כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(10) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(748) "

הדיירים: זוג + 4
המיקום: ירושלים
השטח: כ-210 מ"ר
עיצוב פנים: מאיה האזרחי

הלקוחות קנו בית ישן שלא סיפק אותם מבחינת כמות החדרים וגודל החללים. הדרישה הייתה לתכנן חלל ציבורי גדול ומפנק עם דגש על מטבח מרווח ופינת אוכל שמתאימה לאירוח. בנוסף, הדיירים ביקשו חדר פרטי לכל אחד מארבעת ילדיהם, חדר רחצה לבנים וחדר רחצה לבנות, חדר כביסה נוח וסוויטת הורים מופרדת מאגף הילדים.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/1-28.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/2-29.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/3-27.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(1047) "

כדי למלא אחר דרישות הדיירים, הוחלט להגדיל את הקומה התחתונה על חשבון הגינה. הרחבת הבית באופן הזה אפשרה להעביר את סוויטת ההורים לקומה התחתונה, וכך ליצור הפרדה בינה לבין חדרי הילדים שנמצאים בקומה העליונה. סוויטת ההורים החדשה רחבת ידיים וכוללת חדר רחצה מפנק, וחדר ארונות עם שפע של אחסון.
בקומה התחתונה של הבית ממוקמים גם את המטבח, פינת האוכל והסלון. המטבח שתוכנן הוא גדול מאד, וכולל משטחי עבודה, ארונות ושפע של מכשירי חשמל. כיוון שמדובר באחד החללים הכי פעילים בבית, תוכנן בו גם אזור ישיבה ומסך טלוויזיה. חלל הסלון ופינת האוכל גדולים גם הם, ומאפשרים אירוח של כמות גדולה של אנשים.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/4-27.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/5-28.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/6-29.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(697) "

הרחבת הבית השפיעה גם על הקומה העליונה. קומה זו מחולקת עכשיו לשני אגפים – האחד לבנים והשני לבנות, כשבמרכזם פינת משפחה משותפת בה יכולים הילדים לשחק ולצפות בסרטים. הקומה העליונה כוללת גם שני חדרי רחצה – אחד לכל אגף, וחדר כביסה גדול ונוח.
עוד אזור בבית שזכה לטיפול מסור במסגרת הרחבת הבית, הוא אזור הגינה. השטח שלה אמנם צמצמם, אך היא קיבלה תשומת לב רב שהפכה אותה למרחב שעומד בפני עצמו.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/7-29.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/8-28.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(1496) "

מעצבת הפנים מאיה האזרחי שליוותה את פרויקט הרחבת הבית, מספרת על תהליך עבודה מהנה ומעידה כי הלקוחות ששיתפו פעולה ונתנו לה חופש רב. "בתהליך בו משנים את מבנה הבית לחלוטין, ומייצרים משהו מאוד שונה מהקיים, שווה להשקיע ולייצר הדמיה תלת ממדית ריאליסטית שממחישה בצורה מאוד טובה איך החלל יראה", אומרת המעצבת. "הדבר מקל מאוד על ההחלטות השונות לאורך הפרויקט, ונותן ללקוחות ביטחון ואמון מלא במעצב שמוביל אותם".
טיפ נוסף שמאיה האזרחי מעניקה הוא להימנע מטרנדים שעלולים לחלוף מהר. "יצירת תשתית ניטרלית מאפשרת בית שהוא נצחי ואל-זמני", היא מסבירה. "אפשר לתבל בטרנדים או בנגיעות נועזות יותר דרך טקסטיל ואקססוריז שאותם ניתן להחליף בקלות".

רשימת ספקים חלקית:
משטחים – פרביטל
תאורה – דיל תאורה
מטבח ונגרות – נגריית רפי
אביזרים – פלורליס, גלי ליבנה
מפקח: אופיר מרלי

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/9-24.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(58) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2020/12/10-21.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  עבודת שטח: הרחבת בית ירושלמי ישן

עבודת שטח: הרחבת בית ירושלמי ישן

הדיריים רכשו בית ישן אך לא היו מרוצים מגודלו. בזכות הרחבת הבית, המעצבת הצליחה למלא את כל דרישותיהם

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: אסף פינצ'וק


הדיירים: זוג + 4
המיקום: ירושלים
השטח: כ-210 מ"ר
עיצוב פנים: מאיה האזרחי

הלקוחות קנו בית ישן שלא סיפק אותם מבחינת כמות החדרים וגודל החללים. הדרישה הייתה לתכנן חלל ציבורי גדול ומפנק עם דגש על מטבח מרווח ופינת אוכל שמתאימה לאירוח. בנוסף, הדיירים ביקשו חדר פרטי לכל אחד מארבעת ילדיהם, חדר רחצה לבנים וחדר רחצה לבנות, חדר כביסה נוח וסוויטת הורים מופרדת מאגף הילדים.

כדי למלא אחר דרישות הדיירים, הוחלט להגדיל את הקומה התחתונה על חשבון הגינה. הרחבת הבית באופן הזה אפשרה להעביר את סוויטת ההורים לקומה התחתונה, וכך ליצור הפרדה בינה לבין חדרי הילדים שנמצאים בקומה העליונה. סוויטת ההורים החדשה רחבת ידיים וכוללת חדר רחצה מפנק, וחדר ארונות עם שפע של אחסון.
בקומה התחתונה של הבית ממוקמים גם את המטבח, פינת האוכל והסלון. המטבח שתוכנן הוא גדול מאד, וכולל משטחי עבודה, ארונות ושפע של מכשירי חשמל. כיוון שמדובר באחד החללים הכי פעילים בבית, תוכנן בו גם אזור ישיבה ומסך טלוויזיה. חלל הסלון ופינת האוכל גדולים גם הם, ומאפשרים אירוח של כמות גדולה של אנשים.

הרחבת הבית השפיעה גם על הקומה העליונה. קומה זו מחולקת עכשיו לשני אגפים – האחד לבנים והשני לבנות, כשבמרכזם פינת משפחה משותפת בה יכולים הילדים לשחק ולצפות בסרטים. הקומה העליונה כוללת גם שני חדרי רחצה – אחד לכל אגף, וחדר כביסה גדול ונוח.
עוד אזור בבית שזכה לטיפול מסור במסגרת הרחבת הבית, הוא אזור הגינה. השטח שלה אמנם צמצמם, אך היא קיבלה תשומת לב רב שהפכה אותה למרחב שעומד בפני עצמו.

מעצבת הפנים מאיה האזרחי שליוותה את פרויקט הרחבת הבית, מספרת על תהליך עבודה מהנה ומעידה כי הלקוחות ששיתפו פעולה ונתנו לה חופש רב. "בתהליך בו משנים את מבנה הבית לחלוטין, ומייצרים משהו מאוד שונה מהקיים, שווה להשקיע ולייצר הדמיה תלת ממדית ריאליסטית שממחישה בצורה מאוד טובה איך החלל יראה", אומרת המעצבת. "הדבר מקל מאוד על ההחלטות השונות לאורך הפרויקט, ונותן ללקוחות ביטחון ואמון מלא במעצב שמוביל אותם".
טיפ נוסף שמאיה האזרחי מעניקה הוא להימנע מטרנדים שעלולים לחלוף מהר. "יצירת תשתית ניטרלית מאפשרת בית שהוא נצחי ואל-זמני", היא מסבירה. "אפשר לתבל בטרנדים או בנגיעות נועזות יותר דרך טקסטיל ואקססוריז שאותם ניתן להחליף בקלות".

רשימת ספקים חלקית:
משטחים – פרביטל
תאורה – דיל תאורה
מטבח ונגרות – נגריית רפי
אביזרים – פלורליס, גלי ליבנה
מפקח: אופיר מרלי

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שונה בין שווים: בית ייחודי בקיבוץ


עם השראה שלקוחה משיר וסגנון נטול הגדרות שנבנה תוך כדי תנועה, הדיירים זכו בבית ייחודי שמשקף באופן מלא את אופיים

עיצוב בתים פרטיים

להתחיל מהבסיס: תכנון בית פרטי


הדיירים ביקשו ליצור הפרדה בין אזור ההורים לאזור הילדים, ולהפוך את החצר למרכז הבית. הודות למבנה ייחודי בצורת סהר, הצליח האדריכל להתאים את תכנון הבית באופן מלא לדרישותיהם

עיצוב בתים פרטיים

נחיתה רכה: בית כפרי למשפחה שחזרה לארץ


לאחר שהות ממושכת בחו"ל, המשפחה חזרה לארץ וביקשה לבנות כאן בית כפרי ומפנק שבו תוכל לגור ולארח בנוחות

עיצוב בתים פרטיים

כמו מלון: בית בסגנון בוטיק


הדיירים חלמו על בית מפנק בסגנון בוטיק, אך גם התעקשו לא ליפול לגחמות ולטרנדים חולפים. המעצב נענה לאתגר

תגובות

כתיבת תגובה