כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(14) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(812) "

הדיירים: זוג + 3 ילדים
המיקום: מושב בשרון
עיצוב פנים: קרן גנס

אחרי שנים בהן התגוררו בעיר גדולה, החליטו הדיירים לעבור לבית כפרי באחד ממושבי השרון. הבית הישן אותו גילו באחת מנסיעותיהם באזור, ובפרט הגינה הקסומה במרכזה עץ כוריזיה בקבוקית ותיק, הם ששבו את ליבם והאיצו בהם לצאת לדרך חדשה. על מנת להתאים את הבית לצרכיהם ומאווייהם הצטרפה מעצבת הפנים קרן גנס שהשכילה לחבר בין החוץ והפנים, וליצור שילוב סגנונות ייחודי.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/1-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(788) "

לשני בני הזוג היה חשוב לשמור על הצביון של הבית, אך לצד זה להפוך אותו למודרני ועדכני. הקו שהנחה את המעצבת, אם כך, היה לחבר בין הקיים לחדש, בין החוץ לפנים,u בין האינטימי לפתוח. באופן דומה, היא דאגה ליצור שילוב סגנונות שיש בו מהקלאסי, הכפרי והמודרני.
עוד בטרם נכנסים לבית מרגישים באופיו החם, בזכות הגינה המטופחת שמקיפה אותו, ודלת העץ הכבדה. גם בפנים הנגיעות החמימות ממשיכות, זאת הודות לפרקט האלון הבהיר והמיושן שמחפה את כל החלל הציבורי.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/2-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/3-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(920) "

מבנהו האיתן של הבית ותכנון הפנים הישן הצריכו מעט מאוד תיקונים ושינויים מבניים. עם זאת, הוחלט לשבור את המעקה הבנוי של גרם המדרגות שמוביל לחצאי המפלסים. מהלך זה הכניס שפע של אור טבעי לחלל הציבורי והקומות העליונות.
את החלל הציבורי חילקה המעצבת לשלושה אזורים: סלון, פינת אוכל ופינת פלז'ר מפנקת. פינה זו ממוקמת בסמוך לגרם המדרגות, ומשמשת את בני המשפחה לבילוי משותף. היא כוללת פופים נוחים, פסנתר וספריה א- סימטרית מעץ אגוז וברזל. בספרייה הזאת, שיוצרה ויובאה במיוחד מאיטליה, משולבים ספרים, כלי נוי, וחפצי אמנות.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/5-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/6-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(996) "

המטבח מכניס לבית אווירה קלילה, בזכות הרמוניית צבעים מרגיעה ומיוחדת על טהרת הירוקים. את הצבעוניות הלא קונבנציונלית שאלה המעצבת מאריחי הז'ליז' (אריחי פסיפס מרוקאיים בעבודת יד) ששובצו על גבי האי שבמרכז החלל. בהתאם לאריחים, ארונות המטבח נצבעו בגוון ירוק מנטה רענן בשילוב ידיות מפליז מיושן שיוצרו גם הן בעבודת יד.
בסמוך למטבח ממוקמת פינת האוכל שמוכיחה את הכוח שיש בשילוב סגנונות. השולחן כאן מעוצב בקווים מינימליסטים מעוגלים, ולצדו יש ספסל מעץ אלון בהיר וכיסאות מעץ ועור שנרכשו בשוק הפשפשים. להשלמת האווירה האקלקטית, נתלה מעל לשולחן מנורת .Petite friture

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/7-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/8-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(863) "

מעצבת הפנים דאגה למקם את הרהיטים בבית באופן שיאפשר ניצול מרבי של החלל, וגם הקפידה לחווט את החשמל בהתאם להעמדת הריהוט החדשה. בנוסף, כל הנגרות בבית תוכננו ויוצרה בהזמנה אישית, כך שתתאים במדויק לצרכי בני המשפחה.
הסלון בבית מעוצב באווירה אינטימית, אך בזכות החלונות הגדולים שמקיפים אותו ניתן להשקיף אל עבר הגינה המוריקה. במרכזו של הסלון יש מערכת ישיבה מזמינה עם שזלונג מפנק, ולצידה שולחנות קש. בקיר שמול הספה תכננה מעצבת הפנים מדף אוורירי מעץ אלון שעליו מוצנע מסך הטלוויזיה.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/8ב.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(924) "

חדר השינה של ההורים זכה גם הוא לטיפול במסגרת השיפוץ של הבית, ועוצב תוך חשיבה על שילוב סגנונות וצבעים. במקור היו לצד החדר תאים נפרדים לשירותים ולמקלחון, אך הוחלט למזג אותם לכדי חדר רחצה אחד. מהלך זה אפשר להגדיל את חדר השינה של ההורים, ולהפוך אותו לסוויטה של ממש.
בתוך כך שולבו בחדר ארונות חדשים אשר נצבעו בגוון הקיר, ומדפים אווריריים מעץ אלון. מתחת למיטה הונח שטיח קילים כחול שיובא מטורקיה, אשר מעניק לכל החלל אווירה מיוחד. רצפת חדר הרחצה חופתה באריחי ז'ליז' בעבודת יד, והצבעוניות הכללית היא שמחה ומלאת חיות.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/9-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/10-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/11-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(922) "

הצבעוניות המיוחדת ושילוב הסגנונות המקורי, ממשיכים גם אל חדרי הילדים. הדלתות שמובילות לחדרים האלה צבועות בגוון אפרסק, והקירות שם צבועים בגוונים של ירוק, תכלת ואפור. הארונות בכל אחד מהחדרים תוכננו כך שהדפנות שלהם משמשות כספרייה.
זאת הפעם השנייה שבה בוחרים הדיירים בקרן גנס כמעצבת. כבר לפני שנים היא עיצבה עבורם את הדירה שבה התגוררו, והם מאד התחברו ליכולת שלה לעצב מבלי להיכנע לטרנדים. מעבר לכך, הם גם אהבו את הצבעוניות שמאפיינת את העיצובים שלה, ואת האופן שבו היא מצליחה ליצור שילוב סגנונות, עניין ואיזון.

" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/12.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [12]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [13]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(55) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  סקנדינבי או מרוקאי? הכוח בשילוב סגנונות

סקנדינבי או מרוקאי? הכוח בשילוב סגנונות

הדיירים עבור מהעיר הגדולה למושב, וביקשו לעצב את ביתם החדש באופן ייחודי תוך שילוב סגנונות וצבעים

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: אסף פינצ'וק


הדיירים: זוג + 3 ילדים
המיקום: מושב בשרון
עיצוב פנים: קרן גנס

אחרי שנים בהן התגוררו בעיר גדולה, החליטו הדיירים לעבור לבית כפרי באחד ממושבי השרון. הבית הישן אותו גילו באחת מנסיעותיהם באזור, ובפרט הגינה הקסומה במרכזה עץ כוריזיה בקבוקית ותיק, הם ששבו את ליבם והאיצו בהם לצאת לדרך חדשה. על מנת להתאים את הבית לצרכיהם ומאווייהם הצטרפה מעצבת הפנים קרן גנס שהשכילה לחבר בין החוץ והפנים, וליצור שילוב סגנונות ייחודי.

לשני בני הזוג היה חשוב לשמור על הצביון של הבית, אך לצד זה להפוך אותו למודרני ועדכני. הקו שהנחה את המעצבת, אם כך, היה לחבר בין הקיים לחדש, בין החוץ לפנים,u בין האינטימי לפתוח. באופן דומה, היא דאגה ליצור שילוב סגנונות שיש בו מהקלאסי, הכפרי והמודרני.
עוד בטרם נכנסים לבית מרגישים באופיו החם, בזכות הגינה המטופחת שמקיפה אותו, ודלת העץ הכבדה. גם בפנים הנגיעות החמימות ממשיכות, זאת הודות לפרקט האלון הבהיר והמיושן שמחפה את כל החלל הציבורי.

מבנהו האיתן של הבית ותכנון הפנים הישן הצריכו מעט מאוד תיקונים ושינויים מבניים. עם זאת, הוחלט לשבור את המעקה הבנוי של גרם המדרגות שמוביל לחצאי המפלסים. מהלך זה הכניס שפע של אור טבעי לחלל הציבורי והקומות העליונות.
את החלל הציבורי חילקה המעצבת לשלושה אזורים: סלון, פינת אוכל ופינת פלז'ר מפנקת. פינה זו ממוקמת בסמוך לגרם המדרגות, ומשמשת את בני המשפחה לבילוי משותף. היא כוללת פופים נוחים, פסנתר וספריה א- סימטרית מעץ אגוז וברזל. בספרייה הזאת, שיוצרה ויובאה במיוחד מאיטליה, משולבים ספרים, כלי נוי, וחפצי אמנות.

המטבח מכניס לבית אווירה קלילה, בזכות הרמוניית צבעים מרגיעה ומיוחדת על טהרת הירוקים. את הצבעוניות הלא קונבנציונלית שאלה המעצבת מאריחי הז'ליז' (אריחי פסיפס מרוקאיים בעבודת יד) ששובצו על גבי האי שבמרכז החלל. בהתאם לאריחים, ארונות המטבח נצבעו בגוון ירוק מנטה רענן בשילוב ידיות מפליז מיושן שיוצרו גם הן בעבודת יד.
בסמוך למטבח ממוקמת פינת האוכל שמוכיחה את הכוח שיש בשילוב סגנונות. השולחן כאן מעוצב בקווים מינימליסטים מעוגלים, ולצדו יש ספסל מעץ אלון בהיר וכיסאות מעץ ועור שנרכשו בשוק הפשפשים. להשלמת האווירה האקלקטית, נתלה מעל לשולחן מנורת .Petite friture

מעצבת הפנים דאגה למקם את הרהיטים בבית באופן שיאפשר ניצול מרבי של החלל, וגם הקפידה לחווט את החשמל בהתאם להעמדת הריהוט החדשה. בנוסף, כל הנגרות בבית תוכננו ויוצרה בהזמנה אישית, כך שתתאים במדויק לצרכי בני המשפחה.
הסלון בבית מעוצב באווירה אינטימית, אך בזכות החלונות הגדולים שמקיפים אותו ניתן להשקיף אל עבר הגינה המוריקה. במרכזו של הסלון יש מערכת ישיבה מזמינה עם שזלונג מפנק, ולצידה שולחנות קש. בקיר שמול הספה תכננה מעצבת הפנים מדף אוורירי מעץ אלון שעליו מוצנע מסך הטלוויזיה.

חדר השינה של ההורים זכה גם הוא לטיפול במסגרת השיפוץ של הבית, ועוצב תוך חשיבה על שילוב סגנונות וצבעים. במקור היו לצד החדר תאים נפרדים לשירותים ולמקלחון, אך הוחלט למזג אותם לכדי חדר רחצה אחד. מהלך זה אפשר להגדיל את חדר השינה של ההורים, ולהפוך אותו לסוויטה של ממש.
בתוך כך שולבו בחדר ארונות חדשים אשר נצבעו בגוון הקיר, ומדפים אווריריים מעץ אלון. מתחת למיטה הונח שטיח קילים כחול שיובא מטורקיה, אשר מעניק לכל החלל אווירה מיוחד. רצפת חדר הרחצה חופתה באריחי ז'ליז' בעבודת יד, והצבעוניות הכללית היא שמחה ומלאת חיות.

הצבעוניות המיוחדת ושילוב הסגנונות המקורי, ממשיכים גם אל חדרי הילדים. הדלתות שמובילות לחדרים האלה צבועות בגוון אפרסק, והקירות שם צבועים בגוונים של ירוק, תכלת ואפור. הארונות בכל אחד מהחדרים תוכננו כך שהדפנות שלהם משמשות כספרייה.
זאת הפעם השנייה שבה בוחרים הדיירים בקרן גנס כמעצבת. כבר לפני שנים היא עיצבה עבורם את הדירה שבה התגוררו, והם מאד התחברו ליכולת שלה לעצב מבלי להיכנע לטרנדים. מעבר לכך, הם גם אהבו את הצבעוניות שמאפיינת את העיצובים שלה, ואת האופן שבו היא מצליחה ליצור שילוב סגנונות, עניין ואיזון.

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שובר מוסכמות: סגנון מינימליסטי עם טוויסט


הדיירים ביקשו בית בסגנון מינימליסטי בגווני שחור-לבן, אך המעצבת העזה והוסיפה נגיעות מרעננות של צבע

עיצוב בתים פרטיים

יחיד ומיוחד: עיצוב בית במראה אחר


בעיצוב הבית הזה הלקוחות היו "חלק מהיצירה". כתוצאה מכך, התקבל בית ייחודי שמתאים בדיוק לאופיים ולטעמם

עיצוב בתים פרטיים

עבודת שטח: הרחבת בית ירושלמי ישן


הדיריים רכשו בית ישן אך לא היו מרוצים מגודלו. בזכות הרחבת הבית, המעצבת הצליחה למלא את כל דרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

יש מאין: בניית בית מהיסוד


משפחה צעירה רכשה שטח בהרחבה של קיבוץ בית אלפא, ויצאה לתהליך מרגש של בניית בית חלומותיה

תגובות

יפה. אהבתי את השימוש בצבעים ואת חוסר הטרנדיות באלמנטים השונים.

עיצום מהמם! מהיכן השולחן של פינת האוכל?

עיצוב מהממם. אשמח לדעת מהיכן כסאות בר ומזנון

הבית בנוי למופת, חלונות מרווחים המכניסים אור רב לבית, הבי משרה אוירה קלילות ופתיחות, קצת פחות אהבתי את השימוש בצבע השחור, שהוא ההיפך מקליל ופתוח.

כתיבת תגובה