כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(18739) "

אוהבים עיצוב? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

  

מה עושים במצב בו כמעט כל התקציב מושקע בקניית הבית ונותר רק סכום מוגבל ומצומצם לעיצוב ולהתאמת הבית לצרכים ולחלומות שלכם? זו בדיוק הבעיה שנתקלו בה בעלי הבית מנס ציונה. מנתח בכיר, מהנדסת חשמל ושתי בנותיהן, שרכשו קוטג' סטנדרטי בעיר השקטה ונשארו עם תקציב מצומצם מאד לעיצוב. למרות התקציב הדל יחסית ובעזרתה של האדריכלית גלית אבינועם, הצליחו לבסוף בני הזוג ליצור פינת חמד מעוצבת שמגשימה את חלומותיהם העיצוביים.

בעלי הבית פנו לאדריכלית לאחר שקנו את הבית על הנייר, אבינועם מסבירה כי השלב של  'רגע אחרי הקנייה' הוא השלב האופטימלי לפנייה לאדריכל ולהתחלת התכנון כיוון שאז ניתן עדיין לבצע שינויים בתוכנית המבנית של הבית, מה שחוסך הרבה מאד כסף בהמשך. מכיוון שלרשות המשפחה עמד תקציב מצומצם, היה חשוב לתכנן כלכלית את התקדמות הפרויקט ולנצל את כל האלמנטים המסופקים על ידי הקבלן תוך התאמתם לצורכי המשפחה ולאסתטיקה הרצויה. 

במסגרת הגישה החסכנית, המטבח, חדרי המקלחת והשירותים נבנו בתקציב מצומצם ובשימוש בחומרי חיפוי וגמר לא יקרים, מראם הכללי שודרג בעזרת אביזרים דקורטיביים שונים. הריצוף שנבחר לבית הוא ריצוף סטנדרטי שמשתלב עם העיצוב הכללי של הבית כך שפשטותו אינה מורגשת כלל. הכסף שנחסך על הריצוף הושקע בשדרוג החלונות לזגוגית משולשת שנועדה לבודד את הבית אקוסטית בשל קרבתו לכביש דו מסלולי העובר בסמוך.


הסלון

לסלון נבחר מראה צעיר ואלגנטי והותאם ריהוט שיכול להתמודד עם כלבה וחתולה חובבות הרס רהיטים. הספות משלבות גוף נירוסטה ובד דמוי עור עבה במיוחד שבעלי החיים אינם יכולים להזיק לו והוא קל מאוד לניקוי. השולחן והמזנון ממשיכים את אותה השפה העיצובית עם רגליים מנירוסטה מלוטשת ומשטחי בטון. וילונות הסלון מתפקדים גם הם כאלמנט עיצובי חשוב. הוילונות שנבחרו הם וילונות בהירים עם פסים אנכיים שיוצרים אשלייה של גובה בחלל. הוילונות ממסגרים את החלון, מספקים ספיגה אקוסטית ומסתירים את ארגז התריס.



צעיר ואלגנטי. הסלון.


גובה התקרה הסטנדרטי לא אפשר יצירה של הנמכות תקרה לצורכי תאורה ולכן שולבו גופי תאורה אחידים בכל הקומה התחתונה. האהילים מצופים בבד כותנה פשוט ויוצרים פיזור אור אחיד ורך שנועד לחמם את האווירה בחלל.



מיקום אידאלי. הקמין.


לבעלת הבית היה מאוד חשוב לשלב קמין בבית, למרות שהאקלים הישראלי לא מצריך עבודה שלו ברוב חודשי השנה. מציאת מיקום אידיאלי לקמין הייתה אתגר לא פשוט ולבסוף הוחלט למקם אותו מתחת לגרם המדרגות, מיקום זה מקצה לקמין נקודה מרכזית בבית אך מבלי שיפריע בחודשים שהוא איננו בשימוש ובנוסף מאפשר גם את חימום הקומה עליונה. הקמין שנבחר הוא קמין קלאסי מברזל יצוק ומאחוריו שולבו אבני סיליקט מבוקעות שנותנות טקסטורה ועניין ומתפקדות כמסה טרמית שמפזרת את החום בצורה טובה יותר. כדי לנצל את החלל המת שנוצר מתחת למדרגות נבנתה נישה שקועה מגבס עם אלמנטים דקורטיביים המשמשת לאחסון ונוי.


מטבח ופינת אוכל

המטבח תוכנן מהיסוד כדי שיתאים לצורכי המשפחה, חלוקת המטבח מאפשר חדר אוכל מרווח הצופה לגינה ומטבח עם נפח אחסון גדול במיוחד. ארונות המטבח מצופים בפורמייקה מבריקה בצבע שמנת עם שיש פשוט מאבן קיסר. פסיפס עשיר ומבריק בגווני חום ובז' וידיות נירוסטה גדולות משדרגים את מראה המטבח ויוצרים תחושה מודרנית ואלגנטית.


ידיות נירוסטה. שדרוג מראה המטבח.


למשפחה היה שולחן אוכל עתיק מעץ אלון כבד, השולחן שנמצא איתם שנים, קסם והיסטוריה משפחתית, מטעמים נוסטלגיים ומטעמי תקציב ובעזרת החלפה של הכסאות המקוריים שלו בחדשים, נחסכה קנייה של שולחן חדש. כיסאות עם רגלי ניקל וריפוד עור מבריק שנבחרו, יצרו חיבור בין הקלאסי למודרני.



חיבור בין מודרני לקלאסי. שולחן האוכל המשפחתי.


הקומה העליונה

אחת הדרישות המרכזיות של בעלי הבית בשלבי התכנון הראשוניים הייתה ליצור חדרים גדולים יותר, בעזרת הזזה של מספר קירות בשלב הבנייה ההתחלתי נוצרו חדרים מרווחים יותר להורים ולילדות. למעצבת היה חשוב גם להתאים את עיצוב החדרים לאופי של האנשים שצריכים לחיות בחדרים אלו.


חדר תיכוניסטית

החדר של הבת הצעירה משדר אווירה חמה ונינוחה, שמתאימה לתיכוניסטית. מכיוון שהנערה סובלת מאסתמה חריפה היה חשוב להשתמש בטקסטיל שמתנקה בקלות ברמה יום יומית מבלי להתפשר על האסתטיקה הסופית. לוחות מבודדים המצופים בבד דמוי עור המתנקה בקלות, הוצבו מסביב למיטה כדי לבודד את הקור החודר מהקירות החיצוניים. וילונות, כיסוי מיטה ושטיח בגוונים בהירים של לבן וורוד בהיר מתחברים לקירות הצבועים בגוון בננה ויוצרים מראה רענן ומאוזן.



חדר נערה. מראה רענן.

בצידו השני של החדר ממוקמים פוף ורוד ושידת מגירות ירוקה הממשיכים את קו העיצוב הרענן והצעיר.



 

חדר הורים 

ריהוט מעץ אלון כהה הנותן נוכחות אלגנטית ובוגרת קובע את האווירה בחדר הורים, קירות בגוון בז' המשלב תתי גוונים של ורוד וכתום מחמיאים לריהוט הקלאסי ומבליטים אותו. שימוש בפליז באלמנטים כמו ידיות ובסיס המיטה הופך אותם לתכשיטים המאבזרים את הרהיטים. שידת מגירות מחולקות מאחסנת תכשיטים, עניבות ואביזרים נוספים בסדר מופתי.



ריהוט קלאסי. חדר ההורים.


חדר הרחצה

שימוש בגוונים של ירוק בחדר הרחצה יצרו תחושה רעננה ונקייה. נבחר ריצוף בגוון ירוק וחיפוי קירות בצבע לבן עם גימור של פס ירקרק. 



חדר הרחצה. ירוק, נקי ומרענן.


שילוב של ארון אחסון רחב ומראה עגולה וגדולה שידרגו המראה הכללי של החדר.




עליית הגג

הוחלט לנצל את האופציה של עליית הגג כדי לתת מענה לצורך של ההורים בחלל עבודה גדול שיכול גם לתפקד כחדר אירוח נוח. בחלקים גדולים מעליית הגג לא היה גובה מספיק לעמידה ולכן היה צריך לתכנן מחדש את החלל על מנת לנצל אותו בצורה הטובה ביותר. עליית הגג כולה נצבעה בלבן כדי  ליצור תחושה אוורירית וגדולה. על מנת להכניס חיים לחלל, הקיר המרכזי כוסה בטפט דינמי של פרחים וציפורים בגוונים של ירוק עם נגיעות של כתום וכחול.



להכניס חיים לחלל. טפט צבעוני ודינמי. 


משני צידי הקיר מוקמו המיטה וחדר השירותים. האמבטיה והכיור הוצבו באופן חופשי בחלל באזורים משופעים יותר וכך נוצר חלל רחצה פתוח ומעניין. עליית הגג צויידה גם במטבחון קטן מפורמייקה לבנה פשוטה ששודרגה בעזרת ידיות קריסטלים אלגנטיות.  לאחר שמוקמו כל האלמנטים בחלל, הוחלט היכן לפתוח חלונות בגג כדי לאפשר כניסה מקסימלית של אור יום וכדי לכוון את נקודות המבט של האורחים לשמיים.

עם תכנון תקציבי ומבני נכון וניצול מקסימלי של עבודת הקבלן בבית, הצליחה האדריכלית ליצור בית אלגנטי, נוח ומתוחכם שכל חלק בו משקף את אופי האנשים שחיים בו ואת צרכיהם. שילוב של חומרים פשוטים עם אביזרים יוקרתיים ושדרוג של ריהוט קיים אפשרו למשפחה לקבל את בית החלומות שרצו וזאת למרות התקציב המצומצם שעמד לרשותם.    

אהבתם את הבית? כתבו לנו בתגובות

 

" ["image"]=> string(145) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/בית בנס ציונה/234salonmain.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(145) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/בית בנס ציונה/748salonmain.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  נס ציונה: מגשימים חלום בתקציב מצומצם

נס ציונה: מגשימים חלום בתקציב מצומצם

שילוב של חומרים פשוטים ואביזרים יוקרתיים ושדרוג של ריהוט קיים אפשרו לבני זוג שנותרו עם תקציב מוגבל, לעצב את בית חלומותיהם

מאת: בר אילוטוביץ צילום:


אוהבים עיצוב? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

  

מה עושים במצב בו כמעט כל התקציב מושקע בקניית הבית ונותר רק סכום מוגבל ומצומצם לעיצוב ולהתאמת הבית לצרכים ולחלומות שלכם? זו בדיוק הבעיה שנתקלו בה בעלי הבית מנס ציונה. מנתח בכיר, מהנדסת חשמל ושתי בנותיהן, שרכשו קוטג' סטנדרטי בעיר השקטה ונשארו עם תקציב מצומצם מאד לעיצוב. למרות התקציב הדל יחסית ובעזרתה של האדריכלית גלית אבינועם, הצליחו לבסוף בני הזוג ליצור פינת חמד מעוצבת שמגשימה את חלומותיהם העיצוביים.

בעלי הבית פנו לאדריכלית לאחר שקנו את הבית על הנייר, אבינועם מסבירה כי השלב של  'רגע אחרי הקנייה' הוא השלב האופטימלי לפנייה לאדריכל ולהתחלת התכנון כיוון שאז ניתן עדיין לבצע שינויים בתוכנית המבנית של הבית, מה שחוסך הרבה מאד כסף בהמשך. מכיוון שלרשות המשפחה עמד תקציב מצומצם, היה חשוב לתכנן כלכלית את התקדמות הפרויקט ולנצל את כל האלמנטים המסופקים על ידי הקבלן תוך התאמתם לצורכי המשפחה ולאסתטיקה הרצויה. 

במסגרת הגישה החסכנית, המטבח, חדרי המקלחת והשירותים נבנו בתקציב מצומצם ובשימוש בחומרי חיפוי וגמר לא יקרים, מראם הכללי שודרג בעזרת אביזרים דקורטיביים שונים. הריצוף שנבחר לבית הוא ריצוף סטנדרטי שמשתלב עם העיצוב הכללי של הבית כך שפשטותו אינה מורגשת כלל. הכסף שנחסך על הריצוף הושקע בשדרוג החלונות לזגוגית משולשת שנועדה לבודד את הבית אקוסטית בשל קרבתו לכביש דו מסלולי העובר בסמוך.


הסלון

לסלון נבחר מראה צעיר ואלגנטי והותאם ריהוט שיכול להתמודד עם כלבה וחתולה חובבות הרס רהיטים. הספות משלבות גוף נירוסטה ובד דמוי עור עבה במיוחד שבעלי החיים אינם יכולים להזיק לו והוא קל מאוד לניקוי. השולחן והמזנון ממשיכים את אותה השפה העיצובית עם רגליים מנירוסטה מלוטשת ומשטחי בטון. וילונות הסלון מתפקדים גם הם כאלמנט עיצובי חשוב. הוילונות שנבחרו הם וילונות בהירים עם פסים אנכיים שיוצרים אשלייה של גובה בחלל. הוילונות ממסגרים את החלון, מספקים ספיגה אקוסטית ומסתירים את ארגז התריס.



צעיר ואלגנטי. הסלון.


גובה התקרה הסטנדרטי לא אפשר יצירה של הנמכות תקרה לצורכי תאורה ולכן שולבו גופי תאורה אחידים בכל הקומה התחתונה. האהילים מצופים בבד כותנה פשוט ויוצרים פיזור אור אחיד ורך שנועד לחמם את האווירה בחלל.



מיקום אידאלי. הקמין.


לבעלת הבית היה מאוד חשוב לשלב קמין בבית, למרות שהאקלים הישראלי לא מצריך עבודה שלו ברוב חודשי השנה. מציאת מיקום אידיאלי לקמין הייתה אתגר לא פשוט ולבסוף הוחלט למקם אותו מתחת לגרם המדרגות, מיקום זה מקצה לקמין נקודה מרכזית בבית אך מבלי שיפריע בחודשים שהוא איננו בשימוש ובנוסף מאפשר גם את חימום הקומה עליונה. הקמין שנבחר הוא קמין קלאסי מברזל יצוק ומאחוריו שולבו אבני סיליקט מבוקעות שנותנות טקסטורה ועניין ומתפקדות כמסה טרמית שמפזרת את החום בצורה טובה יותר. כדי לנצל את החלל המת שנוצר מתחת למדרגות נבנתה נישה שקועה מגבס עם אלמנטים דקורטיביים המשמשת לאחסון ונוי.


מטבח ופינת אוכל

המטבח תוכנן מהיסוד כדי שיתאים לצורכי המשפחה, חלוקת המטבח מאפשר חדר אוכל מרווח הצופה לגינה ומטבח עם נפח אחסון גדול במיוחד. ארונות המטבח מצופים בפורמייקה מבריקה בצבע שמנת עם שיש פשוט מאבן קיסר. פסיפס עשיר ומבריק בגווני חום ובז' וידיות נירוסטה גדולות משדרגים את מראה המטבח ויוצרים תחושה מודרנית ואלגנטית.


ידיות נירוסטה. שדרוג מראה המטבח.


למשפחה היה שולחן אוכל עתיק מעץ אלון כבד, השולחן שנמצא איתם שנים, קסם והיסטוריה משפחתית, מטעמים נוסטלגיים ומטעמי תקציב ובעזרת החלפה של הכסאות המקוריים שלו בחדשים, נחסכה קנייה של שולחן חדש. כיסאות עם רגלי ניקל וריפוד עור מבריק שנבחרו, יצרו חיבור בין הקלאסי למודרני.



חיבור בין מודרני לקלאסי. שולחן האוכל המשפחתי.


הקומה העליונה

אחת הדרישות המרכזיות של בעלי הבית בשלבי התכנון הראשוניים הייתה ליצור חדרים גדולים יותר, בעזרת הזזה של מספר קירות בשלב הבנייה ההתחלתי נוצרו חדרים מרווחים יותר להורים ולילדות. למעצבת היה חשוב גם להתאים את עיצוב החדרים לאופי של האנשים שצריכים לחיות בחדרים אלו.


חדר תיכוניסטית

החדר של הבת הצעירה משדר אווירה חמה ונינוחה, שמתאימה לתיכוניסטית. מכיוון שהנערה סובלת מאסתמה חריפה היה חשוב להשתמש בטקסטיל שמתנקה בקלות ברמה יום יומית מבלי להתפשר על האסתטיקה הסופית. לוחות מבודדים המצופים בבד דמוי עור המתנקה בקלות, הוצבו מסביב למיטה כדי לבודד את הקור החודר מהקירות החיצוניים. וילונות, כיסוי מיטה ושטיח בגוונים בהירים של לבן וורוד בהיר מתחברים לקירות הצבועים בגוון בננה ויוצרים מראה רענן ומאוזן.



חדר נערה. מראה רענן.

בצידו השני של החדר ממוקמים פוף ורוד ושידת מגירות ירוקה הממשיכים את קו העיצוב הרענן והצעיר.



 

חדר הורים 

ריהוט מעץ אלון כהה הנותן נוכחות אלגנטית ובוגרת קובע את האווירה בחדר הורים, קירות בגוון בז' המשלב תתי גוונים של ורוד וכתום מחמיאים לריהוט הקלאסי ומבליטים אותו. שימוש בפליז באלמנטים כמו ידיות ובסיס המיטה הופך אותם לתכשיטים המאבזרים את הרהיטים. שידת מגירות מחולקות מאחסנת תכשיטים, עניבות ואביזרים נוספים בסדר מופתי.



ריהוט קלאסי. חדר ההורים.


חדר הרחצה

שימוש בגוונים של ירוק בחדר הרחצה יצרו תחושה רעננה ונקייה. נבחר ריצוף בגוון ירוק וחיפוי קירות בצבע לבן עם גימור של פס ירקרק. 



חדר הרחצה. ירוק, נקי ומרענן.


שילוב של ארון אחסון רחב ומראה עגולה וגדולה שידרגו המראה הכללי של החדר.




עליית הגג

הוחלט לנצל את האופציה של עליית הגג כדי לתת מענה לצורך של ההורים בחלל עבודה גדול שיכול גם לתפקד כחדר אירוח נוח. בחלקים גדולים מעליית הגג לא היה גובה מספיק לעמידה ולכן היה צריך לתכנן מחדש את החלל על מנת לנצל אותו בצורה הטובה ביותר. עליית הגג כולה נצבעה בלבן כדי  ליצור תחושה אוורירית וגדולה. על מנת להכניס חיים לחלל, הקיר המרכזי כוסה בטפט דינמי של פרחים וציפורים בגוונים של ירוק עם נגיעות של כתום וכחול.



להכניס חיים לחלל. טפט צבעוני ודינמי. 


משני צידי הקיר מוקמו המיטה וחדר השירותים. האמבטיה והכיור הוצבו באופן חופשי בחלל באזורים משופעים יותר וכך נוצר חלל רחצה פתוח ומעניין. עליית הגג צויידה גם במטבחון קטן מפורמייקה לבנה פשוטה ששודרגה בעזרת ידיות קריסטלים אלגנטיות.  לאחר שמוקמו כל האלמנטים בחלל, הוחלט היכן לפתוח חלונות בגג כדי לאפשר כניסה מקסימלית של אור יום וכדי לכוון את נקודות המבט של האורחים לשמיים.

עם תכנון תקציבי ומבני נכון וניצול מקסימלי של עבודת הקבלן בבית, הצליחה האדריכלית ליצור בית אלגנטי, נוח ומתוחכם שכל חלק בו משקף את אופי האנשים שחיים בו ואת צרכיהם. שילוב של חומרים פשוטים עם אביזרים יוקרתיים ושדרוג של ריהוט קיים אפשרו למשפחה לקבל את בית החלומות שרצו וזאת למרות התקציב המצומצם שעמד לרשותם.    

אהבתם את הבית? כתבו לנו בתגובות

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שובר מוסכמות: סגנון מינימליסטי עם טוויסט


הדיירים ביקשו בית בסגנון מינימליסטי בגווני שחור-לבן, אך המעצבת העזה והוסיפה נגיעות מרעננות של צבע

עיצוב בתים פרטיים

יחיד ומיוחד: עיצוב בית במראה אחר


בעיצוב הבית הזה הלקוחות היו "חלק מהיצירה". כתוצאה מכך, התקבל בית ייחודי שמתאים בדיוק לאופיים ולטעמם

עיצוב בתים פרטיים

עבודת שטח: הרחבת בית ירושלמי ישן


הדיריים רכשו בית ישן אך לא היו מרוצים מגודלו. בזכות הרחבת הבית, המעצבת הצליחה למלא את כל דרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

יש מאין: בניית בית מהיסוד


משפחה צעירה רכשה שטח בהרחבה של קיבוץ בית אלפא, ויצאה לתהליך מרגש של בניית בית חלומותיה

תגובות

כתיבת תגובה