרויקט, מספר שהלקוחות ביקשו בית כפרי שיהיה מרווח ומותאם לאירוח, ומעל לכל יעניק להם נחיתה רכה בישראל.
הפרויקט הזה התחיל באופן מאתגר למדי, מאחר ששלב התכנון נעשה כשהמשפחה עוד שהתה בחו"ל, וכל הפגישות נעשו בווידאו. עם זאת, האדריכל הצליח למלא אחר כל דרישות הדיירים ולהעניק להם את הבית הכפרי והמפנק שעליו הם חלמו.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/1-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(62) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/UP_AT1-74.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/2-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(1270) "

הבית הנבחר ממוקם על מגרש טרפזי בסמוך לחורשה פסטורלית ברמת השרון. בשל הטופוגרפיה של השטח יש לעלות מספר מדרגות כדי להגיע אל דלת הכניסה, אך יש גם רמפה המאפשרת כניסה נוחה למטבח או לחצר האחורית של המגרש.

הבית הכפרי מתפרש על פני שלוש קומות, כאשר קומת הקרקע כוללת את המטבח, הסלון, פינת האוכל, וחדר העבודה. בקומה זו גם יש חדר רחצה ושירותי אורחים. הקומה הראשונה של הבית מחולקת לשני אגפים, כשבאחד מהם נמצאת סוויטת ההורים שכוללת חדר רחצה צמוד ומרפסת. באגף השני נמצאים שלושת חדרי הילדים, שגם לאחד מהם יש חדר רחצה משלו. בין שני האגפים נמצא חדר הרחצה הכללי, חדר שירות, חדר עבודה נוסף ועוד מרפסת. הקומה הנוספת היא מרתף, והיא תוכננה כך שתשמש בעתיד כיחידת דיור לאחד הילדים. בקומה זו נמצאים  הממ"ד ואזור המשמש כמחסן.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/3-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/4-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/5-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(1045) "

מיד כשנכנסים לבית מבחינים במטבח הממוקם משמאל למבואת הכניסה. דלתות המטבח ממוסגרות וצבועות בגוון בהיר, ובמרכזו נצבת יחידת אי המשמשת לאכילה ולאחסון. כיוון שמדובר במשפחה שאוהבת לארח, כל אביזרי המטבח כפולים, לרבות הכיריים והמיקרוגל. מהמטבח יש מעבר למזווה, וממנו לחצר אינטימית מרוצפת דק.

בסמוך למטבח יש פינת ישיבה משפחתית עם ריהוט מזמין וקמין מפנק, כיאה לבית כפרי וחמים. בהמשכה של אותה פינת ישיבה, נמצאת פינת האוכל המרווחת. השולחן הנבחר עשוי מעץ אגוז אמריקאי, ומעליו תלויים שלושה גופי תאורה מפליז וזכוכית שקופה. לצד פינת האוכל יש קיר גומחות המשלב ספרייה מסוגננת ומקרר יינות.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/6-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/7-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/8-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(912) "

בצדה השני של קומת הקרקע נמצא הסלון. אזור זה מרוהט בשתי ספות גדולות בגווני בז', שתי כורסאות אוף וויט, שני שולחנות העשויים מפליז וזכוכית, ומזנון המתכתב עם הספרייה שליד פינת האוכל. כדי להוסיף חמימות, שולבו בקיר הטלוויזיה בריקים וגופי תאורה מפליז. בנוסף, כל הפתחים הולבשו בווילונות המעצימים את המראה האינטימי של הבית הכפרי.

מהחלל הציבורי ניתן לצאת לחצר המרכזית. החצר כוללת רחבה מרוצפת עם פרגולה מעץ, וכן בריכת גלישה ומקלחון חוץ. בעיצוב החצר הוקדשה תשומת לב רבה לבחירת הצמחייה כדי ליצור מראה חי ומרענן.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/9-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/10-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [12]=> array(4) { ["text"]=> string(2284) "

אל הקומה השנייה ניתן להגיע דרך גרם מדרגות מחופה עץ. מעל גרם המדרגות יש חלון סקיילייט המאפשר הצצה לשמיים, ומכניס הרבה אור לבית הכפרי. קומה זו, כאמור, מחולקת לשני אגפים. האגף של ההורים כולל חדר שינה, חדר ארונות, חדר רחצה עם אמבט פרי-סטנדינג, וכן יציאה למרפסת פרטית.
באגף השני נמצאים שלושה חדרי שינה מרווחים המשמשים את הילדים. בנוסף, יש בקומה חדר עבודה המשמש את בעלת הבית, שגם ממנו יש יציאה למרפסת צדית המשקיפה לחורשה.

באופן ההולם בית כפרי, הרצפה כולה מחופה בפרקט מעץ אלון. בנוסף, נבחרה פלטת צבעים בהירה, ותוכננו פרטי נגרות המדברים בשפה אחידה. לדברי האדריכל אהרון טיטינגר, הבית משקף את אורח החיים של המשפחה, זאת הודות לפרוגרמה המדויקת שנבנתה מראש. "כאדריכל שעוסק רבות בתכנון מודרני בקו נקי, מצאתי שהיציאה מאזור הנוחות מעשירה ומעוררת את היצירה", מוסיף האדריכל. "בעיני חשוב לשמור על קו עיצובי ברור ואחיד על מנת שהתוצאה תהיה הרמונית ואלגנטית".

רשימת ספקים חלקית:
מנהל פרויקט: אבי חיימג'אן
קונסטרוקטור: אהרון דניאל
מהנדס אינסטלציה: איתן אלמסי
אדריכלות נוף: מור אבידן
נגרות אומן: נגריית אבן צור
גבס: נאיה פרוייקטים
מיזוג: אופקים
איטום: משה וויס
גנן: רובין פורמן
חשמל חכם: טופ אודיו
ווילונות: איילת גיא
שולחן אוכל ושולחנות סלון: גלריית ארט
אלומיניום: וורטקס
בריקים: קרן סטון

 

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/12-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [13]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  נחיתה רכה: בית כפרי למשפחה שחזרה לארץ

נחיתה רכה: בית כפרי למשפחה שחזרה לארץ

לאחר שהות ממושכת בחו"ל, המשפחה חזרה לארץ וביקשה לבנות כאן בית כפרי ומפנק שבו תוכל לגור ולארח בנוחות

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: עוזי פורת


הדיירים: זוג + 3
המיקום: רמת השרון
השטח: 420 מ"ר
התקציב: 6,000,000 ₪
אדריכלות ועיצוב פנים: אהרון טיטינגר
סטיילינג לצילום: מאיה הרוש

משפחה שהתגוררה מספר שנים בחו"ל חזרה לארץ, והחליטה לבסס כאן את ביתה. האדריכל אהרון טיטינגר שקיבל לידיו את הפרויקט, מספר שהלקוחות ביקשו בית כפרי שיהיה מרווח ומותאם לאירוח, ומעל לכל יעניק להם נחיתה רכה בישראל.
הפרויקט הזה התחיל באופן מאתגר למדי, מאחר ששלב התכנון נעשה כשהמשפחה עוד שהתה בחו"ל, וכל הפגישות נעשו בווידאו. עם זאת, האדריכל הצליח למלא אחר כל דרישות הדיירים ולהעניק להם את הבית הכפרי והמפנק שעליו הם חלמו.

הבית הנבחר ממוקם על מגרש טרפזי בסמוך לחורשה פסטורלית ברמת השרון. בשל הטופוגרפיה של השטח יש לעלות מספר מדרגות כדי להגיע אל דלת הכניסה, אך יש גם רמפה המאפשרת כניסה נוחה למטבח או לחצר האחורית של המגרש.

הבית הכפרי מתפרש על פני שלוש קומות, כאשר קומת הקרקע כוללת את המטבח, הסלון, פינת האוכל, וחדר העבודה. בקומה זו גם יש חדר רחצה ושירותי אורחים. הקומה הראשונה של הבית מחולקת לשני אגפים, כשבאחד מהם נמצאת סוויטת ההורים שכוללת חדר רחצה צמוד ומרפסת. באגף השני נמצאים שלושת חדרי הילדים, שגם לאחד מהם יש חדר רחצה משלו. בין שני האגפים נמצא חדר הרחצה הכללי, חדר שירות, חדר עבודה נוסף ועוד מרפסת. הקומה הנוספת היא מרתף, והיא תוכננה כך שתשמש בעתיד כיחידת דיור לאחד הילדים. בקומה זו נמצאים  הממ"ד ואזור המשמש כמחסן.

מיד כשנכנסים לבית מבחינים במטבח הממוקם משמאל למבואת הכניסה. דלתות המטבח ממוסגרות וצבועות בגוון בהיר, ובמרכזו נצבת יחידת אי המשמשת לאכילה ולאחסון. כיוון שמדובר במשפחה שאוהבת לארח, כל אביזרי המטבח כפולים, לרבות הכיריים והמיקרוגל. מהמטבח יש מעבר למזווה, וממנו לחצר אינטימית מרוצפת דק.

בסמוך למטבח יש פינת ישיבה משפחתית עם ריהוט מזמין וקמין מפנק, כיאה לבית כפרי וחמים. בהמשכה של אותה פינת ישיבה, נמצאת פינת האוכל המרווחת. השולחן הנבחר עשוי מעץ אגוז אמריקאי, ומעליו תלויים שלושה גופי תאורה מפליז וזכוכית שקופה. לצד פינת האוכל יש קיר גומחות המשלב ספרייה מסוגננת ומקרר יינות.

בצדה השני של קומת הקרקע נמצא הסלון. אזור זה מרוהט בשתי ספות גדולות בגווני בז', שתי כורסאות אוף וויט, שני שולחנות העשויים מפליז וזכוכית, ומזנון המתכתב עם הספרייה שליד פינת האוכל. כדי להוסיף חמימות, שולבו בקיר הטלוויזיה בריקים וגופי תאורה מפליז. בנוסף, כל הפתחים הולבשו בווילונות המעצימים את המראה האינטימי של הבית הכפרי.

מהחלל הציבורי ניתן לצאת לחצר המרכזית. החצר כוללת רחבה מרוצפת עם פרגולה מעץ, וכן בריכת גלישה ומקלחון חוץ. בעיצוב החצר הוקדשה תשומת לב רבה לבחירת הצמחייה כדי ליצור מראה חי ומרענן.

אל הקומה השנייה ניתן להגיע דרך גרם מדרגות מחופה עץ. מעל גרם המדרגות יש חלון סקיילייט המאפשר הצצה לשמיים, ומכניס הרבה אור לבית הכפרי. קומה זו, כאמור, מחולקת לשני אגפים. האגף של ההורים כולל חדר שינה, חדר ארונות, חדר רחצה עם אמבט פרי-סטנדינג, וכן יציאה למרפסת פרטית.
באגף השני נמצאים שלושה חדרי שינה מרווחים המשמשים את הילדים. בנוסף, יש בקומה חדר עבודה המשמש את בעלת הבית, שגם ממנו יש יציאה למרפסת צדית המשקיפה לחורשה.

באופן ההולם בית כפרי, הרצפה כולה מחופה בפרקט מעץ אלון. בנוסף, נבחרה פלטת צבעים בהירה, ותוכננו פרטי נגרות המדברים בשפה אחידה. לדברי האדריכל אהרון טיטינגר, הבית משקף את אורח החיים של המשפחה, זאת הודות לפרוגרמה המדויקת שנבנתה מראש. "כאדריכל שעוסק רבות בתכנון מודרני בקו נקי, מצאתי שהיציאה מאזור הנוחות מעשירה ומעוררת את היצירה", מוסיף האדריכל. "בעיני חשוב לשמור על קו עיצובי ברור ואחיד על מנת שהתוצאה תהיה הרמונית ואלגנטית".

רשימת ספקים חלקית:
מנהל פרויקט: אבי חיימג'אן
קונסטרוקטור: אהרון דניאל
מהנדס אינסטלציה: איתן אלמסי
אדריכלות נוף: מור אבידן
נגרות אומן: נגריית אבן צור
גבס: נאיה פרוייקטים
מיזוג: אופקים
איטום: משה וויס
גנן: רובין פורמן
חשמל חכם: טופ אודיו
ווילונות: איילת גיא
שולחן אוכל ושולחנות סלון: גלריית ארט
אלומיניום: וורטקס
בריקים: קרן סטון

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ


עם השראה שלקוחה משיר וסגנון נטול הגדרות שנבנה תוך כדי תנועה, הדיירים זכו בבית ייחודי שמשקף באופן מלא את אופיים

עיצוב בתים פרטיים

להתחיל מהבסיס: תכנון בית פרטי


הדיירים ביקשו ליצור הפרדה בין אזור ההורים לאזור הילדים, ולהפוך את החצר למרכז הבית. הודות למבנה ייחודי בצורת סהר, הצליח האדריכל להתאים את תכנון הבית באופן מלא לדרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

נחיתה רכה: בית כפרי למשפחה שחזרה לארץ


לאחר שהות ממושכת בחו"ל, המשפחה חזרה לארץ וביקשה לבנות כאן בית כפרי ומפנק שבו תוכל לגור ולארח בנוחות

עיצוב בתים פרטיים

כמו מלון: בית בסגנון בוטיק


הדיירים חלמו על בית מפנק בסגנון בוטיק, אך גם התעקשו לא ליפול לגחמות ולטרנדים חולפים. המעצב נענה לאתגר

תגובות

שש מיליון לא שש מאות אלף

בית נפלא. אהבתי מאד את החזיתות מבחוץ, המטבח עושה חשקקקק לבשל ולארח. לדעתי עדיף היה לוותר על פינת הישיבה האפורה- כחלחלה. החלל עמוס מדי (כמה איזורי ישיבה צריך???) שלא ייתן הרגשה של מחסן רהיטים. בכל מקרה עבודה יפהפיה ובית מעורר קנאה.

600 אלף שח לבית עם מרתף ושלוש קומןת, גינה ובריכה במפרט גבוה... נראה לא סביר.

כתיבת תגובה