בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  סטייל אנגלי בישראל: בית מעוצב בשרון

סטייל אנגלי בישראל: בית מעוצב בשרון

בית פרטי שנבנה בשיטה שנהוגה בבניית בתי קירור ועם בחירה בצבעוניות וריהוט אנגלי כבד. התוצאה: הרבה יותר קלילה מהצפוי

מאת: מרב שדה, מגזין בניין ודיור צילום: אלעד שריג


אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!


מי שנכנס דרך השער של הבית הזה ופוסע בשביל המרוצף לעבר דלת הכניסה קולט את מטרת האדריכל שעבד כאן: ליצור כניסה הדרגתית לאווירת הבית. השביל מחולק למקטעים ומכל אחד מהם מראה חזית הבית משתנה. "האדם שנכנס מהרחוב זקוק לזמן שבו הוא יכול לעבור ממצב מנטלי של רחוב למצב מנטלי של בית", מסביר אודי מן, האדריכל שתכנן את הבית. הבית הגדול, השוכן באחת השכונות באזור השרון, מחולק לאזורים ולתת אזורים. יש אזור אירוח רשמי הנמצא משמאל לכניסה ומימין חללי התכנסות למשפחה וחדרי השינה שגם הם מחולקים: בחלק אחד אגף ההורים וחדרי התאומים הקטנים והחלק השני כולל את חדרי הילדים הבוגרים וחדרי לינה לאורחים. אגפי השינה מנותקים מהחלל הציבורי על ידי דלתות עבות ומבודדות.

 

כניסה לבית
לבית כזה צריך להכנס לאט. 

 

עיצוב פנים

 

למרות גודלו ומבנהו המוארך של הבית, התנועה והזרימה בו נכונות ולא מבלבלות. "בכל חלק של הבית חשבנו מי הם המתגוררים והמשתמשים בו ועם מחשבה זו תכננו את החללים", מסביר מן. "במיוחד שמנו דגש על תכנון המטבח, שהוא שונה מבתים רבים. היה ברור שהוא יהווה חלק מרכזי בבית, יחובר לפינת האוכל, יהיה קרוב לחצר הפנימית, שבה פינת אוכל ואירוח נוספת, ושיהיה פתוח משלושה כיוונים לפחות". למטבח חלק חשוב בחיי המשפחה כי בעלת הבית היא שפית שמעבירה סדנאות בישול בביתה. כך למעשה הייתה חשיבות לגודלו, למיקומו, לעיצובו ולהפרדתו של המטבח מאגפי השינה.

 

מטבח
חלק מרכזי מאוד בבית. המטבח

 

בעלי הבית היו מעורבים בכל שלב של התכנון והעיצוב בבית והעבירו את רצונותיהם בצורה מדויקת מאוד לאדריכל. הבעיה העיקרית הייתה להפוך את התכניות לתכניות הגשה, שכן לבניית הבית נבחרה שיטה שאינה נפוצה בארץ: השלד כולו בנוי מקונסטרוקציית מתכת, מלבד העמודים, והקירות הם פנלים של קלקר מצופה פח, שיטה שנהוגה לרוב בבניית חדרי קירור ומאפשרת בידוד אקוסטי ותרמי וגם בנייה מהירה, חסכונית בכוח אדם ובזמן ומדויקת ביותר. גם לגבי העמדת הבית על פני השטח היו לבעלי הבית בקשות ברורות: חזית לרחוב, מפלס אחד, חצר פנימית גדולה, חיבור בין הפנים לחוץ ומינימום חצר אחורית, שמטבעה הופכת להיות מוזנחת. החצר הפנימית חולשת על שטח של 500 מ"ר ובמרכזה בריכה גדולה מחופת פסיפס כחול. בחצר אזורי ישיבה ואירוח שונים, אזור האכלה עם שולחן גדול, מטבח פתוח עם דלפק, תנור פיצה וגריל גדול, פינת זולה ומסך גדול להקרנת סרטים, ג'קוזי וגזיבו גדול שלידו בריכת דגים.

 

מרפסת
שפע של אלמנטים. חצר הבית 

 

חצר
גינה מוקפדת ומינימלית. חצר הבית

 


נעים לאירוח. חצר הבית

 

הבחירה בעיצוב פנים המבוסס על סגנון אנגלי כבד עלולה הייתה ליצור אווירה דחוסה אבל מן נתן לכך פתרון בחיפוי קורות הגג בלוחות גבס לבנים שמרככים את תחושת הכובד. רצפת הפרקט, בצורת הנחה של אדרת דג, הותאמה לסגנון הריהוט וכל פרטי הריהוט, כולל העמודים, יובאו מאינדונזיה. המפתחים הענקיים שדרכם חודר אור רב פנימה היו גם הם חלק מהפתרון לפנים הכהה והכבד. יצירת הסימטריה, החשובה לבעלי הבית, התאפשרה בגין שיטת הבנייה המיוחדת וכך נוצרו נישות ועמודים מלאכותיים שמחלקים את החללים הענקיים ונותנים תחושה של אינטימיות. במרכז חלל האירוח נבנה קמין גדול מחופה כולו בבריקים ומולו ניצב שעון אורלוגין עתיק ולהשלמת המראה ניצב על הקיר הסמוך מזנון אנגלי עתיק.

 

סלון
סגנון בריטי עתיק. הסלון 

 


נעים לארח. זוית נוסף של החלל הציבורי

 


כמו במקום אחר. הסלון 

בחדרי הילדים, שכל אחד מהם עוצב בסגנון אישי הולם, נשמרה תחושת האינטימיות על ידי הנמכת התקרה לתקרה שטוחה. החדרים אישיים מאוד: חדר המעוצב בסגנון פיראטים לתאומים בני השבע, חדר ורדרד לבת וחדר עירוני המעוצב בגוונים כהים לבן. מכל חדרי הילדים יציאה לחצר האחורית הפרטית, שמופרדת מהחצר המרכזית. בחדר ההורים חוזר המראה הדרמטי, עם לא פחות מ- 24 גופי תאורה שונים וחלל רחצה פתוח שבמרכזו אמבטיית פריסטנדינג. למרגלות המיטה ספסל בנוי שממנו נשלף מסך הטלוויזיה. החלונות הגדולים צופים לחלק מהגינה הפנימית, לאזור הגזיבו ולבריכת הדגים והופכים את חווית השינה למשהו אחר לגמרי. ובכלל, מדובר בבית לא שגרתי, בזה אין ספק.

 

חדר ילדים
מעוצב באופן אישי. חדר ילדים בבית

 

חדר ילדים
תחושה שונה לגמרי. חדר ילדים נוסף

 

חדר שינה
מראה דרמטי. חדר השינה של ההורים

 

חדר רחצה
איכות בלי פשרות. חדר השינה והרחצה

 

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות
 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מהבית אל החוץ: תכנון מחודש הפך בית חשוך ומסוגר למואר ומוקף גינה


פתחים גדולים, חומרי גלם טבעיים וצבעוניות עדינה – כל אלה הפכו את הבית החשוך למרחב מחייה פתוח, שטוף אור, ועטוף בצמחייה

עיצוב בתים פרטיים

איך אפשר לחבר בין פנים הבית לחוץ, ועדיין לשמור על פרטיות?


בזכות צורת המבנה הייחודית, הבית הזה נהנה מקשר פנים-חוץ חזק, אך עדיין שומר על הפרטיות של דייריו. מערכת החלונות שמכניסה את הסביבה החיצונית הביתה, והתאורה המדויקת תורמות גם הן, ומוסיפות לבית כוח פרקטי ועיצובי

עיצוב בתים פרטיים

הצבע השחור שגנב את ההצגה


שימוש נועז בצבע השחור העניק תפנית דרמטית לבית פרטי שהפך למודרני וחם. כל זאת בשילוב קווים גאומטריים וחומרים טבעיים כגון: מים, עץ, ברזל ואבן

עיצוב בתים פרטיים

בית פרטי בישוב צורן שמשלב יוקרתיות ופרקטיות


בני זוג רכשו בית אשר נבנה על ידי קבלן בתקציב מוגדר מראש. עיצוב הפנים החדש נעשה כבר בשלב השלד, אך עדיין מצליח לספק מענה לטעמם וצורכיהם המדויקים של בני המשפחה. מחשבה רבה הושקעה בבחירת החומרים במטרה לספק סביבת מגורים חמימה ובטיחותית - פרט חשוב במיוחד כאשר מדובר בבית בו מתגוררים שני זאטוטים

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *