כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  עיצוב מאומץ

עיצוב מאומץ

הלופט הפרטי של דניאל ליבסקינד אינו משקף את התפיסה, המאפיינת את עבודותיו. מדוע? כי לא הוא עיצב את ביתו.

מאת: חדווה אלמוז, עורכת מגזין בניין ודיור צילום:


אחרי שמיסדו את הסניף הניו-יורקי של משרדם, החליטו האדריכל, דניאל ליבסקינד ונינה, אשתו ומנהלת עסקיו, לקבוע את מגוריהם בניו-יורק. הם בחרו במשרדו של האדריכל אלכסנדר גורלין לבצע זאת עבורם.
במספר שנים לא רב ובקצב מסחרר, הצליח דניאל ליבסקינד להנציח מבנים, ששינו וישנו את האזור סביבם: הוא נבחר לחדש את האזור במרכז הסחר הבינלאומי בדרום מנהטן, בנה את המוזיאון היהודי בברלין, את אגף הספירלה במוזיאון אלברט וויקטוריה בלונדון, את מרכז וואהל בישראל ומבנים נוספים.

בכל אחת מיצירותיו האדריכליות של ליבסקינד בולטת חשיבה פילוסופית, המדגישה את מהות הקיום, ויש בה סמליות, שמכילה זיכרונות אישיים וקולקטיביים. הוא יוצר במקצבים שונים, כאשר לריתמוס ולהרמוניה אחראים לימודי המוסיקה ונגינה בתזמורת הפילהרמונית של ניו-יורק, בצד לימודי האדריכלות, אותם החל רק בשנת 1965.

"רצינו מקום מפלט שקט, ואלכס הבין מה צריך לעשות ללא דיבורים מיותרים"

"איך זה שאדריכל כמו דניאל ליבסקינד, מפקיד בידיו של אדריכל אחר את עיצוב הדבר האינטימי ביותר – דירתו הפרטית?", שאלתי.
"הוא לא יכול היה להרשות לעצמו לקחת את דניאל ליבסקינד לעיצוב ביתו", ענה גורלין בחיוך. תשובתם של דניאל היוצר ואשתו המנהלת, מבטאת את מהלך חייהם הדינמי: "נינה ואני רוצים מקום מפלט שקט. אלכס הבין מיד מה בדיוק צריך להיעשות, ללא דיבורים מיותרים".

הלופט, שבו בחרו נינה ודניאל ליבסקינד להתגורר, נבנה מחדש בהצטלבות שבין דרום ומזרח, בחלקה הדרומי של  מנהטן. הלופט  שצורתו משולש, שימש בעבר, כמו אחרים כמותו, כמפעל. חלונות ענקיים מחדירים אור יום, ברק כוכבים וגם את יופיים ועוצמתם של מגדלי ניו-יורק, ביניהם ה-Woolworth ובניין עירית ניו-יורק.

מבעד לחלונות התעשייתיים הגדולים, שנותרו מהמבנה המקורי, חודרים פנימה אור יום, ברק כוכבים ומראות מגדליה של מנהטן

בתוכנית השיפוצים של הבניין השתדל אלכסנדר גורלין לא לגעת ולא לפגוע בנוף האורבאני, שחודר מבעד לחלונות בכל אחת משעות היממה. לפיכך, כל חלקי אזור המגורים המרכזי – מטבח, חדר אוכל וסלון פתוח, מהווים, למעשה, חלל אחד, אותו ממשיך האזור הפרטי. שכאשר נדרשים בני הזוג לפרטיות, הם יכולים לנתק את האזור הפרטי מכלל הלופט, על ידי דלת אלומיניום, המסתובבת על ציר, ומגיעה עד לתקרה, ואת מסגרות הזכוכית בחדר השינה הם יכולים להסתיר בוילונות מכונסים, הנפתחים בעת הצורך.

הדירה היא פינה רגועה ומלטפת, ועם זאת לא מנותקת מקצב החיים הסוער של ניו-יורק

אלכס גורלין יצר עבור נינה ודניאל ליפסקינד דירה, שהיא פינה רגועה ומלטפת, ועם זאת לא מנותקת לרגע ממקצב החיים הסוער של ניו-יורק. גם כאשר בני הזוג לא נמצאים בלופט, נוכחותם מורגשת בכל פינה בבית, והעיצוב הולם את אישיותם.
 

 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

שקט על פני המים: בית פרטי בסביון עם תקרה של 6 מטרים


חלונות גדולים מחברים את הבריכה עם חלל האירוח ועם סוויטת ההורים של בית פרטי בסביון, והרמוניה של צבעים בהירים ושקטים עוטפים גם את סוויטות סוף השבוע לילדים

עיצוב בתים פרטיים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

עיצוב בתים פרטיים

כל פינה נחשבת: בית צעיר ומודרני למשפחה שאוהבת לארח


ארבעה ילדים, טעם צעיר ועכשווי ואהבה לאירוח משפחה וחברים יצרו בית מודרני, מרווח ומואר בפתח תקווה, שלא בזבז שום מקום פוטנציאלי לאחסון

עיצוב בתים פרטיים

בשקט בשקט: בית רגוע בסגנון סקנדינבי


המעצבת חלמה על בית הרמוני שבו תוכל לגדל את שלושת ילדיה. בזכות הבחירה בסגנון סקנדינבי נקי ובצבעוניות מונוכרומטית, היא הצליחה ליצור מרחב מגורים שמשרה שלווה על כל מי שנכנס

תגובות

כתיבת תגובה