כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(11125) "

הדיירים: זוג + 3 ילדים

המקום: בנימינה
השטח: 220 מ"ר בנוי
עיצוב פנים: עידית בן דב
 
מדי פעם אנחנו נתקלים במעצבי פנים שהגיעו אל התחום דווקא מעולם אחר לחלוטין, וכך גם במקרה של הבית בו אנחנו מבקרים הפעם שעוצב על ידי הדיירת שגרה בו – מעצבת פנים שעברה הסבה ועזבה את תחום הייעוץ הארגוני ופנתה אל החלום האמיתי שלה. את "עבודת חייה" עשתה עידית בן דב, תוך כדי הלימודים, על ביתה הפרטי כשבאותה התקופה רכשה בית מקבלן וכבר בשלב התוכניות נכנסה לתמונה עם חלוקה מחודשת של החללים הפנמיים והגבהה של התקרה עד לכדי שלושה מטרים.  
 
לעיצוב הבית עצמו נבחר סגנון אקלקטי תוך שילוב אביזרים וצבעים מודרניים יחד עם אלמנטים כפריים וכדי להכניס חום פנימה רוצף הבית בעץ אלון תלת שכבתי, כקונטרסט לקירות הלבנים ולמטבח הנקי והקר יחסית. הסלון התאבזר בשטיח שאגי אפרפר ווילונות לבנים חצי שקופים שמעדנים את החדר ושני הפרטים הבולטים ביותר לעין כאן הם התמונה הצבעונית שנקנתה במיוחד ומנורת קשת דומיננטית שנרכשה שנתיים קודם לכן והתלבשה כמו קישוט בסלון החדש. כאן שולבו גם פסי צבירה לבנים נטמעים ופונקציונאליים, בצמוד לקיר ולא במרכז התקרה, כדי לא לגנוב פוקוס מאותה מנורה. 
 

אבני סיליקט וגינה מעוצבת מקבלים את פני הבאים לבית 
 

שילוב של מודרני וכפרי. מבט אל פינת האוכל והסלון 
 
הנוף נכנס פנימה ישר אל הסלון
 
 
בסמוך לסלון ניצבת פינת אוכל בריהוט עץ והארון התואם שנשמרו מהבית הקודם. המטבח המודרני נבנה בהזמנה אישית מנגר כשאת המראה נקי של השלייפלק הלבן בעל אחוזי הברק הגבוהים שובר אי עבודה עשוי בוצ'ר אלון. לתוכנית המטבח המקורית של הבית נוספה גם דלת כניסה היישר מהחניה, שהתגלתה כמאוד פונקציונאלית, ונעשתה הנמכת תקרה כדי לשלב בה פסי תאורה ומזגן. 
 

השולחן והארון הגיעו עוד מהבית הקודם. פינת האוכל 
 

את הברק שובר משטח העץ של אי העבודה 
 
מבט מהמטבח אל הסלון 
 
אבל המהפך הגדול של הבית היה דווקא בחדר השינה של ההורים. במקור היה זה חדר קטן יחסית ובכדי להתאימו לסטנדרטים של בעלי הדירה הוחלט לחבר את המסדרון שמוביל לחדר, את הממ"ד שהפך לחדר ארונות ואת שירותי האורחים שהועברו אל מתחת למדרגות ליחידת הורים גדולה.  השינוי הפנימי יצר מצב בו ניתן לראות את דלת חדר השינה כבר מהכניסה לבית ומהסלון, מה שעשוי להיות בעיה עבור חלק מבעלי הבתים אבל כאן דווקא הוחלט שלא להצניע את הפתח אלא להכפיל את הגודל של הדלת ולהגביה אותה ובכך ליצור ממש כניסה מלכותית לסוויטת ההורים.
 
בתוך יחידת ההורים נצבות שתי דלתות דומות המובילות לחדר הרחצה, כשאת המראות כאן מחליפים חלונות שקופים. חדר הרחצה מאובזר במקלחון, שירותים, ארון אמבטיה ארוך וחלון גדול שמכוסה בוילון בלבד, כדי לאפשר פרטיות ועדיין להכניס אור בצורה קבועה מבלי שיהיה צורך לפתוח ולסגור את התריס בכל כניסה חטופה לחדר. ספסל ושטיח שאגי בצבע לבן שמנת מכניסים רכות ונעימות לחדר השינה ומצדי המיטה בולטים שני גופי תאורה שעל אף צורתם הייחודית וחוסר הגבולות דווקא משתלבים בהרמוניה בחלל, כיוון שעשויים מחומר טבעי וצבעם שקט.
 

גופי התאורה מעט משונים אבל משתלבים מצוין בחלל
 

פינת עבודה קטנה בחדר השינה
 

כניסה אל חדר הרחצה
 

חדר הרחצה
 
רוצים גם?
כיורים מעוצבים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
ארונות לאמבטיה: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

מבט בחדר הרחצה
  
 
עם נוף קסום אל מצודת שוני, זיכרון יעקב והשטחים החקלאיים באזור היה חשוב למעצבת לטפח גם את החלק החיצוני של הבית. הקירות החיצוניים חופו לבני סיליקט ושביל הכניסה רוצף באבן אפורה ואת הגינה החשופה תכננו כך שלא תהיה בחלקה הקדמי צמחייה גבוהה שתסתיר דבר מהנוף. נגיעות עיצוביות של מערכת ישיבה, כריות, נרות ופרחים משלימים באופן מוחלט את האווירה ומלמדים שוב עד כמה הדברים הקטנים הם אלה שלרוב עושים את ההבדל הכי גדול בבית. 
 

עולים למעלה
 

ריהוט מוקפד ונגיעות של עיצוב גם בחוץ
 
 

הגינה המטופחת
 

מבט אל חלקו האחורי של הבית
  
 

רשימת ספקים חלקית:
דלת הכניסה: דור לדור בע"מ
פרקט: שולי איווניר
פרופילים: פ.א. כוכב, קליל
כורסאות ומנורת סלון: סיאם
ספסל ומנורות בחדר שינה: סיאם
שולחן סלון: האסם
פינת עבודה בחדר שינה: וסטו 
וילונות: אשכנזי עציון
גינה: אדריכל גנים אורון פרי
כלים סניטריים: חסון פ.ע. בע"מ

 
אהבתם את הבית? הנה עוד כמה שיעשו לכם כיף בעיניים:
וילה מעוצבת בזכרון יעקב
וילה מעוצבת באמצע הבוסתן
" ["image"]=> string(136) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/בנימינה בן דב/234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(136) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/בנימינה בן דב/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  נעים בעיניים: בית מעוצב בבנימינה

נעים בעיניים: בית מעוצב בבנימינה

נוף אל הטבע הירוק, ריהוט שמשלב בין כמה סגנונות ותחושה אמיתית של כיף בעיניים: ביקור בבית מעוצב במושבה הוותיקה

מאת: יוליה ברודסקי גזית צילום:


הדיירים: זוג + 3 ילדים

המקום: בנימינה
השטח: 220 מ"ר בנוי
עיצוב פנים: עידית בן דב
 
מדי פעם אנחנו נתקלים במעצבי פנים שהגיעו אל התחום דווקא מעולם אחר לחלוטין, וכך גם במקרה של הבית בו אנחנו מבקרים הפעם שעוצב על ידי הדיירת שגרה בו – מעצבת פנים שעברה הסבה ועזבה את תחום הייעוץ הארגוני ופנתה אל החלום האמיתי שלה. את "עבודת חייה" עשתה עידית בן דב, תוך כדי הלימודים, על ביתה הפרטי כשבאותה התקופה רכשה בית מקבלן וכבר בשלב התוכניות נכנסה לתמונה עם חלוקה מחודשת של החללים הפנמיים והגבהה של התקרה עד לכדי שלושה מטרים.  
 
לעיצוב הבית עצמו נבחר סגנון אקלקטי תוך שילוב אביזרים וצבעים מודרניים יחד עם אלמנטים כפריים וכדי להכניס חום פנימה רוצף הבית בעץ אלון תלת שכבתי, כקונטרסט לקירות הלבנים ולמטבח הנקי והקר יחסית. הסלון התאבזר בשטיח שאגי אפרפר ווילונות לבנים חצי שקופים שמעדנים את החדר ושני הפרטים הבולטים ביותר לעין כאן הם התמונה הצבעונית שנקנתה במיוחד ומנורת קשת דומיננטית שנרכשה שנתיים קודם לכן והתלבשה כמו קישוט בסלון החדש. כאן שולבו גם פסי צבירה לבנים נטמעים ופונקציונאליים, בצמוד לקיר ולא במרכז התקרה, כדי לא לגנוב פוקוס מאותה מנורה. 
 

אבני סיליקט וגינה מעוצבת מקבלים את פני הבאים לבית 
 

שילוב של מודרני וכפרי. מבט אל פינת האוכל והסלון 
 
הנוף נכנס פנימה ישר אל הסלון
 
 
בסמוך לסלון ניצבת פינת אוכל בריהוט עץ והארון התואם שנשמרו מהבית הקודם. המטבח המודרני נבנה בהזמנה אישית מנגר כשאת המראה נקי של השלייפלק הלבן בעל אחוזי הברק הגבוהים שובר אי עבודה עשוי בוצ'ר אלון. לתוכנית המטבח המקורית של הבית נוספה גם דלת כניסה היישר מהחניה, שהתגלתה כמאוד פונקציונאלית, ונעשתה הנמכת תקרה כדי לשלב בה פסי תאורה ומזגן. 
 

השולחן והארון הגיעו עוד מהבית הקודם. פינת האוכל 
 

את הברק שובר משטח העץ של אי העבודה 
 
מבט מהמטבח אל הסלון 
 
אבל המהפך הגדול של הבית היה דווקא בחדר השינה של ההורים. במקור היה זה חדר קטן יחסית ובכדי להתאימו לסטנדרטים של בעלי הדירה הוחלט לחבר את המסדרון שמוביל לחדר, את הממ"ד שהפך לחדר ארונות ואת שירותי האורחים שהועברו אל מתחת למדרגות ליחידת הורים גדולה.  השינוי הפנימי יצר מצב בו ניתן לראות את דלת חדר השינה כבר מהכניסה לבית ומהסלון, מה שעשוי להיות בעיה עבור חלק מבעלי הבתים אבל כאן דווקא הוחלט שלא להצניע את הפתח אלא להכפיל את הגודל של הדלת ולהגביה אותה ובכך ליצור ממש כניסה מלכותית לסוויטת ההורים.
 
בתוך יחידת ההורים נצבות שתי דלתות דומות המובילות לחדר הרחצה, כשאת המראות כאן מחליפים חלונות שקופים. חדר הרחצה מאובזר במקלחון, שירותים, ארון אמבטיה ארוך וחלון גדול שמכוסה בוילון בלבד, כדי לאפשר פרטיות ועדיין להכניס אור בצורה קבועה מבלי שיהיה צורך לפתוח ולסגור את התריס בכל כניסה חטופה לחדר. ספסל ושטיח שאגי בצבע לבן שמנת מכניסים רכות ונעימות לחדר השינה ומצדי המיטה בולטים שני גופי תאורה שעל אף צורתם הייחודית וחוסר הגבולות דווקא משתלבים בהרמוניה בחלל, כיוון שעשויים מחומר טבעי וצבעם שקט.
 

גופי התאורה מעט משונים אבל משתלבים מצוין בחלל
 

פינת עבודה קטנה בחדר השינה
 

כניסה אל חדר הרחצה
 

חדר הרחצה
 
רוצים גם?
כיורים מעוצבים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
ארונות לאמבטיה: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

מבט בחדר הרחצה
  
 
עם נוף קסום אל מצודת שוני, זיכרון יעקב והשטחים החקלאיים באזור היה חשוב למעצבת לטפח גם את החלק החיצוני של הבית. הקירות החיצוניים חופו לבני סיליקט ושביל הכניסה רוצף באבן אפורה ואת הגינה החשופה תכננו כך שלא תהיה בחלקה הקדמי צמחייה גבוהה שתסתיר דבר מהנוף. נגיעות עיצוביות של מערכת ישיבה, כריות, נרות ופרחים משלימים באופן מוחלט את האווירה ומלמדים שוב עד כמה הדברים הקטנים הם אלה שלרוב עושים את ההבדל הכי גדול בבית. 
 

עולים למעלה
 

ריהוט מוקפד ונגיעות של עיצוב גם בחוץ
 
 

הגינה המטופחת
 

מבט אל חלקו האחורי של הבית
  
 

רשימת ספקים חלקית:
דלת הכניסה: דור לדור בע"מ
פרקט: שולי איווניר
פרופילים: פ.א. כוכב, קליל
כורסאות ומנורת סלון: סיאם
ספסל ומנורות בחדר שינה: סיאם
שולחן סלון: האסם
פינת עבודה בחדר שינה: וסטו 
וילונות: אשכנזי עציון
גינה: אדריכל גנים אורון פרי
כלים סניטריים: חסון פ.ע. בע"מ

 
אהבתם את הבית? הנה עוד כמה שיעשו לכם כיף בעיניים:

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

אנרגיה חדשה: השינוי שפתח את הבית


בזכות ביטול קירות מיותרים, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך למרחב פתוח ומואר שמחבר היטב בין הפנים והחוץ

עיצוב בתים פרטיים

הפרד ומשול: עיצוב בית דו משפחתי


עם קירות משותפים ושכנים קרובים מאד, תכנון ועיצוב בית דו משפחתי הוא אתגר ממש לא פשוט

עיצוב בתים פרטיים

פרובנס מאחורייך: בית כפרי בעיצוב על זמני


על שטח של חצי דונם בגן יבנה נמצא בית כפרי שמוכיח שלא צריך לעלות על מטוס בשביל להרגיש קצת אירופה

עיצוב בתים פרטיים

שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ


עם השראה שלקוחה משיר וסגנון נטול הגדרות שנבנה תוך כדי תנועה, הדיירים זכו בבית ייחודי שמשקף באופן מלא את אופיים

תגובות

כתיבת תגובה