כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  סגנון קלאסי פוגש מינימליזם עכשווי

סגנון קלאסי פוגש מינימליזם עכשווי

עיצוב מחדש ונכונות לשלב בין סגנונות, הביאו ליצירת דירה שמפגישה בין הסגנון הקלאסי האירופאי לסגנון המינימליסטי העכשווי

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: שירן כרמל


הדיירים: זוג + 2 בנות
המיקום: צפון הארץ
השטח: 80 מ"ר + 150 מ"ר גינה
התקציב: 300,000 ₪
עיצוב פנים והום סטיילינג: שרה ברוך

זוג הייטיקיסטים ביקשו לעצב מחדש את קומת הקרקע של ביתם וגם את החצר. מעצבת הפנים שרה ברוך שקיבלה לידיה את הפרויקט, הופתעה לגלות שלמרות העיסוק של בני הזוג, הם גם חובבים עיצוב ואוהבים במיוחד את הסגנון הקלאסי האירופאי.
"הסגנון הקלאסי הזה שונה מאד מהעיצוב המינימליסטי של סביבת העבודה שלהם, אבל אני מאד אוהבת לשלב בין סגנונות", אומרת המעצבת. "בעיני השילוב יוצר מתח מעניין מאוד וקשר אלגנטי בין העבר להווה ואפילו לעתיד".

הבקשה העיקרית של הדיירים הייתי לרענן את מראה הבית, שלא עודכן במשך עשור. בנוסף הם ביקשו להתאים את החללים השונים לצורכי המשפחה שהשתנו. בין היתר הוחלט לתכנן מחדש את המטבח שכבר היה צר וקטן עבור המשפחה. במסגרת השינויים, הוגדלו החלונות במטבח וגם תוכנן דלפק אוכל נוח הפונה אל קיר שעליו תלויות תמונות משפחתיות.
בסמוך למטבח נמצאת פינת האוכל, שגם היא זכתה לעיצוב מחדש. אמנם הוחלט להשאיר את השולחן הקודם, אך הכיסאות הישנים הוחלפו בכיסאות בהירים. בנוסף, תוכננה שם תאורה ההולמת את הסגנון הקלאסי של הבית.

גם אזור הסלון קיבל תשומת לב רבה, ועוצב בהתאם לסגנון הקלאסי. פלטת הגוונים שנבחרה אליו נעה בין גווני בז' ומוקה, ומשתלבת היטב במראה הבית. בנוסף, יש בסלון נגיעות של צבע שמוכנסות דרך שידת הטלוויזיה האדומה והכורסא הוורודה. התמונה שתלויה מאחורי הספה נותנת גם היא ביטוי לשני הצבעים האלה. השטיח בסלון מוסיף למרחב טקסטורה עדינה שמסייעת ביצירת סימפוניה הרמונית של צבעים וצורות.
שינוי מהותי נוסף בסלון היה הכפלת גודלה של הוויטרינה. מהלך זה אפשר חדירה משמעותית של אור טבעי, וגם פתח את הבית אל עבר החצר.

דרישה חשובה נוספת של בעלי הבית הייתה לתכנן חדר עבודה שיהיה פתוח אל החלל המרכזי, אך בו בזמן גם יאפשר להתנתק מההתרחשות בבית. הפתרון לכך הושג הודות למחיצת זכוכית שמפרידה בין חדר העבודה לסלון. מחיצה זו מאפשרת לשמור על קשר עין בין שני החללים, אך במקביל יוצרת הפרדה אקוסטית חיונית. המחיצה קיבלה מסגרת אלומיניום אדומה, ובכך התחברה אל העמוד האדום שהיה בדירה עוד קודם ואל שידת הטלוויזיה האדמדמה.
בסיומו של תהליך העיצוב המחודש, התקבלה דירה שמשלבת בין סגנון קלאסי אירופאי למינימליזם עכשווי. "עונג צרוף היה ללוות את זוג ההייטקיסטים המצחיקים הללו ואת בנותיהם המתוקות ולעצב את ביתם בסגנון שכל כך קרוב ללבי", מסכמת מעצבת הפנים שרה ברוך.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מהכפר לעיר: מכניסים לבית סגנון עיצוב חדש


הדיירים רצו להפוך בית כפרי לבית אורבני במראה עכשווי. מעצבת הפנים מיהרה לעזור להם, ויצקה בכל חלל וחלל סגנון עיצוב חדש ומרענן

עיצוב בתים פרטיים

סגנון קלאסי פוגש מינימליזם עכשווי


עיצוב מחדש ונכונות לשלב בין סגנונות, הביאו ליצירת דירה שמפגישה בין הסגנון הקלאסי האירופאי לסגנון המינימליסטי העכשווי

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב שכולו תכלת: בית קיבוץ באווירה רגועה


הדיירים עברו לבית בקיבוץ אבל לא היו בטוחים איך הם רוצים לעצב אותו. דבר אחד היה ברור: צריכים להיות של גוונים של תכלת, והרבה

עיצוב בתים פרטיים

מתאים בול: לפעמים כמה שינויים בבית זה כל מה שצריך לעשות


במשך שלוש שנים חיפשה המשפחה את מרחב המגורים האידאלי עבורה, עד שנאלצה להתפשר. מעצבת הפנים דאגה להכניס שינויים בבית שנרכש, וכך התאימה אותו בדיוק לצורכי המשפחה

תגובות

כתיבת תגובה