כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(11453) "

הדיירים: אדריכלית ומשפחתה

השטח: 350 מ"ר בנוי על מגרש של 3 דונמים

אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל – גל אדריכלים

כשהנחתום מעיד על עיסתו: הבית של אדריכלית עדי גל-שמעוני, ביתו ושותפתו למשרד של האדריכל הותיק מאיר (דיגי) גל, נוצר בתהליך של כמה שלבים. "שנים לפני שהתחלתי לחשוב לעצמי על בית חלומותינו הקמתי יחד עם בעלי גולן משפחה", מספרת גל, "גרנו בדירה קטנה עם שלושה ילדים קטנים ורק לאחר שהיא נעשתה צפופה החלטנו לרכוש משק באחד מהמושבים במרכז הארץ. זו הייתה נקודת ההתחלה ממנה באיטיות התחלתי לרקום את החלום". 

עם קבלת ההחלטה לרכישת חלקה במושב, היה ברור לשניים שהסגנון המועדף עליהם יהיה בית טוסקני שמבחוץ ייראה בית כפרי שישתלב בנוף הפסטורלי של המושב. ההחלטה ליוותה אותם בחיפושים אחר החלקה המתאימה, וזו נמצאה כשהיא משקיפה אל השדות שמסביב. בקונספט העיצובי פנים הבית מחולק לשניים. באחד, אלמנטים מחומרים טבעיים, עץ ברזל, ואבן שמתקשרים לחיצוניות, ולצדם שולבו בעיצוב הפנים חומרים תעשייתיים כמו קוריאן ונירוסטה. למרות האווירה הכפרית שחודרת במידה מסוימת גם פנימה, הבית תוכנן מבפנים בקו נקי ושולט בו הצבע הלבן.

 

 
כפרי ונקי. מבט כללי אל המבנה 

הבית בנוי בצורת האות H, כך נוצרת הפרדה ברורה בין אגפי הבית השונים – חברתי ופרטי, הורים וילדים. הכניסה אליו מתבצעת דרך מרכז הבית ומיד בכניסה נמשך המבט לתוך פטיו מרהיב ודרכו נשקף נוף השדות הפסטורלי של המושב והגינה האחורית של המשפחה. מימין ומשמאל משתרעת מבואה רחבה שמקשרת בין שני אגפי הבית. כאן, מימין, נמצא האגף החברתי שמתאפיין בחלל גבוה במיוחד עם קורות עץ בהירות חשופות המעודדות את תחושת החמימות בחלל. לב המרחב הוא מטבח לבן רחב ידיים שבמרכזו אי ישיבה ל- 6 סועדים, כולו עשוי ממשטחי קוריאן, עם יציאה לדק קדמי שנועד לארוחות אינטימיות יותר. במרכז האזור החברתי ממוקם חדר אוכל מרווח ובו שולחן וסביבו 18 כסאות עור רחבים ונוחים שמתאימים למשפחה שאוהבת לארח, ולצדו סלון אירוח רחב ידיים עם קמין שמקבץ סביבו את יושבי הבית בחודשי החורף. הדק במרפסת האחורית נועד לאירוח רב משתתפים ואירועים גדולים יותר.

 


יציאה אל דק קדמי ישר מהמטבח

 


זוית במטבח הלבן 

 


מבט כללי אל המטבח והנוף. דגש מיוחד הושם אפילו על המנדפים שמעל הכיריים

 


לבן וחום בשילוב צבעים מצוין וחמים

 


לא מעט אחסון תוכנן כאן במטבח

 


מבט רחב על החלל הציבורי

 


הצצה אל הסלון המשפחתי הגדול והנוף שנשקף ממנו 

משמאל לכניסה נמצא אגף המגורים. במרכזו ממוקם חדר משפחה ומשחקים וכל חדרי השינה מקובצים יחד. ארבעת חדרי הילדים עם אמבטיה ושירותים נמצאים בקרבת יחידת ההורים שבזכות גודלה נהנה הזוג מפרטיות מלאה וזו כוללת חדר אמבטיה גדול במיוחד וחדר ארונות. באזור השינה של ההורים ישנו קיר שלא מגיע עד התקרה וכך מגדיל את תחושת המרחב האחיד. אל צדו האחד של הקיר צמודה המיטה, ומצדו השני חבויים שידת אחסון ושולחן איפור. לתחושת הפרטיות של ההורים נוספה יציאה ישירה לדק אירוח אחורי, ובו נמצא הג'קוזי המשפחתי ומקלחון חיצוני שממחיש באופן סופי ומוחלט שאת הבית הזה תכננה, ובסוף גם מתגוררת בו, מישהי שמבינה דבר או שניים בעיצוב.

 


מסדרון מחבר בין חלקי הבית 

 


חדר השינה המרווח של ההורים

 


אחסון ושידת איפור בחדר השינה של ההורים

 


חדר הארונות של ההורים

 


אחד מחדרי האמבטיה 

 


חדר אמבטיה בקווים נקיים ורגועים

 


חדר המשחקים והמשפחה 

 


מבט מחלונות המסדרון אל החצר הירוקה

 


חדר עבודה בבית

 

רוצים גם?

קיר לבנים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

עיצוב גינות: לכל העסקים ובעלי המקצוע 

 


תכנון גינה מוקפד וצבעוני

 


סגנון טוסקני כפרי מובהק מבחוץ

 


פינת האוכל הגדולה והחמימה 

 
הקפדה על כל הפרטים הקטנים

 

 

 

אהבתם? הנה עוד בתים מעוצבים במושב:

מרחב מחייה: וילה מעוצבת במושב

הצצה לבית במושב אליכין

בית מעוצב במושב בגליל

" ["image"]=> string(141) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/149/שושלת חוזרת עם שחקנית חדשה/234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(141) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/magazines/149/שושלת חוזרת עם שחקנית חדשה/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב בתים פרטיים  //  עוצר נשימה: ביקור בבית של אדריכלית

עוצר נשימה: ביקור בבית של אדריכלית

פטיו מרהיב, עיצוב כפרי ונוף מהחלומות: ביקור בתמונות בביתה של אדריכלית שהחליטה לעצור ולעצב גם לעצמה

מאת: גילי אריאל, מגזין בניין ודיור צילום: אלעד גונן וזאב ביץ


הדיירים: אדריכלית ומשפחתה

השטח: 350 מ"ר בנוי על מגרש של 3 דונמים

אדריכלות: עדי גל-שמעוני ומאיר גל – גל אדריכלים

כשהנחתום מעיד על עיסתו: הבית של אדריכלית עדי גל-שמעוני, ביתו ושותפתו למשרד של האדריכל הותיק מאיר (דיגי) גל, נוצר בתהליך של כמה שלבים. "שנים לפני שהתחלתי לחשוב לעצמי על בית חלומותינו הקמתי יחד עם בעלי גולן משפחה", מספרת גל, "גרנו בדירה קטנה עם שלושה ילדים קטנים ורק לאחר שהיא נעשתה צפופה החלטנו לרכוש משק באחד מהמושבים במרכז הארץ. זו הייתה נקודת ההתחלה ממנה באיטיות התחלתי לרקום את החלום". 

עם קבלת ההחלטה לרכישת חלקה במושב, היה ברור לשניים שהסגנון המועדף עליהם יהיה בית טוסקני שמבחוץ ייראה בית כפרי שישתלב בנוף הפסטורלי של המושב. ההחלטה ליוותה אותם בחיפושים אחר החלקה המתאימה, וזו נמצאה כשהיא משקיפה אל השדות שמסביב. בקונספט העיצובי פנים הבית מחולק לשניים. באחד, אלמנטים מחומרים טבעיים, עץ ברזל, ואבן שמתקשרים לחיצוניות, ולצדם שולבו בעיצוב הפנים חומרים תעשייתיים כמו קוריאן ונירוסטה. למרות האווירה הכפרית שחודרת במידה מסוימת גם פנימה, הבית תוכנן מבפנים בקו נקי ושולט בו הצבע הלבן.

 

 
כפרי ונקי. מבט כללי אל המבנה 

הבית בנוי בצורת האות H, כך נוצרת הפרדה ברורה בין אגפי הבית השונים – חברתי ופרטי, הורים וילדים. הכניסה אליו מתבצעת דרך מרכז הבית ומיד בכניסה נמשך המבט לתוך פטיו מרהיב ודרכו נשקף נוף השדות הפסטורלי של המושב והגינה האחורית של המשפחה. מימין ומשמאל משתרעת מבואה רחבה שמקשרת בין שני אגפי הבית. כאן, מימין, נמצא האגף החברתי שמתאפיין בחלל גבוה במיוחד עם קורות עץ בהירות חשופות המעודדות את תחושת החמימות בחלל. לב המרחב הוא מטבח לבן רחב ידיים שבמרכזו אי ישיבה ל- 6 סועדים, כולו עשוי ממשטחי קוריאן, עם יציאה לדק קדמי שנועד לארוחות אינטימיות יותר. במרכז האזור החברתי ממוקם חדר אוכל מרווח ובו שולחן וסביבו 18 כסאות עור רחבים ונוחים שמתאימים למשפחה שאוהבת לארח, ולצדו סלון אירוח רחב ידיים עם קמין שמקבץ סביבו את יושבי הבית בחודשי החורף. הדק במרפסת האחורית נועד לאירוח רב משתתפים ואירועים גדולים יותר.

 


יציאה אל דק קדמי ישר מהמטבח

 


זוית במטבח הלבן 

 


מבט כללי אל המטבח והנוף. דגש מיוחד הושם אפילו על המנדפים שמעל הכיריים

 


לבן וחום בשילוב צבעים מצוין וחמים

 


לא מעט אחסון תוכנן כאן במטבח

 


מבט רחב על החלל הציבורי

 


הצצה אל הסלון המשפחתי הגדול והנוף שנשקף ממנו 

משמאל לכניסה נמצא אגף המגורים. במרכזו ממוקם חדר משפחה ומשחקים וכל חדרי השינה מקובצים יחד. ארבעת חדרי הילדים עם אמבטיה ושירותים נמצאים בקרבת יחידת ההורים שבזכות גודלה נהנה הזוג מפרטיות מלאה וזו כוללת חדר אמבטיה גדול במיוחד וחדר ארונות. באזור השינה של ההורים ישנו קיר שלא מגיע עד התקרה וכך מגדיל את תחושת המרחב האחיד. אל צדו האחד של הקיר צמודה המיטה, ומצדו השני חבויים שידת אחסון ושולחן איפור. לתחושת הפרטיות של ההורים נוספה יציאה ישירה לדק אירוח אחורי, ובו נמצא הג'קוזי המשפחתי ומקלחון חיצוני שממחיש באופן סופי ומוחלט שאת הבית הזה תכננה, ובסוף גם מתגוררת בו, מישהי שמבינה דבר או שניים בעיצוב.

 


מסדרון מחבר בין חלקי הבית 

 


חדר השינה המרווח של ההורים

 


אחסון ושידת איפור בחדר השינה של ההורים

 


חדר הארונות של ההורים

 


אחד מחדרי האמבטיה 

 


חדר אמבטיה בקווים נקיים ורגועים

 


חדר המשחקים והמשפחה 

 


מבט מחלונות המסדרון אל החצר הירוקה

 


חדר עבודה בבית

 

רוצים גם?

קיר לבנים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

עיצוב גינות: לכל העסקים ובעלי המקצוע 

 


תכנון גינה מוקפד וצבעוני

 


סגנון טוסקני כפרי מובהק מבחוץ

 


פינת האוכל הגדולה והחמימה 

 
הקפדה על כל הפרטים הקטנים

 

 

 

אהבתם? הנה עוד בתים מעוצבים במושב:

מרחב מחייה: וילה מעוצבת במושב

הצצה לבית במושב אליכין

בית מעוצב במושב בגליל

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מאחד יוצאים שניים: פיצול בית פרטי


בת הזקונים התחתנה, והאמא החליטה לפצל את הבית הדו-מפלסי שלה לשתי דירות נפרדות – אחת בשבילה והשנייה בשביל הבת ובעלה הטרי

עיצוב בתים פרטיים

חוצה זמנים: האדריכלית שמשלבת בין קדמה למסורת


בווילה הרחבה שעיצבה האדריכלית מנאל איסמעיל אפשר לראות חיבור מדויק בין עבר לעתיד ובין פנים וחוץ

עיצוב בתים פרטיים

אנרגיה חדשה: השינוי שפתח את הבית


בזכות ביטול קירות מיותרים, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך למרחב פתוח ומואר שמחבר היטב בין הפנים והחוץ

עיצוב בתים פרטיים

הפרד ומשול: עיצוב בית דו משפחתי


עם קירות משותפים ושכנים קרובים מאד, תכנון ועיצוב בית דו משפחתי הוא אתגר ממש לא פשוט

תגובות

כתיבת תגובה