כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב בתים פרטיים  //  עיצוב מודרני עם נגיעות כפריות חמות

עיצוב מודרני עם נגיעות כפריות חמות

מצד אחד קיר בטון עכשווי ובריכה מעוצבת – מצד שני פינת קריאה מפנקת וג'ימבורי שובב. המשפחה הזאת לא התפשרה על הסטייל ועדיין הצליחה להתאים את הבית לארבעה קטנטנים

מאת: צילום:


גם מרחב לילדים וגם עיצוב נקי

 

הדיירים: זוג + 4 ילדים קטנים
המקום: אורנית
השטח: בית דו משפחתי על מגרש של 300 מ"ר
אדריכלות תכנון ועיצוב: רון שפיגל
 
הבית הזה תוכנן תוך חשיבה על מקסום שטח המגרש. בניית הבית נעשתה לגובה כך שהבית כולל מרתף ושתי קומות נוספות, שגודל כל אחת הוא כ-80 מ"ר. מבחינת העיצוב, שולבו כאן קווים מודרניים יחד עם נגיעות כפריות, ובאופן דומה שולבו צבעים קרים עם חמים. "מצד אחד יש קיר בטון והרבה קווים ישרים ומצד שני חלונות בלגיים ופרקט אלון מבוקע שמכניסים הרבה חום", מרחיב רון שפיגל, האדריכל של הפרויקט. 
 
עוד בתים מעוצבים:
 
עיצוב שמשלב מודרני וכפרי
 
הדיירים היו מעוניינים בתחושת מרחב. כדי להגשים את המטרה, קומת הכניסה תוכננה כך שתהיה פתוחה ומאווררת עד כמה שניתן. "החזית שפונה לגינה ולבריכה מאובזרת בחלונות מינימליסטיים", מתאר האדריכל, "ועל התקרה בחלל המרכזי פוזרו גופי תאורה אמורפיים שמייצרים עניין והומור".
 
גינה, בריכה ואפילו בית עץ לילדים
 
אולם, מול הפתיחות הזאת, נתקלו הדיירים והאדריכל באתגר לא פשוט בדמות קיר ארוך ונטול חלונות. "הקיר הזה היווה בהתחלה מגבלה אך הוחלט להשאיר אותו כבטון חשוף ובכך להפוך אותו לאלמנט עיצובי", מספר שפיגל. "הקיר נמתח לאורך שתי הקומות ומהווה ציר אנכי שמחבר ביניהן, וגם נותן רקע נפלא למדרגות".
 
קומת הכניסה: פתוחה, קלילה ומוארת
 
המדרגות עצמן עשויות פח בעובי 12 מ"מ ומצופות בעץ אלון. באזורים מסוימים המדרגות תחומות במעקה מתכת מינימליסטי, אך במרכזן הוא מוחלף במיתרים דקים מנירוסטה. "המדרגות, יחד עם קיר הבטון שמאחוריהן, מהוות גורם משמעותי שמשפיע על עיצוב החלל", מסביר האדריכל. 
 
למדרגות יש מקום של כבוד במערך העיצובי
 
שלוש הקומות של הבית מקושרות זו לזו גם באמצעות ספריה שגובהה כעשרה מטרים וחצי. "בכל קומה הספרייה משמשת לפונקציה אחרת", אומר שפיגל. "במרתף היא מיועדת לילדים, בקומת הכניסה מוצגים בה ספרי בישול וספרי נוי, ובקומה העליונה היא מתפקדת כספריית פנאי".
 
כל אחד והספר שלו: שלוש קומות של ספריה
 
במטבח יש ביטוי למשחק מעניין בין סגנונות. מימין ניצב קיר לבן הנותן אופי מודרני ובו מוסתרים מוצרי החשמל, ומולו יש אי בסגנון כפרי. "המטבח גדול יחסית ומחולק לאזור 'נעלם' ולאזור נוכח", מסביר שפיגל. "בצדו גם ממוקמת פינת ישבה קטנה שמשמשת את בני המשפחה, ואליה צמודה ויטרינה שפונה לגינה". 
 
המטבח הוא משחק של סגנונות
 
לצד המטבח יש פינת משפחה אינטימית
 
בסלון בולטת הספה המרכזית שמתאימה גם לישיבה פורמלית וגם לרביצה מתפנקת. לצד הספה הזאת יש כורסת טלוויזיה והדום, שמוסיפים לתחושה המזמינה. מהסלון ניתן לצאת לגינה, שם יש פינת ישיבה לאירוח, בית עץ מהנה לילדים ובריכה שניתן לכסות כשהיא לא בשימוש. 
 
חלל המגורים: גם פורמאלי וגם מפנק
 
מבט מהגינה לסלון: חיבור נפלא של פנים וחוץ
 
הקומה העליונה של הבית כוללת שני חדרי ילדים גדולים ומרווחים, כשכל אחד מיועד לשני אחים. בנוסף נמצאת שם יחידת ההורים, שאותה ניתן לחלק בעתיד לשני חדרים במידה ויידרש מקום לילד נוסף. "יחידת ההורים כוללת פינת ארונות וחדר רחצה, והמיטה ממוקמת כך שתשקיף אל הנוף", אומר האדריכל. 
 
יחידת ההורים והנוף הנשקף ממנה
 
גם השירותים מעוצבים בהקפדה
 
בקומה התחתונה ביותר נמצא המרתף. לאזור הזה יש מספר תפקידים: הוא משמש כמרחב מוגן, ותוכננו בו פינת עבודה ופינת משפחה. אולם, מעל לכל, המרתף נועד עבור הילדים. זה המקום שבו הם יכולים להתפרע, לשחק ולארח חברים, ואפילו עוצב שם מיני ג'ימבורי צבעוני ומהנה.
 
מבט מהקומה העליונה למרתף: בבית הזה יש מקום לכולם
 

 
רשימת ספקים חלקית: 
מדרגות – סולם יעקב
בריכה –  ספרטא ספה
חלונות – מאסטרו
תאורה – קמחי תאורה
ריהוט ספות – אליתה ליוינג
 

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

מאחד יוצא שניים: הדרך הנכונה לחלק את הבית


מעצבת הפנים התבקשה לעזור ללקוחות לחלק את הבית שלהם לשני בתים נפרדים – אחד עבורם, והשני עבור בנם ומשפחתו. לצד השמירה על אופיו של הבית, גם הקפידה המעצבת להעניק פרטיות לכל משפחה

עיצוב בתים פרטיים

עיצוב וילה למשפחה מוזיקלית


את עיצוב הוילה הזאת הכתיבו חיפויי קיר מיוחדים, זריקות צבע נועזות ופסנתר כנף דומיננטי. התוצאה: מרחב מגורים ייחודי שנותן ביטוי לאהבה למוזיקה

עיצוב בתים פרטיים

צוחק אחרון: בית לשימור עם קריצה הומוריסטית


בית לשימור מהמאה ה-18 שנמצא בלב דבלין, שופץ תחת חוקים מחמירים – אבל זה לא מנע מהדיירים לשלב בעיצובו אלמנטים צבעוניים שמעלים חיוך

עיצוב בתים פרטיים

הדבר הקר הבא: בית שוודי בעיצוב נורדי אמיתי


אל מול יער ירוק על אחד מהאיים בצפון שטוקהולם שבשוודיה, תוכנן בית פרטי המחבר באופן נפלא בין עיצוב נורדי מוקפד לסגנון יפני מאופק

תגובות

כתיבת תגובה